Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

patch 1.1

mono

Öne çıkan mesajlar

İsteyen istediği gibi eleştirir arkadaşlar, burası bir genel kullanıma açık bir forum, official SWTOR forumları değil.

Eğer yaptığı eleştiri hakaret içermiyorsa, forum kurallarına aykırı değilse ve gerçeklik payı varsa söyleyebileceğimiz (ben de farklı bir MMO moderatörü olarak söylüyorum) birşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

DeviantSun said:

Viktor, hatalar ile ilgili yazdıklarına bir şey demiyorum, haklı olduğun pek çok nokta var ama bence ya bilgi eksikliğinden ya da hater'lık olsun diye gerçeklik payı olmayan şeyler yazıyorsun. Character rollback, server transfer vs, bunlar Database tabanlı işlemlerdir ve Game Development Engine ve SDK sunan Hero Engine ile alakası yoktur.

Rollback için düzenli olarak sunucu ve karakter bilgilerinin tutulduğu database'lerin yedekleri alınır. Bu yedekler arşivlenir. Dünyadaki hangi Database'i kullanırsanız kullanın bunu otomatik yapan sistemler mevcuttur ve Game Engine'den bağımsızlardır.

Server transfer ise database tablolarındaki bir hücrenin değiştirilmesi kadar kolaydır. Ama tabii bunun bazı etkileri vardır, o etkileri inceleyerek yapılması gerekmektedir. Yoksa önüne geleni başka sunucuya atmak olmaz. O yüzden oyun şirketleri bunu çok ciddi şekilde kontrollü yapmak ister.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Yahu adamlar kendisi dedi rollbak imkansiz diye, hala anlatiyorsunuz :p

Adamlar kendi oyunlarini sizin kadar savunmuyor
Sosyal ağlarda paylaş

"Rollback imkansız" ile "HeroEngine yüzünden rollback imkansız" apayrı şeyler, benim yazdıklarım farkındaysan HeroEngine bağlantısı ile ilgiliydi. Eğer bir yerde developer tarafından Hero Engine yüzünden rollback yapılamıyor yazıldıysa açıkçası link'i görmek isterim ve senden tüm içtenliğimle bilgisizliğimden dolayı özür dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Densiz said:

@Blackrose
eğer oynadığın sınıf operative ve sniper gibi talent ağacının en üstündeki skilli şart koşmuyorsa pvp için son lvl beklemene gerek yok. Ben şuan 42 yim ve pve yi bıraktım. Sadece sınıf questini yapıyorum ara sıra. Birde space combat görevlerini.
40 silahı aldım, 40 seti düzdüm. Üstüne, mercenary ve warzone commendation cap yapmaya başladım. 50 ler varkende birşeyler yapabiliyordum fakat, onlar gidince tadı çıkmaya başladı warzone ların.

oynadığım sınıf tam da sniper :p
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:

...
50 olup da PvP'ye ciddi adım attığında karşına çıkan ekip neredeyse tamamen Battlemaster ekipmanına sahipse, ancak oturur bakarsınız, sinir katsayınız artar, zevk falan da alamazsınız.

kesinlikle böyle bir durum olacağını kabullendim mesela, ama şu var oynadığım bütün oyunlarda ben end game pve ya da pvp raidlerine gittiğimde de zaten böyle ki? yani ister yapımcının beceriksizliği ya da buglar yüzünden böyle olsun isterse millet 3 gün erkenden girecem "örli ekses örli ekses" diye bir yerlerini yırtıp 15 günde son seviyeye getirmiş olsun karakterini sonuç aynı; %80 endgame gear ile gezerken ben o gear için "Allahım yareppim şu sandıktan/loottan da bana yarar bişe düşsün ya da Blackrose rolls 100: 100" olsun diye dua ediyor oluyorum...

yani çıkış noktası her ne olursa olsun sonuçta böyle durumda olanlar da var ve o kadar da sinir katsayısını arttıracak bir şey değil bu, zaten o tür adamlardan sizin gurubunuzda da olmayacak mı raidlerde?

ne yani pvp zone'a girince millet beni parmağıyla mı gösterecek "maaal maal valor farmlamamış, ezik *oneshot*" mı? bence en fazla hayat daha zorlaşır, listede alt sıralarda gezinirim ama biraz sabır ister işte ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Düne kadar, senin bahsettiğin durumda olanlar bir şekilde hak ederek bu noktaya gelmişlerdi ama. Senin benim gibi warzone kasıp, oradan aldıkları valor ile rank atlıyorlardı.

Dünden itibaren ise, çok geniş bir Imps kesimi bu hale geldi ve bunu efor sarfederek değil, karakterlerini tek noktaya bırakıp, 10 dakikada bir space'e basarak yaptılar.

İkisi arasında fark var, hem de ciddi fark.

Çalışan biriyim, benden daha fazla vakit ayırıp, zamanının çoğunu oyunda geçirerek istedikleri seviyeye gelenlere lafım yok, tercih onların ama göz göre göre işini bilmeyen oyun yapımcıları tarafından bu hale geliyorsa ve üstüne herhangi bir çözüm üretilmiyorsa, kusura bakmayın ama en ağır eleştirimi yapıp, subs'ı da kaldırırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir çözüm nasıl? :D. rank100 limitini 150 yaparsın, %5 stat oynayan bir seti koyarsın. Şuanki halindeki gibi 100 e koaly kasılır, 100 den sonra zorlaşır.. Herkez mutlu olur. Bi tarihten önce kasmışlarada 10 rank hediye edilir. Herkez memmun olur.
Ama oyuncuya bu şekilde hiç kimse kıyak geçmez :P. Şimdi düzeltirler, kasan kasmış olur.
Sosyal ağlarda paylaş

bırakan yada devam eden. işte bütün mesele bu :P
Niye bir taraf hakarete uğrar ki? Arkadaş bırakan bırakır, oynayan oynar. Knight Online gibi bir oyunu bir çok kişinin aylarca oynamışlığı var. Hani oyun güzel olduğundan değil. Milletle didişmek bile zevkli idi :P.

gerçi 300milyonda abartıymış yahu? yap 1-2 daha yatırım. Düzelt yani :D. Bu saatden sonra geri adım atarlarsa komik olur.
Sosyal ağlarda paylaş

bu valor mevzusu ne anlamadım durdugu yerden kim kasıyormuş valor ilumda ayrı bir bug falansa bilemem ?

dün gece imp rape yedik ilum basede, adama dmg vermezsen veya dmg veren birine heal atmazsan gram valor gelmiyordu hatta daily questimi turretler sağolsun anca o sayede yaptım :)
nasıl rank100 kasmışlar anlamadım ama şu olabilir olay, reskill dibine vurmuşlardır base farmlayıp o ayrı onada bir safe zone uydururlar artık salak değillerse.

Valor fazlamı geliyor, evet wzlere göre gereğinden fazla.
Günlerce wzde rank kastık biz salakmıydık, bunu düşünememiş olmaları ayrı aptallık ben 30dk wz kasacam yenersem 1k valor anca alacam, ki patch öncesi bizim serverda weekly quest harbi weekly gibiydi anca tamamlıyordun questi :) sonra dün ilumda bir adam öldürcem bonusla 100 valor gelcek ya bunu ranke göre valora çevirmeleri lazım yada wz valorunu arttırmaları hatta ikiside olur :)

Ben olsam şu anki tüm pvp dev teami kovardım zaten kaldırmışlar ilumda tüm taxileri kendi baselerine bile gidemiyorsun :P

ama 1.1 patch ile
eşeğini kaybettirip sonra biraz sevinsin diye buldururmuş misali en baştan olması gereken wz bracket cidden çok iyi oldu :)

50 bracket inanılmaz keyifli, dün resmen 3 saat lvl 50 wzde aldığım keyifi en son bitmeyen alterac valleylerde almıştım, imp/rep dengesi felaket bizim serverda ama rep tarafında sıra beklemiyoruz artık guild gibi olduk herkes birbirini tanıyor karşıdakilerde hep alışmıştı lvl20-30 ezmeye dün apışıp kaldılar, yani zamanında düşük levellerı ezip wzde tek tük olan 50lere karşı itemi konuşan adamlar dün kek gibi kaldı ortada
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

DeviantSun said:

Viktor, hatalar ile ilgili yazdıklarına bir şey demiyorum, haklı olduğun pek çok nokta var ama bence ya bilgi eksikliğinden ya da hater'lık olsun diye gerçeklik payı olmayan şeyler yazıyorsun. Character rollback, server transfer vs, bunlar Database tabanlı işlemlerdir ve Game Development Engine ve SDK sunan Hero Engine ile alakası yoktur.

Rollback için düzenli olarak sunucu ve karakter bilgilerinin tutulduğu database'lerin yedekleri alınır. Bu yedekler arşivlenir. Dünyadaki hangi Database'i kullanırsanız kullanın bunu otomatik yapan sistemler mevcuttur ve Game Engine'den bağımsızlardır.

Server transfer ise database tablolarındaki bir hücrenin değiştirilmesi kadar kolaydır. Ama tabii bunun bazı etkileri vardır, o etkileri inceleyerek yapılması gerekmektedir. Yoksa önüne geleni başka sunucuya atmak olmaz. O yüzden oyun şirketleri bunu çok ciddi şekilde kontrollü yapmak ister.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Yahu adamlar kendisi dedi rollbak imkansiz diye, hala anlatiyorsunuz :p

Adamlar kendi oyunlarini sizin kadar savunmuyor

yapmayı bilmiyoruz yada bu tool u kullanarak bu iş yapılamıyor denebilir, yer yuzunde var olan ve data corruption yasamamıs her tur storage sistemi rollback yapabilecek sekilde yapılandırır sonrada yaparım, hani adamların ne dedigi zerre de umrumda degil :)
Sosyal ağlarda paylaş

eanın reviewleri parayla satın aldığı bilinen birşey zaten lol

o değilde 5dk içinde serverlar gidicek patch gelcek, daha oyun içi uyarı bile yapmadı adamlar, millet hala lfg falan diyor. bioware'in şu an yapması gereken şey 1 gün free vermek ki patchin etkilerini görmeden cancel etmesin millet bugün, ama sanmam.
Sosyal ağlarda paylaş

AscAnsio said:

Viktor,

bu oyun o kadar kötüyse niye IGN, PCGAMER'dan falan 9, 9.3 gibi puanlar aldı?

Kesin BioWare para falan yedirmiştir di mi? :)

yazılan diğer hiçbirşey konusunda yorum yapmıyorum, oyunu da oynamadım, ne haterım ne fanboi, ama gelip de şöyle bi savunma yapmak, hele ki paticikte yapmak
daha kötü bi savunma şekli yok resmen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...