Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spartacus: War of the Damned (2013) - Starz

progamer

Öne çıkan mesajlar

Devrim konusu daha derindir Ninja San, bir kivilcim olur bazen. Insanlarin bekledigi, umut isigi yanar. Yenilmez, yikilmaz gibi gorunen seyler de yenilebilir.

300 filmi de ayni felsefe uzerinedir. Kazanmak degil, gucun karsisinda, otoritenin karsisinda egilmemektir asil mesele.

Asil kazanmis olsalar daha az inandirici olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

güzeldi baya final. Hani Gods of the Arena finali yada ilk sezon finali daha güzeldi bence bundan ama yinede baya iyiydi. Duygulandım baya.

Böyle Saxa yine kollarındayımı bari ingilizce deseydi de anlasaydı Gannicus asdf

Lugo yardırdı.

Bütün ölümler koydu bi Naviea ölünce oh be öldü en sonunda dedim asdf

Crassus kılıcı tuttuktan sonra Spartacusunde tutması çok iyiydi ya.

en son Andy'i göstermeleride hoş olmuş gerçekten

Sosyal ağlarda paylaş

Theridone said:

Devrim konusu daha derindir Ninja San, bir kivilcim olur bazen. Insanlarin bekledigi, umut isigi yanar. Yenilmez, yikilmaz gibi gorunen seyler de yenilebilir.

300 filmi de ayni felsefe uzerinedir. Kazanmak degil, gucun karsisinda, otoritenin karsisinda egilmemektir asil mesele.

Asil kazanmis olsalar daha az inandirici olurdu.

anladim.Aciklamanizdan dolayi tesekkur ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ren said:

abi sen de şimdi zaten tarihte belli diye gelme ya. ne biliyim yazılmaz yani.

belki sürümcemede bırakılıp pembe dizi gibi uzayacak. kalp takılacak yeniden 10 sezon çekecekler.

neden söyemeden duramıyorlar. ağlayacak odanın köşesine çekilsin ağlasın yav.

:/

:(

Zaten buradan okuduğum kadarıyla Spartacus'ün cesedi bulunamıyor, yani belli değil durumu. Hep o ümitle "lan acaba yaşar mı?" diye izledik, hatta son saniyeye kadar sürdürdük o ümidi de son sahnede gözünü kapattı ve bitti yabacak bişey yok.

ya bi de o itneler harbiden itne mi? çünkü bu zamana kadar gördüğüm en sağlam itne rolünü kesti adamlar kaç sezondur. başlarda ıy mıy falan diyodum da sonraları kanıksadım artık ve bildiğin dramlarına üzülüyodum falan ayrı düştüler ay canıms diye.
Sosyal ağlarda paylaş

final

Lugo ve Saxa'ın sonunda kendi dillerinde konuşması daha güzel olmuş bence. Germen olduklarını hatırlattılar :)

Dizinin sonunda Spartacus'un ölmesini bende istemiyordum ama bu şekilde bitirerek efsaneleştirdiler onu. Zaten son sözleri tüm Spartacus'un ana fikriydi. Bugün Spartacus kahraman olarak anılıyor ve filmleri dizileri yapılıyor. Adam amacına ulaşmış durumda.

Gannicus'un son durumu içler acısı, en çok ona üzüldüm. Neden bu kadar sevdiğimi de geçen bölümde anladım. Adam keltmiş :)

Ayrıca spo dışında da olabilir: Romalılar ne götlek herifler. Her şeyi adamlarıan yaptırıp, rakip zayıflayınca ortaya çıkıyorlar. Sonra ben yaptım diye geziniyorlar. Böyle erkeklik mi olur lan!

Bu sezon cidden güzeldi.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

Rome izledik canım. Olay Crassus asıl. Crassus, Sezar, Pompey bu üçlünün spin-offunu çekerler gibime geliyor.

sezarın spartaküzle falan uzaktan yakından alakası yok bu arada.
adamın bütün olayı britanyaya kadar gitmesi sonrada işte gelip pompeiyi devirmesi falan sonra brütüs pıçaklıyor.

bu arada ortalama 40-60k ile geçiyolar spartaküsün karşısına. o zaman ciddi bir rakam değil. destek kuvveti gibi birşey pompeinin ordularının yanında falan.

dizi olduğu için tabi EPIC SHIT diye izleniyor. spartaküsün amacı hiçbir zaman belli değil falan. köleliği bitirmesi özgürlükçü olması falan tamamen sonradan adamı kahramanlaştırmak için. heleki dizideki merhametli yok bilmemne falan sallanan şeyler değil baya baya tarihçiler tarafından.

bu dizinin başarısı baya braveheart yaptılar adamı. doğru düzgün bir kaynakça falan yok kimsenin elinde dönemin romalı yazarlarının yazdıkları dışında. dikkatinizi çekerim ROMALI yazarlar yine.
Sosyal ağlarda paylaş

Finklorpeyniri said:

bu arada ortalama 40-60k ile geçiyolar spartaküsün karşısına. o zaman ciddi bir rakam değil. destek kuvveti gibi birşey pompeinin ordularının yanında falan.

şuradan sonrasını okumadım. bırak antik çağları ortaçağda bile çok ciddi bir rakam o 40-60k. bugün bile çok ciddi rakam. destek kuvvetine bakarak asıl güçlerin 500k falan olması gerektiğini bile söylerim hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

Flassh said:

HarveyQuinn said:

Saçmaydı biraz

çünkü

Gannicus arkadan gelince yener gibi oldular aradan 2 dakika geçti bitek Gannicus kaldı Romalılar etrafını sardı ne çabuk gitti koca ordu ?

ne koca ordusu gannicus arkadan geldiği zaman bile sadece mancınık tarafında ki bölüklere anca yetti ortada koskoca roma ordusu vardı kuşbakısı gösterdiler zaten

kuşbakışı

o kuşbakışı göstermede ya bi sorun var ya da ben algılayamıyorum çünkü 2. resimde gannicus geldiğinde hakkaten tepeden bakınca gayet kazanılıcak gibi duruyor;

http://j1304.hizliresim.com/18/f/m1ssx.jpg

gannicus

O 2. resimde arkadaki karmaşanın çok azı gannicus'un adamları
yani ordaki karışık halde olması senin kafanı karıştıran ama gannicus'un adamları, 1. resimde spartacus'un saflarındaki adamlardan daha az, hatta bayaaca az. iç içe geçtiğinde briaz dengesizleşmiş oradaki sahne, tabii oyunlar gibi mavi vs kırmızı olmadığı için kim kimden anlayamıyorsun.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...