Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deliricem.i

Soimyr

Öne çıkan mesajlar

senko said:

hayvanlık dediğim ağzını burnunu kırmak değil ki
hakkından başka şekillerde de gelinebilinir.

adam başka odadan ses gelmiyor diyor, neyin emptasini yapıcam.

Yasli insanlarin empatisini yapacaksin ? Kapiyi suratina kapatmak yerine 1-2 dakikani almayacak sekilde gonlunu alacaksin, insanligin sende kalacak. Sansliysan altina sicip isedigin gunlerde de benzer insanlar cikacak karsina. Laf anlatamadigin kisiye de "kusura bakmayin, gurultuyu ben yapmiyorum, dilerseniz yetkilileri cagiralim ama bir sey cikmayacaktir" deyip kapatacaksin konuyu.

Neyse, belli ki fikir zikir ile alakali biraz da.
Sosyal ağlarda paylaş

Lan gidim gidim secme yazdiklarimdan! =)

Kapiyi kapatacaksin kismini o demis, hayvanliga hayvanlik yapacaksin diye sen yazmissin iste.

Neyse, sonuc olarak insan gibi davranmanizi saglayacak secenekler var. Empati kismini da bi dusunun bence. Bugun onlar, yarin siz.
Sosyal ağlarda paylaş

Yakın bir arkadaşımın evde böyle yeni bir komşusu vardı. Adam 35 yaşlarında falan. Bizim eve 5-10 dk mesafede olduğundan sık sık da onlara giderim film, oyun falan takılırız. Ben arkadaşa gittiğimde bile sık sık denk geliyordum ben yokken de habire iniyomuş böyle, aynı şekilde sesten şikayet ediyordu.

Başlarda özür diledik ses kıstık falan ama nafile. Kendimiz filmi bilgisayarı zor duyarken gelmeye başladı. Buyrun içeri bizle görün ne kadar ses var dedik, yine dinlemedi. Hatta şimdi kısmışınızdır falan dedi. 1-2-3-5-10 böyle gitti, sürekli gerginlik, artık utanmasak filmde ne diyolar anlamak için altyazı arayacağız sesi duyamamaktan. Bir de aynı şekilde yok yöneticiye gidecem yok güvenliğe gidecem diye tehdit ediyor.

En sonunda bi gün dayanamadı arkadaş, benim bile arada bir ziyarete gittiğim halde sinirimi bozuyor adam sürekli kaldıramadı tabii, yine geldiğinde "Bakın ses bu, kendimiz zor duyuyoruz zaten defalarca söyledik. Bundan sonra normal bir şekilde kendimiz duyacak rahatlıkta devam edeceğiz. Bu ses miktarı da her türlü kurala kanuna uygun. İstediğiniz yere gidip şikayet edin, ama bir daha buraya inerseniz ben hem yönetime hem de verdiğiniz rahatsızlıktan dolayı polise gidecem. Polis gelip durumu dinlerken sesi de ölçer isterseniz" dedi. Adamdan bir daha ses çıkmadı. Ne bi inmış aşağı ne de en ufak bir şikayette bulunmuş. Apartman girişinde falan denk gelip karşılaştıklarında ikisi de kafaları çevirip gidiyorlarmış.

TLDR: Bazıları gerçekten insanlıktan anlamıyor, düzgün konuşmaktan anlamıyor diş göstermek gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...