Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hapise girip cikmis birini yargilar misiniz beyler?

combat

Öne çıkan mesajlar

emanet said:

hakkaten ya bende buna takıldım.

gayet olası bi olay, 7/24 bilgisayar başında hayat tüketen insanların empati kuramaması çok doğal.

insanlardaki bu sahte righteous tavır çok sinir bozucu. insan tecrübe ederek öğrenir ve gelişir. "hauahu iyi olmuş mal denyo" diyerek ne kadar sığ ve hayatta tecrübe edinmekten kaçınan insanlar olduğunuz belli oluyor. tecrübenin iyisi kötüsü yoktur, eğer ondan ders çıkarıp kendinizi geliştiriyorsanız tabii. sosyal normlar çerçevesinde insanları yargılarsanız başka insanların deneyimlerden de hiçbirşey elde edemezsiniz, komik sürü psikolojisi başka birşey değil.

adam gelip burda birşeyler paylaşmış, ki dediği kadarıyla çevresinde paylaşabileceği kimse de yok. biraz sempati gösterilse armchair cool'luğunuzdan birşey eksilmez merak etmeyin.

aynen

artizlik yapayım derken göz çıkaran arkadaşı da saha kenarına alıcaz kısmetse
Sosyal ağlarda paylaş

mal dememin sebebi ortada bir sebep yokken kendi kaşınıp mekanda olay çıkarmış buna mal derim empati yapılacak bir olay yok kaşıyanı kaşıma durumu var.

Kız arkadaşımı zenciler sıkıstırdı emanati soktum ondan hapis yattım durumu yok, adam ruj sürmüş cartoon demiş diye babalanan biri var.
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

@law

benim yaşadığım dünyada empati,ve azcık öngörü var.

ayrıca herkesin arada sırada yanlış kararlar verip kötü durumlara düşebileceğini gördüm/biliyorum.

bilki hiç bir şey sadece siyah-beyaz değil.

"ben hayatım boyunca sarhoş olup aptal birşey yapmayacağım!"
diyebiliyorsan bu senin tecrübesizliğin yahut saflığından kaynaklanıyor.

sarhoş olmak zorunda da değilsin,o an canın sıkkındır,içkine hap atmışlardır,kafa tramvası geçiriyorsundur belkide.

bi bakmışsın normalde kendine hiç yakıştıramadığın bir durumdasın.
işte o an doğrucu davutluğunu alırsın eline,incelersin.

neyse,yaşlandıkça ve görüp geçirdikçe daha iyi anlıyacaksın böyle konuları.

edit:araya mesaj girmiş.

Yazdığım şeyden nasıl oluyorda bambaşka anlam çıakrıpda alakası olmayan şeyler yazıoyrsun şaşıroyorum. Adam bir soru sormuş hapise giirp çıka brini yargılarmısın diye bende hayır diyorum, ama girmen sebebin anlattığın gibi birşey zaten ciddi bir sebep değil hatta komik diyorum yani bir neden yok ortada diyorum ama gelip, ahlaki vaaz veriyorsun kendince ve anlayabildiğince.

"neyse,yaşlandıkça ve görüp geçirdikçe daha iyi anlayacaksın böyle konuları." hele bu yorumun zaten eşsiz. 10 numara.

İşin ilginç yanı adam fikrini soruyor bende yazıyorum, ama gelip senin bu konuda sana çok kırgınım şeklinde bir şeyler yazman haikatten garip, yazma dmeiyorum yaz tabi forum burası harbiden ilginç.
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

mal dememin sebebi ortada bir sebep yokken kendi kaşınıp mekanda olay çıkarmış buna mal derim empati yapılacak bir olay yok kaşıyanı kaşıma durumu var.

Kız arkadaşımı zenciler sıkıstırdı emanati soktum ondan hapis yattım durumu yok, adam ruj sürmüş cartoon demiş diye babalanan biri var.

her istediğimizi diyemiyoruz işte forumda öyle bişey var
Sosyal ağlarda paylaş

Kusura bakmasın empati sempati diyenlerde ;

İlk mesajımda da yazdım. Alkol almayı bilmeyen insanlar + Badem bıyıklılar yüzünden bu ülke artık alkole ve alkol içenlere farklı gözle bakıyor.

Gene her zaman ki kendisini aşkın sosyal gören canlarım "Dışarı çıkın demiş" 'de, derslerim ve genel yaşamım itibariyle sabah 9'dan itibaren akşam gece sürekli dışardayım, ve gözlemlerimi yazayım size.

Alkol tüketen türk nüfusunun yarısından fazlası ( bana göre 10 kişiden 8-9'u ), alkol içince şiddet yanlısı oluyor. Durduk yere ortamı geriyor, kavga ortamı yaratıyor.

Alkol'ün böyle bir etkisi var mı ? Yok.
Avrupa'da insanlar oldukça yüksek düzeyde alkol tüketiyor mu ? Evet.
Almanlar'ın sıradan bir gününde, bira içmek var mı ? Var.

Peki niye bu adamlar barda otururken nadiren böyle sinir geren ortamlar olurken bizde her günün başı oluyor ? Niye bu kadar şiddet yanlısıyız alkol içince ? Niye bu 2-3 bira içince sürekli bir diklenme ortamı ?Bana göre toplumun bastırılmış duygularının tavan yapmış olması, bazı şanslı sahil kesimleri haricinde kapalı kutu içinde büyütülmüş insanlar, gelenek göreneklerimiz, dinimiz vs vs ...

Bu beni alakadar etmez. İlk başta da dediğim gibi, bu tip insanlar yüzünden artık genel olarak toplum alkol içenleri bu şekilde genellemeye başladı. Onlara da hak vermiyor değilim, bende istemem kavga eden adamı, haklılar. Birde üstüne badem bıyıklılar eklenince ekmeklerine bal sürdüler, yasalar, tasarılar, olaylar olaylar ...

Siz bunları okurken dışarı da neler mi oldu ?

- 2 sene önce neredeyse bütün üniversite şenliklerinde alkol yasaklandı. AKP'nin atadığı rektörlere bir dayatmasıydı. Kimse karşı çıkabildi mi ? Hayır. Neden ? Her şenlikte 2 bira içip ona buna diklenen, milletin kız arkadaşına salça olan tonlarca tip olması yüzünden. Arada eğlenip, alkol içip muhabbet eden bizler azınlıkta olduğumuz için, buguün sadece çorap içinde viski sokup "ehe ehe alkol soktum" diye kendimizi kandırıyoruz.

- Her sene gelen alkol zammı. Dediğim gibi toplumun artık bu tip insanlar yüzünden alkole ve kullanlara farklı bakması yüzünden, bu zamlara karşı çıkan insanlar günden güne azalıyor. Genel kanı, "bırak zıkkım içsinler".

- 24 yaş sınırı konuldu. Burda Avrupa'da da öyle, iyi oldu millet içip içip kavga etmesin dendi. Yok öyle bir şey erasmus'tayım millet sürekli içiyor dedim. Gene oturduğu sandalyeden yok avrupa'da öyle dediler.

Benim bir aralar hafta içi en büyük zevkim, dersten çıktıktan sonra barbaros'tan aşağı inerken arkadaşlar oturup yıldız parkında 1-2 bira içmekti. Artık nöbetçimiz var, kapı gibi bekliyor.

Gidip sahil kenarında alkolünüzü alıp içmek isterseniz, yoldan geçenler size tip tip bakabiliyor. Halbuki sadece soğuk yada sıcak bir içecek olan alkolün, olmayan etkilerini ortaya çıkaran bu arkadaşlar yüzünden, genel olarak böyle bir kanı oluştu insanlarda.

Bu söylediklerimin çoğunda sevgili hükümetimizinde payı var tabi ki bu ayrı bir konu.

Sahil kenarında bir şehirde büyümüş olmam nedeniyle uzun süredir alkol tüketiyorum. Bugüne kadar ki alkollü tek kavgamı yüksek bir gerizekalılık potansiyeline sahip 3 almancının yanımızda ki kız arkadaşa laf atmasıyla yaşadım. Hak etmişlerdi iyi oldu.

24 yaşında bir insanın alkol alıp, burda ona yaptığının saçma bir şey olduğunu söyleyen bir insana, kusura bakmayında; "Adama niye giydiriyorsunuz, tecrübe işi bunlar" demişsiniz, ayıp etmişsiniz. 24 yaşında bir insanın tecrübe edincek bayağı bir dönemi olmuştur bence.

Kısacası bu tip insanlar yüzünden benim özgürlüğüm bir şekilde kısıtlanıyorsa ve günden güne gittikçe azınlıkta kalan bir gruba indirgeniyorsam bir şeyler deme hakkım vardır.

Alkol soğuk yada sıcak bir içecektir. İnsanları eğlendirir, güldürür.
Bazı insanların bunu öğrenmesi gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

ulkenizin degerini bilin falan demisin de burda serserilik yapani degil
muhalif olani aylarca tikiyorlar iceri hic biseyden haberin yok heralde. dahasi bir dolu hapishane gecmisimiz var darbelerden tut 19 araliklara kadar neler neler.

neyse sana gecmis olsun
ben yargilamam haddime dusmez
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Insan olmak ? Adam her turlu okuzlugune bahane uydurmus. Baska bir sey yok yazida.

Neymis asabiymis, hamuruna ne karistiysa oymus. Yeterince icemedigi icin zorla sarhos olmak istemismis. Yok oyle bir sey. Ozru kabahatinden beter.

Vay bana ha, seni bulacam olm :P Insan olmaktan kastim biraz empatiydi yau.

Dogmeat ile emanet cok guzel ifade etmisler benim ifade edemediklerimi.

Law said:

Adam bir soru sormuş hapise giirp çıka brini yargılarmısın diye bende hayır diyorum, ama girmen sebebin anlattığın gibi birşey zaten ciddi bir sebep değil

Iste oyuzden adam pisipisine sacma bi sebepten dolayi hapse girmis. Yani zaten anlamsiz olan kismi bu. Bunu hergun sarhos olup kavga cikarip hapse girdigim icin savunmuyorum. Ama alkollusun yani, bi an olayin nerelere kadar gelecegini dusunmeden biseye kitlenip, daha sonrasinda olayin ateslenmesiyle erkeklige yediremeyip bi anda kavganin icinde bulabilirsin kendini. Garip bi durummu bu? Yada zorla kasinmak mi? Yani sizin degerlerinizde belki "kiza ters bakti, bicagi soktum" gecerli bi sebeptir ama baskasina göre bu gecerli bi sebep olmayabilir. Baskasinin degerlerine göre de "bana yan bakti, gider yapti oturttum yumrugu" gecerli bi sebeptir, öyle yapmistir yani. Adam zaten "ben bunu cok dogru yaptim" demiyo.

Sadece law'a demiyorum bunlari ama forumdaki genel yapilan sey insanlari sadece kendi degerlerinizle yargilamaniz. Yani dogru neye göre dogru, yanlis neye göre yanlis? Empati hic yapmiyosunuz zaten, ki empati yapildiginda bile anlasilamayacak durumlar var. Bukadar kesin tabirlerle kisinin ruh halini bilmeden "sende tam malmissin" diye kestirip atmak ya da yargilamak ayri bi mallik, kit görusluluk, öngörusuzluk. Dogmeat'in dedigi seyin farkli bi sekli, hersey sizin kendi kafanizin icindeki dunya da oldugu gibi yurumuyo bazen. Arada sirada yanlis karar vermemis olsaniz bile gelip bela sizi bulur. Hani zamaninda alkollu oldugum icin metroda polisin beni cevirip "surda kavga olmus sende varmiydin?" "-yoo ne kavgasi?!" cevabina inanmayip kamera kayitlarini inceleyene kadar beni tuttuklarini da bilirim.

Ben adam dogru yapmis iyisini yapmis demiyorum, kendi de zaten dogru bisey yaptigi kanisinda degil. Insan hayatinin degisik periodlarinda farkli farkli seyler yasar. Bugun cezaevine girenlerin hepsi de hayata "kötu adam" olarak dogduklari icin cezaevine girmiyolar. Hersey bi anda olup bitiyo. Baska bi insani sadece kendi degerlerinle yargilamak cok yanlis, hadi bunu yaptin kalkip ustune kendi degerlerinle vardigin kaniya göre kisiye "mal" diye hakaret etmek.. Ouu baby cok serin yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Deathblade said:

Kusura bakmasın empati sempati diyenlerde ;

İlk mesajımda da yazdım. Alkol almayı bilmeyen insanlar + Badem bıyıklılar yüzünden bu ülke artık alkole ve alkol içenlere farklı gözle bakıyor.

Gene her zaman ki kendisini aşkın sosyal gören canlarım "Dışarı çıkın demiş" 'de, derslerim ve genel yaşamım itibariyle sabah 9'dan itibaren akşam gece sürekli dışardayım, ve gözlemlerimi yazayım size.

Alkol tüketen türk nüfusunun yarısından fazlası ( bana göre 10 kişiden 8-9'u ), alkol içince şiddet yanlısı oluyor. Durduk yere ortamı geriyor, kavga ortamı yaratıyor.

Alkol'ün böyle bir etkisi var mı ? Yok.
Avrupa'da insanlar oldukça yüksek düzeyde alkol tüketiyor mu ? Evet.
Almanlar'ın sıradan bir gününde, bira içmek var mı ? Var.

Peki niye bu adamlar barda otururken nadiren böyle sinir geren ortamlar olurken bizde her günün başı oluyor ? Niye bu kadar şiddet yanlısıyız alkol içince ? Niye bu 2-3 bira içince sürekli bir diklenme ortamı ?Bana göre toplumun bastırılmış duygularının tavan yapmış olması, bazı şanslı sahil kesimleri haricinde kapalı kutu içinde büyütülmüş insanlar, gelenek göreneklerimiz, dinimiz vs vs ...

Bu beni alakadar etmez. İlk başta da dediğim gibi, bu tip insanlar yüzünden artık genel olarak toplum alkol içenleri bu şekilde genellemeye başladı. Onlara da hak vermiyor değilim, bende istemem kavga eden adamı, haklılar. Birde üstüne badem bıyıklılar eklenince ekmeklerine bal sürdüler, yasalar, tasarılar, olaylar olaylar ...

Siz bunları okurken dışarı da neler mi oldu ?

- 2 sene önce neredeyse bütün üniversite şenliklerinde alkol yasaklandı. AKP'nin atadığı rektörlere bir dayatmasıydı. Kimse karşı çıkabildi mi ? Hayır. Neden ? Her şenlikte 2 bira içip ona buna diklenen, milletin kız arkadaşına salça olan tonlarca tip olması yüzünden. Arada eğlenip, alkol içip muhabbet eden bizler azınlıkta olduğumuz için, buguün sadece çorap içinde viski sokup "ehe ehe alkol soktum" diye kendimizi kandırıyoruz.

- Her sene gelen alkol zammı. Dediğim gibi toplumun artık bu tip insanlar yüzünden alkole ve kullanlara farklı bakması yüzünden, bu zamlara karşı çıkan insanlar günden güne azalıyor. Genel kanı, "bırak zıkkım içsinler".

- 24 yaş sınırı konuldu. Burda Avrupa'da da öyle, iyi oldu millet içip içip kavga etmesin dendi. Yok öyle bir şey erasmus'tayım millet sürekli içiyor dedim. Gene oturduğu sandalyeden yok avrupa'da öyle dediler.

Benim bir aralar hafta içi en büyük zevkim, dersten çıktıktan sonra barbaros'tan aşağı inerken arkadaşlar oturup yıldız parkında 1-2 bira içmekti. Artık nöbetçimiz var, kapı gibi bekliyor.

Gidip sahil kenarında alkolünüzü alıp içmek isterseniz, yoldan geçenler size tip tip bakabiliyor. Halbuki sadece soğuk yada sıcak bir içecek olan alkolün, olmayan etkilerini ortaya çıkaran bu arkadaşlar yüzünden, genel olarak böyle bir kanı oluştu insanlarda.

Bu söylediklerimin çoğunda sevgili hükümetimizinde payı var tabi ki bu ayrı bir konu.

Sahil kenarında bir şehirde büyümüş olmam nedeniyle uzun süredir alkol tüketiyorum. Bugüne kadar ki alkollü tek kavgamı yüksek bir gerizekalılık potansiyeline sahip 3 almancının yanımızda ki kız arkadaşa laf atmasıyla yaşadım. Hak etmişlerdi iyi oldu.

24 yaşında bir insanın alkol alıp, burda ona yaptığının saçma bir şey olduğunu söyleyen bir insana, kusura bakmayında; "Adama niye giydiriyorsunuz, tecrübe işi bunlar" demişsiniz, ayıp etmişsiniz. 24 yaşında bir insanın tecrübe edincek bayağı bir dönemi olmuştur bence.

Kısacası bu tip insanlar yüzünden benim özgürlüğüm bir şekilde kısıtlanıyorsa ve günden güne gittikçe azınlıkta kalan bir gruba indirgeniyorsam bir şeyler deme hakkım vardır.

Alkol soğuk yada sıcak bir içecektir. İnsanları eğlendirir, güldürür.
Bazı insanların bunu öğrenmesi gerekir.

Hepsine katılıyorum hepsini quoteladım o yüzden. Yine olsun yine quotelarım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...