Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Facebook Instagram'a $1b vermiş.

GERGE

Öne çıkan mesajlar

30 milyon kullanıcı var - facebook'un kullanıcıya ihtiyacı yok bir, zaten o 30 milyonun büyük kısmı facebook kullanıcısı aynı zamanda ve facebook connect ile login oluyorlar iki.

mobil fotoğraf olayında fesbukun güçlenmesi lazımdı - öyleyse böyle dandiko bi programı yapmaları 2 hafta sürmezdi, 1 milyar ödemeye gerek yok. artı instagram'ı bağımsız olarak geliştirmeye devam edeceklerini duyurdular, entegrasyon güçlenecek ama sistem sıfırdan facebook olmayacak yani.

instagram'in sosyal ağı çok iyiydi - kesinlikle 1 milyar edecek durumda değil -bence-.

ZaugnaKhaldun said:

Talent acquisition diyelim adına. 1 milyar dolarlık talent mı olur o ayrı.

13 kişilik ekip için mi verildi 1 milyar yani? mantıklı değil bence bu.

özet olarak kimsenin anlamadığı bi mevzu olmuş bu, bence instagram'ın bu şeysinden ziyade facebook'un bakın biz yeri gelirse 1 milyarı basar böyle dandiko app'leri bile yutarız mesajı gibi bir şey. zira facebook rakipleri kadar köklü değildi, dışarıdan ms kadar efendime söyliim google kadar testisli görünsün diye yapılmış bi imaj operasyonu falan filan diyeceğim de...

O DA ! MİLYAR ETMEZ Kİ KARDEŞİM ETKEYEİ
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:
13 kişilik ekip için mi verildi 1 milyar yani? mantıklı değil bence bu.

özet olarak kimsenin anlamadığı bi mevzu olmuş bu, bence instagram'ın bu şeysinden ziyade facebook'un bakın biz yeri gelirse 1 milyarı basar böyle dandiko app'leri bile yutarız mesajı gibi bir şey. zira facebook rakipleri kadar köklü değildi, dışarıdan ms kadar efendime söyliim google kadar testisli görünsün diye yapılmış bi imaj operasyonu falan filan diyeceğim de...

çok para olunca böyle oluyor demek ki.

1 yıllık akbil + 1 kutu sigaraya yapardık aynı işi biz olsak...
Sosyal ağlarda paylaş

dün bütün gün bunu düşündüm. ne olduğunu bilmiyordum bunun, duymamıştım bile daha önceden. kendimce araştırdım google'dan. bu kendinden sunuculu fotoğraf paylaşım programını geliştirmek ve çalışır vaziyette tutmak için (fotoğrafları kendi sunucularında tutuyorlarmış) yatırımcı bulmuşlar. 2010 mart'tan beri 57,5 milyon dolar yatırım yapılmış bu hedeye. e bu girişimin bir getirisi yok!? adamlar bayağı bayağı getirisi olmayan bir işe girişip sonrasında bu getirisi olmayan hedeye yatırımcı bulmuşlar.

http://i.imgur.com/b1hat.jpg

bir an hayatımı gözden geçirdim de ulan ben bu hayatta elimi neye atsam ortaya bir milyar dolarlık bir iş çıkaramam. hadi onu geç ortaya koyduğum ürüne 500k yatırım yapacak birini de bulamam. böyle bir işe girişsem bana kız vermezler, çevremdekiler dalga geçer, babam "e madem çalışmıyorsun o zaman askere git olm" der.

elemanlar bunlarmış

http://distilleryimage1.instagram.com/dabdf564829811e1a9f71231382044a1_7.jpg

bu ne ayak lan?

zuckerberg'in facebook'u güzel bir hedeydi. işimizi görüyordu da olm bu ne lan? ben de mi okulu bırakıp konsept kassam acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

kendileri yapardı diye bir şey yok işte. şu an facebook ta yazar yüzlerce kişi sadece teknik olarak bakınca işe. marka değeri, telif, patent vb bir sürü engel çıkıyor. google, microsoft gibi milyarlarca dolarlık firmalar bile marka olmuş bir yapı ile mücadele edemiyor anca satın alıyor. yoksa bi şekilde ellerinde patlıyor tutturmaya çalıştıkları şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok basit bir gerekçesi var bu olayın:

Facebook platformu üzerinde en çok etkileşim sağlanan 2 temel öğe var: Fotoğraflar ve Videolar

Facebook'un IPO öncesi hisselerini satmadan yaptığı açıklamada şirket için en tehlikeli ve risk yaratan açık mobil. Çünkü bu taraftan hiç bir gelir elde edemiyor. 2 büyük mobile ios üzerinde en çok kullanılan app. ve aktif kullanıcı kitlesi var ama yine de hiç bir gelir sağlayamıyor(bu nedenle reklamları çıkardılar bu taraf için).

Buradan 2 önemli kesişeni alıp Instagram'ın basit yapısını düşündüğünüzde cevabı buluyorsunuz. Instagram facebook için en büyük tehditlerden biriydi. Facebook bu satın almayı yapmasa belki de Google bunu gerçekleştireceti.

Son olarak da Facebook'un kendi sistemiyle Instagram'a bazı eklemeler yapıp buradaki kullanıcılar üzerinden kazanabileceklerini düşünürsek, bir şeyler yapabilirler ama yine de fazladan değerlenmiş gibi duruyor.

meanwhile hipsters gonna hipst :P http://instacanv.as/
Sosyal ağlarda paylaş

para sahibi oldum, medyaya egzantrik bisey demeliyim sonra rahat birakirlar zaten ekolu

is gucunuzu halkin talep ettigi angut hipster fotograf filtrelerine iki uc hafta harcayip geri kalanini kendinizi cok yormadan isi stabil tutmaya harcayin, yoksa kicinizi da yirtsaniz bir bka yaramaz demek istiyor sair

dogru da hani
ya insanliga hakkaten yararli mucizevi bisey bulanlar
ya da isin teknik kismiyla ilgilenenlerin CINSEL ORGAN MI GECIYORSUNUZ AHAHAH diyip ne derece kullanildigi goremedigi seylerden zirt diye servet sahibi oluyor

ortasi yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...