Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Bildiğin içindeyiz işte, üstü olsa atmosferin son tabakasında takılırdık
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 terminolojiye bu kadar takılmayın. içi desen ne fark eder dışı desen ne fark eder. kırmızıya mavi, maviye kırmız demekten farklı değil bişeyi değiştirmiyor.
emanet Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Hollow_Earth bundan mı bahsediliyo anlamadım çok boş bi tartışma dönmüş.
marksman Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Osie16 said: marksman said: Dünya bizim içimizde belladonnaya rakip misin mübarek anlamadı ben
Sleeep Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Üstündeyiz diyenler, "altındayız" şıkkı olsaydı napcaklardı çok merak ediyorum :D
BramStoker Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 marksman said: anlamadı ben anlatırız http://screencrave.frsucrave.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/06/belladonna6-7-10.jpg
Bone Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Myshkin said: Bone said: dünyaya olan konumumuzu dünyaya göre değil de atmosfere göre söylememiz gerektiği muhabbeti . ne bullbird gereken cevabı vermiş: Bullbird said: yeraltında yaşasaydık içinde yaşıyor olurduk ama üstündeyiz şuan
Bone Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Lorrotar said: abi bone tekrar düşün bence.ayrıca eleştirdiğin bisürü şey var ama sen çıkıp da şöyle çünkü şu şu sebepten dememişsin.yani demişsin de,dil bilgisi sorusu falan filan deyip açıklamaya çalışmışsın ki bence yeterli bir açıklama değil ve yanlış bir açıklama.ya haksızsam neden haksızım onu söyleyin bari yanlış biliyosak doğrusunu öğrenelim yani. world yaşadığımız environment ın tamamı.earth gezegen olarak tabiri,yerküre.dünyada yaşarız,içinde,bir parçası olarak dünyanın,neticede bi parçaşıyız çünkü.atmosfer ile yerküre 2 ayrı şeydir,ama atmosfer de yerküre de dünyanın bi parçasıdır.içinde bulunan her şey dünyanın bi parçasıdır.dünyanın içinde yerkürenin üstünde yaşarız abi bu kadar basit..world ile earth kelime anlamı olarak tamamen aynı şey ben mi bilmiyorum yani anlatın öğrenelim abi madem. çünkü şu şu sebepten nasıl dememişim yahu? yazdığım onca mesaja karşılık "tekrar düşün bence", "filan falan deyip açıklamaya çalışmışsın" gibi cümleler görünce şaşırdığımı belirtmek istiyorum, çünkü yazdıklarımın hiç birini okumamışsın ya da okumuş olsan da ne yazıldığını anlamamışsın. bu arada yaş 15-16 mı? açıklama yapmıştım daha önce ama anlamayanlar için daha uzun cümlelerle aynı şeyi söyleyeyim. world-earth gibi ortaokul mantığıyla gidip abuk ayrımlara gitmeye gerek yok. eğer yaşadığımız gezegenden bahsediyorsan ikisi de aynı anlama geliyor. ister earth de, ister world de, ister terra de, istersen dünya. şu an yaşadığımız gezegen hem yer katmanlarından hem de atmosfer katmanlarından oluşuyor. world, yani dünya kelimesi hem somut (yaşadığımız gezegen) hem de soyut (yaşanılan düzen, çevre) anlama geldiği için, bilimsel yazılarda yeryüzü kelimesi tercih ediliyor. ama yaşadığımız gezegenden bahsediyorsak, dünya kelimesi eşittir yeryüzü kelimesi. yani yeryüzü sadece toprağı kapsar, dünya hem atmosferi hem de yeri kapsar diyenler olmuş, bu konuda yanılıyorlar. yaşadığımız gezegenin yani yeryüzünün katmanları şu şekildedir: http://i.imgur.com/zbEKb.png yer katmanları ve atmosfer katmanları birden var grafikte. fakat bir gezegende "konum" verilirken "yüzey"e göre hesaplanır. gezegen'in tanımı şudur (wikiden) A planet is a celestial body orbiting a star or stellar remnant that is massive enough to be rounded by its own gravity, is not massive enough to cause thermonuclear fusion, and has cleared its neighbouring region of planetesimals. işte o kürenin çevresindeki sınır gezegenin yüzeyidir. eğer o yüzeyin altındaysan "in the planet" eğer o yüzeydeysen gezegenin "on the planet". eğer o yüzeyden yukarıdaysan "above the planet". temel proposition kurallarıdır bunlar. şöyle düşün, sen şu an bir binanın içindesin. ama o binanın çatısı da var. sırf çatı var diye "binanın altında" olmazsın. dünya da öyle. dünyayı saran bir atmosfer katmanı var evet, ama sırf atmosfer katmanı var diye "dünyanın içinde" olmazsın. yüzeye göre yapacaksınız hesaplarınızı. halkalardı, atmosferdi felan onlara göre konum belirlemezsiniz bir gezegenden bahsediyorsanız.
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Bone said: dünya kelimesi eşittir yeryüzü kelimesi. hayır değil.
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 xunn said: >Dünyanın içinde miyiz yoksa üstünde miyiz? >5 sayfa. Ahah 6 sayfayi gorunce sunu demeye gelmistim ama apparently my bro beat me to it.
Bone Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Myshkin said: hayır değil. peki o zaman tüm bilimleri iptal edelim, dünya yeryüzü demek değilmiş. wikiden: In terms such as world map and world climate, world is used in the sense detached from human culture or civilization, referring to the planet Earth physically. Earth is sometimes referred to as the world, the Blue Planet, or by its Latin name, Terra. TDK'dan: Dünya = Üzerinde yaşadığımız toprak ve denizler, yeryüzü
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2012 denize daldgmzda dunyanin içinde mi sayılıorz ? wtf..
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 World earth ayrımı lan işte. Konsept olarak dünyanın içindeyiz ama gezegen olarka Dünya'nın üstündeyiz. Hadi hayırlı işler Edit: bkz in the world, on earth Edit: Hatta the earth ible değil lan earth özel isim
KillJoy Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 sabonis said: konuyu okumadım da adam sarhoşken falan arkadaşlarıyla tartışmaya girmiş, "içindeyiz hüleaaan" demiş. sonra gelmiş buraya kendi fikrini savunmak amacıyla konu açmış. olay bundan ibaret. Ahanda aynen öyle oldu fakat.. Soru öyle güzelki herkes ikisinden birini seçip deli gibi savunuyor ve bu karşı düşüncedekine çok saçma geliyor..
KillJoy Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Ardeth said: terminolojiye bu kadar takılmayın. içi desen ne fark eder dışı desen ne fark eder. kırmızıya mavi, maviye kırmız demekten farklı değil bişeyi değiştirmiyor.bence olay terminoloji degil.. İnsanın kendini dünyanın neresinde hissettigi meselesi.. ve herkes kendini farklı yerde hissedio aynı yerde bulunmamıza ragmen
KillJoy Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 acaba şöle bi genellemeye gidebilirmiyiz ? Algılar farklı beynin sag ve sol lobunun gelişmişligi bile etken olabilir.. Sol lobu gelişenler üstündeyiz sag lobu gelişenler içindeyiz diyor.. :) bilmiyorm bissürü test yapılması gerekir sanırm..
reyou Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 http://www.english-test.net/forum/ftopic10386.html ingilizcede in olarak geciyomus. in yani icimizde icimizde.
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 KillJoy said: Ardeth said: terminolojiye bu kadar takılmayın. içi desen ne fark eder dışı desen ne fark eder. kırmızıya mavi, maviye kırmız demekten farklı değil bişeyi değiştirmiyor.bence olay terminoloji degil.. İnsanın kendini dünyanın neresinde hissettigi meselesi.. ve herkes kendini farklı yerde hissedio aynı yerde bulunmamıza ragmen Dünyanın neresinde hissettiği değil de dünyayı ne olarak gördüğü daha büyük bir etken bence. Sırf earth/world ayrımı değil, ama konuyu basite indirgersek earth/world ayrımı mantıklı bir yaklaşım. Yani dünyayı bir obje olarak görüyosak "üzerinde duruyoruz" demek doğru tabi(gerçi yeterince büyük bir ölçekte bakarsak bunun doğruluğu da ayrı bir tartışma konusu), ama dünyayı bir sistem olarak görüyorsak o sistemin bir parçası olarak dünyanın içindeyiz demek daha doğru geliyo bana. Ardeth bir konuda haklı, ne dediğimiz farketmiyo üstündeyiz demek te içindeyiz demek te kişinin bakış açısına bağlı olarak doğru söylemler. Ama soru bir terminoloji sorusu değil, insanların bakış açısına yönelik bir soru. Ben dünyayı bir sistem olarak düşündüğüm için içindeyiz demeyi tercih ederim, ama evet, dünya aynı zamanda bir obje, yani bu soruda yanlış bir cevap yok . Gerçi dünyayı üzerinde yaşayanlardan ve atmosferden bağımsız bir obje olarak görmenin yanlış olduğunu düşünüyorum, hepsi bir bütünün parçası. Ama yine de obje olarak görülmesi de kendi içinde doğru olarak ele alınabilir.
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Konuyu dille açıklamanın en ufak bir mantığı yok. Adamlar ilk defa dünyanın üzerinde şöyle böyle derken atmosferden haberleri var mıydı, stratosferi mi biliyordu, yada bunları umursuyor muydu. Eğer ciddi ciddi bu konuyu incelemek istiyorsan gidip tdkdan link atmazsın yani, bir mantığı yok. Dünya çekirdeğiyle, yeryüzüyle, atmosferiyle bir bütün. Dünya atmosferi kapsıyorsa, sen atmosferin içindeysen nasıl oluyor da dünyanın dışında olabiliyorsun?
Öne çıkan mesajlar