Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SüperLig 33. Hafta: Trabzonspor - Fenerbahçe 01.04.12 @ 19.00

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

buradan takip edin;

http://www.fifa.com/lotg/football/en/flash/start.html

Once it has been established that a player is in an offside position, the second condition is evaluated in order to decide whether the player is involved in active play by
- interfering with play; or
- interfering with an opponent; or
- gaining an advantage by being in that position.

rakiple oynamiyor. oyuna mudahale etmiyor. avantaj saglamiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana açıkçası ofsayt gibi geldi. Hele hele Melo'nun BJK'ye attığı golde bile ofsayt diyen BJK'lılar vardıysa buna on kere ofsayt demeleri lazım. Koşudan çok ben topla rakibin arasına girmesine takıldım. Sonuçta defans müdahele yapacak bile olsa Sow engellemiş oluyor bir nevi. Ben bu konularda genelde Markus'u dinliyorum. Bence de ofsayt, ama gol güzeldi. Hatta yine bir GS-FB maçında bu tarz bir pozisyon olmamış mıydı ben mi yanlış hatırladım, GG'ye top atılmıştı Alex de vardı filan. Neyse, bence ofsayt, dediğim gibi defansla topun arasına giriyor basketteki gibi bir perdeleme olmasa da orada olmaması gerekirdi kanımca...
Sosyal ağlarda paylaş

pozisyonda tsli futbolcuların durması onların hatası,hakem düdük çalmadıkça oyun devam eder. avantaj ya görüş açısı kapatılarak ya da defansın geçişi engellenerek kazanılır burada bunların hiç biri yok tam tersine sow baroninin önünü kesiyor. pozisyon ofsayt falan değil.
Sosyal ağlarda paylaş

tnkt said:

http://www.fifa.com/lotg/football/en/flash/start.html burada ofsaytla alakalı her şey anlatılmış pozisyon ofsayt değil çünkü,
sow ofsayt ama topa dokunmuyor,ayrıca rakipdefansı ya da kaleciyi rahatsız edipavantaj sağlayacak pozisyonda değil.

O pozisyonda gayet rakip defansı rahatsız ediyor ki Baroni arkadan o defansı o kadar boş yakalıyor. Topla alakasız değil.

Galatasaray-Fenerbahçe maçında izleyenler hatırlar. Fırat Aydınus, Alex'in benzer bir pozisyonuna ofsayt vermişti. Bu çelişki nedir, o kararını mı hatırladı diye sormadım değil maç sonu.

Valla bana göre de ofsayt, geri geri koşsaydı adam hadi alakasız diyecem ama topa doğru hareketlenmesi var. Rahatsız etme unsuruysa defansı o da var.
Sosyal ağlarda paylaş

yani dönüp dönüp golü izliyorum sow nası adamları etkilemiş ve avantaj sağlamış anlamadım bi türlü,kurallar net, rakibin görüşünü engelliyor mu hayır,dönmesini ya da geçmesini engelliyor mu hayır topa dokunuyor mu hayır hala sow adamları etkiledi diyorsunuz. sow ile en yakın defans arasında 1 metre fark var ne dönmesini engelliyor ne görmesini topla alakası olması değil kural tekrar yazıyorum topa dokunması veya rakip defansın ya da kalecinin görüş açısını kapatmalı veya dönmesini veya geçmesini engellemesi gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

işinize geldiği gibi yorumlamak da sizin özelliğiniz.:)
yukarıda link attım resimli güzel anlatımı var yorum yapmaya imkan bırakmaksızın açıklıyor bi zahmet bakın. ingilizceniz olmasına gerek yok flash animasyonla anlatıyorlar:)

robert, senin yorumunda kurallarla çelişen nokta şu kurallar kimin kimi tuttuğu marke ettiği ile ilgilenmiyor kurallar avantajı görüş açısı engelleme ve defans oyuncusunun hareketlenmesini engellemek olarak tanımlıyor.

yine de sence ofsaytsa sence ofsayttır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...