Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın !


nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “kürtaj” ve “sezaryen” ile ilgili sözlerine, “Başbakan’ın açıklamasını son derece hazin buluyorum. Başbakan’ın kadının bedeni üzerinden siyaset yapmayı bırakması gerekiyor, özetle diyorum ki Başbakan ‘vajina’ bekçiliğini bıraksın” yanıtını verdi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “kürtaj” ve “sezaryen” ile ilgili açıklamalarını ANKA’ya değerlendirdi. Nazlıaka, şöyle dedi:

“Başbakan’ın açıklamasını son derece hazin buluyorum. Başbakan önce 3 çocuk önerisinde bulundu kadınlara arkasından bunu 5 çocuğa çıkardı. Arkasından kürtaj ile ilgili böyle bir açıklama yaptı. Avrupa ülkeleri içerisinde kürtajın yasak olduğu tek ülke Malta’dır. Başbakan Türkiye’yi bir yandan Dünyanın 16., 17. büyük ekonomisiyiz diye övünüyor ama öte yandan Türkiye’yi Malta’yla aynı kategoriye sokuyor. Ayrıca Başbakan’ın kadının bedeni üzerinden siyaset yapmayı bırakması gerekiyor, özetle diyorum ki Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın.


Totaliter rejim insanların özel hayatına müdahale etme noktasına getirmiştir Türkiye’yi. Başbakan kadınların özel tercihleriyle uğraşmayı bırakıp ülkeyi yönetsin.”

-ONUR: "TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA"-

ANKA’ya konuşan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da şöyle dedi:

“Başka insanların bedenleri üzerinde Başbakan’ın böyle bir görüş vermesi doğru değil. Sezaryena ya da kürtaja ya da normal doğuma çocuğunu doğurup doğurmamaya karar verecek olan kadının kendisidir. Başbakan çıkıp böyle bir fetva tarzı bir şey verirse çok yanlış olur. Bunu doktor söyler, ailelerde bu tip görüşler olur ama Başbakan’ın çıkıp böyle bir şey söylemesi o kadar yanlış ki. Kürtajı yasaklarken tecavüze uğrayıp hamile kalan bir sürü kadını düşünmesi lazım. Ne yapacağız, onları da tecavüzcüleriyle mi evlendireceğiz diye. Sezaryen yüzyıllardır uygulanan bir doğum yöntemi. Bunun aşırıya kaçmasını engellemek için 'Ben sezaryena karşıyım' lafı son derece talihsiz bir açıklama. Artık bırakın Başbakan olarak bu erkek milleti kadınların bedenleri üzerinden ellerini çeksinler.

Ben bu tavrın bir zamanlar başörtüsü yasaklarından muzdarip bir parti başkanının ağzına yakıştıramıyorum. Nasıl ki başörtülü kızlarımıza yapılan yanlış idiyse belli başlı uygulamalar bu da aynı mantıktan yola çıkılarak söylenmiş bir laftır.

Bunun sonucu insanların Başbakan öyle dedi diye zorla normal doğumlara,bazı insanlar korkar bunu yapamayabilirler ya da zorla hamile bırakılan çocukların mecburen çocukları doğurmak zorunda kalmalarına kadar gider. Onun için Başbakan’ın bu tip açıklamalar yapmaması en sağlıklısı, bu iş doktorlara, uzmanlara, kadınların tercihlerine bırakmaları gerekiyor.”




link
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Başbakanım'ızın ne kadar büyük yürekli olduğunu anlamıyorlar. Bebekler ölmesin diyor Başbakan'ımız. Hatta bebek bereketiyle gelir, üç bebeği olanlardan vergi almayacağız diyor. 3 bebek gerekli ama, kutsal aylar da üç zaten. Rastlantı mı bu? 3'te bereket vardır.

Kadınlığını unutmuş feministler bunlar. Mutfaktan çıkıp çocuğu (o da varsa) bakıcıya bırakınca böyle oluyor işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başbakanın ne diye söylediğini bilmiyorum ama sağlık bakanlığının bu işe gerçekten bakması lazım. Sezaryen çok çok sağlıklı bir doğum yöntemi değil ve normal doğumun tercih edilmesi gerekiyor. Fakat hekimlerin bir çoğu normal doğum zor (beklemek lazım, gece çağırabiliyorlar) diye hastayı sezaryene yönlendiriyor. Anladığım kadarı ile performanslarına da artı olarak işleniyor. Bu konuda kesin yaptırım olmalı.

İlk çocuğumuzda ısrarla normal doğum istedik. Hekim eşimin vücudunun normal doğuma müsait olmadığını söyleyerek sezaryen yaptı. İkinci çocukta mecburen sezaryen oldu. Bir kere sezaryen olan normal doğum yapamıyormuş. İkinci çocuğumda görüştüğümüz iki ayrı hekim eşimin aslında normal doğuma müsait olduğunu söyledi.

Üçüncü çocuk için karamsarız. 3. Sezaryen riskli olabiliyormuş. İlk doktorunu keyfi yüzünden sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz. Dediğim gibi sağlık bakanlığı bu işe bir bakmalı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir başbakan hangi partiden, hangi siyasi görüşten olursa olsun kişisel görüşünü genelleyemez. ben de kürtaja karşıyım ama başbakan olsam "kürtaj cinayettir" ya da "kürtaj uluderedir" gibi genelleme ifade eden açıklamalar yapmam. sana ne kardeşim? başbakansın diye insanların sahibi misin? isteyen kürtaj yaptırır, isteyen yaptırmaz. sen mi büyüteceksin elalemin doğacak çocuğunu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Genele yaymamak lazım ama birçoğunun bunu yaptığını öğrendim sonrasında. Ayrıca 9 ay aynı doktora gittik. Doğuma yakın bir kontrolde almam lazım acilen falan dedi. Biz bir sorup gelelim gibi bir fırsatımız olmadı yani. Sanıyorum bir sürü ailede son dakikada doktora yok demiyordur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Başbakanım'ızın ne kadar büyük yürekli olduğunu anlamıyorlar. Bebekler ölmesin diyor Başbakan'ımız. Hatta bebek bereketiyle gelir, üç bebeği olanlardan vergi almayacağız diyor. 3 bebek gerekli ama, kutsal aylar da üç zaten. Rastlantı mı bu? 3'te bereket vardır.

Kadınlığını unutmuş feministler bunlar. Mutfaktan çıkıp çocuğu (o da varsa) bakıcıya bırakınca böyle oluyor işte.


katılıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cihant said:

o doktorun yetoluğu yalnız geneli bağlamaz. tabi siz de başka bir doktora görünseydiniz sezaryene mecbur kalmazdınız. hem yasaklamanın dışında sağlık bakanlığı nasıl bir düzenleme yapacak ki? alan razı veren razı durumunda sağlık bakanlığına noluyor?


alan razı veren razı durumu değil. bir taraf bunu moda haline getiriyor, diğer taraf ise kabul etmek zorunda kalıyor.

herkes "sen normalini yaptırmıyorsan ben de başka hastaneye giderim, hahay" diyemiyor işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar salakça olursa olsun moda diye yaptırsalar bile kimseyi ilgilendirmez. e zoraki yaptıranlarda da sorun doktorların etik değerlerine bakar. adam ben hasta için bu yolu daha münasip gördüm dediğinde aksi nasıl ispatlanacak?

bir de "bazı hastalara artniyetli doktorlar normal doğum yaptırtmıyor" diye sezaryeni yasaklamanın dışında bir çözüm öneriniz var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...