Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mouse tavsiyesi

D@rkwish

Öne çıkan mesajlar

D@rkwish said:

Önce bir Microsoft Intellimouse Optical 1.1 alıp denemeyi düşünüyorum beğenmezsem logiteche yönelicem sanırım ama satan yer bulamadım. Yardımcı olabilecek varmı? Teşekkür ederim tüm yorumlar için.

ben de arıyorum Microsoft IMO 1.1
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...

valla tuş bozulma olayı g9da benim olmadı hiç. ama bu mouse tuşlarıda klavyeler gibi mekanik switch yapan firmalar tarafından yapılıo zaten ki bunu yapan 2 firma var galiba biri cherry ötekide omron,

Şimdi şöle bişi okumuştum bize gelen logitechlerde switchler hep çin bide japon üretimi switchleri var hatta bu mouseların switchlerini değiştirenler var bunun guide i bile var

http://www.kbdmania.net/xe/2857366 mesela burda japon swtichle deiştirme guideı var felan tabi bunlar işin manyaklıkları.

Sosyal ağlarda paylaş

Daha üç gün önce başka mouse topiğinde dünyanın yazısını yazdık, hala kaç tuşluymuş falan konuşuluyor abi :p

'Ele oturan mouse' diye bir şey yok, bir ele oturur, diğerine oturmaz. Böyle içi bomboş söyleyince 'araba fena kaçıyo abi' demekten bi farkı olmuyor. Tutuş tipinize göre seçmeniz lazım fareyi. Yani bir farenin herhangi bir özelliğini değerlendirmeden önce direk tutuş tipine bakın, uymuyorsa direk eleyin, uyuyorsa tuş DPI falan devamına bakın. Yoksa aşırı mutsuz olursunuz.

İki tip tutuş var, yaygın olanı palm, nadir olanı claw grip bunların. Elini ve parmaklarını farenin üstüne komple yatırıp, kolu dirsekten komple hareket ettirmeye palm grip deniyor. Parmak uçlarıyla farenin etrafını sarıp, bileği masaya sabitleyip bilekten oynatmaya ise claw deniyor. Claw'ın bir türevi olarak fingertip grip var bir de ama claw fareler buna da uygun oluyor %95.

Önerim her zamanki gibi R.A.T. 9, distribütör gibi oldum :p Her yeri elinize göre ayarlanabiliyor, hatta avuca oturan parçası alternatifli geldiği için palm da, claw da olabiliyor. Çift batarya da güzel bir şey, hem pil değiştirmesi aşırı pratik, hem şık. Aynısının kablolusu R.A.T. 7, kablosuz farelere antipatisi olanlar veya daha ucuz olmasını isteyenler için ideal. Razer da yakın zamanda R.A.T. taklidi bir fare çıkardı, daha yaygın olması açısından düşünülebilir, ama her özelliği aynen almışlar mı bilmiyorum.

Edit: Razer'ı inceledim, modelin adı Ouroboros'muş. Çift batarya yok, şark dock'u da yok, kabloyla bağlayıp şarj ediliyor PS3 gamepad gibi. R.A.T. kadar da detaylı customize edilemiyor. R.A.T.'ın tek eksisi de Türkiye distribütörü olmaması, ben alırken yoktu yani, Gittigidiyor'dan almıştım.

Söz konusu claw grip ise G9x de düşünülebilir, G9'daki acceleration problemlerini çözmüşler sanırım. Palm için de G500 iyi deniyor ama kullanmadım, palm araştırmadım da ihtiyaç duymadığımdan. Deathadder da palm'dı diye hatırlıyorum, o da oldukça başarılı ama tuşu muşu az, direk performansa dayalı FPS'ci faresi.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün Vatanda gördüm bugün de indirimde iken alayım diyorum G600 kullanan oldu mu? Benim gibi 27cm karışı olanlar için yapılmış kocaman bir mouse :) Naga çok küçük kalıyordu mesela bu gayet iyi.

http://www.logitech.com/tr-tr/mice-pointers/mice/g600-mmo-gaming-mouse

http://www.logitech.com/assets/44717/logitechg600whiteglamourlg.png
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Yeni konu açmayayım hazır g600 falan demişken. Ben de claw grip kullanıyorum bu yüzden Logitech G9x falan iyi diyorlar lakin G600'ü hiç mi kullanamayız claw şeklinde?

Gittim baktım ürünlere de, öyle 3-5 dk bakmayla anlaşılamıyo rahatlığı. İkisinden birini alıcam bugün ya da yarın.
Sosyal ağlarda paylaş

ben zowie am gs kullanıorum o kadar basit bi mouse ki özellik 0 500 mhz polling rate 1150 dpi.

Hayatımda bu kadar iyi bir mouse görmedim desem yeridir g700 elime uymadı sattım g9un tuş bozuldu gittim bunu aldım ve inanılmaz bir mouse.

Eğer sert tuş sevmiyorsanız ki evet biraz sert tuşlar zowie am-fg alın beyaz olanı. Dışı parlak ama kaygan değil hatta yeni bir sistem keşfetmiş zowie dış kaplama için bi mouseun 4 saat işlem görmesi gerekiomuş (firmanın abartısıda olabilir)

Ama sensörü efsane cidden. 135 tl fiyatıda makul.

Ama 3 seçenek dpi var software yok ayar yapmak için tuşlara basılı tutup öle takıosunuz usbye felan garip ama süper alet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...