Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayatları karartılan Pakistanlı kadınlar

SekerPembe

Öne çıkan mesajlar

Ben yapar demedim zaten ama iki olasılık var gibi gözüküyor. Ha o seviyede olmasa bile İslamın da farklı fikirlere karşı intolerans getirdiğini düşünüyorum, bu durum Türkiye'de bile var. Milletin başına seçtiği hükümetin üyeleri domuz eti yemenin, eşcinselliğin ahlaksızlık olduğunu düşünüyor. Bu tarz intolerans gösteren davranışlar islamın ortak karakteri bence.
Sosyal ağlarda paylaş

gün geçmiyor ki patide "islam kötüdür, cehennemde yancağımı söyleyen allahtan nefret ediyorum, islam cahilliktir, salak mısınız masal kitabına inanıyorsunuz, ancak aptallar islama inanır" topiği açılıp bu tartışmalar dönmesin.

aslında bir tane sticky topic açılsa, herkes islam'a karşı olan tüm nefretini kussa, sonra topic kilitlense, sonra "islam kötüdür" muhabbeti bitse...
çünkü anti-teizm kafasıyla gidilince topicler de hiç bir sonuç vermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Suç dinde değil de bu dini bu hale getiren, insanları bu kadar cahil bırakan sebeplerde. Arkadaşın yukarda yazdığı şey bile ne kadar yoruma açık, o kadını korumacı olarak algılıyor ben ikinci sınıf gördüğünü algılıyorum. Bu dinin o kadar çok yorumlanışı var ki. Nerden tutsan elde kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

hayatı karatılan pakistanlı kadınlar = "islam kötüdür, cehennemde yancağımı söyleyen allahtan nefret ediyorum, islam cahilliktir, salak mısınız masal kitabına inanıyorsunuz, ancak aptallar islama inanır" topiği ?

tartışmadan bahsediyorum, topiğin başlığından değil
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

eşcinselliğin hastalık olduğunu düşünen ateist cumhuriyetçi dolu bu forumda ardeth, stereotype'larla nereye kadar?

stereotype değil, eşcinselliğin edepsizlik olduğunu düşünme eğiliminin müslümanlarda daha fazla olduğunu söylüyorum sadece. bu müslüman olmayanların böyle düşünmediğini söylemiyor, zaten müslümanların böyle düşünmeye daha eğilimli olduğunu söylüyor. ama itiraf ediyorum bu kişisel kanaat, elimde bir veri falan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya nasıl oluyor da ; insanlığı ilgilendiren bir konu açılınca , ordan gereksiz herifin biri çıkıp olayı islama bağlıyor ve muhabbet islamı savunanalar ve islamdan nefret edenler arasındaki tartışmaya dönüyor ilginç.. Şu olayın din ile nasıl bir alakası olabilir arkadaşlar? Siz hiç okudunuz mu islamın ne için geldiği? İnanılışa göre ; islamiyetin gelmesinn başlıca sebebi , cahiliye döneminde kız çocuklarına ve kadınlara yapılan asıl zulüm vardır. Kuran'da bile kutsal meryemden sayfalarca bahsedilirken , islamiyetin kadınları bu hale getirdiği nasıl söylenebilir?

ha diyosanız ki benim için olaylar önemli değil , ben islam düşmanı adamım , en ufak fırsatta saldırırım islamiyete , sonra karşımdakinin inancından dolayı onu sinirlendirir bundan mutlu olurum diyorsanız.. zaten paticik size göre bir yer oldu bile..
Sosyal ağlarda paylaş

evet de nasıl oluyor da kadına kötü davranmayın diyen bir din o kadar çarpıtılabiliyor ki kadına şiddet göstermek için bu din sebep ve bahane olabiliyor? Ortada böyle acayip garip bir durum var sonuçta konuşulması ve anlaşılması gereken. gerçek islam nedir onu tartışmıyoruz da bugün "islam" adı altında böyle şeyler yapılıyor mu yapılmıyor mu onu tartışıyoruz gibi düşünün isterseniz.

(biri gelip şimdi atom bombası falan der ama oldukça alakasız olur. temelde bilim insana barış yapmasını öğütleyen bir şey değildir. bilim adamı barışçıl bir insan diye onun bulduğu bir şeyin silah yapımında kullanılması çelişki yaratmıyor bu açıdan. bilim özünde barış veya savaş ile alakasız bir şey, sadece doğayı anlama isteği. getirdiği teknolojik gelişim ise bunun yan ürünü).
Sosyal ağlarda paylaş

Abi haklısın bak seninle oturalım bunu sabaha kadar konuşalım nasıl böyle oluyor , böyle olmamaısı için neler yapaılabilir? nasıl sayfa sayfa bunların yanlış olduğunun , temel oluşumunun hoşgörü olduğu bir dinin bu hale geldiğini filan konuşalım... ama bu tip olaylardan sonra beyinsiz ergenler gibi , işte islam buğğğ diye çıkmayalım ortaya di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:

Ya nasıl oluyor da ; insanlığı ilgilendiren bir konu açılınca , ordan gereksiz herifin biri çıkıp olayı islama bağlıyor ve muhabbet islamı savunanalar ve islamdan nefret edenler arasındaki tartışmaya dönüyor ilginç.. Şu olayın din ile nasıl bir alakası olabilir arkadaşlar? Siz hiç okudunuz mu islamın ne için geldiği? İnanılışa göre ; islamiyetin gelmesinn başlıca sebebi , cahiliye döneminde kız çocuklarına ve kadınlara yapılan asıl zulüm vardır. Kuran'da bile kutsal meryemden sayfalarca bahsedilirken , islamiyetin kadınları bu hale getirdiği nasıl söylenebilir?

ha diyosanız ki benim için olaylar önemli değil , ben islam düşmanı adamım , en ufak fırsatta saldırırım islamiyete , sonra karşımdakinin inancından dolayı onu sinirlendirir bundan mutlu olurum diyorsanız.. zaten paticik size göre bir yer oldu bile..

demek istediğim de buydu aslında benim
Sosyal ağlarda paylaş

Doğu ülkesi diye küçümsediğin ülkeler islamı türkiyeden daha doğru yaşıyor. Kafanıza göre yaşayıp sonra dine uydurmak priceless. İslamda bunu yaptıracak ne gördünüz diyen arkadaş çok istiyorsa kuran da insanları nefrete ve şiddete yönelten 40 tane ayet koyayım buraya. Doğrudan "tartıştığınız kadınların yüzüne kezzap atmayın bilae" diye ayet olmayacak herhalde. anlayış meselesi bunlar.

Rotweiler said:

Bu topicdeki ve diğer topicdeki hemen doğu ülkesi haberi görünce islam ffs çeken dallamalara

dallama diye sana derler haddini bil.
Sosyal ağlarda paylaş

ne tartışılıyor anlamadım ki? islamda kadın 2. sınıf mı, değil mi? tamamiyle erkek korumasına bırakılmış, erkeğine her koşulda itaat etmesi gereken, aciz, kendisine cennet vaatleri bile yapılmayan bir mahlukat mı, değil mi? miras paylaşımında, mahkeme tanıklığında v.s. erkeğe göre konumu belli mi, değil mi? e hal böyle olunca, islamı benimseyen ülkelerin çoğunda, ve evet bir dereceye kadar Türkiye'de belirli kesimlerde de, erkeğin kendini - arkasına islam öğretilerini de alarak- kadına göre üstün görme gerçeği var mı, yok mu? bunun sonunda cahil ve bilinçsiz müslüman sürüyle erkeğin, islamı yorumlayışı yanlış da olsa, kadına yönelttikleri şiddet, eşitsizlik içeren davranış ve uygulamaların altında çoğu zaman islamdan aldıkları erkeğe verilen ayrıcalık ve gücün (kadına karşı) payı var mı, yok mu?

''gerçek islam bu değil'' söylemi de bir yere kadar! kuran;''recmedin'', ''kezzap atın'' v.s demese de, müslüman ülkeleredeki kadına şiddet olayı, yalnızca cehalet değil, islamın erkeğe verdiği haklar ve üstünlüklerle büyük ölçüde ilintili.
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:

islam düşmanlığıyla alakası yok. diğer elemana da sordum öm ile cevap yazmış yok efendim sömürgecilik ve geri kalmışlık yüzündenmiş. bi tane müslüman ülke gösterebilir misin kadına düzgün davranılan?

kuranda böyle böyle diyorsun, bakıyoruz tam tersi uygulanıyor. gerçek islam bu değil deyince kızıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

gerçek islam ne abi, biri de bunu açıklasın lütfen :S
1.4k sene önce yazılıp da içinde "biz yolladık, değişmeden aynı kalmasını biz sağlayacağız" benzeri bi cümle olduğu için değişmediğine inanılan (hoş bi çok alim tarafından bile farklı farklı çevriliyor) kutsal kitap mı gerçek islam?

