Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Playstation 4 - Fun and Video Games

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

xboxda vardi, ps3de yoktu. 4e koyunca neden sasiriyosunuz kabulleneyemiyosunuz anlamiyorum ayrica ps3de mp icin para verirken ekstra bedava oyun indirimler beta accessler ivir zivir da geliyor.

xboxda bildigim kadariyla sadece achi puanlariya market oyunlari ve dlc alabiliyordun. xboxda bir de para vermeden livemarkete hic baglanamiyodun. ps4de gene baglanacaksin oyun satin alip demo indirebileceksin. dolayisiyla biri drm falan demisti drm olmaz ama olsa da gene oynarsin ps plusa para vermeden, farkli bir durum var.
Sosyal ağlarda paylaş

sevinen kimse yok, ayrica beles oyunlar ps3de de var. durum su en buyuk rakibin bu isten ciddi paralar kazanmisken sony daha iyi bi teklifle geliyor. ps3de parali mp olsa su an kimse agzini acacak miydi? xbox parali mp olacak diyince kac kisi yadirgadi. neden sevinelim sadece yadirgamiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar aramızdaki fark, steam böyle bişey yaparsa ben celallenir

"Chataya senin işletmene aylık ücret ödemek istemiyorum, Alayaya'yı her ziyaretimde zaten bedelini karşılıyorum"

der boykot ederim.

Sizlerse sevinçle ellerinizi çırpıp

" Ayol Tyrion cüce müce ama aslında giant of lannister =D "

diye mest oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Sony'nin asıl kazanma nedeni daha farklı bence. Always-on filan günümüzde çok zarar vermeyecek şeyler, sırf benim evimde üç farklı internet hattı var: Avea ile akıllı telefon, Turkcell ile iPad, Uydunet bir de. Toplam 70 TL filan veriyorum hepsine ayda. Neyse işte, always-on prensipte yanlış ama evine HDTV ve yeni nesil konsol alıp içine orijinal oyun dolduran adama pratikte bir maddi zorluk filan vermez.

Asıl olay şu: Hala NES çıkartıp oynuyoruz bazen, Commodore 64 var arkadaşta hala oynuyoruz, bazen Atari 2600 çeviriyoruz. Gameboy zaten belli. On sene sonra DS onlarını da oynayacağım, 20 sene sonra da. Büyük ihtimalle PS4 alanlar 30 sene sonra retronight yapıp PS4 oynayacak. Wii alanalr Donkey Kong, Mario Kart atacak. Xbox One ile bunu yapamayacağız işte ve bu bence konsol geleneğine, mantığına, anlayışına tamamen ters.

Multi için para istemiş olabilir Sony ama hala gerçek bir konsol veriyorlar. Xbox One bence bir konsol değil, oyun erişim aracı filan denmeli ona. Eminim ki 20 sene sonra filan sunucuları kapanır, yeni nesli alın, oyunlarınız hala uyumlu derler, eskilerde çöpe gider. Konsol değil bu, Netflix gibi bir şey ama ayda az bir para verip oyun oynamak yerine her oyuna 100TL bayılmaya devam edecek kullananlar. 10 sene sonra zaten o multi ücreti olsa da, olmasa da oyunların multi oynanması bitecek. PC'de hala Age of Empires grupları olduğu doğru ama konsolda hala PS2 oyunlarını multi oynayan bir grup duymadım ben, belki vardır ama metanın farklı olduğuna hiç biriniz karşı çıkmazsınız. Bir süre sonra konsolda multi evde beraber takılmaya dönüyor efsane oyunlarla. NES Party yapan var mı bilmiyorum ama çok zevkli bir şey, internet üzerinden multi aynı tadı vermez, kimse de kolay kolay yapmaz. Meta farklı işte. Multi oynama olayı bittikten sonra da bu konsol yaşamaya devam edecek ama. Gerçek bir konsol çünkü.

Bu multi paralı olayını MMORPG'lerle desteklerlerse kimsenin şikayeti olacağını sanmıyorum. Ücretsiz oyunlar gibi epey iyi bir artıpayı da var.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Steam = Multiplayer oyunlarda aylık ücret yok. 40 yıl sonra civ5 multi atabilirsin, para ödemen gerekli değil.

Ps4 = Multiplayer oynamak için aylık ücret ödemen gerekiyor.

Mmmhhhmmmhmmm NEFİSSSS

Bu platformları karşılaştırman doğru mu sence inanarak mı attın bu postu yoksa hiç konsolun olmadı mı?
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

region free olacakmış

alet region free oluyor da gene sony developerlara bırakıyor son sözü. o çok sıkıntı işte

mesela bu disc based/ikinci el oyun modeli için de sonynin verdiği söz kendi oyun stüdyoları için. diğer firmalarda gene son söz adamlara ait

jewcom gibi iğrenç firmalar gene ikinci eli engelliyebilir. tabi o zaman çok büyük tepki alırlar
Sosyal ağlarda paylaş

Tabii ki hiç konsolum olmadı. Site turuncu olabilir ama ben bir heteroseksüelim.

Karşılaştırmayı ben değil konsolcu arkadaşlar yapıyor, ben de bu konu bağlamında doğru karşılaştırmayı ortaya koyuyorum. Yoksa eskiden parasızken bi kaç kemik parçası katılarak paralı hale getirilen bir hizmetin muadili tabii ki steam değil.

http://2ch.wf/sf/src/1363656219298.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Ps4 = Multiplayer oynamak için aylık ücret ödemen gerekiyor.

yok aslında 4 kolla aynı cihazdan oynarlar beleş lel. velhasıl axe haksız, istedikleri para para değil zaten. pc yakasıdan takdir ettiğimi belirtiyorum adamları.

ama şöyle de bişey var sony biz ikinci ele dokunmayacaz dedi ve birinci parti oyunlar böyle olmayacak, üçüncü partilere karışmayız dedi. yaaaani ea, activision blizzard, ubisoft vs bunlar kısa süre sonra dayatırlar ikinci el engelini, online pass'leri.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...