Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pattiz kızartma yağı


escape

Öne çıkan mesajlar

forgiver said:

fırında yapıyoruz artık patatesi

10 kez kullan
kızartmaya uygun patates kullanıp ufak patates parçalarını tencerede bırakmssan bişey olmaz

mcdonalds 1 ay kullanıyor


aynen
ki ben zaten patatesi kızattıktan sonra tuz atarım, tuzlu bi şekilde yağa da atmam

tamam eyvalla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gerizekalı yengem annem evde değilken kızartma yapmaya karar veriyor, ayçiçek yağının yerini bulamayınca da halis zeytinyağına sarılıyor , nasıl olsa cebinden çıkmamış.

2 gün havalandırdık evi salaklığı yüzünden. mutfak, salon falan acı acı koktu hep, tüm evi duman sarmıştı. yangın çıktı sandık içeri girdiğimizde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla siz pişirirken ne yapıyorsunuz bilmiyorum ama biz nadiren kızartma yemeği yaptığımızda daha hafif olması haricinde bir farkı olmuyor zeytin yağı kullanmanın -görünürde

ayçiçek gibi lesser bir yağı -aynı zamanda oldukça zararlı- mutfağıma zor sokarım ben

biz at sütü içerken italyanlar mutfağın kralına sahiplerdi, hiç bir italyan arkadaşım zeytin yağından başka bir şey kullanmaz. bizde makarnayı ayçiçek yağıyla yapan insanlar var /zorunluluktan yapan çğrenci kesimini tenzih ederim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yemeklerde zeytinyağı harici yağ kullanmayız biz, zaten gemlikliyiz yani sfsdgsw

Ama zeytinyağı ile kızartma ağır oluyor, hele 2. kızartmada iyice kötü oluyor. Gerçi zeytinyağının asitlik derecesine bakar o. Bizim buralarda kullanılan yağların asitliği çok yüksek olur, dışarıdan birine ağır gelir normalde de. Kızartmada bize bile ağır geliyor. Ama asitliği düşük yağ ile yapıyorsanız belki kurtarır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...