Buddha Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Suark said: abi maalesef ekle o 35 sivili, ama bundan sonra kaçakçılık falan olmaz en azından ve kaçakçı kılığında sızmız terörist yüzünden şehit vermeyiz. haaa belkıde, bu insanların hepsi anti-pkk idi ve bir şekilde bize bu şekilde ihbar edildiler. buda olabilir, işte böyle birşeyse durum gerçekten fena. Durum zaten fena abi terörist değil demek anlatıyor durumu. Bundan sonra söylenecek herşey mazeret olur. Burda ihmal var. Kaçakçılığın allahı yapılıyor yıllardır eğer sıkntı yaratıyorsa her zamanki gibi baskın yap baskınları arttır vs vs vs. Havadan bombaladık sivil çıktılar ama bişe olmaz kaçakçıymış demek çooook komik. Sene 2012 abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 2011'de kaç şehit verdik,adamlar karakolu bırakın şehri bastı istihbarat yoktu. şimdi istihbarat geldi bizde o yüzden kaçakçılara füze attık diyolarsa bu istihbarat işlerine bakan adamlar bence vatan hainliği ve görevi kötüye kullanmayla fln yargılanmalı. bu kadar beceriksizlik kötü niyete yaklaşıyor çünkü. ha ayrıca,o jetin yakıtı+füzenin fiyati derken 30 tane kaçakçı ve onların eşşeklerini öldürmek için milyon tl'ye yaklaşan(sallamıyorum,google'A sordum) masraf yapan tsk'yı kutluyor,başarılarının devamını diliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 amerika meksika sınırını geçen yılda kaç tane kaçakçı öldürülüyor bunuda araştırdınmı googledan peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ölenlerin neredeyse 30 unun soyadı (saymadım tam) encü. ne kadar üzücü bir olay. aralarında yalnızca 3 ü 20 yaşın üzerindeymiş. tsk haksız demiyorum. hata yapmış işte. suçlu olup olmadıkları henüz belirlenmemiş, kimi kaynaklara göre 50 civarında sivil öldürülmüş. içler acısı bir durum. yakınlarının acısını tahmin bile edemeyiz sanırım. doğuda gariban kaçakçılık durumu çok yaygın ve cezası kesinlikle ölüm olmamalı. forumda en çok neyin ne olduğunu bilmeden sırf doğulu kaçakçı vatandaş olduğu için, ''kesin pkk lıdırlar, oh iyi olmuş ölmüşler. beter olsunlar'' tarzında konuşanlar içimi yaktı. terör sonucu yaşanılan acılar nedeniyle insanlıklarından uzaklaşmışlar gibi geldi. harbiden üzüldüm onlar adına. sağduyulu mesajlar da var tek tük. ama en çok DoGMeaT' inkiler oldukça açıklayıcı, aydınlatıcı. okumak lazım üşenmeden. hatta bazılarını alıntılayayım tekrar: DoGMeaT said: Hataylı bir arkadaşınız olarak size sınır kaçakçılığı hakkında birkaç kelam etmek isterim. sınır kaçakçılığı bu çoğrafyada çok yaygın bir olaydır. hatayın köylerini gezerseniz mayına bastığından kolu bacağını kaybetmiş bir dünya insanla karşılaşabilirsiniz. genellikle sınır bölgelerinin kalkınması ve yoksulluğuyla doğrudan alakalıdır bu durum. tarım zaten karın doyurmaya yetmeyeli baya oluyor,üstüne ekilebilir toprağın az olduğu bu bölgelerde bu tür aktiviteler köylünün tek kazanç kapısı olabiliyor,aynı nedenden dolayı devlet çoğu zaman göz yumar bu olaya,zaten bölge köylüsü için o sanal sınır çoğu zaman önemsenecek birşey değildir. arabayla 10-20 dakka süren ve akrabaları,iş yaptığı insanlar yahut arkadaşlarını içeren bir suriye köyüne gitmek için pasaport-vize fln çıkartması gerektiği konseptini zaten adama anlatamassınız. bir gün silah,bir gün şeker,bir gün mazot,bir gün de uyuşturucu geçirebilir katırın arkasında,o anki piyasaya ve ona borç veren amcanın şartlarına göre değişir kaçakçının sınırdan geçirmeye çalışcağı mallar. birkaç yıl önce sınır bölgelerindeki mayınlı arazilerin tarıma açılacağı ve mayınların kaldırılacağı gibi bi haber çıktı,o günden bu yana birkaç göstermelik şov dışında bu kjonuda adım atılmadı. şayet atılsaydı bu insanlar belki kaçakçılıktan vazgeçip tarıma yönelebilirdi,çünkü çoğu zaman taşıdıkları malın sadece çok küçük bir kısmı kendilerine ait oluyor ve bu işten asıl kazanan onlara kredi açan sermaye sahiplerinin oluyor.bu riskli maceranın sonunda ceplerinde kalan para gerçekten komik meblağlar oluyor. neyse tl;dr : kaçakçılığı pkk ile bağdaştırmak sizin cahilliğinizden kaynaklanıyor.Gerçekten üni mezunu, görmüş geçirmiş insanların ağzından dökülebilen bu anlayış yoksunu , tepeden bakan kelimelere baktıkça şaşıyorum ve geleceğe dair umudumu içten içe kaybediyorum. adeta nefret dolusunuz kusura bakmayın. aklınıza ilk gelen şeyler genelde doğru olmak zorunda değil arkadaşlar analitik düşünmek zamanla kazanılan bir beceri değil. azcık ıkınarak sizde yapabilirsiniz. saygılar. DoGMeaT said: ha şunu söyliyeyim bu yolculuğa çıkan köylülerin her biri başlarına gelebilecek herşeye razı zaten su testisi su yolunda kırılır. belki gerçekten kötü niyetli,pkk'lı,fln fln lı evil amcalardır,bilemeyiz. beni tek rahatsız eden pkk'lı yaftasını bu kadar içiniz rahat bu kadar 2 kere düşünmeden yapıştırabilmeniz. bu olayda öyledir demiyor,lakin TSK pkk ile alakası olmayan çocuk dahil nice insanın ,kendi askerinin bile ölümüne çok kere neden olabilmiş bir organizasyon . ( bknz: havan topu ile vurulan kız ve nice örnek ) o yüzden her söylenene inanmayın bence. neyse yada istediğinize inanın saygılar DoGMeaT said: ben son mesajımı atacağım bu konuda. beni rahatsız eden olay en başından beri sınır kaçakçılığı yaptığı için pkk'lı yaftası yiyip ölümü hak ettiğini düşündüğünüz insanların olabilmesi. duygusal gelişimini tamamlayan bir insan bu kadar kolay ölüm hükmü veremez,ama sanırım oyunlarda milyonlarca npc öldürmenin bizi getirdiği nokta bu,ölüme karşı bu kolay,bu duyarsız yaklaşım. ben ölenler pkk'lıdır değildir demiyorum. konu bu değil. Sınır kaçakçılığı yaptığı için bir insanın ölümü hak etmediğini düşünüyorum. benim tepkim konsepte,olayın metasına,siz küçük şeyler hakkında tartışmaya devam edebilirsiniz isterseniz.tsk'nın yayınladığı maddeleride hatip edip durabilirsiniz.ölen köylülerin aynı zamanda pkk'lı olduğu sizi rahatlatacaksa,vicdani mastürbasyonunuz iyi gidiyo demektir. şimdi o ölen köylülerin yarısı pkk'lı,yarısı nötr'se,abileri babaları amcaları parçalara ayrıldıktan sonra nötr olanlar acaba hangi tarafa sempati duyacak,bunuda düşünebilirsiniz isterseniz. şayet pkk , mazot kaçakçılığı yaparken öldürülen köylülere spam bot gibi "pkklıdır" diyebilmenizi sağlıyabilmişse zaten,kazanmışlar abi. siz hakkariyi ığdırı verin yada vermeyin önemli değil,ülke zaten bölünmüş. artık sanal çizgilerinizi nerden çekerseniz çekin,taraflara ayrılmış zaten ülke.bunu siz kabul ediyorsunuz. hepinizi gelecekte daha fazla sağ duyuya,ve analitik düşünmeye çağırıyorum. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 sendika ve sivil toplum kuruluşlarından cevap gelmeye başladı az önce mailime tmmob den gelen ; said: ULUDERE‘DE YARATILAN KATLİAMIN HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ! "Kürt sorununun çözümü" adı altında atılan adımlar artık sivil ve masum insanları da içerisine çeken bir ölüm girdabına dönüşmüş durumdadır. 29 Aralık 2011 tarihinde Şırnak‘ın Uludere ilçesinde yaratılan katliam mantığı ve sözleri kilitlemiştir. Bugün, bilincimiz ve vicdanımız ölüm girdabının içerisine doğru çekilmeye çalışılmaktadır. Sonuçları ölümü doğuran politikaların hiçbir makul gerekçesi olamaz. Yaşanan katliamdır. TMMOB, bu katliamı yaratanların açığa çıkarılması için atılacak adımların insanlık adına takipçisi olacaktır. Mehmet Soğancı TMMOB Yönetim Kurulu Başkan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 tmmob boka sardı iyice seminer düzenlicez diyip tkpnin mitingine götürmeler falan şimdide böyle bir açıklama yapması mühendisler adına oldukça yersiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 tmmob çok kötü bi oluşum ya. Dergilerini bile açıp okumuyorlar ya da okuyup utanmıyorlar sanırım. Bizim lisede okul dergisi bile daha bilimseldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ögrenci yapılanmasını seviyorum ben,örnegin itü de deli gibi savunuyorlar haklarını tmmob bünyesinde cıkardıkları bir dergi ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 saplashaman said: amerika meksika sınırını geçen yılda kaç tane kaçakçı öldürülüyor bunuda araştırdınmı googledan peki? Amerika zaten baş terörist, özellikle insan hakları ihlallerinde onların eline kimse su dökemez. ABD yi mi örnek alacağız o konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ticaret yapan adamın ne işi var öyle bir yerde. bıraksınlar bu işleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 kaçakçılığın cezası savaş uçaklarıyla bombalanmak mı peki ? biletsiz otobüse binenide çekip vursun polisler artık madem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 adamlara hersey legal. "abi adamlar uyusturucu kaciriyor da olabilir ekmek parasi, dur emrine de korkudan uymamislardir panikleyip niye vurdular ki?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 saplashaman said: arkadaşım askerliğini güneydoğuda ve doğuda kritik yerlerde yapanlara bir sorun gece o asker nöbet beklerken gördüğünde o grubu,yapılan baskınların % kaçı şırnak hakkari hattında mazotla alakalı? emin olun %1 i ancak çünkü sınırdan geçireceğin 20 kilo esrar kaç ton mazota eğdeğerdir bunu bilmezsiniz ancak sallarsınız,peki şunu sorun kendinize,ölenlerin çoğunluğu korucu çocukları ve aynı sülaledenmiş,soracağınız soru şu olsun kendinize karakol baskınlarında kullanılan silahların ağır mühimmatın % kaçı korucular vasıtasıyla getirilmiş bunun bir araştırması varmı? size bir örnek vereyim sene x tarihinde askerliğimi yaptığım yerde ki ermenistan sınırında karakolun karşısından geçen dağlarda 4 çoban 10 koyundan şüphelenen,gece görüşçü tırsak hasan abimiz sayesinde çobanın sırtında 25 kilo sırt çantası içinde esrar yakalamıştık,bence eğer ölü sayısı 39 ise azmış keşke 39000 olsaydıda ne kadar kaçakçılık yapıp pkk ya lojistik sağlayan vatan haini var hepsi geberseymiş,ve şunuda iyi bilin kış vakti -20 derecelere düşen o dağlarda bu saatte kimse mazot kaçırmaz bunu adım gibi değil gözlerimle gördüğüm için söylüyorum onun için buna göre yorumlar yaparsanız daha iyi olur,39 kişi ölmüş diyorlar katırlarla aralarında en az 20 şer 30 ar metre mesafe bırakırlar sebebi ise yakalanmama korkusudur,bu kadar geniş bir bombardımanda adım gibi eminim ki taşıdıkları roketler ve el bombaları patladığından telef oldu hepsi . adamlar magaraya muhimmat goturuyor da olabilir? eger oyleyse terorist olarak tespit edilebilirler gayet. eger mazot kacakcisi olsalardi, askerler uyarip ates actiklarinda kacmazlardi (mazotla nereye kaciyo) ama bu elemanlar kacmaya devam etmis. ** bence adamlar mazot kacakcisi falan degil, cunku cesetlerin ustunde mermi bulunmus ama askerle fiziksel bir temas olmuyor bombalama olmadan once. bomba etkisiyle tasidiklari/kacirdiklari mermiler-fuzeler tasiyan kacakcilarin ustune saplandi diye dusunuyorum. alttaki videoda görgü tanigi ifadesine dayanarak yazdim usttekileri... http://video.milliyet.com.tr/video-izle/Gorgu-tanigi-olayi-anlatti--eR7qjJIuKG4H.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 bizim operasyon kastıyla öldürülen askerimiz ölenlerden daha mı az sivil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 bu ölen kişilerin masum veya kesin terorist oldugu belli mi.yoksa öyle dedikodular rivayetler devam mı.bütün sayfaları okuyamadım ama eğer teroristlere ufacık bile bir katkı sağlayan bir eylem içindeyseler iyi olmuş sonuçta her zaman olayı illa ki sivilleri vurdunuz onlar masumduya indirebilir pkk ve yandaşları.bölgede köylerde gizlenen veya köylü kılıgında gezen onlar değil mi istihbaratın yanlıi oldugunu düşünmüyorum ben.ölenler belki dağ kadrosu değildir ama terorist uşakları köylülerdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Pilotlarında ellerine sağlık nasıl attılarsa cuk oturmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 30 tane şehit haberi duyacağıma böyle haberler duymayı yeğlerim. ülkeye kaçak yollardan sızmaya çalışanlar için de kimse "suçsuz sivil" yakıştırması yapmasın şimdi. paraların nereye gittiğini ve bu grubun, o terörist kamplarının aralarından nasıl ellerini kollarını sallayarak geçtiklerini hepimiz tahmin edebiliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 komplo üstüne komplo var bu olayda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 piknikte ölmemişler, yaptıkları suç olduğuna göre ölmeleri doğalmış. alla alla? o zaman kapatalım mahkemeleri vesaireyi, bundan sonra hırsızlık, kaçakçılık allah ne verdiyse bütün suçların cezasını türk silahlı kuvvetleri kessin yargısız sualsiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ilk haber çıktığında okudum, bi de şimdi biraz baktım. bunlar pkklı değil, bildiğin köylü kaçakçıymış, asker bunları pkklı sanıp sıkmış, fakat millet olay doğuda olduğu için meşru görüyor? durum bu mu yani? o zaman ben de sokakta tipini beğenmediğim adama, gruplara sıkarım, pkklı sandım, bombalı eylem yapacaklar sandım derim, ceza filan almam. memleket bu hale mi geldi yani. şunun meşru gösterilecek bi tarafı mı var lan. saçmalamayın artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Sınır ihlali? Pkk kamplarından gelmeleri? Kaçakçılık yapmaları? Uyarı ateşine karşı gelmeleri? Teslim ol çağrısına kaçmaları? It's on beybi diyip basarsın kalayı sınırda böyle durumlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 benim okuduğum sınırdan geçen gruba ihtarsız bomba yağdırıldığı. ha çatışma çıktıysa ona bişey demem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 çatışma çıkmamış kaçmaya çalışmışlar bizimkilerde o bölgede terörist başlarının toplandığını uzun zamandır o bölgeden saldırı geleceğine dair istihbaratlar almışlar.Durur mu hoca patlatmış bombayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ya tutarsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 tmmob once mimarinin muhendisinin sorunlarini cozsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar