mightee Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 bazı bilim adamları atası fortran olan dillerin fortran da dahil olmak üzere tasarımının yanlış olduğunu düşünüyorlar. elimizde olan donanımların sınırı çerçevesinde programlamanın sınırını zorlamış durumda mıyız? şu an ki programlama dilleri ile yapamayacağımız şeyler nelerdir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Bilgisayarda yapamayacağın şeylerdir. Karşılıklı bir nargile içemezsin mesela, ilerde robot yaparlarsa ama o da olur =) Tasarımı yanlış derken efficient değil diyorlardır onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 paralel prosesing. gerce problemle ve algoritmayla da alakali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 parallel programming mi processing mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Yapıyorlar abi onu. Non-computable functions? Computability theory hakkında bilgim Turing'in ötesine pek gitmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 NP hard problemler diye birşey vardı algoritmada bunla alakalı birşeydi sanırım tam hatırlamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Özellikle konu hakkında bilgim yok ama yapıpta dilin kendisi yüzünden normalde olması gerektiği kadar verim alamayacağın çözümlerden bahsediyorlardır büyük ihtimalle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Kisitlayan sey programlama dilleri degil bilgisayarlarin mimarisi oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 yanlış mesaj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 bence dillerde kısıtlıyor, örneğin 32 bit sistemler için üretilmiş diller 64 bit uygulama geliştirmeyi engelliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Borastus said: NP hard problemler diye birşey vardı algoritmada bunla alakalı birşeydi sanırım tam hatırlamıyorum Mesela elimizde non-deterministic aletler olsaydi bu problemleri polynomial zamanda cozebilirdik. Ama su an sadece P zamanda verify edebiliyoruz. Hatta eger P zamanda verify ettigimiz bu NP problemlerin P zamanda cozulebilecegini(ya da cozulemeyecegini) ispatlarsan 1.000.000$ hayirli olsun. not: ben henuz automata dersini falan almadim. internette okuduklarimdan anladigim kadarini yazdim. yanlisim varsa duzeltiniz, ty. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 aşağı yukarı öyle bişey. complexity meseleleri falan da var gerçi onun içinde dediğin gibi. birisi np'de O(n) sürede çalışırken aynı zamanda p'de O(n^3) falan sürede çalışıyor cart curt. automata gördüm de orda da ne yapar ne yapmaz çok açıklanmadı. hatırladığım kadarıyla şöyle bir örnek vardı: w string'ini a adlı herhangi bir turing machine ile birlikte input olarak b turing machine'ine sokup output olarak w'nin b'ye ait olup olmadığını öğrenmek teorik olarak mümkün fakat fiziksel olarak mümkün değildi. ya da bildiğin sallıyor da olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Nondeterministuc oldugundan iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 hesap makinesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 insanin yapamayacagi seyler? ucmak. kendi kendini kopyalamak. civa icip hayatta kalmak. simdi senin soruna gelelim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Superbilgisayar gelse pazartesi akış finalinden geçer not alamaz bence. Alabilirse pm plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 computer science okuyan insanlar çok iyi bilir bu mevzuyu (hatta işleri bunu bilmek sdfs).. computer science an overview diye bir kitap vardı öyle ağır bi kitap falan değil tüm mühendislerin okumasını da tavsiye ediyorlardı.. sorularına yardımcı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 introduction to cs dersinde gördük o kitabı. güzel ama ne biliyim, çok fazla konuya girip çıkmacalı. presentation'ları duruyor olabilir, isteyen olursa upload ederim bulup. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Valla ben merak ettim, üşenmezsen alırım yea. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Biz de 101de o kitabi kullanmistik da gayet gereksiz bence. Lisedeyken bolumu secmeyi dusunenler icin daha mantikli. Keske delikanli gibi SICP ile girseydik direk. Bu arada arkadasin okumasi gereken kitap "Introduction to the Theory of Computation". Diskrit matematik bilmiyorsan hic bulasma ama bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 ben daha bilgisayar ile yapılabilen şeyleri anlamış değilim o yüzden neler yapılamaz cevap veremem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 senko said: ben daha bilgisayar ile yapılabilen şeyleri anlamış değilim o yüzden neler yapılamaz cevap veremem ahah bu nispeten daha iyi bi cevap oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 NP hard problemlere ve turing machine ile yapılabilen şeylere bakman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 senko said: ben daha bilgisayar ile yapılabilen şeyleri anlamış değilim o yüzden neler yapılamaz cevap veremem win Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 senko said: ben daha bilgisayar ile yapılabilen şeyleri anlamış değilim o yüzden neler yapılamaz cevap veremem (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar