Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2012-2013 Sezonu Genel Tartışma

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

sabonis said:

burak'a biraz pas vermesini öğretseler inanılmaz iyi olur ya. keşke gelse elmander ile yanyana oynasa, çok isterim.

ha asıl istediğim eski saviola gibi bücür, hızlı, adam geçebilen, top yapabilen forvet. son birkaç senedir avrupa'yı takip etmiyorum böyle kimler var bilmiyorum.
messi var
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

sabonis said:

burak'a biraz pas vermesini öğretseler inanılmaz iyi olur ya. keşke gelse elmander ile yanyana oynasa, çok isterim.

ha asıl istediğim eski saviola gibi bücür, hızlı, adam geçebilen, top yapabilen forvet. son birkaç senedir avrupa'yı takip etmiyorum böyle kimler var bilmiyorum.
messi var

Messi sayılmaz, buglı o. Bi de forvet değil tam, mevkisiz garip bi adam. Bi bakıyosun ortasahada, bi bakıyosun kanattan bindiriyor, bi bakıyosun ileride son adam olmuş aradan kaçıyor.

İstediğiniz tarz olarak Avrupa'da olmasa da Neymar var.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanatta yardırıcak adamlar istiyorum ben. Fizik olarak elbette güçsüz olmasınlar ama Türkiye Ligi'nde hızlı kanat adamları iş yapar. Yani kanat dediğin yönünü çabuk değiştirebilmeli.
Aydın Yılmaz diyorsun tek bildiği sağdan çizgiye kadar ilerlemek. Tamam hızlı adamsın, geçebilirsin belki hızınla, ama olmuyorsa 1-2 denemeden sonra hala çizgiyi zorlama. Dünkü maçta mesela, bir saniye dursa çekse bassa yönünü değiştirse topun, defansı ne kadar zor durumda bırakacak bire birde. Siz hiç Messi'nin sadece sol ayağıyla çizgiyi zorladığını gördünüz mü mesela. Adam duruyor çekiyor tak yön değiştiriyor hızlı yön değiştiriyor. Bu çok önemli bence kanat adamlarında. Mesela Stoch fena adam değil, ama solunun çok iyi olmadığının farkında. Bu yüzden içe çekemediği zamanlarda kitlenebiliyor.
Kazım mesela hep sağ tarafından fiziğini kullanarak geçmeye çalışırdı, ama sahip olduğunuz ayakla, o kanatta oynuyorsanız (mesela sağ ayaklı oyuncu sağ kanatta oynayınca) genelde birebir de defans oyuncuları tecrübeleriyle önceden farkedebiliyorlar yapılanları. Bu yüzdendir ki iyi kanat oyuncuları hep ters ayakta oynuyorlar, çünkü durmadan yön değiştirip içeri çekebiliyorlar. Ha ama sadece bunu yaparsan da o zaman defans 2 kere yer, 3.'üde yemez.
Arda'nın son Falcao'ya attırdığı gole bakın eğer soluna güveniyorsa yapabileceği 2 durum var, ya içe çekebilir şut için ya da dışa çekip nispeten daha zayıf ayağıyla orta açabilir.
Genelde futbolcuların öbür ayakları zayıf olduğundan genelde ters kanatta oynatılıyor ki içeri çekip defansı ters ayakta yakalayabilisin.
Eğer kendi kanadında oynarsa zaten hem güçlü tarafından adamı geçmesi zor, hem de ters ayağıyla geçmesi zor.
Kısaca, en azından iki ayağıyla da orta açabilen hızlı yardıracak kanat adamları lazım. Hani zorsa bile bulmak en azından topun yönünü doğru zamanda basarak ve çekerek (Quaresma gibi 10 kere değil) adam istiyorum. Riera maalesef böyle bir adam değil. Zaten hızlı da değil. Akıllı bir adam olmasına rağmen sol tarafta sol ayaklı birinin karşı defansı geçmesi her zaman daha zor, hele ki yavaşsan. O zaman kanatları kullanamıyorsun büyük ölçüde ki bu sene bence GS'nin en büyük zaafı yeteri kadar kanatları kullanamamasıydı..
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...