Oce4n Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Elimde hiç bir müşteri veya çevrem yok iken şirketi kurdum. Rastgele bir alanda bir yazılım geliştirdim (örnek: aile hekimi yazılımı) Bu şirket para kazanır mı? Veya ne olur? go. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Oce4n said: Elimde hiç bir müşteri veya çevrem yok iken şirketi kurdum. . . Bu şirket para kazanır mı? Çevre oluşana kadar kazanmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 başarılı olmayacağı buraya topic açıp sormandan belli. ortada bir ürününde yok gibi cms filan gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Bir daha düşündüm de, çevresi olmayan bakkal bile başarılı olamazken sen hangi cesaretle yazılım şirketi kurmaya kalkıyorsun? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 satış yapacağın devlet kurumunda veya özel sektörde alım kısmında tanıdık akraba varsa başarılı olursun, diğer türlü zor. belki çoook başarılı bir yazılım olursa elki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 komikli şakalı şık olmamış o yüzden dehşet tavsiyelerimden mahrumsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 eet komikli şık başarısız. iş hayatında da başarı bekleme boşa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 pazarlamaya önem vermezsen istersen en über yazılımı yap yine de batarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 birzamanlar fakir ama gururlu bir .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 http://images.cheezburger.com/completestore/2011/9/25/48ea71f8-1aeb-4951-bd5e-5cb8652bb3aa.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Icinde ben varsam olur bence. Yoksa baya supheli. adsaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vendy Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 throine said: pazarlamaya önem vermezsen istersen en über yazılımı yap yine de batarsın.ü Aha bu. Ağzı olan, kafalamayı bilen bir pazarmalamacı bulursan. Altına arabasını verirsen, maaşınıda dayarsan, x kadar satarsan y primde verecem dersen, pazarlamacında sağlamsa bok gibi para kazanırsın. Açık ve net bu olay. Programcı her zaman bulunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 şimdi ben de zaten başarılı olmaz dedim de, madem durum böyleyse yazılım şirketleri neye dayanarak açılıyor? türkiyede 1000'den fazla yazılım şirketi olduğu kesin. Bu kadar şirket nasıl kuruldu? hepsinin müşterisi hazır mıydı? bi yazılım şirketinin kurulabilmesi için minimum gereksinim nedir acaba? diye aklıma takılıyor bayadır :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 gereksinimin yazilim ihtiyaci, ihtiyac olan bi alan buluyosun, basiyosun yazilimi, aliyolar. amac olmadan ben sirket kurucam diyince bisey olmuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Abi adam akıllı pazar araştırması yapmadan paticiğe başarılı olur muyum diye soruyorsan zaten kurma şirket oğşın. Olmaz öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 müşterin var tanıdık yoksa olur tanıdık var müşteri yoksa olur ikisi de yok ancak program çok presentablesa zamanla olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 yazılım sektöründe ihtiyaç olan yazılım diye bişiyi pat diye yapamıyoruz yalnız sorun da o. ihtiyaç duyulan yazılımlar için ar-ge çalışmasının yapılması şart. kendi kafana göre standartlar belirleyip gidip müşteriye aha artık bu işleri böyle yapacaksınız şu ana kadar sizin yaptıklarınız yanlıştı, ben idealini düşündüm aha bu. diyemiyoruz malesef. ve bu tür çalışmalar kısa sürmüyor 2 yıl yap-boz ile ilerliyo işler sürekli. ortaya çıkan sonuç da her zaman iç açıcı olamıyor malesef (bkz: mernis) bunun yanında piyasada var olan yazılımlardan yapabiliriz. örnekler: muhasebe yazılımı, stok takip yazılımı, hastane otomasyonları... bu tür yazılımlar senelerdir kullanılıyor, standartları da belli. bi oturuşta yazılabilecek kıvamdalar. diyelim ki şu an elimizde aile hekimleri için yazılmış bir uygulama var. bunu sadece satıyoruz doktorlara. ve bitti. bu mudur şirket kurmak için gerekli çaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Sen kimsin ki millet senin yapacağın yazılımlara güvenerek alıcak.Istedigin kadar measurement,analysis ve testingi yap,güven olmaz büyük ihtimal.Ha gider üniversite ödevi yapar para kazanırım dersen o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Xaenin said: Abi adam akıllı pazar araştırması yapmadan paticiğe başarılı olur muyum diye soruyorsan zaten kurma şirket oğşın. Olmaz öyle. yok abi daha erken zaten :D bi 3 senem daha var know-how öğrenmek için. ama yazılım şirketi kurmak kolay bir iş mi hakkaten? onun merakındayım. çünkü dediğim gibi tr'de 1000'den fazla yazılım şirketi var. hep merak da etmişimdir bu kadar şirket ne iş yapıyor diye. aynı otomasyon türünü 30 farklı firmanın yaptığını görebiliyoruz. ve bu firmaların çoğu da hala ayakta. demekki bir şekilde para kazanıyorlar. bu konuyu araştırmamın en büyük sebebini şöyle özetliyim: müşterimiz olan bir firmada 2 haftalık bir iş yaptım tek başıma. şirkete kazandırdığım para benim 6 senelik maaşım. benim aldığım maaş da aynı hala :( :D titanguard said: Sen kimsin ki millet senin yapacağın yazılımlara güvenerek alıcak.Istedigin kadar measurement,analysis ve testingi yap,güven olmaz büyük ihtimal.Ha gider üniversite ödevi yapar para kazanırım dersen o ayrı. fakat hala günümüzde yeni açılan yazılım şirketleri var. bunlar müşteriyi bulduktan sonra mı şirket kurma kararı alıyo acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 ihtiyac varsa, musteriyi de bulursun, sen tersten giriyosun konuya. musterisi olmicak urunu de kimse ciddi oturup ugrasmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Oce4n said: tr'de 1000'den fazla yazılım şirketi var. hep merak da etmişimdir bu kadar şirket ne iş yapıyor diye. aptal adamların aptal fikirlerini yapıyoruz. yüzünede diyemiyoruz ki "ağa sen malmısın?" yapıyoruz mecburen ekmek parası.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 o 1000den fazla sirketin kacinin sabit urunu var, kaci ne is gelirse yapiyo, o da fark eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 abi türkiyede yazılım piyasası çok saçma asgfha.35-40 yaşını geçmiş ve yazılımın y sinden anlamayan adamlar lan bu işte para var diyip varını yoğunu harcayıp şirket açıyor.yanına saçma sapan elemanlar alıp 3-4 ay dayanamadan batıyor.batmasa bile 400-500 liralık siteler yapıp bi şekilde ayakta kalmaya çalışıyor.adamın arabasına benzin alacak parası yok ama yanında adam çalıştırmaya kalkışıyor. o kadar çok kişi var ki bu tip şirketler tarafınca mağdur olan :P sırf onların isteklerini karşılasan köşeyi dönersin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Oce4n said: şimdi ben de zaten başarılı olmaz dedim de, madem durum böyleyse yazılım şirketleri neye dayanarak açılıyor? türkiyede 1000'den fazla yazılım şirketi olduğu kesin. Bu kadar şirket nasıl kuruldu? hepsinin müşterisi hazır mıydı? bi yazılım şirketinin kurulabilmesi için minimum gereksinim nedir acaba? diye aklıma takılıyor bayadır :D Burdaki asıl sıkıntı senin daha ne konuda çalışcağın belli değil.Yazılım şirketi demek kendi içinde hiçbir anlam ifade etmiyor.Ne üstüne çalışcağın önemli Birde mutlaka bazı tanıdıkların veya müşteri portfolyon olmalı , Bunların yok olması senin sektörü tanımadığını gösterir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2012 Gol olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar