Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pattiz kızartma yağı


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
forgiver said:

fırında yapıyoruz artık patatesi

10 kez kullan
kızartmaya uygun patates kullanıp ufak patates parçalarını tencerede bırakmssan bişey olmaz

mcdonalds 1 ay kullanıyor


aynen
ki ben zaten patatesi kızattıktan sonra tuz atarım, tuzlu bi şekilde yağa da atmam

tamam eyvalla
Mesaj tarihi:
evde yemek yapmanın olayı yağı tek sefer kullanmakta zaten, mcdonalds nasıl örnek olacak?

allah bilir zeytin yağı yerine ayçiçek mısır yağı falan kullanıyorsunuzdur bi de
Mesaj tarihi:
zeytinyağıyla kızartma olmaz, leş gibi oluyor ilk parti kızartmada.

mısırözü, ayçiçek yağı iyidir.

fritözde 6-7 parti kızarttıktan sonra değiştiriyorum ben yağı, rengi koyulaştıkça sakatlaşıyor.
Mesaj tarihi:
ne alaka ki bim falan şimdi?

zeytinyağı kızartmaya kullanmaya uygun bir yağ değil, istersen kendin üret ister hazır al. tariş de kullansan, bimin leş yağını da kullansan yine koku yapıyor zeytinyağı kızartmalarda.

her boka zeytinyağı kullanmaya gerek yok.
Mesaj tarihi:
gerizekalı yengem annem evde değilken kızartma yapmaya karar veriyor, ayçiçek yağının yerini bulamayınca da halis zeytinyağına sarılıyor , nasıl olsa cebinden çıkmamış.

2 gün havalandırdık evi salaklığı yüzünden. mutfak, salon falan acı acı koktu hep, tüm evi duman sarmıştı. yangın çıktı sandık içeri girdiğimizde.
Mesaj tarihi:
valla siz pişirirken ne yapıyorsunuz bilmiyorum ama biz nadiren kızartma yemeği yaptığımızda daha hafif olması haricinde bir farkı olmuyor zeytin yağı kullanmanın -görünürde

ayçiçek gibi lesser bir yağı -aynı zamanda oldukça zararlı- mutfağıma zor sokarım ben

biz at sütü içerken italyanlar mutfağın kralına sahiplerdi, hiç bir italyan arkadaşım zeytin yağından başka bir şey kullanmaz. bizde makarnayı ayçiçek yağıyla yapan insanlar var /zorunluluktan yapan çğrenci kesimini tenzih ederim
Mesaj tarihi:
komple kızartmayı çıkarın hayatınızdan yahu.
3. sınıf alman öğrencinin beslenme çantası gibi menüler hazırlamayın kendinize.
ha illa yapacam diyosanız da doruk doğru diyor, zeytinyağı ile yapın, mutfağınıza başka yağ sokuyorsanız hata zaten.
Mesaj tarihi:
patates kızartması ne ya

çok nadir arada köftenin yanına yaparız

onun harici patatesi,patetes yemeği,izmir köfte veya fırında değerlendiriyoruz sdfs
Mesaj tarihi:
"Tatar Ramazan" said:

zeytinyağı yüksek ısıyı görünce yanar değişir, kızartma zeytinyağı ile yapılmaz


zeytinyağı ile bi kere denedim fritözde abovvv mutfaktan kokusu tam 2 gün çıkmadı
Mesaj tarihi:
bak bilader

patatesi alican

parmak kesicen

torbaya atican

icine zeytinyagi, baharat karistirican

torbayi iciye calkalican

firin tepsisine koyucan

45 dakka pisiricen

bidahada kizartma yemicen..

yilmaz dil. ozdil.
Mesaj tarihi:
Yemeklerde zeytinyağı harici yağ kullanmayız biz, zaten gemlikliyiz yani sfsdgsw

Ama zeytinyağı ile kızartma ağır oluyor, hele 2. kızartmada iyice kötü oluyor. Gerçi zeytinyağının asitlik derecesine bakar o. Bizim buralarda kullanılan yağların asitliği çok yüksek olur, dışarıdan birine ağır gelir normalde de. Kızartmada bize bile ağır geliyor. Ama asitliği düşük yağ ile yapıyorsanız belki kurtarır.
×
×
  • Yeni Oluştur...