reyou Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 http://www.haberturk.com/yasam/haber/722660-istanbul-buyuk-tehlike-atlatti haber said: Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Kayseri seferini yapan yolcu uçağına, kalkışından kısa bir süre sonra Üsküdar-Altunizade tarafından lazer tutuldu. Polis, lazer magandalarını arıyor. Uçaklara yapılan lazer tacizlerine önceki akşam bir yenisi eklendi. THY'nin TK?2022 sefer sayılı uçağı, Kayseri seferini yapmak için, saat 22.25 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. FLAŞ KÖRLÜĞÜ Kalkışından kısa bir süre sonra uçağa Üsküdar-Altunizade tarafından lazer tutuldu. Uçuş emniyetini tehlikeye sokan olayı kaptan pilot Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne bildirdi. Yetkiler de Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Polis ekipleri lazer magandalarını yakalamak için bölgede arama çalışması başlattı. Uzmanlar, lazer ışığının pilotların üzerinde flaş körlüğü olarak adlandırılan geçici veya kalıcı görememe durumu yarattığını belirtiyorlar. PİLOT ZARAR GÖRDÜ Türkiye'de uçaklara zaman zaman yaşanan lazer tacizlerine diğer ülkelerde ise sıklıkla rastlanılıyor. Daha önce Amerikan Airlines'ın Miami-New York seferini yapan uçağı iniş için alçalmaya başladığı sırada yerden pilota yeşil lazer ışığı tutulmuş, ABD'li pilotun gözünde hasar oluşmuştu. Yine Avustralya'da 2 Türk genci, Qantas Havayolları'na ait uçağa lazer tuttukları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. serbest cagrisim http://www.youtube.com/watch?v=HsEWGAsMv00 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 valla somut örnekleri var pilota zarar verdiği allahtan uçaklar büyük ölçüde otokontrol.yine de o laseri alıp münasip bir taraflarına monte etseler üzülmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 gerizekalılıkta yeni bir boyut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 nasıl ya. nerden tutmuşlar lazer. o uzaklıktan pilot kabinini nasıl tutturmuşlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 http://b.imagehost.org/0451/komedi.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 yine mi ya :S ne kadar mal var bu ülkede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 bu olay benim başıma gelmişti. ankara'da gözlem sırasında teleskopa monte halde yeşil lazer kullanıyorduk işsizin teki ihbar etmiş AMİRİM UÇAAAA LAZOR TOTOYORLAR!!!11 neyse ki polisler aklı başında adamlardı amacımızı açıkladık o gün de daha kullanmadık kapandı gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 ahmedinejad said: nasıl ya. nerden tutmuşlar lazer. o uzaklıktan pilot kabinini nasıl tutturmuşlar? o lazerlerin büyükleri war kalemden daha büyük yeşil ışıklı salacaktan topkapı sarayına hurremin gözüne lazer tutabiliyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 ahmedinejad said: nasıl ya. nerden tutmuşlar lazer. o uzaklıktan pilot kabinini nasıl tutturmuşlar? şöyle ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 başka gezegene niye lazer tutuyosunuz abi sapık mısınız? yoksa canlı vardır diye iletişim kurmaya mı çalışıyosunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 iki de bir finder scope ile uğraşmak zor oluyor. bir de millet o an nereye baktığımızı anlasın, gökyüzünü öğrensin vs. diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Ardeth said: valla somut örnekleri var pilota zarar verdiği allahtan uçaklar büyük ölçüde otokontrol.yine de o laseri alıp münasip bir taraflarına monte etseler üzülmem. otokontrol kısmı yüksek irtifa düz uçuşta olur , bu lazer olayını genellikle inişe gelen uçaklara yapıyorlar, onu da manuel yapıyor pilotların %99 u Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 o konuda çok şey duydum ya bazıları otokontrol iner çoğunlukla diyor bazıları pilot kendi indirir falan kaynak var mı bu konuda sdf gerçi niye amcama sormuyorum ki len hehe (pilot kendisi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 şeyi de sor, akşam gittikleri otellerde hosteslerle bişi dönüyo mu? onu da sor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 ooo pilot varsa ben de soru sorayım. benim hostes arkadaşım var thy da. istanbulda yaşıyor. uçuşla ankaraya geldiğinde en geç akşam 8 veya 9 da otelde olması gerekiyor dışarı çıkamıyor. neden böyle bir uygulama var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 ne var abi sanki gözüne kitleniyo adamın lazer. 1 saniye gözüne geldi diye körmü olcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 copry said: ooo pilot varsa ben de soru sorayım. benim hostes arkadaşım var thy da. istanbulda yaşıyor. uçuşla ankaraya geldiğinde en geç akşam 8 veya 9 da otelde olması gerekiyor dışarı çıkamıyor. neden böyle bir uygulama var? benim arkadaşım da hostes uzun kalmalarda böyle bişey olmuyor sanırım ama ertesi gün tekrar uçacaksa herhalde uyusun diye ne bileyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Ardeth said: o konuda çok şey duydum ya bazıları otokontrol iner çoğunlukla diyor bazıları pilot kendi indirir falan kaynak var mı bu konuda sdf gerçi niye amcama sormuyorum ki len hehe (pilot kendisi) fms e ilk başta autopilot şeklinde girmek gerekiyor sanırım yoksa öle dümdüz giden uçak şak diye oto ya geçip inmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Ardeth said: copry said: ooo pilot varsa ben de soru sorayım. benim hostes arkadaşım var thy da. istanbulda yaşıyor. uçuşla ankaraya geldiğinde en geç akşam 8 veya 9 da otelde olması gerekiyor dışarı çıkamıyor. neden böyle bir uygulama var? benim arkadaşım da hostes uzun kalmalarda böyle bişey olmuyor sanırım ama ertesi gün tekrar uçacaksa herhalde uyusun diye ne bileyim ben de öyle düşündüm ama uyumayacak insan otelde de uyumaz, içecek insan otelde de sarhoş olur. çok saçma geldi. hapis gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Cons said: ne var abi sanki gözüne kitleniyo adamın lazer. 1 saniye gözüne geldi diye körmü olcak şuna cevap verin, ben de merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 öyle bi haber ki sanki uçağa roketatarla ateş ettiler ergenin biri lazer tutmus işte pilotta qq hemen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 daha güçlü laser bu sanırım ve çok ciddiye alınan bir durum ahanda inanmıyorsanız bakın http://www.on5yirmi5.com/genc/haber.6809/pilotun-gozune-lazer-tutan-turk-icin-muebbet-isteniyor.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 KAbin memurluğu yapmış ve yapmakta olan birisi için cevaplayayım, O yeşil lazer kokpite girince, heryerden yansıyor, ayrıca lümeni yüksek olduğundan zaten normalde balonu felan patlatabilen, yani fiziki yanma yaratabilen bi lazer, bunu bir de uçağın kokpit camından kırılıp + kokpit içersinde ordan burdan yansırken gör. Eindhoven havaalanına inerken kokpitdeydim ve aynen bu olayı yaşadım. Bırak pilotu, ben bile bir süre bişey göremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 BabacumMostors said: Cons said: ne var abi sanki gözüne kitleniyo adamın lazer. 1 saniye gözüne geldi diye körmü olcak şuna cevap verin, ben de merak ettim "kafadan bir kere vuruldu diye adam mı ölür?" gibi olmuş biraz :) gerçi İbo var canlı kanıt olarak da anladınız yine de. Küçükken satılan dandik kırmızı lazerleri gözüme tutmuştum, baya bi gözümün önünde kalmıştı izi. Yeşil lazer de en fazla enerjiye sahip lazer. Hatta yeşil renk spektrumda en güçlü ışık yanlış hatırlamıyorsam, boşuna bitkilerin yaprakları da yeşil değil yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=iI7Qq1mYQlI şu da nasıl göründüğü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar