Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aura

Npc

Öne çıkan mesajlar

o kadar emin olma bence abi neyi bilip neyi bilmediginden :)

hele kuantum mekanigindeki olasilik dagilimlari ,dalgalanmalari, kuuantum mekaniginin istatistiksel yapisi (determinist olmamasi), belirsizlik ilkesi gibi seyleri anlayan pek az adam var su alemde.(anlayamayanlara einstein i da dahil ediyoruz eheh-tabi su an beni de :p)

neyse black hole lar la ilgili iki chapter var, black holes ve black holes aint so black diye. expanding universe, arrow of time, wormholes, unification of physics falan gibi guzel chapterlar var.

ama tabii kitaptaki cogu sey hawking'in kendi dusuncelerinden ibaret, ama anlattigi bazi seyler (genelde kendine ait olmayan calismalar :p) cok bilgilendirici ve objektif.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 23 May 2003 12:19 tarihinde demiş ki:
o kadar emin olma bence abi neyi bilip neyi bilmediginden :)

hele kuantum mekanigindeki olasilik dagilimlari ,dalgalanmalari, kuuantum mekaniginin istatistiksel yapisi (determinist olmamasi), belirsizlik ilkesi gibi seyleri anlayan pek az adam var su alemde.(anlayamayanlara einstein i da dahil ediyoruz eheh-tabi su an beni de :p)

neyse black hole lar la ilgili iki chapter var, black holes ve black holes aint so black diye. expanding universe, arrow of time, wormholes, unification of physics falan gibi guzel chapterlar var.

ama tabii kitaptaki cogu sey hawking'in kendi dusuncelerinden ibaret, ama anlattigi bazi seyler (genelde kendine ait olmayan calismalar :p) cok bilgilendirici ve objektif.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

abi belirsizlik prensibinin dehset verici manalarindan ben de haberdarim. yalniz, bir elektronun yerini tesbit edebiliyorsak enerjisini - elektronun enerjisi belli, ben bunu niteligi anlaminda soyluyorum ornek parcacik - enerjisini (yani kutlesini) tespit edebiliyorsak yerini tam tespit edemememiz demek degil ki isler rasgele oluyor. her iki seyden birini bilmiyoruz bu durumda sadece.

surekli genisleyen hatta genislemesine hizlanarak devam ettigi halde, teorik olarak evren icindeki maddenin sabit kalmasindan oturu isigin giderek azalmasi gerektigi halde olmasi gerektiginden fazla isik olmasi, yani bir anlamda bir ihtimalle evrene bir yerden madde girisi oldugu ihtimali de malum.

kara deliklerin maddeyi ceken ve baska yerlerde - belki baska evrenlerde - bir yildiz ya da benzeri yapidan maddeyi disari cikaran olusumlar olmasi, hatta belki de bunlarin evrenler arasinda wormholeler olmasi dusuncesi de malum.

wormhole kavrami ile nasil icinde bulundugumuz galaksinin bir noktasindan diger bir noktasina evrenin o noktalar arasindaki - olasi - bukulmus yapisi sayesinde seyahat edebilme olanagimiz olma ihtimali oldugu da malum.

fizigi tum seviyelerde birlestirip hepsini bir kuramin altina sokmaya calistiklari fizikcilerin kutsal kasesi birlesik alan teorisini de daha once bir tartisma sirasinda ornek vermistim zaten.

e pek de eksik degil misim demek ki, adam zaten olan seyleri toparlamis kitabin icerisine o zaman.[hline]www.mizzah.com
Sosyal ağlarda paylaş

tamam sen haklisin, biliyosun abi.

(yani ne diyim ki, biseyi "bildiginden" bu kadar emin olup nasil ogrendigine dahi bu kadar "cok ve saglam" kaynak gosteren insan olarak seni tanidim bi tek. insanlar butun bu dediklerimin sadece birinde uzman, digerlerinde de sadece "eh iste biraz biliyoruz, bilmek denirse" derecesine gelmek icin hayatlarini veriyorlar, sen bu kadar emin konusuyosun.)

uzatmayalim, oku hele de kitabi bi.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

Sosyal ağlarda paylaş

abi burada dunya yorungesinden barnard yildizina wormhol varmi varsa da nereden giricez tam olarak nerede cikicaz hesaplamaya calismiyoruz ki ? yaptigimiz sey yapmakta oldugumuz felsefi bir tartismaya teorik fizik kuramlarini kabaca kullanarak yeni bir bakis acisi getirmeye calismak. yukarida siraladim o konulardan genel olarak anladiklarimi. az olsada en azindan yanlis degil. zannimca bu tarz bir tartismaya uygulamak icin de yeterli olsa gerek.[hline]www.mizzah.com
Sosyal ağlarda paylaş

ya bi de kaynak kaynak diyorsun, iste bildigimiz - ya da bildigimizi sandigimiz - sey zaten ortada, yanlissa, soyle yanlis de. yanlis degilse kaynak gostermenin manasi ne ? olmadi illa kaynak lazimsa yapalim googlede bi arama universitelerin konuyla ilgili sayfalarinda yayinlanan makaleleri kaynak gosterelim.[hline]www.mizzah.com
Sosyal ağlarda paylaş

abicim ne diyosun sen bilgim diye yazdigim seyler benim icad ettigim seyler degil, genel goreliligi ben bulmadim, o zaman vitamin bile degildim.

ayrica napiyoruz yahu biz burda evrenin yapisini incelemek demissin ne evrenin yapisi abi burda biz aura olayini tartisiyoruz. evrenin sirrini cozmeye calismiyoruz.[hline]www.mizzah.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 23 May 2003 13:12 tarihinde demiş ki:
"su anki doga yasalari yetersiz, evrenin boyle boyle davranmamasi gerekir..." falan diyen sen degilmiydin abi?

bunlari soyleyecek kadar bilgine guveniyor musun onu sordum ben.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

evrenin boyle davranmamasi gerekir dedim mi, tekrar tekrar her postumda ornek verdigimde soyledigim sey su idi : mekanizmasini aciklamis olsak dahi bilimin bugun dogasini tam olarak bilmedigi seyler var. en son gorelilikte yaptik bunun kavgasini. tekrar tekrar soylemeye calistigim sey gozumuzun onunde olsa da bilimin hala aciklama getiremedigi seyler olmasi idi. bunu da bilim herseyi hede eder hodo eder hersey belli gibi yaklasimlarla tartisan arkadaslarin tutumlarina karsilik soyledim. evren sonsuz, kesfedilecek sonsuz sey var. yanlis mi simdi bu ?[hline]www.mizzah.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 23 May 2003 13:13 tarihinde demiş ki:
bir de senin yazdigin seylerin su an kabul edilen bilgilerle uyumunu, (yani bilgilerinin dogrulugunu ) nereye dayandirdigini soruyordum ben senin deyiminle "kaynak kaynak" diye tuttururken.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

anlamadim neyin neyle uyumu diyosun ? uzay/zaman dokusunun bukulmesiyle yercekimi olusmasini ama uzay/zaman dokusunun ne oldugunu ve cekim dalgalarinin bunu nasi buktugunu bilmedigimizi ornek verdim ben daha bilmedigimiz seyler oldugunu ifade etmek icin. bunun aurayla bir alakasi yok, sadece aura gibi kavramlarin var olabildigini, ve bilimin bunlari kesfetmemis ve aciklamasini getirmemis olabilecegini soylemek icin verdim bu ornekleri. bu dogrultuda bu ornekler amacina hizmet ediyor kanimca.

[hline]www.mizzah.com
Sosyal ağlarda paylaş

dogru.

ben hic bi zaman ona yanlis demedim. (kesfedecek sonsuz sey olmasina)

tartismanin zemininde bi kayma oldu sanirim. benim soyledigim su idi, "su an ki yasalarin yetersizligini iddia edecek seviyede insanlar degiliz."[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 23 May 2003 13:17 tarihinde demiş ki:
said:
bir de senin yazdigin seylerin su an kabul edilen bilgilerle uyumunu, (yani bilgilerinin dogrulugunu ) nereye dayandirdigini soruyordum ben senin deyiminle "kaynak kaynak" diye tuttururken.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

anlamadim neyin neyle uyumu diyosun ? uzay/zaman dokusunun bukulmesiyle yercekimi olusmasini ama uzay/zaman dokusunun ne oldugunu ve cekim dalgalarinin bunu nasi buktugunu bilmedigimizi ornek verdim ben daha bilmedigimiz seyler oldugunu ifade etmek icin. bunun aurayla bir alakasi yok, sadece aura gibi kavramlarin var olabildigini, ve bilimin bunlari kesfetmemis ve aciklamasini getirmemis olabilecegini soylemek icin verdim bu ornekleri. bu dogrultuda bu ornekler amacina hizmet ediyor kanimca.

[hline]www.mizzah.com
[hline]www.mizzah.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:

anlamadim neyin neyle uyumu diyosun ? uzay/zaman dokusunun bukulmesiyle yercekimi olusmasini ama uzay/zaman dokusunun ne oldugunu ve cekim dalgalarinin bunu nasi buktugunu bilmedigimizi ornek verdim ben daha bilmedigimiz seyler oldugunu ifade etmek icin. bunun aurayla bir alakasi yok, sadece aura gibi kavramlarin var olabildigini, ve bilimin bunlari kesfetmemis ve aciklamasini getirmemis olabilecegini soylemek icin verdim bu ornekleri. bu dogrultuda bu ornekler amacina hizmet ediyor kanimca.[hline]www.mizzah.com
Sosyal ağlarda paylaş

tamam zaten aura olayina bilimsel yaklasim basladiginda bazi arkadaslarin bilimsel olarak hersey belli aura diye bisey yok dedigi icin ben de daha bilimin bilmedigi ve aciklayamadigi seyler olabildigini anlatmak icin teorik fizik orneklerine saptim. ordan da olay kendi kendine evrenin aciklanmasina sapmaya basladi.[hline]www.mizzah.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alexi_Septimus, 23 May 2003 02:08 tarihinde demiş ki:
Ayrıca inanan inanmayan görebilir aurayı çünkü olan birşey sonuçta...

Biz de zaten günlerdir bunu tartışıyoruz, ama o senin görüp de aura zannettiğin herşeyin farklı bir açıklaması var, şu ana kadar auranın olduğuna dair en ufak bir kanıt bile gösterilemedi, en ufak etkisi bulunamadı, sadece unity'nin dediği gibi teori yürütüp olabilir diyebilirsin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 23 May 2003 13:54 tarihinde demiş ki:
bi de kendin gorebilirsin tirmalayinca.[hline]www.mizzah.com

Diyorum ya o gördüğün şeylerin aura ile alakası yok...

Bu birinin içip içip filmlerdeki gibi çift görüp sonra da "demek herkesin şu anda görülmeyen bir ikizi varmış, ama ben görmenin yolunu buldum, gel göstereyim, dik şu içkiyi kafana" demesiyle aynı şey
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 23 May 2003 13:28 tarihinde demiş ki:
eheh iyi bari ilk defa sonuca vardirdigimiz (galiba eheh) bi tartisma oldu. auraya donun siz.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

sagol abi, abimiz, sayin abim, bi de bizim bi arsa isi vardi ona da bi bakabilcez mi acaba ?[hline]www.mizzah.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 23 May 2003 13:59 tarihinde demiş ki:
said:
wanderer1985, 23 May 2003 13:28 tarihinde demiş ki:
eheh iyi bari ilk defa sonuca vardirdigimiz (galiba eheh) bi tartisma oldu. auraya donun siz.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

sagol abi, abimiz, sayin abim, bi de bizim bi arsa isi vardi ona da bi bakabilcez mi acaba ?[hline]www.mizzah.com

bu ne simdi?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...