Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SOPA (Stop Online Piracy Act)

Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

ShadowFury said:

Hepsi library.nu gibi yapıp domainlerini Niue adalarına filan kaydırırsa yine de sopayı yeme riskleri var mı yoksa olay sadece Amerika içerisindeki domainler için mi geçerli?

var, cünkü sopa reklam gelirini kesmek gibi seylerde yapabiliyo.

kim kalkıp amerikadan üstüne daha cok vergi ve harcama yaparak niue adalarına bağlı bir şirkeete reklam para ödiyip reklam verirki? bunu yapıp gidelerinin daha düşük cıkmasını isterki.
Sosyal ağlarda paylaş

sopalı sitelerden bilgi alabilmek için tarayıcınız ayarlarıyla oynayın.

javascript'e izin verme olayını tarayıcının ayarlar zımbırtısından kapatınca sitedeki bilgiye ulaşabiliyosunuz.

memlekette sansür [ ] scriptinin arasında.

demonoid.me gibi şöyle kallavi bi site tasarlayan çıkmamış.linki yapıştıran sansürcü olmuş.temem kitlesel hareket yapcaksınızda neden böyle basitçe aşılabilen birşey yapıyosunuz?

yarın amerika kapatınca siteni tarayıcıyı yeniden yazsan açamayacaksın o siteyi.

"For 24 hours, to raise awareness, we are blacking out Wikipedia. "

çok da iyi oldu çokda güzel oldu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hello

"Hello
From Wikipedia, the free encyclopedia
For other uses, see Hello (disambiguation).
"Hallo" redirects here. For other uses, see Hallo (disambiguation).
Page semi-protected

Hello is a salutation or greeting in the English language. It is attested in writing as early as the 1830s."
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Nivea said:

abd de yapılan bu yasa bizi nasıl bağlıyor? biz türkiyede yine torrent a abanırız.

etki ettigi seyin sadece torrent oldugunu dusunmek cok yanlis.

Kisaca telif hakkina sahip herhangi bir sey bir sitede bulunuyor ise dogrudan mahkeme karari ile kapatilicak.

Ornegin facebook profilinde torrent linki paylastin diyelim. Facebook bunu derhal kaldirmaz ise facebook'u kapaticak mahkeme.

Kendi siteden telif hakki gereken bir paylasim yaptin diyelim. Bunu da google indexledi. Google senin siteni veya bu ilgili sayfayi arsivinden acilen kaldirmaz ise google ceza alicak yani kapatilacak vb..

Abarti bir denetim gelicek. Attigin her adim bir suru sorun cikaricak. Neyin telif hakki var neyin yok her seyi arastirman gerekicek. Komik resim paylasiyorsun iyi guzel. O resmi kim yapmissa telif hakki talep etmisse bunu arastirman gerek. Bir yerde bir yazi buldun arkadaslarin da bilgilensin diye ufak bir kismini alintilayip koydun diyelim. Yazi sahibine ulasip ne sekilde bu yaziyi paylasabilirsin sorman ve izin alman lazim. Ha sen bu paylasimi sosyal aglarda yaptigini farzediyorum. Bu sosyal aglar senin yuzunden sorun yasayacaklar.

ABD'de yasanin yururluge girmesi de hayatini epey zorlastiracak sekilde etkiledigi icin ABD disinda yasasan bile buyuk bir sorun.
Sosyal ağlarda paylaş

Nivea said:

abd de yapılan bu yasa bizi nasıl bağlıyor? biz türkiyede yine torrent a abanırız.

daha önce bu topicte yazmıştım SOPA'nın bizi nasıl bağladığını...

Bone said:

Avrupa'da çıkartmaktan ziyade youtube'a video yüklediğinizde Amerika yasalarınca modere edileceksiniz.

şöyle ki, adam "uygunsuz" içerik yüklediğinde "sadece Amerika'ye engelli, diğer ülkelere serbest" bir video olmayacak o. direk silinecek.
Amerika da siz de o videoyu göremiyceksiniz.
çünkü SOPA suistimale oldukça açık bir yasaymış.
hatta hapis cezası bile alabilecekmiş kullanıcılar.

Bone said:

BramStoker said:

inadına daha çok korsan indiririm. parasını verip aldıklarımı da korsan edinirim.

http://forum.paticik.com/read.php?5,6046320,page=8#msg-6064500

aslında korsan indirmekten ziyade günlük internet kullanımına yansıyacak bir hadise bu.

sözde stop online piracy act, ama gerisinde şirketlerin senin parmaklarını kontrol etme arzusundan başka bişi değil.

mesela bir oyun hakkında videolar çekip bunları inceleme, tanıtma, geyik yapma vs mevzuları üstünden showlar hazırladın. eğer bunları youtube'a koyarsan bir de üstüne reklamdan felan para kazanırsan hapis'e kadar yolu var işin.

bu yüzden youtube çok daha temkinli davrancak. zaten alakasız videoları blokluyup hesabı kapatmakla tanınıyor youtube,
imkanı olan dava açıyor youtube'a ve kazanıyor.
ancak dava açamayacak milyonlarca kullanıcısı var youtube'un.

daha gerilimli mevzu, SOPA'yı sözde Amerika içi çıkartıyorlar ama diğer ülkelere yansıycak bunun sonuçları.

ben Türkiye'den youtube'a video yüklerken "kabul etmediğim" Amerika yasalarınca idare edilmek zorunda kalacağım.

kullanıcıların başvurabileceği bir mekanizma da olmayacak, çünkü amerika siteleri kafalarına göre content bloklama yoluna gidecek, aksi takdirde EA, Nintendo kapısını çalıp istediği kişiyi tutuklatma imkanına sahip olacak.
mesela benin facebook'tan hesabım silinmişti. "neden" silindiğini öğrenmenin imkanı yok. "sisteme karşı kendini savunma" fırsatın da yok. çünkü muhatabın yok.
şu an böyleyse SOPA sonrası daha da vahim bir tabloyla karşılaşacağız.

sözde korsanla savaşmak, ama yapılan işin korsanlıkla bi alakası olmayacak.

http://en.wikipedia.org/wiki/Megacorporation megacorporation arzusu hissettim SOPA'da.

yani demek istediğim SOPA Amerika'da uygulamaya sokulcak olsa da,
bizim gireceğimiz sitelerin çoğu Amerika merkezli olcağından,
"ben nasılsa torrent kullanıyorum, bana ne" diyemiyceksin.
youtube, facebook, google gibi sitelere girdiğinde kullancağın içerikler Amerika'ya bağlı olduğundan, otomatik sana da sansür gelmiş olacak.
bu bahsettiğim siteler SOPA üstünden ceza almamak uğruna kullanıcılarını cezalandırma yolunu tercih edecek.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Nivea said:

etki ettigi seyin sadece torrent oldugunu dusunmek cok yanlis.

Kisaca telif hakkina sahip herhangi bir sey bir sitede bulunuyor ise dogrudan mahkeme karari ile kapatilicak.

Ornegin facebook profilinde torrent linki paylastin diyelim. Facebook bunu derhal kaldirmaz ise facebook'u kapaticak mahkeme.

Kendi siteden telif hakki gereken bir paylasim yaptin diyelim. Bunu da google indexledi. Google senin siteni veya bu ilgili sayfayi arsivinden acilen kaldirmaz ise google ceza alicak yani kapatilacak vb..

Abarti bir denetim gelicek. Attigin her adim bir suru sorun cikaricak. Neyin telif hakki var neyin yok her seyi arastirman gerekicek. Komik resim paylasiyorsun iyi guzel. O resmi kim yapmissa telif hakki talep etmisse bunu arastirman gerek. Bir yerde bir yazi buldun arkadaslarin da bilgilensin diye ufak bir kismini alintilayip koydun diyelim. Yazi sahibine ulasip ne sekilde bu yaziyi paylasabilirsin sorman ve izin alman lazim. Ha sen bu paylasimi sosyal aglarda yaptigini farzediyorum. Bu sosyal aglar senin yuzunden sorun yasayacaklar.

ABD'de yasanin yururluge girmesi de hayatini epey zorlastiracak sekilde etkiledigi icin ABD disinda yasasan bile buyuk bir sorun.

dahada ucuk noktalar var, şirketlere ambargo koymak, reklam vermeye calısanlara ceza vermek. yasaklar ve ambargolar için "kötü pr etkisini göstermek" gibi komik seyler bile var. yanı bir film studyoyu veya yayıncı firma, filmmiz hakkında kötü yorum yaparak şirketimize zarar veriyor, haksız rekabettir bu! diyip yaptırım uygulatabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

burada bir parantez açıp RT'de yılbaşından önce bas bas bağırıp bu meseleyi duyurmaya uğraşan Alyonacığıma buradan kucak dolusu sevgiler yolluyorum.

Brains+Looks=Alyonacığım

http://somamagazine.com/site/wp-content/uploads/alyona.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-CxV2rbPWK24/TgBzGJi8ZZI/AAAAAAAAAFg/n961ANeg8IM/s1600/0_AlyonaMinkovski.jpg
http://www.guida-italia.ru/img/bd/bd1/Has_Weinergate_Coverage_Been_FAIR_Is_Rehab_PR_Stunt_Alyona_Minkovski_Interview.jpg
http://rt.com/files/about/on-air-talent/alyona-minkovski/minkovski.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
En komigi de Cin ve Iran'i internet sansurlerinden dolayi elestiren, yerden yere vuran ABD'nin boyle abes bir yasayi cikarma durumuna gelmesi.

Yasa cikarsa eger tek istegim butun etkilenecek firmalarin ABD'yi terketmesi. Mukemmel olur acikcasi. Getirin facebook, google, twitter, amazon, ebay vb tasiyin Irlanda'ya. :)
Sosyal ağlarda paylaş

sopa'ya sopa lazım cidden, pipa'ya ne lazım söylemiyorum burada.
http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/202/016/IwYFT.png
neyse o karartmadan sonra bayağı senatör desteğini çekmiş. adamların telefonları kitlenmiştir herhalde.

bizde hergün olan şeyi getirmeye çalışıyorlar diye kopan kıyamet de aslında buradaki duyarsızlığı tekrar gösteriyor bir yandan. memleketim "dns değiştiririm nolacak abi" deyip bıraktı olayı. paketlerle pron tehlikeye girene kadar sallamadı kimse heh.
Sosyal ağlarda paylaş

e yuh, koskoca megaupload. çok kötü oldu, capcthalarla süründürmeyen 1-2 siteden biriydi. :/
said:
Online piracy from China and elsewhere is a massive problem for the media industry, one that costs as much as $250 billion per year and costs the industry 750,000 jobs, according to a 2008 statement by Patrick Leahy, D-Vt.

nasıl öküztezeği uydurma rakamlar bunlar ya, sanki o korsan izleyenler mal çalıyor da ceplerinden ödüyor şirketler. sanki korsan izlemese adam parasını verip izleyecek. izlemez oturur pirinç pilavını yer.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız asıl internet üzerinden çalışan firmaları Avrupaya kaçırmaya başladıkları ve ortada reklam dönmediği zaman görücekler ne kadar kaybediyolar, ne kadar isdihdam kaybı yaşanıyo. Double edged sword dedikleri olay işte.

Bi yandan telif hakkı sahiplerinin daha fazla kazanıcaklarını düşünüp çıkarmaya çalışıyolar, ki bu çok büyük bi tartışma konusu. Hani belki bilgisayar oyunlarında olabilir bu -ki steam filan çıktıktan sonra bu bile şüpheli, oyun alacak insan korsanla filan uğraşmıyo zaten steamden satın alıyo-
Korsan kullanan adamın korsan kullanmasını engelleyince para ödeyip alacağını ummak uçsuz bucaksız bir optimizm gerektiriyo ya. Hele söz konusu müzik, kitap, film, program filan olunca hiç sanmıyorum.

Diğer yandan böyle birşeyi yapabilmeleri için internet üzerinde tam kontrollerinin olması gerekiyo, bunun için de SOPA gibi absürdlük derecesinde ucu açık bi kanun çıkarmaya kalkışıyolar. Ucu bu kadar açık olunca google, facebook, wikipedia, youtube gibi internetin en temel taşları bile sopayı yeme riskiyle karşı karşıya kalıyo. E bunların gelirlerinden, bunlara reklam veren şirketlerin gelirlerinden kaynaklanacak kayıplar ne olucak? Bunun gibi yüzlerce şirket kapanma veya taşınma yoluna giderse oluşacak isdihdam açığının, ekonomik kayıpların hesabını da tutacaklar mı çok merak ediyorum.

Telif hakkı sahipleri 1 kazanıcak diye ekonomiyi 10 baltalayacak bi tasarının tartışılması bile komik, ama işte lobicilik nelere kadir^^
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...