Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 çatır çatır çatlamış kotik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
acdervis Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Viktor said: dotanin isim hakki wc3 mod sozlesmesine gore mod yapimcisina ait degil EULA'ler yasalara uygun değilse mahkemelerde geçersiz sayılabiliyorlar. Kanun neyi gerektiriyor bilmiyorum ama gelecek davalara örnek olması sebebiyle bunu Valve'in kazanmasını istiyorum.* Mod geliştiricisinin emeği bir çırpıda "bu benim platformum" diye alıp götürülememeli. *Aslında en iyisi Blizzard'ın trademark haklarını alamaması ve Valve'in de garantileyememesi, hakkın mod üzerine çalışanlara aktarılması olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 blizzard haklari talep etmiyor zaten, valve DOTA ismi icin patent basvurunsunda bulunmus, blizzardda diyorki "bu benim oyunum icin yapilan bir moddu, benim markam ve kaynakalrimla ozleslesti tuketici gozunde ve eula da soyle demisim hede hodo, DOTA DotA defense of the ancients vs vs public domaindir, her isteyen kullanabilir bu markalari. valve tek basina bu isme sahip olamaz" kendi ustune almak istese LOL KOTICK ACTIBLOB JEWCORP filan diye gidebilirdikte hakki isteyen valve, iki tarafta sahip olamaz buna diye itiraz eden blizzard blizzard kazanirsa sende gidip DOTA diye bi oyun cikarabiliceksin amerikanyada canin isterse valve kazanirsa DOTA isminde bi oyun uretmek icin once valve den izin alman ve telif odemen gerekicek cokta kotu degil blizzardin istekleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 umarım valve kazanır blizzard ın mod yapımcılarına çıkmadığı destek içerlerinde bir big bang e sebep olur. valve dota yapana kadar akıllarına bile gelmiyordu bu bahsettikleri. zaten son 3 senedir saçam sapan politikaları yüzünden nefret ettirdiler kendileirinden. (en azından ben) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Blizzard sonunda kıskanmış. Özellikle Blizzard Dota'yı gösterdikten sonra yaşattıkları hayalkırıklığının saldırısı bu bence. Dota 2 bariz piyasada yer edinecek bir oyun olarak geliyor. Bliz'de bu potansiyeli kıskanıyor. Tamamen Valve'ın yanındayım. WC3'e mod yapanları zerre kaale almadı adamlar, sonra da arkalarından ağlıyorlar. Bir kere şansları olsaydı daha evvel hak iddia ederdi Blizzard, şimdi böyle kenar köşe yollardan dava açmaya kasıyorlar. Valve bilinçli davranıyor bence. Oyunda ki bütün hero isimleri IceFrog ve Eul yaratımı olanlar, dizaynlarda değişti ki blizzard dünyasından uzaklaşsınlar. Şuan Dota 2'de Blizzard'a ait hiçbirşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Gaben koticke sapka cikarttirir. ps. bu cirkin espri 14 subat ozel hediyesi olsun ehueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Butcherofego Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 dota blizzarda değil oyunu amatör şekilde geliştiren gruba ait değil mi ? (isim olarak). Noldu popüler olunca sahiplendiler mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 blizzard'dan nefret etmek moda olmuş resmen. nereye gidiyor bu insanlığın hali? yakında Rockstar'dan da nefret eder bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 http://a.images.memegenerator.net/instances/500x/14574440.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 en kötüsü heroların / itemların adı değişir başka bişi olmaz. blizzard, tam cingen çıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 ahaha mıllet konuyu okumuyo bile. blizzard isim hakkı benımdir demiyo, dota ismi publictir copyright edilemez diyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 dota ismi neden public olsun. oyunu yapan adam gayet gidip alabilir isim haklarını. her türlü haksız blizz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 herkes kaliteli avukat. demekki var ki bi temeli dava actılar koca blizzardın legal departmanı biraz daha cok sey biliyo olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Sam said: http://a.images.memegenerator.net/instances/500x/14574440.jpg haha ben de sam niye gözlük takıyor diyordum, hipster olduğundanmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 barbu said: dota ismi neden public olsun. oyunu yapan adam gayet gidip alabilir isim haklarını. her türlü haksız blizz. nereye haksız? Map Editor ve w3 in eula sına göre dota map olarakta isim olarakta blizz e ait, ona rağmen kendine copyrightlamaktansa sadec epublicdir copyrightlanamaz diyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 abi o eula dediğin bir sözleşme ve her maddesi geçerlidir diye bir şey yok yalnız, kanuna bakar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Blizzardın gidip amerikada illegal bir eula koyacağını zannetmiyorum ben doruk, sen zannediyor musun?onu geçtim adamların kendilerine pay çıkarmak gibi bir derdi yok (aslında var valve dotayı tescillerse kendi yapıyoruz dedikleri dota ellerinde patlarda), sadece publicindir tek bir firma üstlenemez demiş. gelip burda "valve çaksın blizzorty" a demek abes kaçıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 ea'nın eula'sında bile baştan geçersiz sayılan onca madde vardı geçen sene, sonuçta tüm sözleşme geçerliliğini yitirmiyor ama sözleşmede var diye kanunun üstünde olamaz madde hiç bir zaman. ben demiyorum ki blizzard haksızdır ama sözleşmede var gg no rmk yaklaşımı doğru değil diyorum sadece. bazen sadece göz korkutmak için konuyor bazı maddeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 barbu said: dota ismi neden public olsun. oyunu yapan adam gayet gidip alabilir isim haklarını. her türlü haksız blizz. oyunu yapan adam, baska bir firmanın oyun motorunu dosya paylaşma programını, multiplayer sistemini, publicitysini, ismini cismini, güvenililirliği vs vs vs gidin bakın oyunlara, eğerki oyun motoru dısardan anlınıyosa en büyük masraflardan kalemlerden biridir, içerde yapılıyosa yine en cok zaman harcıyan en masraflı kalemlerden biridir. iki ihtimaldede buglar yüzünden developerları ağlatır durur. butun bunları blizzardın üstlendiği bir motor ve platform var ortada. istediğinizi söylesin ama dotanın üretimindede populerleşmesindede blizzardın cok payı var. bu yüzden bana sorsanız dota ismi blizz'emi aittir derseniz hayır değildir derim ama warcraft 3 map editor'ın EULA'sında üretinler public domaindir yazıyorsa veya kararı blizz verir diyorsa zaten sonuc belli. kişisel fikrim public olmasıdır. credit verilerek kullanılmak üzere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 dotanın sadece bir insan veya sutudyo tarafından değil, bir cok insan tarafından yapılmıs ve geliştirlmiş olmasını tartısmıyorum bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slint Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Yani. Icefrog ve Valve isim hakkını alırken Eul'la Guinsoo'ya sakal attı mı mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 bir oyun için mod yapılmış, miyadını doldurmuş. yenisi yapılacak. bunu yaparken de kendi başına ayakları üzerinde duran bir oyun yapılıyor ki böyle bir yapımın modculuk kaynaklarıyla yapılabilirliğinin ne denli mümkün olduğunu eb2'den filan biliyoruz. blizzort kendi geç uyandı diye ağlıyor, başka birşey değil. avukatlara, mahkemelere para akıtacaklarına, valve ile takışacaklarına ciddi ciddi inanıyor musunuz eski bir oyunlarının eski bir modunun adı public kalsın diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Cuce said: bu yüzden bana sorsanız dota ismi blizz'emi aittir derseniz hayır değildir derim ama warcraft 3 map editor'ın EULA'sında üretinler public domaindir yazıyorsa veya kararı blizz verir diyorsa zaten sonuc belli. kişisel fikrim public olmasıdır. credit verilerek kullanılmak üzere. peki final fantasy VII diye haritalar vardı ya da half-life 3 felan bu onlara diğer firmalara dava açma imkanı tanır mı? peki diablo 3 diye bir harita da vardı, o zaman kendi kendilerini dava etmeleri mi gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 off sam boş konusuyosun resmen. adamların böyle bi iddaası yok. dota ismi için bize para verin demiyolar, dota bizimdir demiyolar, dota herkezindir diyolar. adamların kendi yaptığı dotanın zaten bi competetivliği yok kendileri söylüyo bunu, mekanikleri alakasız, ayrıca bedava dağıtılıcak. hala blizzard gec kaldı falan diyosun yanı. haterlığın sıkıcı olduğu anlar en zarar verici anları. bu kadarda boş konusulmaz yanı. ilginc soru bone, bilmiyorum ben okumadım eula'yı. ama fan arttan falan rahatsız oluyosa bu kadar o firmalar, youtube'a nasıl talepte bulunuyolarsa kaldırın haritaları diye, blizz'ede bulunabilirler, onlarda aynı isimli haritaların acıkmasını engellerler. baska bi cözüm gelmiyo aklıma benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Blizzard hayrına bu işi yapmıyo bence eğer para koparabilirse kopartırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar