Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SimCity (2013)

Mr_Hand

Öne çıkan mesajlar

gleoddyn said:

Sam,

Hocam bence mantıklı yani, rüzgar türbini ya da fabrika bacaları v.b. falan projelendirilirken hakim rüzgarlar değerlendirilir. Diğer rüzgarlar kale alınmaz.

hakim rüzgar değerlendirilir de, yine de benim bildiğim şehrin içine yatağan santrali veya landfill kurulmaz. rüzgar esmediği zaman illa ki yakınında durulmayacak halde olur bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

amazon'da satış durmadı mı zaten? ondan ötesi yok yani WARZ grade bi oyun oldu simcity sdfsdfs

şehirini temiz tutabiliosun işte onu demek istedim ama adamın şehrinin pisliği rüzgarla sana geliyorsa o çok gereksiz olmuş lol.

oyun acayip yavaş ilerliyor. 1 ve 2. viteste oynanmaz yani. 15 dakika bekleyip bir bina dikebilince insan sıkılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam,

O konuda haklısın tabi. Projelendirme yapılırken bir çok kıstas alınır. Gelip de şehrin ortasına ne maden ocağı ne de elektrik santrali kurulur.

Harita cücük kadar olduğun ve çoğunlukla yeraltı kaynakları haritanın göbeğinde olduğundan, maden ocaklarını falan şehrin göbeğine kurmak zorunda kalıyorsun.

Oyunun pek savunulacak kısmı yok o konularda ama benim hoşuma giden bir kaç yenilik var, mesela servis binalarının genişletilebilmesi gibi.

Edit: araya başka mesajlar girmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:

guzel bir baslangic ya bu oyun. DRM falan rezalet olsa da ben umitliyim arkadas. zamanla sims gibi bu da buyur daha guzel hale gelir.

yani elestirecegim cok nokta olsa da basindan kalkamiyorum (serverlar kesilmedigi surece) ve cok egleniyorum/.

sims gibi büyür mü? hocam sims her oyununda aynı kaliteyi devam ettiren bir seri. simcity gibi seriyi alıp 10'dan 1'e indirip sonra yavaş yavaş 3-4'e çıkarmak başarı mı olacak? bunlardan ümit beklenecek mi? bu mudur yani pc oyuncularının geldiği nokta? para verip destekleyenler utansın
Sosyal ağlarda paylaş

utanmam, city builderlar olu yatirim olarak gorunuyordu yillarca ve kimse guzel bir oyun yapamadi. Bu eglenceli olmus en azindan ve denedikleri seyi destekledim. Glassbox alt yapisi cok iyi, oyun cok eglenceli.

Belki bu tur oyunlarin ne kadar sevildigini anlar diger firmalar ve iyi bir oyun goruruz, belki guzel bir kickstarter projesi gelisir kim bilir?
Sosyal ağlarda paylaş

playstore a genelde steam in super bir cakmasi gozu ile baktigimdan gulup geciyorum ama bugun gelen email de hemen satin al hemen oyna slogani ile simcity reklami geldi.

gercekten iddia ettikleri gibi hemen oynamaya baslayabiliyormu buradan alan turk oyuncular, yoksa launch mu beklicekler? (turkiye den yapilan orderlarin daha acilmadigini varsayiyorum da oyle dedim.)

http://www.playstore.com/#!/oyun/sim-city
Sosyal ağlarda paylaş

ya 10 yıl içerisinde elbette ki geliştireceklerdi pek çok şeyi ama oyunu multiplayer eksenli kurarken bir yandan da budayınca bir adım ileri, iki adım geri oldu.

oyun definitive city planner statüsünü bu kadar ucuz hesaplarla sarsmamalıydı. gene milyar tane satacaktı zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun kötü eleştiriler alması gayet iyi. EA'in kafasına dank ebebilir.

gleoddyn said:

Sam,

O konuda haklısın tabi. Projelendirme yapılırken bir çok kıstas alınır. Gelip de şehrin ortasına ne maden ocağı ne de elektrik santrali kurulur.

Harita cücük kadar olduğun ve çoğunlukla yeraltı kaynakları haritanın göbeğinde olduğundan, maden ocaklarını falan şehrin göbeğine kurmak zorunda kalıyorsun.

Oyunun pek savunulacak kısmı yok o konularda ama benim hoşuma giden bir kaç yenilik var, mesela servis binalarının genişletilebilmesi gibi.

Edit: araya başka mesajlar girmiş.

Yer altı kaynaklarının haritanın ortasında olması çok kötü olur.

Gelişmek için illa onları kullanmak mı lazım ?

Kültürek şehir filan deniyordu mesela. Şehir madensiz filan kurulabilir mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de yeni yeni alışmaya çalışıyorum oyuna, hatam varsa düzeltirler. İşte şöyle bir mantık getirmişler, her şehir tek bir şeyin üzerine uzmanlaşabiliyor. Yani istersen o şehrinde turizm üzerine yoğunlaşırsın ya da yeraltı kaynakları fazla ise sanayi üzerine yoğunlaşırsın, seçim sana kalmış.

Eğer multi şekilde oynarsan başarılı ticaret ağı kurabilirsin, mesela sosyal hizmetlerini başka şehirlere pazarlayabilir ya da satın alabilirsin. Hatta senin vatandaşların başka şehirlere falan çalışmaya gidebiliyor ıvır zıvır şeyler var.

Şöyle bir dezavantaj var, eğer bütün şehirleri ben kuracağım, o bölgede bir tek ben oynayacağım dersen, şehirden çıkıp başka şehri kontrol etmeye başladığında, önceki kontrol ettiğin şehir deaktif oluyor, hiç bir gelir falan getirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:

utanmam, city builderlar olu yatirim olarak gorunuyordu yillarca ve kimse guzel bir oyun yapamadi. Bu eglenceli olmus en azindan ve denedikleri seyi destekledim. Glassbox alt yapisi cok iyi, oyun cok eglenceli.

Belki bu tur oyunlarin ne kadar sevildigini anlar diger firmalar ve iyi bir oyun goruruz, belki guzel bir kickstarter projesi gelisir kim bilir?

Tropico? Anno serisi? Settlers 7 çıktı arada. Eğlenceli bir şey desteklemekse amaç Dwarf Fortress oynanır.

Saçma demiyim ama garip bir yorum yapmışsın. Ne denemiş EA? Bi dünya para döküp milleti ütmeye yönelik bir oyun yapmış. Oyunun motoru ve etkileşim iyi anladığım kadarıyla. Ama bu iyi bir simülasyon yapmaz Simcity'i.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:

guzel bir baslangic ya bu oyun. DRM falan rezalet olsa da ben umitliyim arkadas. zamanla sims gibi bu da buyur daha guzel hale gelir.

yani elestirecegim cok nokta olsa da basindan kalkamiyorum (serverlar kesilmedigi surece) ve cok egleniyorum/.

sims gibi büyür
=
tonla dlc ve electronic arts'a akan $$$$$

iyi büymeler sdgj.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...