Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blizzard Valve'i DOTA isim hakki nedeni ile mahkemeye verdi

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

biraz okudumda az fikrim degisti konuyla ilgili asdf

blizzard dota isim haklari bana ait diye acmamis davayi, aksine valve gidip dota nin patentini aldiginda bu patenti engellemek icin acmis

blizzardin tezi valve DOTA nin haklarian sahip olamaz, public domain sayilir, isteyen kullanabilir uzerine oturtulmus

eh bu kadar sene sahip cikmayip orali olmadilar, kor olunce badem gozlu olur oldu direk, baktilar valve blizzard sayesinde olusmus hazir markayi kapiyor direk pacalari tutustu

blizzard bundan ders cikarsin bari, sahip ciksin modlarina ve mod yapimcilarina, DOTA oyuna donusucekse bunu yapan mantiken blizzard olmaliydi, kacirdilar artik treni

karsilarindada zaten kendi oyunlari icin cikan kullanici modlarini yeni markalara ve urunlere donsuturmeyi basaran becerikli bir sirket var lol

sirf yerden dikine kalkmaya devam eden burunlarini biraz yere surttugu ve cok onemli bir ders verdigi icin gabe tesekkuru hak ediyro direk ehuahaua

Sosyal ağlarda paylaş

Yıllarca bekledim Blizzard'tan böyle bişey hatta nasıl sahiplenmiyorlar bu mapi arı oyunu her türlü hakediyordu çünkü. Tabi tek oynadığım oyun(Map yani) Dota olduğu için adamların Wow'dan dünyayı kazandığını bilmiyordum. Valve işe el attı şimdide dava mı açıyorlar? Baktılar Lol tuttu Hon tuttu Dota çok daha ilgi görüyor orayada göz diktiler. Hiçbir hakları yok oyun yapımcılarını falan bilmem anlamam bu işlerden ama Dota 2 işine girdileri için Valve'ye hep bir sempatim olacak =)
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

biraz okudumda az fikrim degisti konuyla ilgili asdf

blizzard dota isim haklari bana ait diye acmamis davayi, aksine valve gidip dota nin patentini aldiginda bu patenti engellemek icin acmis

blizzardin tezi valve DOTA nin haklarian sahip olamaz, public domain sayilir, isteyen kullanabilir uzerine oturtulmus

eh bu kadar sene sahip cikmayip orali olmadilar, kor olunce badem gozlu olur oldu direk, baktilar valve blizzard sayesinde olusmus hazir markayi kapiyor direk pacalari tutustu

blizzard bundan ders cikarsin bari, sahip ciksin modlarina ve mod yapimcilarina, DOTA oyuna donusucekse bunu yapan mantiken blizzard olmaliydi, kacirdilar artik treni

karsilarindada zaten kendi oyunlari icin cikan kullanici modlarini yeni markalara ve urunlere donsuturmeyi basaran becerikli bir sirket var lol

sirf yerden dikine kalkmaya devam eden burunlarini biraz yere surttugu ve cok onemli bir ders verdigi icin gabe tesekkuru hak ediyro direk ehuahaua

hah işte! benım hatırladığım dava buydu. işte wc3 motorunun eual'sında copyrighted material üterilemez falan üstünden yapılan hersey publictir diye bir mevzu var o yüzden dota ismini tekelineze alamazsınız diye bi davaydı.

o yüzden üst üste sordum yenı davamı dıye
Sosyal ağlarda paylaş

Valve icefrogu kapmakla asrin calimini atti blizzarda.Blizzar basta icefrogu ghostcrawler yerine alicakti :) en azindan biraz pvp zevli olurdu wowda. Simdi dava mava yalan dota2nin haklari (aldiysa tabi) icefroga ait ne isterse yapabilmesi lazim. Eger blizzard davayi kazanirsa everquest, dnd, felan dava acsin ezsin biraz blizzardi aynisinin daha agirini blizzard yapti yapiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dotanin isim hakki wc3 mod sozlesmesine gore mod yapimcisina ait degil

davanin olayi o zaten

bir oyunun butun kaynakalrindan, motorunan vs vs yararlanip mod yapip sonra gidip o modu yeni oyun diye baska sirkete satamazsiniz mantik olarak

o konuda hakli blizzard

haksiz olduklari yer zamaninda bu adamlari kucuk gorup sahip cikmamalari, aptal gibi beklemeleri
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...