fede Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 http://3.bp.blogspot.com/_iZux4kDbhpc/TT1PsH--MfI/AAAAAAAABlc/FqTiZMRsR5Y/s320/vedat.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 ıslandım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 deadwoll said: Ha bir de ülkece eti dövme alışkanlığımız neden var onu sorguluyorum her seferinde, kasaba "abi vurma yazıktır" diye diye anlatamadım, eti güzel diye 10 seneyi aşkındır aynı yerden alıyoruz, adamın hobisi herhalde et dövmek. Abi et mangalda yapılcaksa biraz dovulebilir. Ama mantık aynı mantık işte ince et iyi pişer. Ben dovduruyorum eti yoksa bizimkiler yemiyo cunku annemler felan. Dediğim gibi işte turk insanının mangalı eti mahvetmek anlayısından. Bizdeki mangalların kapaksız olmasıda ondan. Eti dövdürüp ölene kadar pişirdiğimizden kapaga gerek kalmıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Köfteyede hakaret yok ya. Köfte daha ucuz bi besin ete göre. Çok pişircekseniz onu yiyin diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 BonePART said: ufak masalarla muhattap olmuyorum http://i.imgur.com/YtQsB.jpg http://i.imgur.com/jGBUa.jpg http://i.imgur.com/eG5tW.jpg http://i.imgur.com/zThn9.jpg http://i.imgur.com/M0BlD.jpg ahua bu mu büyük masa abi ? bizim teras mangallarından birine çağırıyım seni de masa gör Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 aga yannıs saymadıysam o gun 10 veya 12 kişiydik resimde gorunmuyo olabilir tek mangalla iyi bi sayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 tek mangalla 10-12 kişiyi nasıl bekletmeden doyuruyorsun abi SIRRINI ÖĞRET ben 2 büyük 1 küçük yapıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 BonePART said: kimyasal mangalı bozar baca almak sart et sırası onemli ben köfte biftek tavuk sucuk yaparım genelde köfte gec aklırsa ac kalıyo millet sac kurutma makinası can dostudur mangalcının bu arada kömürde mangal komuru alınır issiz olcak uzun yancak tuzbuz olmucak hemen köz olcak marine içinde ole mangalda saraba yatırılmıs et pişmez zeytinyapğı kekik pul biber karabiberle eti yogurursan biraz yeter Hayvanlar gibi iyi mangal yapar. 5 kilo sucuk yedirir, o derece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Canım kuzu külbastı, ciğer çöp şiş çekti şu topic'i okurken lan :/ Bi de hep bizde şöyle bizde böyle diyoruz da, barzo almanlarda da yok ki mangal kültürü. Sorsan her allahın günü barbekü var sağda solda, hepsi sosis, tavuk spamlıyor. Adamlarla 2 kere bbq yaptık 2'sinde de mangalı ben yaktım onlar beceremeyince. Almışlar cırcır öten bi alet, hava üflüyor, kok kömürü üstüne de kimyasalı sıkıyorlar oldu sana mangal. Et öyle değil böyle mundar edilir diyorlar sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 mangal başında durmayı sevmiyorum, çatal bıçağı masaya vurup haydi nerde kaldı bunlar demek benim görevim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Bırakın mangallı 10 kişi ortak kuzuya girelim: http://img1.loadtr.com/b-678799-kuzu_%C3%A7evirme.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 nomsaR said: mangal başında durmayı sevmiyorum, çatal bıçağı masaya vurup haydi nerde kaldı bunlar demek benim görevim. Tam bu kıvamda bir arkadaşım vardı, al birader patlıcanı biberi soy vakit geçer dedim, 5dk sonra ver ben çevireyim sen piştin orda dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 deadwoll said: Canım kuzu külbastı, ciğer çöp şiş çekti şu topic'i okurken lan :/ Bi de hep bizde şöyle bizde böyle diyoruz da, barzo almanlarda da yok ki mangal kültürü. Sorsan her allahın günü barbekü var sağda solda, hepsi sosis, tavuk spamlıyor. Adamlarla 2 kere bbq yaptık 2'sinde de mangalı ben yaktım onlar beceremeyince. Almışlar cırcır öten bi alet, hava üflüyor, kok kömürü üstüne de kimyasalı sıkıyorlar oldu sana mangal. Et öyle değil böyle mundar edilir diyorlar sanki. Amerikalılarda ole. Mangal gorunce hamburgerle kosuyo. Lan bi dur birader. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 deadwoll said: nomsaR said: mangal başında durmayı sevmiyorum, çatal bıçağı masaya vurup haydi nerde kaldı bunlar demek benim görevim. Tam bu kıvamda bir arkadaşım vardı, al birader patlıcanı biberi soy vakit geçer dedim, 5dk sonra ver ben çevireyim sen piştin orda dedi. AHAHAHAHAHHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Okumadım önceki postları vefakat: 1) Kömürler altta 2) Kömür tercihi fosil olmalı, yazlık yerlerde heryerde diğer şehirlerde grossmarketlerde satılan mangal kömürlerinden bir paket al. İs olmasın dikkat 3) Bacan varsa onun içinde tutuştur, yoksa piramit şeklinde yükselt aralarına bulabiliyorsan kozalak bulamıyorsan çıra at 4) Kimyasallardan atma, acelen yoksa ki keyif için yapılan bir halt olduğu için olmasın saç kurutma makinası, büyük tepsi vb. şeylerle yelleme. Faraş iş görür 5) Tutuşmaya başlayınca piramiti boz, alana tam yayılsın. Kozalak kullanıyorsan ve ateş kıvama geldiyse kozalakları çıkar dumanı boktan tat verebiliyor 7) Ateş en can alıcı haldeyken balık yapıyorsan büyük balıklar, parça kırmızı etler, pirzola ve şiş tercih et. Bunlar Tier 1 Köfte ,tavuk kanat, tavuk kalça şiş ve daha ince fileto kıvamındaki balıklar daha sonra. Bunlar da Tier 2. 8) Sucuk genelde ya doymazsak diye alınır etlerden sonra yemeğin sonlarına doğru atılır, bu sebeple kömür en son köz haline gelince sucuğu at. Bu da Tier 3. Sırf sucuk üzerine kuruluyorsa mangal ateşin iyice köz olmasını bekle, açım ulan yandı işte diyorsan da başında iyi bekle kömürleşmesin et. 9) Sebze tercihinde mangalı iki kat kurabiliyorsan ızgara olarak, etlerin üzerindeki kata domates ve biber diz. Soğanları etlerle bir yap ateşe yakın olsun. 10) Acelen varsa marineye yönelme, geceden etmen gerekir çünkü özellikle kalın bir dana etiyse. Tavuksa 2-3 saat yeter. Hazır marine soslar eh işte gidiyor. Ege Bölgesi'ndeysen et alınacak kasapları paylaşabilirim. Kendim marine edecem diyorsan: Dana eti -> Şarap (yoksa üzüm sirkesi), sızma zeytin yağı, keyfine göre baharatlar, et çok kalınsa biraz süt. Tavuk eti-> Aynıları geçerli fakat süt yerine yoğurt sürebilirsin etlere HADİ HAYIRLI TRAŞLAR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 işte öyle yaptığın zaman eline iş veriyolar. mangalın başına gidip abi onlar pişmiş çevirmek lazım, abi kömür yanıyo bi eşelemek lazım gibi işe yarar gibi gözüken taktikler vererek işe hiç bulaşmadan kaç mangalı temiz çıkardım sayamıyorum artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Ha bi de mangal olayında en kral giden yancı köz patlıcandır, al bir topan ateş yanmaya başlarken koy kenara kabuğu islenmeye başlayınca çıkar soy, yoğurt+zeytin yağı ile karıştır. GJ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Sanırım akşam mangal yakacam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 kozalak yanınca patlar lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 patatesleri alimunyum folyoya sarsak olur mu? yoksa komurun icinemi atalim direk dsfsdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Kozalak kullanan adama saygı duyarım abi ben doğru yapıyorsa, pro sayılırım fakat hala el bombası gibi patlatıyorum bazen. O mangalın eti lokum gibi yenir Reyou patates mangala pek yakışmaz, ama alüminyum folyoya sararsan da folyo ayıklarsın patatesin içinde direk at. Kumpir kıvamında yer yer kararınca çıkar, bi de ateşin sonuna doğru. Tier 3 o da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 köz baya bitmesi lazım patatesler sonra gömülmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 fede said: işte öyle yaptığın zaman eline iş veriyolar. mangalın başına gidip abi onlar pişmiş çevirmek lazım, abi kömür yanıyo bi eşelemek lazım gibi işe yarar gibi gözüken taktikler vererek işe hiç bulaşmadan kaç mangalı temiz çıkardım sayamıyorum artık ahahaha benim taktik lan bu :D hatta başında bekleyerek sıcak sıcak direk yeme şansına da nail oluyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 çaydanlığın yanına koycan patatesi ama tatlı patates olucak, tatlı niyetine yicen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 sucuk her halukarda oldurur bu arada yaglı sucuksa ki sucuk dedigin yaglıu olur mangal sondurur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar