Wispy Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 2 hafta önce bilgisayar toplamıştım. Spekler aşağıda. Oyun oynarken tamamen random şekilde ekran donuyor. İlk başlarda siyah oluyordu tamamen ama sesler geliyordu. Bu aralar tuhaf yeşil/gri abuk subuk desenli bir görüntü oluyor. Ses de donuyor (donma anındaki sesi tekrar ediyor) Masaüstüne dönemiyorum, Ctrl Alt del işe yaramıyor. Tek çare pc'yi kapatmak oluyor. - Sorun tamamen random, oyun açılınca 5dkda da donabiliyor pc, 30 dk sonra da. - En çok donma yaşadığım oyun battlefield 3. Tuhaf bir şekilde multiplayer'da hiç donma yaşamadım. Ama campaign oynarken, özellikle mission bitince affetmiyor direk bilgisayar çöküyor. -Skyrim'de de aynı şekilde çok donma yaşıyorum - 4 gün kadar wow oynadım ama problem yaşamadım hiç -Shogun 2, EU3 gibi oyunlarda az denesem de bir sıkıntıyla karşılaşmadım -Bir de bugün kardeşim youtube videosu açtı yanımda, aynı şekilde PC dondu. Sonra bir daha baştan başlattık mozillayı açınca youtube videosu açıldı ve anında crash oldu. Buna anlam veremedim. Spekler Asus P8P67-M B3 P67 DDR3 2200MHz 16x Sata3 Usb3.0 Lga1155 Intel Core i5-2500 3.30GHz 6MB Vga Lga1155 İşlemci Powercolor HD6870 1GB GDDR5 256Bit HDMI 16x Corsair VENGEANCE CML8GX3M2A1600C9 Low Profile DDR3 1600Mhz CL9 8GB (2x4G DUAL Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB 16MB 7200Rpm Sata3 6Gb/s Thermaltake Commander Full Siyah 700W PSU'lu MidTower Kasa VN47021W2NE Bayağı mutluyum cihazdan ama bu olay büyük problem tabi. Var mı önerisi olan. Bilgisayarı sanalmarketim'den aldım adamlar ankarada. Götürmem sıkıntı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 ekran kartının fanında sorun olabilir belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Ekran kartını değiştir bence. Edit: 2 hafta demişsin :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Fanda problem olduğunu sanmıyorum ya. Catalyst'ten fanı manuele getirip 100%de tutunca yine kilitleniyyor. Ekran kartından mı olduğunu düşünüyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bullbird Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 ekran kartı tam oturmamış olabilir mi? mr_hand koşar birazdan yardımına sdfsd cidden bu adam problemlerle çok alakalı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 ramleri iyi bastır takılmaların %90ı ram heleki random oluyorsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 ekran kartının ramlerini kontro ledebilen bi alet varsa bulup dene. böyle tek tek her bite 1 sonra 0 geççek bişi. göçerse anlarsın sorun enrde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Wispy said: Bu aralar tuhaf yeşil/gri abuk subuk desenli bir görüntü oluyor. Vaktiyle hd3870'im yandı bu olaylar olmaya başladıktan 1 hafta sonra :P Ekran kartı muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Birkaç programla test et bence. Sıcaklıklar için HW Monitor, ekran kartı için GPU-Z, cpu için CPU-Z, ramler için Memtest falan. HD videoları sorunsuz izleyebiliyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Şimdiiii... Öncelikle bikaç şey denemekte fayda var. şu kesin çökertiyo dediğin youtube videosunu bi flash bi de html5 olarak izlemeyi dene mesela. Bunu denedikten sonra, çökmüyo dediğin oyunları oynarken arkada gereksiz yere işlemci ve ram kullanan uygulamalar çalıştır bilerek. Bi de bilgisayar kendi başına açık durabiliyo mu uzun süre? Yüksek bitrateli mkv falan loopa al öyle uzun süre çalıştırmayı dene. bunların sonuçlarını bi alalım. Ekran kartı gibi duruyo gerçi. Benzer bi sorun bozuk anakartla başıma gelmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 ekran kartının verdıgı hata da pc de donma olmaz monıtor kıtlenır sadece ben ısrarla ramlerın ıyı takılmadıgından yanayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 üretim hatası vb.den dolayı yanlış voltaj çekiyodur, yanlış sinyal veriyodur vs. her şey olabilir. çökme şeklinin değişmesi beni ekran kartı mı acaba diye şüphelendirdi sadece. zaten o dediğim şeyleri denemesi lazım önce. ramlerde de problem çıkabilir, normal. anakart (benim başıma gelen benzer hatadaki gibi) da nanay olabilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 ha mesela işlemci ıdındığı için de olabilir. (favorim zaten bu sorun) bazı intel işlemciye uygun anakartlardaki pinler düzgün oturmuyo işlemciye. işlemci yine çalışıyo ama bu çalışırken dengsizliklere neden oluyo. aslında hiç bir donanım bozuk değilken böyle saçma sapan sonuçlar alınıyo falan... neyse, sonuç olarak o dediğim testleri yapmak lazım. 3d benchmark falan da denemekte fayda var. eğer dert hakkaten ekran kartındaysa spesifik render teknolojilerini denerken çökme ihtimali çok yüksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 aynı sorunu yaşamıştım yeni pc'de.2 kez götürdük vatana, en sonunda ekran kartı bozukmuş dediler, değiştirdiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Öncelikle teşekkürler yardım postları için Bugün açtım bilgisayarı. Bir tane youtubedan 1080p video açayım dedim başlangıç olarak. 1.sn de ekran gitti pc dondu. Bilgisayarı baştan başlattım hemen değerlere baktım: http://img823.imageshack.us/img823/6865/wadafak.png Sonra aynı videoyu açtım 10dk izledim takılma yaşamadım: http://img42.imageshack.us/img42/3415/after10m1080p.png Ardından BF3'ü açtım, ayarlar medium 5dk sonunda: http://img21.imageshack.us/img21/539/bf3oynarkene2.png BF3 1 saat takılmadan oynayınca: http://img849.imageshack.us/img849/6876/moarbf.png Tam çok ilginç bilgisayar kilitlenmedi diyordum ve screenshotları imageshack'e upload ediyordum ki (hiçbir video uygulaması açık değil) BAM pc dondu yine. Açıkçası fikirsizim. Özellikle son imageshack donmasından sonra. Bir de ekran donunca olan renk tamamen random. Bazen desenli yeşil, bazen gri, imageshack'teyken beyazdı. 5-10 sn sonra tamamen kararıyor gerçi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 ekran kartı direk, driver sorunu oldugundan supheleniyorum: ayni seyleri ATI 4870x2 ile yasiyordum, 1280*800 dota 2 oynatmiyordu alet. harita yuklendigi anda goruntu gidiyordu, ses gelmeye devam ediodu - sonra direk hard reset atmak zorunda kaliyodum vs.. (sicakliklar fln da aynen normaldi)... driver install / uninstall ettiysen kisa surede, bazen ati'nin "driver sweeper" tarzi seylerle bile temizleyemedigin dll/registry dosyalari kaliyor. bastan en son driver driver + CAP'ı kurdum duzeldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 ilk butun ati driverlarini uninstall et: sunlari yap: 1. Open your services (Start->Control Panel->Administrative Tools->Services) 2. Find the "Windows Management Instrumentation" service 3. Right-Click on it and select "Stop" (leave this window open) 4. Browse to your System32 Directory (Start->Run. Type "C:WindowsSystem32" and click "Ok" button 5. Look for a directory named "wbem" 6. Open this directory (double-click on wbem name) 7. Rename the directory named "Repository" to something like "Repository_OLD" (right click on the "Repository" directory name and select "Rename" and type the new name for the directory and press Enter) 8. Close the window 9. You should be at the Services window again. If not, repeat step 1 to get the services window back open. 10. Find the "Windows Management Instrumentation" service 11. Right-Click on it and select "Start" 12. Reboot son olarak su driveri yukle 6x serisi icin direk ztn http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Catalyst121Previewdriver.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dEaThMooN Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Ekran kartında üretim hatası da olabilir. Aynı modelle ilgili benzer sorunları olan var mı diye bi internette aratsana. Benim öyle bi ekran kartım vardı, aynı modelin bazı üretimleri düzgün çalışırken bazı üretimlerinde sıkıntı vardı misal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 donanım hatası olduğunu düşünmeden önce yazılım hatası olabileceğini gözönünde bulundurmak lazım.o dediğim testleri harfi harfine uygularsan sorunun ne kadar rastgele olduğu anlaşılır bi nebze. sorun ekran kartı mı kesin belli değil ama driver değiştirmek denenebilecek şeylerden biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 ya bir suru kisi senin yasadigin seyi yasiyomus anakartini sanirim direk geldigi gibi kullaniliyorsun, BIOS update et bence. anakartini aratinca googleda goruyosun zaten: BIOS updatele baya insanin sorunu cozulmus http://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ix=iea&ie=UTF-8&ion=1#sclient=psy-ab&hl=tr&site=webhp&source=hp&q=Asus+P8P67-M+random+crashes&pbx=1&oq=Asus+P8P67-M+random+crashes&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=285724l285724l0l286548l1l1l0l0l0l0l245l245l2-1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=ccbe2c81f72b61d4&biw=1680&bih=963&ion=1 http://www.tomshardware.co.uk/forum/288847-12-p8p67-seemingly-random-hangs edit: sakin windows icinden deneme / BIOS'un icinde Asus EZ-Flash var onunla yapıcaksın update'i http://www.asus.com.tr/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67M_PRO/#download Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 sorunun cozuldu sanirim bisi yazmadigina gore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 ya da buraya yazi yazacak bi bilgisayari bile kalmamis olabilir. Ayni sorun bende de vardi gecen sene, 4850 idi kart. Garantiye goturdum, direk yeni kart verdiler 10 gune falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 bir tane bilgisayari var ki login olmis abi o yuzden sordum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Ses kartın onboard ise,Onu bios tan kapatıp,oyle takılsana 3-5 saat.Bir deneme yap. Bana Ses kartı gibi geldi, ve bu arada cok ciddiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ocak 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2012 Pardon unutmuşum yazmayı. Bios update yaptım şimdilik sorun yaşamadım oyunlarda. Ama kardeşim 1-2 videoda yaşamış aynı sorunu, codek yükleyince geçmiş ama. Devam ederse yazarım Teşekkürler herkese Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar