Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hapise girip cikmis birini yargilar misiniz beyler?

combat

Öne çıkan mesajlar

DoGMeaT said:

geçmiş olsun hacı

sagolasin kardesim keske sunu bi de sesli goruntulu duymak nasip olsaydi birinden.

oteki dusuncelerin icin de sagol ben de aynisin idusunuyorum alkol almiyorum artik. demek ki beni bozuyor bu sonuca vardim. isin ucunda 1.5 yil yatmakta vardi lakin sagolsun davanin dusurulmesine karar verdiler. artik omrum boyunca her giris cikista ikinci sinif insan muamelesi gorucem. ve dusunun ki herseyiniz vizeniz olmasina ragmen gumrukte amerikan vatandasi olmayan herkese bi suru sacma soru sorup sikistiriyorlar. simdi bir de fbi kaydi var allah bilir nasil muamele edecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

jaffa said:

halıya niye bastırmıyolar oraya takıldım madem bastırmıycaksın ne diye halı seriyosun ..

bizim haliya benzemiyor o hali. hucre gibi acik girintilerin sinirini belirleyen bi zemin bu. herkesin hucre sinirlarindan cikmadan uyumasini istiyor polisler. yukari kisimda kapali hucrede yasayanlar istedikleri gibi geziyorlar onlara daha iyi muamele yapiliyor polisle iyi gecindikleri icin.
Sosyal ağlarda paylaş

Gecmis olsun dostum, bence de alkolu azalt hatta bitir. Acisini ceken cok insan gordum, seni bozuyosa hic kullanma.

DoGMeaT said:

ayrıca adama "mal" deme bandwagonuna atlamadan önce bi durun yahu

inin fil dişi kulenizden arada,bu kadar kraldan çok kralcı olmayın.

yaşınız yetipte sizde dışarda alkol alabilmeye başladıgınızda sizinde başınıza benzer hikayeler gelebilir.

adamın şanssızlıgı amerikada olmasıymış

burda olsa 2 tekme 2 yumruk,sokaktasın,yan bara gir aynen devam.

Bu. Yani bekledim 2. sayfaya kadar acaba insan gibi yorum yazan birisi varmi diye. Insan olmak lazim hemen "malsin" demeden önce. O hakki kendinizde görmeniz ayri bi fail zaten. Kimsenin kimseye hakaret etme sansi yok burda. Icimizde her cesit insan var, herkesin ayri derdi var. Nedir sizin olayiniz anlamadimki? Insan gibi birinin sorunlarini dinlemeyi denedinizmi hic? Anne baba yaninda mutlu mesut buyuyup yasadiginiz icinmi bunlar cok garip geliyo size bilemedim. Gayet 20+ hayata atilmis birinin basina gelebilecek bisey. Arkadas kimseyle dertlesemedigi icin burada paylasmayi tercih etmis, hic yoksa saygi gösterin bari. Cikin su ergenlikten artik.
Sosyal ağlarda paylaş

onu bunu bırakın ben adamın hapise girip çıkmış birini yargılar mısınız sorusunu 'hani yargılamazsanız ona göre bir yatıp çıkıcam' olarak devam ettirmesini bekliyordum. En güzeli olurdu düşünsene adam suç işlemeden bize danışıcak olur olur onu yapabilirsin ondan yatana bişi demeyiz dicez gidip yatıcak gelicek .
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

tecavüz,cinayet fln gibi ciddi bi sebebten girse sıcak bakarsın yani adama.

son derece resmi,ciddi nedenler nasıl olsa.

nasıl bi dünyada yaşıyorsunuz anlamadımki.

Okuduğumuzu anlamadan yazmayalım, ben sadece hapse girip çıkan birini yargılamam dedim, vay katil vay bilmem ne diye. Ama adam tutupda barda kavga çıkardım bundan dolayı hapse girdim benim hakkımda ne düşünürsünüz derse gülerim, dalga geçilecek bir sebep hemde ortada birşey yokken.

Nasıl aldında tecavüzcüye sıcak bakacağım gibi bir fikre kapıldın tabi oda ilginç.

Peki sen nasıl bir dünyada yaşıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

@law

benim yaşadığım dünyada empati,ve azcık öngörü var.

ayrıca herkesin arada sırada yanlış kararlar verip kötü durumlara düşebileceğini gördüm/biliyorum.

bilki hiç bir şey sadece siyah-beyaz değil.

"ben hayatım boyunca sarhoş olup aptal birşey yapmayacağım!"
diyebiliyorsan bu senin tecrübesizliğin yahut saflığından kaynaklanıyor.

sarhoş olmak zorunda da değilsin,o an canın sıkkındır,içkine hap atmışlardır,kafa tramvası geçiriyorsundur belkide.

bi bakmışsın normalde kendine hiç yakıştıramadığın bir durumdasın.
işte o an doğrucu davutluğunu alırsın eline,incelersin.

neyse,yaşlandıkça ve görüp geçirdikçe daha iyi anlıyacaksın böyle konuları.

edit:araya mesaj girmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

ayrıca adama "mal" deme bandwagonuna atlamadan önce bi durun yahu

inin fil dişi kulenizden arada,bu kadar kraldan çok kralcı olmayın.

yaşınız yetipte sizde dışarda alkol alabilmeye başladıgınızda sizinde başınıza benzer hikayeler gelebilir.

adamın şanssızlıgı amerikada olmasıymış

burda olsa 2 tekme 2 yumruk,sokaktasın,yan bara gir aynen devam.

hakkaten ya bende buna takıldım.

gayet olası bi olay, 7/24 bilgisayar başında hayat tüketen insanların empati kuramaması çok doğal.

insanlardaki bu sahte righteous tavır çok sinir bozucu. insan tecrübe ederek öğrenir ve gelişir. "hauahu iyi olmuş mal denyo" diyerek ne kadar sığ ve hayatta tecrübe edinmekten kaçınan insanlar olduğunuz belli oluyor. tecrübenin iyisi kötüsü yoktur, eğer ondan ders çıkarıp kendinizi geliştiriyorsanız tabii. sosyal normlar çerçevesinde insanları yargılarsanız başka insanların deneyimlerden de hiçbirşey elde edemezsiniz, komik sürü psikolojisi başka birşey değil.

adam gelip burda birşeyler paylaşmış, ki dediği kadarıyla çevresinde paylaşabileceği kimse de yok. biraz sempati gösterilse armchair cool'luğunuzdan birşey eksilmez merak etmeyin.

@combat

kardeşim agresif bir insan olduğun isminden belli, alkol içtiğinde combat'a girme eğilimin var demek ki. anne baba genler burçlar geçeceksin bunları, onlar sadece bir yere kadar limitleyici, ta ki sen o limitleri aşana kadar. sabit insan karakteri diye birşey yoktur, yeterli irade ve özveriyi gösterirsen kendinle ilgili herşeyi değiştirebilirsin.

bu olayın senin için bir wake up call olduğu çok belli, zihninin bir yerlerinde şiddeti justify ettiğin de öyle. efendi insan olmak her zaman daha güzeldir, daha rahattır. benimde başıma alkollüyken çok olay geldi, aynı şekilde çok agresif oluyordum sokaktayken ama hoşuma gitmediği için değiştirdim o halimi.

eğer halinden memnunsan aynen devam, değilsen kendini değiştirmen lazım. çok basit aslında, bir o kadar da zor. bir süre alkol içmemen mantıklı olur, illa kafam güzel olsun diyorsan dogmeat'in sunduğu alternatifi tavsiye ederim. en azından combat'a girme eğilimin olmaz :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...