hattok Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Bence var abi. İngiliz kraliyeti de Reptelyan diyorlar. Bush a da diyorlar bilemicem tabi. Bence var yani http://www.snopes.com/disney/graphics/mickeymouse.gif
imamizer Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mal said: insanların birbiriyle çatışmasından beslenen bir şey ne diye onları tek bayrak tek tek din tek ülke altında toplamak istesin? insanlar tek ülke tek din altında toplanırsa birbiriyle çatışacak savaşacak bir şeyleri kalmaz. katılmıyorum. din, ülke vs. saydığın değerler işin bahanesidir. en ilkel insanda dahi savaşma güdüsü gıda, toprak, barınak, kadın vs. şeklinde kaynak amaçlı olmuştur. ortak çıkarlar uğruna da insanlar iş birliği yapmıştır. yani kaynağı olan 2 kişi varsa 3 kişi ona karşı bir araya gelmiştir. tek başına tuzak kuramayan büyük avları yakalayamayanlar bir araya gelerek birlikte işbirliği yaparak avlanmışlardır, tek başına kurda kuşa yem olan bir araya gelerek birlikte daha kolay kendilerini savunmuştur. tersi şeklinde de savunma ihtiyacı duyan insanlar kaynaklarını korumak için gruplaşmıştır. bu şekilde tarım toplumlarında günümüze kadar gelen ilk temel toplum yapısı oluşmuştur. bu toplumlar kendi kültürlerini oluşturmuştur ve diğer toplumlarla aralarında fark meydana gelmeye başlamıştır. bu sayede toplum içerisindeki bireyler kendine daha fazla benzeyen aynı kültürü yaşayan diğer kişilere karşı tehlike yerine işbirliği yapmaya daha uygun olarak zihninde kodlamaya başlar. birlikte ekip biçebilir, avlanabilir, tehlikeye karşı birlikte savaşabilir yani. ama görüldüğü üzere insanları bu ayrıma daha doğrusu bu birleşmeye iten kaynak ihtiyacı ve elindeki kaynağı koruma güdüsüdür. insanları ortak kültür altında birleştirmek ve savaşlara son vermek idealinin işe yarayacağını düşünmüyorum. çünkü yapman gereken insanların bu tip gruplaşma ihtiyacını ortadan kaldıracak risk ve tehlikeleri ortadan kaldırmaktır yani kaynak kıtlığını ortadan kaldırmaktır. dediğin şey dünyanın dil, din, ırk, ulus gibi tek bir kültür kimliği altında toplamayı öngörüyor tarihte buna çok yaşlaşan imparatorluklar var, roma gibi. roma imparatorluğu yıkıldığında ise onu bir arada tutan kimlik ve ortak kültüre aykırı olarak inanç, mezhep ve etnik köken gibi farklı özelliklere göre ortaya çıkmış topluluk ve devletler vardır. yani romanın yüzyıllarca süren bu ortak kimlik mayası bile tutmamıştır. kimse romadan sonra ben romalıyım dememiştir. birlikte savaşmadan yüzyıllarca yaşadığı adamla karşılıklı ülke kurup savaşmıştır hatta. yani insanların toplum olarak bir araya gelmesi ve araya sınır çekecek şekilde ayrılması tamamen kaynak ihtiyaç ve yönetimi ile alakalıdır. söylediğin gibi tek ülke tek din ideali sorunu çözmekten çok uzak. çünkü insanları bir araya getiren ve barış içinde yaşamasını sağlayan iki şey bunlar değil. buna en iyi örnek yakın tarihimizin en büyük soykırımında ruandada yüzbinlerce hutu öldürülmesidir. farklı bir din veya ülke vatandaşı değillerdi, etnik kimlikleri de farklı değildi. burada toplumun ayrışması sosyal statü ve kast sistemiyle gerçekleşti. mesela şöyle diyeyim; sadece sarışınlar en iyi evlerde oturup, kaynaktan en fazla pay aldığı bir sistem olsun hatta bu sarışınlar kendi aralarında bir çok farklı dine mensup olsun hiç farketmez. bu sistemin olduğu toplumda sarışınlar ve sarışın olmayan diğerleri şeklinde 2 belirgin grubun temelini atmış olursun ve bunlar er ya da geç kaynak için savaşacaktır çünkü kaynağa erişimi azalan sarışın olmayanlar iç güdüsel olarak soyunu tehlikede görecektir. fransız ihtilali aynı bu şekilde tüm kültürel ortak değerlei olmasına rağmen soylu sınıfın kaynakları tüketerek halka bırakmaması yüzünden oldu mesela. bizim celali isyanları da buna benzer nedenlere sahiptir. ülkemize günüzmüze bakalım. bugün musulda bir çok fraksiyon savaşıyor. şii sunni hatta hristiyan muttefik olmuş sunnilere karşı savaşıyor. kürt, türk, arap birlikte yine kürt türk araba karşı savaşıyor. bir çok devlet dahil olmuş durumda çünkü elde edilmesi gereken uğruna savaşılacak bir kaynak var musulda. görüldüğü gibi kaynak her zaman din, etnik köken gibi diğer değerlere üstün gelebiliyor. mesela müslüman olan filistine yönelik politikamız neden çıkarlarımız gerektiğinde israil lehine dönüyor? bunu yapan sadece biz değiliz, dünyada politikalar böyle işliyor. neyse çok uzattım. bu işin çözümü iktisatın tanımını oluşturan kıt kaynak mevzuunu çözmektir. aklıma gelen füzyon reaktörleri. eğer kontrollü olarak reaksiyonu yapabilirsek ucuz ve temiz enerjiye kavuşacağız. kaynak olarak ise hidrojen kullanıyoruz, neredeyse sınırsız kaynağımız olacak. sonra astro mining ile dünyadaki sabit mineral maden varlığının ötesine geçebileceğiz. şimdi bu durumda kim ne yapsın hristiyanı müslümanı fransızı yunanı? herkesin bol bol kendine yetecek kaynağı varken tüm semavi dinlerin yok olması 100 seneyi bulmaz diyorum ben. sınırlar ise çok daha erken kalkar.
Mal Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 yarısını okudum. sonra söylemediğim şeyler üzerinden gittiğini görünce bırakıp düzeltmem gerekti. konuya sadık kalalım. konu zengin ailelerin çatışma ortamından beslenmesi ve doğal olarak bu çatışma ortamını devam ettirmek istemesi. beslenemediği durumlarda çatışma ortamını kendilerinin yaratması. tek ülke tek din tek bayrak noktası benim savunduğum ve olursa çok iyi olur, keşke olsa dediğim bir durum değil. bu durum bu ailelerin korkularının en uç noktası. yok olmaları demek. internetin yayılmasıyla bu yöne doğru bir gidiş olduğunu gördükleri için bu korku açığa çıktı. bu yöne doğru gidiş dediysem tek ülke tek bayrak tek din oluyor demiyorum. ibre birazcık bu yöne kayıyor. kültürler biraz daha birbirini tanıyor. bilgi daha çabuk yayılıyor. olayları manipüle etmek gerçekleri saklamak zorlaşıyor. ve bu birazcık kayış bile korkutmaya yetiyor. tek ülke tek din tek bayrak olmadan da dünya küresel anlamda çatışmadan uzak ve bu ailelerin beslenemeyeceği, oldukça zayıflayacağı konumda olabilir. bu yanlızca onların korkularının uç noktası.
Mal Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 bu tek ülke tek bayrak tek din meselesine değinmem de şundan; adamlar öyle güzel papucu ters giydiriyorki, insan doğru güzel şeyler savunduğunu sanarken, bir bakıyor bildiğin insanların birlik beraberlik içinde yaşamasına karşı ve çatışmalarının birbirlerine zarar vermelerinin çok güzel olduğunu savunur halde buluyor kendini.
imamizer Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mal said: yarısını okudum. sonra söylemediğim şeyler üzerinden gittiğini görünce bırakıp düzeltmem gerekti. konuya sadık kalalım. konu zengin ailelerin çatışma ortamından beslenmesi ve doğal olarak bu çatışma ortamını devam ettirmek istemesi. beslenemediği durumlarda çatışma ortamını kendilerinin yaratması. tek ülke tek din tek bayrak noktası benim savunduğum ve olursa çok iyi olur, keşke olsa dediğim bir durum değil. bu durum bu ailelerin korkularının en uç noktası. yok olmaları demek. keşke hepsini okusaydın. orada insanların savaşa iten nedenini uzun uzun anlatmıştım. söylemediğin şeyler üzerinden gittiğimi söylüyorsun ama hala savaştan beslenen kişilerin işini bozmak için tek ülke ten din tek bayrak olması lazım diyorsun yine. on binyıl önce mağara adamının diğer mağara adamının kafasına sopayla vurma nedeniyle şu an ki savaşların aynı temel dürtü ve amaç için olduğunu anlattım. yani henüz illuminati, zengin aileler ve silah tüccarlarından çok çok önce vardı bunlar. bu saydığın yapılar/kişiler bu durumdan, savaştan kazanç elde edebiliyor. doğru. bunu engellemek için savaşların bitmesi gerekiyor olabilir. doğru. savaşları bitirmek için tek din tek millet tek bayrak fikrini yanlış buluyorum. neyse yazdım yukarda uzun uzun, bu yazdıklarına da karşılık olarak görüşlerim var orada.
Mal Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 yazdığını okuyorum. ülkeler arasında olmadanda bir ülkenin kendi içinde kast sistemi yüzünden ayrılıklar savaşlar oluyor demişsin. doğru bir nokta. savaşan tarafların farklı milliyetlerden olması gerekmiyor tabiki. iç savaşlardan da besleniyor bu aileler. paylaşılamayan kaynaklar yüzünden savaş oluyor demişsin. kaynakları kısıtlayanda paylaşılamayacak derecede sahiplenmeye çalışanda savaş olmasını isteyenler değilmi. kısıtlı kaynaklara sahip olup çatışmadan yaşayan toplumlarda var. hangisi doğal yoldan gerçekleşeni, hangisi dışardan müdahale ile gerçekleşeni sence. mağra adamının yanındakinin kafasına sopayla vurup yemeğini aldığı dönemin üzerinden uzun zaman geçti. o mağra adamıyla senin 2 kol 2 bacağınızın olması dışında çok az ortak özellikleriniz var. binlerce yıllık evrimin sonucunda başkalaşmış bir türün torununun torununun torunusun. insanlık o günden bu yana bir çok kavram bir çok değer inşa etti. şu an sana al şu sopayı vur şunun kafasına al yemeğini desem yapamazsın. binlerce yıl önce öyle olması demek şu anda öyle olması gerekiyor anlamına gelmez. öyle olsaydı binlerce yıl geçmezdi. geçen zamanında bir amacı vardır. senin yada bir başkası için biraz daha zamana ihtiyaç olabilir onu bilemem müdahele de edemem. bak ne demişim ben said: tek ülke tek din tek bayrak olmadan da dünya küresel anlamda çatışmadan uzak ve bu ailelerin beslenemeyeceği, oldukça zayıflayacağı konumda olabilir. yani bu adamların oyununu bozmak için illa tek ülke tek din tek bayrak olması gerekmiyor diyorum. gayet açık net söylediğim. sen hala bana tek ülke tek bayrak savunuyosun diysun? bu şekilde olcaksa tartışmayalım. ben burda tartışma zevki almak, akıl oyunları yapıp kıvraklığımı artırmak haklı çıkma zevkini yaşamak için tartışmıyorum. bu yöne doğru kaydığını hissedersem bırakırım tartışmayı.
imamizer Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 http://i.imgur.com/vp6TjyO.gif taam ya yakaladın beni asdfg peki tartışmayalım.
gleoddyn Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 @mal michael sikkofield'ı okumayı biraz kıs istersen.
Mal Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 sikkofield eleştirisi bi anlamda bu yazdıklarım. sevdiğim iyi niyetli dürüst ve samimi olduğunu düşündüğüm biri. değindiği bir çok doğru şey var. ama bence yanılgıları da var. bu yanılgılarla hatırı sayılır bir kitleyi etkileyebiliyor. senede 1 kere 2 kere felan girerim bloguna. öyle kısılacak bişey yok yani. sabah bu başlığı uplanmış görünce yazdım öyle. @imam sen hurdacı konusundan mimlisin abi bende ordan çaktım
Shean Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 imamizer said: http://i.imgur.com/vp6TjyO.gif taam ya yakaladın beni asdfg peki tartışmayalım. kim bu tanrıça?
bajazet Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 imamizer kardeşim kadın ve erkek görünümüne gif ile gönderme yapmış. topik amacına ulaşıyor. said: 2. By His Wisdom made He the Worlds; the Word that is God is none other than He. 3. How then shall He end His speech with Silence? For He is Speech. 4. He is the First and the Last. How shall He cease to number Himself?
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 sorun şu ki, 50 senelik görece bir refah ortamında doğmuş olmamız, 10.000 yıllık insanlık tarihinde karşılaşılmış sorunlardan kurtulmuş olduğumuz algısı yaratıyor. benzer şekilde, enerji ve ham madde sorunu çözdüğümüz zaman, belki dünya tekrar derebeylik zamanları düzenine dönecek...
dana22 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 o magara adamlari ile fazla degisen birseyimiz yok be..sadece toplum din sosyal yapi gibi ustbenliklerimizin kurguladigi normlari gelistirdik.. bimdeki handjob dayiyi hatirlayin..kocaelinde yalniz yururken alakasiz bir adam tarafindan tecavuz edilmek uzere bicaklanan kadini..ozgecani hatirlayin..kadin cinayetleri..yan bakti oldurdum..trafikte korna caldi pompali ile destim..
yekeyeke Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Başlığa genel olarak cevabım, evet var. Amaçları da belli, vaat edilmiş bir şey de var, bunu biraz kendi kendime de vardığım nokta olarak adlandırabiliriz, ama kimsenin gözünde deli damgası yememek için söylemiyorum :D isteyenle özel mesajla konuşuruz. Bir 10 senenin sonunda vardığım yerdir.
Komm Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 Dünya devletlerini tek bayrak tek ülke haline getirmek gibi niyetleri yok bu para babası ailelerin. Tam tersine ulus devletleri ortadan kaldırıp etnik ve mezhep olarak ufak parçalara bölmek (Yugoslavya'da yaptıkları gibi) sonra bu küçük devletleri kendi içinde sürekli çatışma ve savaş halinde tutup bunlara silah ve malzeme satmak. Paran yoksa senden alacak bir şeyler bulurlar tabi. Eğer bu küçük ülkeler birbiriyle savaşmaya niyetli olmazlarsa bugün Suriye, Irak ve Türkiye'deki gibi ISIS, PKK benzeri terör örgütleri kurarak ortalığı karıştırmak. David Rockefeller'in sözü vardı gelecekte dünyada binden fazla devlet(cik) olacak diye. İlluminati ise daha çokçası işin internet troll eğlencesi zira CFR, Bilderberg vb. organizasyonları var.
downwhereiam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 İllüminati var . İnsanların "uzaylı" dediği galaktik pozitif medeniyetler de var . Bu iki grup dünyanın geleceği için savaş halinde şu anda. Çok fantastik gelebilir bunlar ; ama bu yaşam diliminde bütün doğru bildiklerinizin alt üst olmasına hazırlanın.
Shean Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 uzaylıların yahudilerle insanlığın geleceği için kapışması xd
calimero Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 downwhereiam said: İllüminati var . İnsanların "uzaylı" dediği galaktik pozitif medeniyetler de var . Bu iki grup dünyanın geleceği için savaş halinde şu anda. Çok fantastik gelebilir bunlar ; ama bu yaşam diliminde bütün doğru bildiklerinizin alt üst olmasına hazırlanın. http://dizipub.com/south-park-15-sezon-13-bolum-izle/
Murray Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 Şu başlıkta wotların, paragrafların havada uçuşması çok acı. Abi buna kafa yoracağınıza alın şunu okuyun da : https://en.wikipedia.org/wiki/Confessions_of_an_Economic_Hit_Man ABD, nasıl dünyayı borçlandırıp istediğini yaptırıyor daha iyi anlayın.
Öne çıkan mesajlar