Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nasıl yazıyorsunuz?


Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Yazdığınız şeyleri nasıl yazıyorsunuz?

Ben asıl yazıyı Scribes ile yazıyorum LaTeX kodlarını da araya koyarak, sonra Gummi veya LaTeXila ile son formatını yapıp pdf yapıyorum.

Word dosyası gibi ağır formatlanmış bir metin geldiğinde AbiWord ile açıyorum ama word processor'ları hiç kullanmıyorum artık. Eğer bir karakter kağıdı gibi epey formatlı bir şey yapmam gerekirse Scribus diyorum.
Mesaj tarihi:
Ne yazdığına bağlı. LaTeX ne yazik ki akametik hayat dışında hiç kullanılmıyor. İşe girince Word/Excel/PowerPoint kullanmak zorunluluk haline geliyor çok büyük ihtimalle. O yüzden LaTeX LaTeX diye gezmenin sonu pek hayırlı değil bence.
Mesaj tarihi:
Kod yazmak icin Vim kullaniyorum. Java yaziyorsam Eclipse kullaniyorum vrapper plug-in'i ile.

Odevlerimin raporlarini WinEdt ile yaziyorum. Latex ortamimi usenmesem de bi linux'a tasisam iyi olcak hatta.
Mesaj tarihi:
Gerge yazdıklarını kim okuyor? Çünkü ben (ve nufüsun %90ı) word dışında bi formatla yazsak hiç kimse okuyamaz.

Gerçi düşündüm de worrden çok outlookta yazıyorum ben. Anca böyle toplantı notu falan olacak öyle word.
Mesaj tarihi:
pages ya da word.

ya o değil de gerge negatif alma sakın ama inanılmaz boş bi adammışsın gibi geliyor bana. her şeyin en zorunu, en dolambaçlı yolunu seçmekte üstüne yok. ha o da bi yaşam tarzı da, nufusun milyonda birini falan oluşturuyorsundur en fazla. bayaa boş vakit lazım.
Mesaj tarihi:
Ne lazimsa onla yaziyorum ?

Baya sacma abi milletin neyle yazip cizdigini sormak. Ha kod yaziyorum ne var sunun icin desen neyse de ...
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

pages ya da word.

ya o değil de gerge negatif alma sakın ama inanılmaz boş bi adammışsın gibi geliyor bana. her şeyin en zorunu, en dolambaçlı yolunu seçmekte üstüne yok. ha o da bi yaşam tarzı da, nufusun milyonda birini falan oluşturuyorsundur en fazla. bayaa boş vakit lazım.

GERGE dedi mi insta bu canlaniyor kafamda.


http://e1204.hizliresim.com/w/k/4k1f4.jpg

Mesaj tarihi:
yazdığın yazıya verdiğin önemle alakalı bi durum.en son bi staj defterim ve sayfa yükü ağır bi ödevimi latexle yazmıştım.okulun verdiği staj ve bitirme tezi için şablon word dosyaları standart yazılmış abartılmamış latex kodlarının çıktısına o kadar benziyor ki malak gibi sağ klik le menülerde dolanma ve char mapten karakter arama derdi olmadan alpha beta gamma theta lı formülleri felan takır tukur yazabiliyosun.figür listesi, table content, formül listesi gibi abuk listeleri wordün menülerinde dolana dolana halledinceye kadar -ki bunun kısayolu latexteki çözümden daha kısa değil- 30 saniyede tüm listeleri hazırlamış oluyosun.makalelere atıf yapmak çok kolay.kısacası sayfa yükü ağır olan ve kısa zamanda yazılması gereken önemli yazılarda latex kullanmak hayat kurtarıyor.

iş hayatına geçince yapacak pek bir şey yok.ofis bilmeyen adamı çöpçü bile yapmıyolar heralde bu saatten sonra.patronunun porno kültürü kadar yalnış anlaşılabilecek bir metin aracından ofis ortamında dem vurmak pekte akıl karı değil gibi.

editler:gecenin bi vakti klavye sapıtmış.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:
her şeyin en zorunu, en dolambaçlı yolunu seçmekte üstüne yok. ha o da bi yaşam tarzı da, nufusun milyonda birini falan oluşturuyorsundur en fazla. bayaa boş vakit lazım.


Nesi dolambaşlı abi text editörü açıp yazmak? Word processor daha fazla vakit alıyor. Son format da pdf oluyor.

Text editor ile yazmak daha hızlı, kolay. Dosyanın bozulma riski de yok.

Yazdığım şey zayen ya akademik şeyler ya da iki-üç paragraf not. Akademik için zaten LaTeX daha rahat, mla, apa gbi şeyleri filan otomatik yapıyor, referansları çok kolaylaştırıyor. 3-4 satır yazmak için de text editor açar ascii olarak yazarım doğrudan. 2 satır için Word açmak gereksiz çaba geliyor bana.
Mesaj tarihi:
Alışveriş listelerimi, işle ilgili notlarımı falan evernote a yazıp sonra telefondan okuyorum. Bir teknoloji adamcığı olduğum için öylesine mutluyum ki ... :) :)

Ben sanırım en çok patideki bu mesaj kutusuna yazıyorum şimdi düşündüm de. Son olarak roketadamın gergeye ağızdolusu saydırıp sonra negatif alma demesi takdire şayan
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Yaşam tarzı olarak zaten negatif alıp sinirlenen biri değilim.

Bu arada Scribes denen text editörü kullanıp yazmak gerçekten daha rahat ve kolay. Akademik de olsa, basit liste de olsa. Adam gibi bir tet editor kullanmayı denemeyen anlamaz. Notepad en köteleri bunların.

Bir sürü röportaj da okuyorum SF&F yazarlarıyla (yazarlarla röportaj yapan bir linux blog'u var), çoğu da Word gibi şeyler kullanmaktansa text editörler kullandıklarını söylüyorlar. Çok daha kolay ama iyi bir editor ile denemeden anlayamazsınız bunu.
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

pages ya da word.

ya o değil de gerge negatif alma sakın ama inanılmaz boş bi adammışsın gibi geliyor bana.


bu ne lan. boş adamı neyse de inanılmaz boş ne ahhaha.

word ve notepad kullanıyorum

notepadin veri tabanları için table oluşturma özelliği excel ile daha verimli çalışıyor.

bir de önemli şifrelerimi notepade yazıp kaydedince daha güvenilir hissi veriyor.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bir de okulda bir hoca demişti, paperını filan word formatında yollayınca öğrenci hemen şimdi adını unuttuğum revision history gösteren bri özelliği açıp öğrencinin yaptığı tüm değişiklikleri görüyormuş. benim hep pdf yolladığımı fark edince demişti.
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Yaşam tarzı olarak zaten negatif alıp sinirlenen biri değilim.

evet biraz fazla yazmışım saatin de verdiği bi kafa dağınıklığıyla ama neyse ki adam anlayışlı. ne demek istediğimi anlamışsındır yani.

hangisi kolayınıza geliyorsa, hangisine alıştıysanız onu kullanmanız en mantıklısı elbette.
Mesaj tarihi:
word.
kisa notlar icin de bildigin kalem kagit. ya da kendime mail atiyorum kalemkagit yoksa ve cok onemli biseyse.

scribes i da merak ettim ama useniyorum simdi bakmaya. hemen not alayim dedim kalem yok, mail atmaya da usendim. onumuzdeki maclara bakicaz artik
×
×
  • Yeni Oluştur...