Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 iyi de cutscene mi oynuyoruz? diablo 2'nin de efsaneviydi cutsceneleri ama oyun ile alakasi yoktu kalite olarak hueue. http://www.youtube.com/watch?v=zNhp9ZZdbJM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Kaede said: sc2 ultra ayarda oynayıp oyun motoruyla yapılmış prerendered cutsceneleri izleyen kimse gelip burda grafikleri d3 ile yakın bile demez derse yalan söylüyordur Ben bunlar arasında görsel olarak kalite farkı göremiyorum. İkisi de son derece hoş görünüyor ve ikisi de oyunların atmosferine ve türüne uygun grafikler. Önceden de dediğim gibi grafikleri değerlendirirkenki asıl kriteriniz piksel sayısı olursa bunu göremeyebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Grafik üzerinden Diablo'ya "çok eski" demek ne kadar doğru? Diablo 2'nin grafikleri de up to date değildi ki. Kaldı ki beni hiç bir şekilde huzursuz etmiyor D3 grafikleri, son derece memnunum şahsen. Köpek gibi sampling'li, tessalation'lı, akıllara ziyan blooming ve reflection efektli D3 şahsen benim aradığım şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 _Spartacus_ said: grafikleri değerlendirirkenki asıl kriteriniz piksel sayısı olursa bunu göremeyebilirsiniz. Grafik teknolojisi eleştiriliyor yalnız, sanat yönetimi değil. Haliyle kriter piksel sayısı/kullanılan teknoloji vb. oluyor. Grafikler neden çamur demiyoruz, grafikler neden mağaralarda yaşayıp kendini maviye boyuyor diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Kaede said: sanat yönetimi başarılı olabilir renkler çok iyi seçilmiş, mekanlar uyum içinde olabilir ama d3 grafikleri bayağı subpar görsel olarak hoş bir oyun ama şu oyunu sc2 editörüyle yapsalar kat kat iyi bir oyun ortaya çıkarmış alın birkaç sayfa öncesinden hala millet OLSUN MASAL GİBİ GIRAFİKLERİ VAR ÇOGZEL GÖZÜKÜYO diyor bir sc2 de zoomlayın oyuna yer hizasından bakın birde d3 de yapın aynısını hayır yani zırnık umurumda da değil grafikleri. 2012de çamur gibi grafikleriyle mm6 oynuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 axedice said: _Spartacus_ said: grafikleri değerlendirirkenki asıl kriteriniz piksel sayısı olursa bunu göremeyebilirsiniz. Grafik teknolojisi eleştiriliyor yalnız, sanat yönetimi değil. Haliyle kriter piksel sayısı/kullanılan teknoloji vb. oluyor. Grafikler neden çamur demiyoruz, grafikler neden mağaralarda yaşayıp kendini maviye boyuyor diyoruz.Tamam işte, bunda eleştirilecek bir şey yok ki. Blizzard kasten daha gelişmiş grafik teknolojileri kullanmıyor. Seçtikleri sanat yönetimi anlayışı için kullandıkları grafik teknolojisi yetiyor. Teknolojinin sınırlarını zorlamak oyunu daha güzel görünür kılmayacak, sadece daha az kişinin makinesinin kaldırabildiği ya da daha az kişinin iyi görünen ayarlarda oynayabildiği bir oyun yapacak. said: bir sc2 de zoomlayın oyuna yer hizasından bakın birde d3 de yapın aynısınıİşte grafiklere böyle bakarsak niye Blizzard oyunlarının çift haneli yıllar boyunca oynandığını anlayamayız. Kim SC2 ya da D3 oynarken zoom yapacak? Eğer Blizzard zoom yapınca daha güzel görünecek bir oyun yerine daha az piksel kullandığı için daha çok makinede çalışan ya da daha çok makinede daha iyi görünen bir oyun yaptıysa bu doğru bir karardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bezerye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 izometrik camera ile oynanan bir oyunda bu kadar grafik muhabbeti dönmesi garip hakkaten , benim gözlerimde mi bir sorun var acaba? zoom in yapmadıktan sonra gayet güzel duruyor grafikler , hatta animasyonlar ve çevreyle etkileşimleriyle iyice zevke geliyorsunuz.Açıkçası izlediğim videolarda vaad edilenleri verebilirse 15 senelik pc oyunları hayatımdaki oynadığım en zevkli oyun olmaya aday.Ayrıca kimse fizik motorundan bahsetmemiş bence bu tarz bir oyuna gelebilecek en güzel eklenti olmuş mobların kafasını kırarken aldığınız zevki 3 e 4 e katlıyo resmen elektrik damage typelı silahlarda critleyince oluşan görüntü iskeletlerin havaya uçuşmaları fln muazzam olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 15 yıl önceki 2d/2,5d oyunlarda bile vardı iskeletlerin parçalanıp etrafa dağılması. (:P) hayır bu "eski makineler de oynatabilsin" argümanı options denen olayın bütün esprisinin eski/yeni her makineye uyum sağlanması olduğunu neden unutuyor anlamak imkansız. makine eskiyse lowest açsın oynasın, neden ultra'da oynamaya çalışsın ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 "resource management" bir anlam ifade ediyorsa ozaman sunu sorgulamayı kesersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Öyle değil o iş. Eğer zoomlayınca harika, ultra gerçekçi grafikleri olacaksa bu oyunun; izometrik bakıştan D3'ün şu anki high grafikleri gibi görünmesi için isteyeceği makine şu ankinden çok daha üst seviyede olacaktır. Bu nedenle de şu oyunu high oynayan birçok kişi gereksiz piksel harcamaları ve grafik teknolojileri nedeniyle şu andakinden çok daha kötü görünen bir oyun oynayacaktır. Oyun daha kötü görünecekse daha yüksek grafik teknolojisinin de hiçbir anlamı yok. Ayrıca baltayla vurduğunda uçup cesedi merdivenlerden aşağı yuvarlanan yaratıkların, yakınında silahınızı savurduğunuzda havalanan bayraklar olan 2,5 D bir oyun örneği bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Ahahah abi yani neden bu kadar inat ediyorsunuz sabit fikirli insanlar gibi hep aynı şeyi sölüyorsunuz bu oyuna bu grafik yetiyor neden halen sorguluyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 screwy said: "resource management" bir anlam ifade ediyorsa ozaman sunu sorgulamayı kesersin. dünyanın en büyük oyun şirketinin kaynağı mı yetmemiş? _Spartacus_ said: Öyle değil o iş. Eğer zoomlayınca harika, ultra gerçekçi grafikleri olacaksa bu oyunun; izometrik bakıştan D3'ün şu anki high grafikleri gibi görünmesi için isteyeceği makine şu ankinden çok daha üst seviyede olacaktır. Bu nedenle de şu oyunu high oynayan birçok kişi gereksiz piksel harcamaları ve grafik teknolojileri nedeniyle şu andakinden çok daha kötü görünen bir oyun oynayacaktır. Oyun daha kötü görünecekse daha yüksek grafik teknolojisinin de hiçbir anlamı yok. Ayrıca baltayla vurduğunda uçup cesedi merdivenlerden aşağı yuvarlanan yaratıkların, yakınında silahınızı savurduğunuzda havalanan bayraklar olan 2,5 D bir oyun örneği bekliyorum. yooo. kaç yıllık makinelerle oyun oynama beklentisinde insanlar bilmiyorum ama diablo 3 kadar çok fps aldığım bir oyun görmedim bu yıl çıkan max ayarlarda. sorun bilizort'ta. 2,5d: myth the fallen lords 2d: nox (d2'den önce çıktı lololololo) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Çünkü bliz hater olduğumuz halde, oyunlarını oynamayı sürdürüyor, ölümüne kulp takıyor, Nuh ile P harfine yan yana bile koymuyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 oyunu oynamasak zaten "OYUNU OYNAMADAN ELEŞTİRME, SUS! SENİN KONUŞMA EHLİYETİN YOK" diyen siz değil misiniz? bilhassa cıcığını çıkarana kadar oynadım betayı sırf "OYNAMADAN ELEŞTİRME" safsatası dinsin diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 said: yooo. kaç yıllık makinelerle oyun oynama beklentisinde insanlar bilmiyorum ama diablo 3 kadar çok fps aldığım bir oyun görmedim bu yıl çıkan max ayarlarda. sorun bilizort'ta.4-5 yıllık makinelerde gayet güzel görünen bir oyun yaptı Blizzard, bu sorun falan değil. Sen zoom yapıp karakterlerin göz rengine bakacaksın diye piyasadaki bilgisayarların büyük bölümünde güzel görünmeyecek bir oyun yapmak "zortlamak" olurdu. Örnek verdiğin iki oyunda da benim dediğim şeylerin 10'da 1'ini yapacak bir fizik motoru yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kthxbye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Sam said: kendim alır mıyım çıkarken bakacağım nasıl multi ortamı olur gözlemleyip, single için bu yüksek bedeli hakedecek bir oyun göremedim ama toplamında. Sam said: oyunu oynamasak zaten "OYUNU OYNAMADAN ELEŞTİRME, SUS! SENİN KONUŞMA EHLİYETİN YOK" diyen siz değil misiniz? bilhassa cıcığını çıkarana kadar oynadım betayı sırf "OYNAMADAN ELEŞTİRME" safsatası dinsin diye. alacaksın ama içten içe yanıyorsun hadi hadi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kthxbye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 buarada zoom yapınca belki biraz poligon eksiği görebilirsiniz ama biz oyunu teknik açıdan şu şekil yaptık ve kastık demiş adamlar. http://www.youtube.com/watch?v=AyFo4IMaDLY&feature=player_embedded Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 adamlar mis gibi grafik koymuslar oyuna hala deli gibi eleştiri falan. abi kimse zorla oynatmıyo sizi yok d2 güzeldi diyosanız gidin d2 falan oynayın. kimse zorla diablo 3 falan oynatmıyo ki sizi 7 24 oyuna bok atmalar şu kötü bu olmamıs yok parlaklık yok pikseller zoomlayınca falan saçma sapan sırf bok atmak için yapılmış yorumlar. ekşi sözlük yorumları gibi eleştireyim de karizmam artsın diye mi yapıyosunuz artık asdsfsdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 _Spartacus_ said: 4-5 yıllık makinelerde gayet güzel görünen bir oyun yaptı Blizzard, bu sorun falan değil. Sen zoom yapıp karakterlerin göz rengine bakacaksın diye piyasadaki bilgisayarların büyük bölümünde güzel görünmeyecek bir oyun yapmak "zortlamak" olurdu. Örnek verdiğin iki oyunda da benim dediğim şeylerin 10'da 1'ini yapacak bir fizik motoru yok. feysbuk oyunu dışında birşey oynamayanlara güzel görünmüştür belki de herşey max'tayken bayağı bariz kötü görünen bir oyun var ortada. senin dediğin İKİ şey var zaten, birisi 15 yıldan beri yapılıyor. öbürü de gene muhtemelen 10 yıldan beri. say ON tane hele bakalım. kthxbye said: alacaksın ama içten içe yanıyorsun hadi hadi :D oyunu alırsam ancak skype eşliğinde muhabbet döndürecek belli bir kadro aldı diye alırım, yoksa öyle 70$ vereceğim bir oyun değil. helalinden 10$ çalışır ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Mesela istedigin sey neden yapılmaz. genelleme olarak bir seyi daha dar bir specle hazırlamak cok daha genis specle hazırlamaktan daha kısa surer ve daha az "resource" yer. Kısaca senin istedigin sey options da lowest olsun 7 senelik makinada calıssın ultramega olsun ust limit makinalarda calıssın ve detay eklesin. Peki bunu blizzard niye yapsın? Kazancı ne? atıyorum birseyi hazırlarken 100 kalitede hazırlamak ile 105 kalitede hazırlamak arasındaki fark ne yazıkki 100 surede hazırlamakla 105 surede hazırlamak degil. 100 den 105 e cıkarmak kaliteyi en azından 110 sure gerektirir. 105ten 106a cıkarmak da 110 degil 120 gerektirir. Aynı genellemeyi su oyunun hazırlanması sırasında kullanılan hersey icin kullanabilirsin. Bu oyunun 15 mayıs ta istenilen hedefler cercevesinde cıkabilmesi icin bu grafikler en uygun para-zaman-kazanc-sure denklemine oturdugundan dolayı blizzardın bunu secmis olması sencede gayet dogal degil mi? Ya da daha dogrusu sence onlar da zaten bunları hesaplayıp bunun planını boyle yapmamıslar mıdır? Blizzardda oturup calısan adam sence "neyse siktiret bu da boyle kalsın" diyo mudur? o grafiklerin istedigin sekilde olması icin sen diablo 3 un 1 sene sonra cıkmasını kabul ediyomusun? Etmiyosan otur ve oyununa bak. ediyorsan. valla blizzardın cok umrunda degil gibi 10-15 milyon arası satısla yeterince mutlu olurlar heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 ben sana 70 vereyim sus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 said: feysbuk oyunu dışında birşey oynamayanlara güzel görünmüştür belki de herşey max'tayken bayağı bariz kötü görünen bir oyun var ortada.Yoo, bayağı iyi görünen, sanat eseri gibi bir oyun var. Senin kötü görmenin üç nedeni olabilir: 1-) Oyunu daha oynamadan önyargıyla başlaman ki bunu itiraf ettin zaten. 2-) Oyunun güzelliğini değerlendirirkenki kriterlerinin oyunun göze hoş gelip gelmedi, atmosferinin nasıl olduğu vs. değil kullanılan grafik teknolojisi olması ki bu da anlaşılıyor mesajlarından. 3-) Oyunun nasıl göründüğünden önce FPS'ye bakıp "ne kadar düşükse grafikler o kadar iyidir" mantığıyla hareket etmen. Üç durumda da Blizzard2ın senin için yapabileceği bir şey yok ama tüm bunlar oyunun çok güzel göründüğü ve oyunu oynarken kimsenin kullanılan grafik teknolojisinin yaşıyla ilgilenmeyeceği gerçeklerini değiştirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kthxbye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 adam betada oynadım diyor, spartacus seninde getirdiğin argümanların 3te1'i sağlıksız hadi biz okadar savunuyoruz iyi bize göre diyede, sen cevap hakkı doğurtuyorsun Sam'e konu hiç kapanmıyor asfdsdf yiter valla yiter kapayın grafik konusunu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 nedir şimdi durum d3 ün grafikleri olabileceğinin altında ama genede süper mi yoksa d3 ün grafikleri kötü mü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 olur dreag. screwy, 10 değil 20 artist tutar gene aynı zamanda çıkarırsın, indie şirketten bahsetmiyoruz burada. dünyanın en büyük oyun şirketi. oyun başına 100 milyon $ bütçeler filan dönüyor. kazancı mesela kötü grafikli bir oyun çıkarmamak olabilir mi? hangi noktada grafiğin kötü olduğunu kabulleneceksiniz aslında onu da merak ediyorum, ne denli iğrenç ve rezalet olması lazım sizi bile rahatsız etmeye başlaması için? limbo of the lost ayarında mı olmalı? hazırlanması neredeyse duke nukem forever kadar uzun süren, yıllarca yapılmışı çöpe atılıp sıfırdan yapılmaya başlanan bir oyun var ortada ve "zamanında çıkması lazım eee" diyorsun, hakikaten pes doğrusu heh. çok da sallıyordu bilizort çıkış zamanını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar