idilik Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 zaten matah bir ülke değildik, giderek te b.ktanlaşıyoruz. terör, yobaz kitlenin gün geçtikçe cesaretlenerek ve artarak gündelik hayatı zindan etme çabaları ve bu konuda çok ta başarılı olmaları,, işsizlik, ekonomik sorunlar aldı başını gidiyor. insana ''birey'' olarak değer vermemek had safhada. ekonomik ve statü açısından güçlü değilsen adam değilsin zaten. adalet mekanizması ortada. ek. söz. ten bir yazarın, ''din saçmalığı'' başlığı altında belirttiği düşünceleri nedeniyle 1,5 yıla kadar hapsi isteniyor. çok yeni bir olay bu yazdığım. nereye gittiğimiz belli değil. her yerin artıları, eksileri var. mutlaka yaşadığın yerlerde de, ya da bizden daha uygar olduğunu düşündüğümüz yerlerde de sorunlar var. ama tartarak, iyice düşünüp taşınarak vermen gerekiyor kararını. kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Hao said: alındıysan söyle kaldırayım :) asdasdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 idilik said: zaten matah bir ülke değildik, giderek te b.ktanlaşıyoruz. terör, yobaz kitlenin gün geçtikçe cesaretlenerek ve artarak gündelik hayatı zindan etme çabaları ve bu konuda çok ta başarılı olmaları,, işsizlik, ekonomik sorunlar aldı başını gidiyor. insana ''birey'' olarak değer vermemek had safhada. ekonomik ve statü açısından güçlü değilsen adam değilsin zaten. adalet mekanizması ortada. ek. söz. ten bir yazarın, ''din saçmalığı'' başlığı altında belirttiği düşünceleri nedeniyle 1,5 yıla kadar hapsi isteniyor. çok yeni bir olay bu yazdığım. nereye gittiğimiz belli değil. her yerin artıları, eksileri var. mutlaka yaşadığın yerlerde de, ya da bizden daha uygar olduğunu düşündüğümüz yerlerde de sorunlar var. ama tartarak, iyice düşünüp taşınarak vermen gerekiyor kararını. kolay gelsin. şu an ekşide kemalizm saçmalığı diye başlık açsam atatürke sallasam beni de içeri alırlar rahat ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 ''kemalizm'' konusunda gerek ekşide gerekse sürüyle yayın organında (yazılı, sözlü) yer alan olumsuz görüşlerin ve saldırıların haddi hesabı yok. hiç duymadım şu ana kadar dava açıldığını herhangi biri hakkında. sen duyduysan söyle. edit: bir de hemen havaya girip sevinmişsin belli de, kimseyi içeri almadılar henüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 gelme,beyin göçü olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 http://www.medyaradar.com/haber/medyagunlugu-46407/eksi-sozluke-ataturke-hakaret-sorusturmasi.html http://www.itusozluk.com/goster.php/ek%FEi+s%F6zl%FCk+e+a%E7%FDlan+kapatma+davas%FD http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=atat%C3%BCrk+aleyhine+i%C5%9Flenen+su%C3%A7lar+hakk%C4%B1nda+kanun http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/956.html hadi afiyet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SNA1L Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 abi dönülürmü manyakmısın hic yok gurbet yok memleket gibisi yok olayına girme sakın dönme mümkünse beni yanına al lütfen:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Hao said: http://www.medyaradar.com/haber/medyagunlugu-46407/eksi-sozluke-ataturke-hakaret-sorusturmasi.html http://www.itusozluk.com/goster.php/ek%FEi+s%F6zl%FCk+e+a%E7%FDlan+kapatma+davas%FD http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=atat%C3%BCrk+aleyhine+i%C5%9Flenen+su%C3%A7lar+hakk%C4%B1nda+kanun http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/956. hadi afiyet olsun. ya amma demagog oluyorsunuz. verdiğin linkler kişiye hakaret ile ilgili. (doğruluğu, yanlışlığı tartışılır). ''kemalizm'' eleştirisi, saldırısında bulunup ta hakkında dava açılan kim var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/433522.asp al abisi, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış birde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 e o da kişiye hakaret davası. bir okusan göreceksin. ayrıca bunlar rahat olunacak şeyler mi? Hao said: şu an ekşide kemalizm saçmalığı diye başlık açsam atatürke sallasam beni de içeri alırlar rahat ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 eheuhe kişiye hakaret davası fakat, kemalizm de atatürkün hatıratı ve atatürke ait olan bir olgu olduğundan dolayı, kemalizme sallarsan atatürke hakaretten içeri alırlar seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Düşününce aslında büyük bir ifade özgürlüğü kısıtlaması. Ama bir yandan da milletin genel seviyesi düşünüldüğünde gerekli bir kısıtlama. Sırf onun suç olduğu bildiği için Atatürk'e saydıranları sevmeyen bir kitle eminim vardır. Nitelik değil nicelik işin içine giriyor bir yerden sonra :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Hao said: eheuhe kişiye hakaret davası fakat, kemalizm de atatürkün hatıratı ve atatürke ait olan bir olgu olduğundan dolayı, kemalizme sallarsan atatürke hakaretten içeri alırlar seni. haydi canım! yalnızca ekşi sözlüğe bile bakman yeterli kemalizm saldırılarını görmek için. alenen saldırılıyor her yerde kemelizme. marsta yaşıyor olmalısın inkar etmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 http://yenisafak.com.tr/yazarlar/Default.aspx?i=9075&y=HakanAlbayrak Kemalizm'i eleştirmek yasak! Gazi Üniversitesi öğretnm üyelerinden Prof. Atilla Yayla, AK Parti İzmir Gençlik Kolları'nın düzenlediği bir panelde yaptığı konuşmada Kemalizm'in ilerlemeden ziyade gerilemeye tekabül ettiğini savunmuş ve Mustafa Kemal'in putlaştırılmasını eleştirmişti. Konuşmasının hiçbir yerinde Mustafa Kemal'i tahkir veya tezyif yoktu. Zaten Mustafa Kemal'in şahsını değil onun dönemindeki yönetim anlayışını ve onun etrafında oluşturulan 'kült'ü hedef almıştı. Yine de "Atatürk'e hakaret"ten mahkemeye verildi. Yargılandı ve mahkum oldu. 5816 sayılı kanuna istinaden 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Neyse ki cezası ertelendi. Önümüzdeki 2 yıl içinde "aynı suçu" tekrar işlemezse mahkumiyeti ortadan kalkacak. Kalkmazsa, devlet memurluğundan atılacak ve "memnu hakların iadesi" yönünde bir mahkeme kararı çıkana kadar bir daha devlet memuru olamayacak. Seçilme hakkını kaybedeceği için dernek yöneticisi bile olamayacak. İşlediği "suç"un cezasını belki ömür boyu çekecek. * * * Suç? Kemalist efsaneleri sorgulamak! "Atatürk'e Karşı İşlenen Suçlar" hakkındaki 5816 sayılı kanun böyle bir "suç"tan bahsetmiyorsa da, mesele kesinlikle bundan ibaret. "Atatürk'e hakaret" işin bahanesi. Sözkonusu kanun, Kemalizm karşıtlarını sindirmek ve Kemalizm'e yönelik eleştirilerin kontrolden çıkmasnı önlemek için kullanılıyor. Atilla Yayla'ya verilen cezadaki mesaj gayet açıktır: "Yargılanmayı ve mahkum olmayı göz almadan Kemalizm'i eleştiremezsiniz!" * * * İfade hürriyetiyle ilgili tartışmalarda TCK 301'in yanısıra 5816 sayılı kanunun da mutlaka zikredilmesi lazım. valla ben marsta yaşıyorum belki ama senin türkiye'de yaşamadığına eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 ahah...''yeni şafak''... adam hakaretten ceza almış işte. gazetenin haberi doğru ve eksiksiz verdiğini hiç mi hiç zannetmiyorum. ayrıca ısrarla ''bak bunlar hakkında da dava açılyor'' demen, yani kemalizmi eleştirmenin de yasal olmadığını söylemen (farzedelim doğru) diğer davayı haklı mı çıkarıyor? iki yanlışın bir doğru etmediğini öğrenmek lazım. ''şu yanlış'' dendiğinde ''n'apalım bu da yanlış'' demek, diğer yanlışı doğrultmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 gelme, ne işin var. gittikçe kötülüyor buralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Tyrannus said: Damage: 64 =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzun Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 JsH said: Bu ne kendi ülkeni aşağılama merakıdır, yazdıklarının arasında kaç tane iyi şey var merak ettim. Amacın ülkenin sorunlarıysa başlığın yanlış, geri dönüp dönmemekse bu sefer içeriği yanlış. Burada birçok insan az-çok yurtdışı görmüştür, herkes neyin ne olduğunu biliyor. kimse kimseye birşeyin artistliğini yapmasın boşuna. Sen gelme bence, zaten sana çok meraklı olan birisinin olduğunu sanmıyorum. Yazdıklarım aşağılama değil sadece ülkenin kötü yanları. Ki zaten yazdıklarımı sonuna kadar okuyabilseydin son paragrafta '' Tabikide sadece olumsuz yönlerini yazdım. '' diye bir cümle bulunmakta. Bana göre konu başlığı ve içerik gayet uyumlu. Yaşıyacağım ülkenin yaşam standartlarını çok önemsiyorum. Artiz mi ? ne artizi ? -- Artistlik yapılacak yerin burası oldugunu sanmıyorum. aquila said: don donme onemli degil de, dunyanin en sacma sebepleriymis yazdiklarin. Bana batan şeyler bunlar. fede said: malboro olayını yapıyorum ben. sorunu olan varsa gelsin konuşalım Sadece afferim diyebilirim... ----------------------------------------------------------- Yazılan tüm herşeyi dikkatle bir şekilde okuyorum. Açık fikirler için teşekkür ederim.. ----- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Hao said: idilik said: ... şu an ekşide kemalizm saçmalığı diye başlık açsam atatürke sallasam beni de içeri alırlar rahat ol. Eee. O zaman evet bu normal mi dememiz gerekiyor yani mantığı nedir bunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sir.Enis Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 burda yaşamayan bir insan olarak iyi tasvir etmişsin. bu seni rahatsız eden durumların hepsi benide rahatsız ediyor ve imkanım olsa bende çeker giderim çünkü Türkiye değişebilecek bir ülke değil. armani gömlek giymeyi bir marifet sanan mı dersin, iphone marka telefonunu masaya gösteriş olsun diye koyan mı, ipad 2 alıp caddede insanlara ''bende ipad 2 var'' diye göstermek için gezen mi, tanrıya inanmıyorum dediğinde ''ohoo .... çocuğu asimile olmuş ana.. şöle böyle si...'' diye küfür edip kavga eden mi dersin hepsi var hemde çok fazla. arkadaşımın saçları bonus(yoğun kıvırcık uzun) dışarı çıktığımızda her geçen laf atıyor birbirlerine birşeyler söyleyip gülüyorlar. üstelik 10 yaşında çocuklar bile bunu yapıyor yaşını hesaba katmadan küfürler bile ediyorlar. ve bu ülkemizin %70'i böyle olduğundan asıl istenmeyenler biziz burda. yani ülkem gelişiyor değişiyor diye düşünme. aklına takılan başka noktalar varsa ö.m atabilirsin veya burdan yaz. ama dönme. çünkü pişman olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatre_ Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Güzel topic olmuş. Ben dil geliştirme, gezmek tozmak turistik amaçlı falan gidip senin kadar kalmamıs olmama ragmen Türkiye'ye döndüğümde bir süre bunalıma giriyorum. Erasmus var şimdi kafamda, olursa özleyeceğim insanlar hariç dönüşüm kötü gelicek meh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 aga memnunsan özlemediysen dönme, yok özledim diyosan dön. Ha bu arada ülke aynı ülke, sadece basına daha farklı olaylar yansıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 2 tane tiki görüp ülkeden kaçan, kaçmak istiyen insanlar olan bir ülkede yaşamak istemiyorum.bence bu daha mantıklı bir sebep. lütfen gidin 70 hatta 80 milyon insan var ülkede 3-5 milyonluk kucuk avrupa ülkeleriyle kıyaslanması ne kadar mantıklı.kariyer dersin eğitim dersin bunlar makul şeyler ki bende bu konuda hep pişmanlık duyarım gitmediğim için. ama caddede 2 tane tiki varmış.yok ayfonu varmış.ilkokullu musunuz yada çok mu fakirsiniz anlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 bide tabi benim gibi bi versiyon var, nereye gidersem gideyim; google earthu acıp ıstanbula falan bakıorm :p. Evime bakıorm. Neyseki artık assasins creed var ahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hacibekirlokumu Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 adam hala yazmamış nerde yaşadığını, enteresan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar