SNA1L Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 throine said: emanet said: devrim yasalarına karşı gelip ayaklananları kesmiş adam, kendinden her farklı düşünen insan evladını değil. zorlamayın laf sokucam diye. adam "kendi kurduğu" muhalefet partisini (SCF) bile daha sonra bunlar "muhalefet ediyor" diye kapattı. ahah muhalefet etti diye değil inkılaplara devrimlere karşı çıkan şeriatçılara ön ayak oluyolar diye kapattı hatta kapatmada değil parti kendini fes etti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Yılmaz Erdoğan said: “Türkiye’deki bir sette günde beş kez ezan için durursun, ‘Aziz Allah’ dersin, beklersin, çay içersin ama filmde duyulmaz o ezan. Adamın islam anlayışı da ekolmüş, ezan okununca aziz allah diyip çay içiyormuş. Reina'da Laila'da bu kadarını öğrenebilmiş. Çay içiyor ayılmak için akşamdan kalan sarhoşluk başka türlü gitmez :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 throine said: emanet said: devrim yasalarına karşı gelip ayaklananları kesmiş adam, kendinden her farklı düşünen insan evladını değil. zorlamayın laf sokucam diye. adam "kendi kurduğu" muhalefet partisini (SCF) bile daha sonra bunlar "muhalefet ediyor" diye kapattı. ahah Bi aziz allah diyip çay içek açılırız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 emanet said: devrim yasalarına karşı gelip ayaklananları kesmiş adam, kendinden her farklı düşünen insan evladını değil. zorlamayın laf sokucam diye. laf sanaydı ama neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 sipeyskeyk said: Ben torunlarıma bağnaz bir toplum bırakmak istemiyorum tabiki. Benim arzuladığım topluma örnek; iskandinavya geneli. iskandinavyayı görsen, of of feci bağnaz yahu hepsi. içki içiyorlar, kiliseye gitmiyorlar, hristiyanlıkla bağlarını koparmışlar, vatikan'a olan değerlerini unutmuşlar felan. filmlerini izliyorsun mesela, 5 dakikada bir "hallelujah" desinler bekliyorsun ama dini motifleri hiç içermiyorlar. dini yobazlık olarak görüyorlar, yeterince kilise de dikmiyorlar zaten. iskandinavların halini görünce üzülüyorum cidden. bir şiir okuyorsun, beowulf epikliği bekliyorsun, ama nerdeee... ara ki bulasın. üstüne üstlük halen papyon takıp balolar düzenliyorlar, saraylarda dans gösterileri gerçekleştiriyorlar, klasik müzik çalıyorlar... halk bunu istemiyor, ama kime ne anlatacaksın. adamlar "modern" gözükmek için böyle saçmalıklar içindeler. hayır, modern giyinmeye karşı değilim, ama şu yaptıklarının topluma bir faydası yok, halkın umrunda değil. "kültür kültür" diyerek başımızı şişiriyorlar. geçen gün gördüm, sokakta festival düzenlemişler, sadece 2 kişi izliyordu. onlar da devletin bağnaz kafasındadırlar zaten, ben bilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Sen ne diyorsun ya :) http://static.alkislarlayasiyorum.com/images/sipsak/47310_20110308120545.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Olay benim papyona ve klasik müziğe düşmanlığım değil. Yetersizlikte yeni bir boyut olduğun için anlayamamışsın tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 throine said: emanet said: devrim yasalarına karşı gelip ayaklananları kesmiş adam, kendinden her farklı düşünen insan evladını değil. zorlamayın laf sokucam diye. adam "kendi kurduğu" muhalefet partisini (SCF) bile daha sonra bunlar "muhalefet ediyor" diye kapattı. ahah sulandırma böyle bir şey işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Harf inkilabı ile sanat kayboldu diyen arkadaşlar, osmanlı toplumunda okuma yazma bilme oranını ele almalı sonrada yazılanların sadece ifade edilen çizgilerinin değiştiğini, dilimize daha uygun hale geldiğini idrak etseler keşke. throine said: emanet said: devrim yasalarına karşı gelip ayaklananları kesmiş adam, kendinden her farklı düşünen insan evladını değil. zorlamayın laf sokucam diye. adam "kendi kurduğu" muhalefet partisini (SCF) bile daha sonra bunlar "muhalefet ediyor" diye kapattı. ahah adam gibi muhalefet etsinler diye kurdurmuş olmasın o partileri. idealist düşünceleri bir kenara bırakalım. Atatürk olmayasaydı bulunduğunuz il hangi avrupa devletinin kucağında olacağını düşünün. Ha o durum daha çok hoşunuza gidiyor ise, biricik komşumuz kardeşimiz yunanistanda çok değil bir iki hafta önce orman yangınıydı ihale konularında bizim için ne kadar güzel düşünce beslediklerini gördünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 şu herife he deyin geçin ya, muhalefet etti diye kapattı yazmış lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 SNA1L said: muhalefet etti diye değil inkılaplara devrimlere karşı çıkan şeriatçılara ön ayak oluyolar diye kapattı hatta kapatmada değil parti kendini fes etti. Kime neyi anlatmaya çalışıyorsunuz ya eheh. "Bu adam muhalefet istemiyorsa niye parti kurdurdu" diye düşünemiyor da muhalefet var diye partiyi kapattıya getiriyor adam. Bırakınız kendi kendiyle eğlensin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Qualance said: adam gibi muhalefet etsinler diye kurdurmuş olmasın o partileri. Bu parti Atatürk'ün isteğiyle Fethi Okyar başkanlığında kuruluyor. Amaç TCF'nin kapatılmasıyla yavaş yavaş diktatörlük olarak anılmaya başlayan ülkede muhalefet izlenimi varmış gibi göstermek. Hatta öyle bir muhalefet partisi ki bu bütün resmi yazışmaları Atatürk tarafından kontrol ediliyor, hatta bu parti tarafından Atatürk'e hitaben yazılacak olan yazılar bile Atatürk'ün elinden geçiyordu. Ama CHP ve Atatürk'ün güdümünde olması hesabı tutmadı, parti halktan inanılmaz destek gördü hatta İzmir'deki bir mitingde 50bin kişi toplanıyor CHP'nin binası taşlanıyor çıkan olaylarda polis bir çocuğu bile vurmuştu. İşin üzücü yanı oğlu vurulan babanın "size bir kurban verdim, başkalarını da veririm yeter ki bizi kurtarın" demesi. Yani ortada o günkü yönetimden bir bezmişlik varmış. Bütün bu olayların yanısıra halk tarafından beklenmedik bir ilgi görünce ve Fethi Okyar artık da cesaretlenip tek başına iktidar olmaktan bahsedince Atatürk ve CHP partinin ipini çekiyor. Sen tam olarak hangi "adam gibi muhalefet istemekten" bahsediyordun? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 throine haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 throine said: Qualance said: adam gibi muhalefet etsinler diye kurdurmuş olmasın o partileri. Bu parti Atatürk'ün isteğiyle Fethi Okyar başkanlığında kuruluyor. Amaç TCF'nin kapatılmasıyla yavaş yavaş diktatörlük olarak anılmaya başlayan ülkede muhalefet izlenimi varmış gibi göstermek. Hatta öyle bir muhalefet partisi ki bu bütün resmi yazışmaları Atatürk tarafından kontrol ediliyor, hatta bu parti tarafından Atatürk'e hitaben yazılacak olan yazılar bile Atatürk'ün elinden geçiyordu. Ama CHP ve Atatürk'ün güdümünde olması hesabı tutmadı, parti halktan inanılmaz destek gördü hatta İzmir'deki bir mitingde 50bin kişi toplanıyor CHP'nin binası taşlanıyor çıkan olaylarda polis bir çocuğu bile vurmuştu. İşin üzücü yanı oğlu vurulan babanın "size bir kurban verdim, başkalarını da veririm yeter ki bizi kurtarın" demesi. Yani ortada o günkü yönetimden bir bezmişlik varmış. Bütün bu olayların yanısıra halk tarafından beklenmedik bir ilgi görünce ve Fethi Okyar artık da cesaretlenip tek başına iktidar olmaktan bahsedince Atatürk ve CHP partinin ipini çekiyor. Sen tam olarak hangi "adam gibi muhalefet istemekten" bahsediyordun? :) iyi, kendi bakış açınızdan anlatıyorsunuz tarihide, biz anlatınca niye resmi tarih oluyor?? oooo onu kemal yazdırdı bizzat başında durdu? birde merakımdan soruyorum bu anlatıklarınızı, kendi tarafsız topladığınız bilgi birikimleriniz ile çıkarım yaptıysanız hiç bir şey demiyorum, saygı duyuyorum ama birilerinin oraya buraya yumurtaladıkları lafları burada kuluçkadan çıkartmaya uğraşıyorsanız da, boşuna uğraşmayın "bay başkan" geliyor zaten, haledecek hepsini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 bence kurtuluş savaşından sonra 3 sene içinde demokratik - çok partili sisteme geçilmeliydi,hata yapıldı,yani çok zor değildi bence 700 sene padişahla yönetilmiş sendikası bile olmayan bir ülkede demokrasiyi yerleştirmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 tsk nin üniforması her sene değişiyor evet. bu sene pastel tonlar moda mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Bone said: ] iskandinavyayı görsen, of of feci bağnaz yahu hepsi. içki içiyorlar Onlarda sevap o nedenle RTE kadar zeki bi liderleri olsa üzüm yerlerdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Halt etmis. Bugun tahranli bir turkle tanistim, adamin turkcesinden hicbirsey anlamadim zira kullandigi dili turkce yapan tek sey kelimelerin sonundaki ekler ve cumledeki yuklemler idi. İngilizce konustuk sonuc olarak. Farscayi mundar etmismisiz, turkceyi mundar olmaktan kurtarmisiz esas. Belki anlatim kabiliyeti eskisi kadar guclu degil ama en azindan orjinal bir dilimiz var. Sifir vatan-millet hissiyati olan biri olarak bunu onayliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Anlatım kabiliyeti eksik bir dilimiz yok, yazıp konuşmayı beceremeyenler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Anlatim kabiliyetinin daha az oldufu bir gercek. Sadelestirilmis bir dil sonuc olarak. Sofistike bir tanim yapmak istedigimizde yabanci dillerden alinti yapiyoruz, gokturkceden degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Farsçayı, Arapçayı madara etmek, uzaklaştırmak nedir ya? Zaten yüzyıllarca anadilimizini icine karışıp bozan diller bunlar. Kendisi tvdeki skeclerde Öztürkçe ile yazılı olan şeylerle dalga gecmesini biliyor. Bu adamın eskiden beri yaptıgı, kendini sağlama alıp tuzu kuru olduktan sonra çıkıp atıp tutmak. Ezanlı mezanlı kısma girmiyorum bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Nigger_of_the_sand said: Anlatim kabiliyetinin daha az oldufu bir gercek. Sadelestirilmis bir dil sonuc olarak. Sofistike bir tanim yapmak istedigimizde yabanci dillerden alinti yapiyoruz, gokturkceden degil. Öyle bir gerçek yok. Dilin sadeleştirilmiş olması arap, pers kültüründen dilimize kaynayan kelimelerin temizlenmeye çalışılmasından ibaret. Tam temizlenebilir mi? Mümkün değil. Gayet zengin bir dilimiz var. Dendiği gibi lastik gibi, nere çekersen ora gider. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 zenginlikte farsça ve arapça tokatlar bizim dili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Evet farsça şiir gibi bir dil.. http://27.media.tumblr.com/tumblr_l6a0pxS7Uk1qcpjfso1_500.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2012 Eskisine kiyasla daha aciz sonuc olarak. Turkce'de tanimi olmayan ama diger dillerde tanimi olan bir suru sey var. Su kurdugum cumlelerde bile. Yerlesik medeniyet vs yerlesik olmayan, bu tartismaya acik birsey degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar