Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme

AthleT

Öne çıkan mesajlar

daha önce sormuştum da sürekli tartışması dönüyor hala

kalsiyumun gh salgılanmasını aza indirmesi

Başlığı. ben yok diyorm. arkadaş var falan dioydu kendi aradı o da bulamadı. bitek bodyforumtr'de geçmiş konusu, biri var biri yok diyo. biri güzelce açıklamış mod'lardan yok diye.

zaten bana göre gh alınırsa kalsiyum abartılmamalı. ters yani
Sosyal ağlarda paylaş

Squat'ta 120kg 8 tekrar cikardim temiz. Hatta bonus set yaptim kendime dusuk kilo ile ass to the grass girdim en son. Bacak hareketlerinin alayinda kilo arttirdim. Platoyu kirdim yardiriyorum 2 haftadir. 1,5kg almisim zaten son 2 haftada.

Bu arada reverse cable flyes calisiyorum. 4 set yapiyorum son set 3'lu drop. Omuzun arkasi resmen cikinti yapti. Cok guzel gelisiyor. Herkese tavsiye ederim. Bu sabah baktim aynada cok iyiydi. Sirtin ustu aldi basini gidiyor zaten. Guzel kutle kazandim. Simdi 2,5 ay definisyona giriyim kasimda. Sonra 3-4 ay daha bulk yaparim. Yaza baya fark edecek boyle giderse.
Sosyal ağlarda paylaş

Tesekkurler arkadaslar. Darisi basiniza. Burda beraber cok sey paylastik, hepsinin degeri ayri bende. Topluca cevap veriyim.

Tili,
Sirtin ustu ile omuzun arkasi genelde ayni noktalara geldiginden kesin ayrim yapamiyorum. Ama soyle soyleyebilirim, mesela trapez calismalarini azcik one egilerek yapiyorum. Boyle daha cok trapezin tepesinden ziyade kurek kemiklerinden boyna dogru uzanan kismini gelistirdi. Su an orasi bariz etli etli. Ayrica acisini degistirerek calistigim reverse cable flyes tan acayip verim aldim. Arka omuz ile birlikte su teres majoru falan da buyuttu incline gibi tutunca. Birde sirtta goguse yavas ve nizami cekis barfiks ustune izole vertical traction aletinde reverse calisma yapiyorum. Bu son dedigim resmen kanatlarin uclarina vuruyor ama barfiks epey bir yeri calistiriyor. Son olarak ta sirtta seated one arm cable rowing yapiyorum. Su ana kadar memnunum.

Mirage,
Genelde ayni calisiyorum. Gecen ay biraz platoya girdim, her idmanda ilk hareket girdigim compoundlardan sonraki ilk hareketlere drop set koydum kaslar acildi. Bir de yazin diyetteyken bir sure supersetli calistim onun haricinde genelde klasik vg calismasi. Ilk hareket compound 6-10 tekrar, sonra biraz daha kucuk bir iki hareket 8-12 tekrar en son izole 1-2 hareket 10-12 tekrar gibi. Ama yakinda fst7 max-ot falan deniycem.

Bu arada mirage sana zamaninda verdigin sume dl tavsiyen icin, tili sana da donkey raise tavsiyen icin cok tesekkur ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Aksine gelistiginde sirtin ustunu etli ve omuzlari butun gosteriyor. Trapez erkek kasidir. Omuzlarla birlikte gelistirmek gerek. Tshirt ten iri iri cikan trapezler genis omuzlarla gayet hayvani duruyor. Zaten agir calisiyorsaniz gelisecekler yani kacari yok. :) Vucut gelistirmeyi hakkiyla yapipta trapezi zayif olan pek insan gormedim ben.

Tabi yurdum insani nizami omuz calismaktan bi haber olup shrug lara abaninca dar omuzlarini iyice kotu goruntuye sokabiliyor. Yapacak birsey yok o konuda :)
Sosyal ağlarda paylaş

omuzlar dar ve düşükse trapez geliştirme denebilir.
ben ekstra trapez çalışmıyorum ama gelişiyor, durdurmak zor. power clean, omuz pressler ve genel olarak ağır kilo taşımaktan gelişiyor. ki deadlift yapamıyorum o da geliştirir. illa gelişecek onlar
Sosyal ağlarda paylaş

Perfectionist said:

Aksine gelistiginde sirtin ustunu etli ve omuzlari butun gosteriyor. Trapez erkek kasidir. Omuzlarla birlikte gelistirmek gerek. Tshirt ten iri iri cikan trapezler genis omuzlarla gayet hayvani duruyor. Zaten agir calisiyorsaniz gelisecekler yani kacari yok. :) Vucut gelistirmeyi hakkiyla yapipta trapezi zayif olan pek insan gormedim ben.

Tabi yurdum insani nizami omuz calismaktan bi haber olup shrug lara abaninca dar omuzlarini iyice kotu goruntuye sokabiliyor. Yapacak birsey yok o konuda :)

Eh body olarak vücut geliştirenler zaten tüm kasların çok gelişmesini ister ona birşey yapamaz kimse :P kendi adıma rahmetli zyzz tarzı bir vücut hedefim olduğu için trapez çalışmıyorum çok,ayda 4 set dumbell shrug yeter :)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...