kaldı ki öyle olsa ne, öyle olmasa ne.
konu islam değil, insan.
gerçek insan bu değil...
Sosyal ağlarda paylaş

"Men are in charge of women by [right of] what Allah has given one over the other and what they spend [for maintenance] from their wealth. So righteous women are devoutly obedient, guarding in absence what Allah would have them guard. But those [wives] from whom you fear arrogance - [first] advise them; , forsake them in bed; and [finally], strike them. But if they obey you [once more], seek no means against them. Indeed, Allah is ever Exalted and Grand"

An-Nisa 4:34 http://quran.com/4/34

Bu tarz baya ayet olması lazım, bir arkadaş koymuştu. Hatta daha da fazla yazarsam hepiniz daha fazla soğursunuz demişti, şimdi vaktim yok bulamam ayetleri. Ama haklı olduğu nokta İslam'ın sizin kafanızda olduğu gibi değil, aynen bu şekilde olduğudur. Bu yüzdem Myhskin haklı. İslam'da kadın gayet 2.sınıf. Var mı aksini iddaa eden?

paparnoz yazmış, ekleyelim madem, şimdi buldum

paparnoz said:

Bakara 2:282
bir diğeri zina ile alakalı olanı Nisa 4/15
Bunlar cinsel ayrımcılık konusunda bariz olanlar,arap kültürü ile birebir.

Onun dışında Kur'an da cariyelik ve kölelik ile ilgili ayetlere bakmanı istiyorum,cariyeler için ellerinin altında bulunanlar tanımı yapılır.Cariye'ler sık sık Kur'an'da geçer.
Hatta hediye edilen cariyeler konusunda bir araştırmanı isterim.

Yine bir Ayet'ten alıntı yapayım.

"Nur Suresi 58.ayet 24:58" said:

Ey iman edenler! Ellerinizin altında bulunan (köle ve cariyeleriniz) ve içinizden henüz erginlik çağına girmemiş olanlar, sabah namazından önce, öğleyin soyunduğunuz vakit ve yatsı namazından sonra sizden üç defa izin istesinler. Bunlar mahrem halde bulunabileceğiniz üç vakittir. Bu vakitlerin dışında ne sizin için, ne de onlar için bir mahzur yoktur. (Birbirinizin yanına girip çıkabilirsiniz.) İşte Allah, âyetlerini size böyle açıklar. Allah her şeyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Daha fazla ayet yazmama gerek yok sanıyorum,daha bunun miras mevzusu var,öldürmek ile ilgili kısımları var,tomurcuk göğüslü teen huriler kısmı var,kısacası bu toplumda görülen ve bizim yanlış olduğunu savunduğumuz şeyler,Kur'an'da doğru.
Zaten öyle bir noktaya geliyor ki mecburen kur'an'ı çevirenler ayetleri yorumlarken yumuşatıyorlar aslında o arapça kelime öyle değil böyle,onun arapça'da 8 manası var vs diye,tüm bu ılımlı çarpıtmalara rağmen açıkları kapatamıyorlar çünkü değişim şart.

Gerçek islam işte ağalar, direk kaynağından...
Sosyal ağlarda paylaş

İngilizcesi dediğin Qur'an.com 'dan aldım. Elmalılı'nın doğru yazdığını kim biliyor?

İstiyorsan tek tek arat orijinallerini.

Dikkat edersen paparnoz zamanında yazmış zaten...

Zaten öyle bir noktaya geliyor ki mecburen kur'an'ı çevirenler ayetleri yorumlarken yumuşatıyorlar aslında o arapça kelime öyle değil böyle,onun arapça'da 8 manası var vs diye,tüm bu ılımlı çarpıtmalara rağmen açıkları kapatamıyorlar çünkü değişim şart.

Al yukarıda Arapçası altında İngilizcesi. Qur'an.com gayet sağlam kaynak gibi duruyor. Ha diyorsan ki hala inanmıyorum Elmalıya inanırım, ona birşey diyemem ama dediğim gibi Elmalı'nın doğru söylediğini de idda edemeyiz heralde Qur'an.com'a inanmıyorsak ;)

http://quran.com/24/58-58
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...