Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programlama ile yapamayacağımız şeyler

mightee

Öne çıkan mesajlar

bazı bilim adamları atası fortran olan dillerin fortran da dahil olmak üzere tasarımının yanlış olduğunu düşünüyorlar.

elimizde olan donanımların sınırı çerçevesinde programlamanın sınırını zorlamış durumda mıyız?

şu an ki programlama dilleri ile yapamayacağımız şeyler nelerdir ?
Sosyal ağlarda paylaş

Borastus said:

NP hard problemler diye birşey vardı algoritmada bunla alakalı birşeydi sanırım tam hatırlamıyorum

Mesela elimizde non-deterministic aletler olsaydi bu problemleri polynomial zamanda cozebilirdik. Ama su an sadece P zamanda verify edebiliyoruz.

Hatta eger P zamanda verify ettigimiz bu NP problemlerin P zamanda cozulebilecegini(ya da cozulemeyecegini) ispatlarsan 1.000.000$ hayirli olsun.

not: ben henuz automata dersini falan almadim. internette okuduklarimdan anladigim kadarini yazdim. yanlisim varsa duzeltiniz, ty.
Sosyal ağlarda paylaş

aşağı yukarı öyle bişey. complexity meseleleri falan da var gerçi onun içinde dediğin gibi. birisi np'de O(n) sürede çalışırken aynı zamanda p'de O(n^3) falan sürede çalışıyor cart curt.

automata gördüm de orda da ne yapar ne yapmaz çok açıklanmadı. hatırladığım kadarıyla şöyle bir örnek vardı:

w string'ini a adlı herhangi bir turing machine ile birlikte input olarak b turing machine'ine sokup output olarak w'nin b'ye ait olup olmadığını öğrenmek teorik olarak mümkün fakat fiziksel olarak mümkün değildi.

ya da bildiğin sallıyor da olabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

computer science okuyan insanlar çok iyi bilir bu mevzuyu (hatta işleri bunu bilmek sdfs).. computer science an overview diye bir kitap vardı öyle ağır bi kitap falan değil tüm mühendislerin okumasını da tavsiye ediyorlardı.. sorularına yardımcı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz de 101de o kitabi kullanmistik da gayet gereksiz bence. Lisedeyken bolumu secmeyi dusunenler icin daha mantikli.

Keske delikanli gibi SICP ile girseydik direk.

Bu arada arkadasin okumasi gereken kitap "Introduction to the Theory of Computation". Diskrit matematik bilmiyorsan hic bulasma ama bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...