Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Emekli Vekillere kaçamak zam

goldbären

Öne çıkan mesajlar

TBMM Genel Kurulu'nda gece yarısı 3 saat süren operasyonla, 3-5 bin lira arasında değişen emekli maaşları, önce eşitlendi, ardından da zamla 7.7 bin TL'ye çıkartıldı. Bu rakamlar, cumhurbaşkanının maaşına endeksli olarak her yıl otomatik artacak. Bu operasyon, mevcut milletvekillerinden emekli olanlara da yansıdı. Böylece hem emekli hem milletvekili olanların maaşı 19.7 TL'ye çıkarken, sadece milletvekili olanlar 12 bin lira maaş alacaklar. Yapılan başka bir düzenlemeyle de siyasete erken veda eden ve emeklilik hakkını elde edememişlere de prim desteği geldi. Bu eski vekillerin en üst basamaktan ödemeleri gereken primleri, 4 yıl boyunca Meclis bütçesinden karşılanacak.

Gözlerin Fransa'nın sözde soykırım inkârını suç sayan yasayı parlamentosundan geçirmesine çevrildiği gün, gece yarısı gerçekleşen operasyona bütün partiler destek verdi. Oturumu, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, "Allah hiç birimizi mahçup etmesin" sözleriyle kapattı.

said:
"TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekili maaşlarına yapılan zammı savunurken, "Kaleminizden kan damlamasın. Milletvekili 100 düğüne gider. Küçücük bir altın 180 lira. Bir altın götürseniz vatandaş "Koskoca milletvekilinin getirdiği altına bak" der, ortasını götürürse 400 lira" dedi."

problem?
Sosyal ağlarda paylaş

Yani beni benim milletvekilimin çalışma hayatı ve sonrasındaki emeklilik sürecinde öleceği döneme kadar takacağı altınlar benim sorunum? ^_^

İsterlerse Kuyumcularla anlaşalım her ay 10 tane yarım altın taksınlar mecliste vekillere, takarlarken de kameraya çeker evde izleriz sonra.

Takmayan falan olursa çıkar kayıtta nasılsa.

AAHEEAHEAHEHAEHEAHEAHEAHEAHAAHEEAHEAHEHAEHEAHEAHEAHEAHAAHEEAHEAHEHAEHEAHEAHEAHEAHAAHEEAHEAHEHAEHEAHEAHEAHEAHAAHEEAHEAHEHAEHEAHEAHEAHEAHAAHEA

Valla bayılıyorum meclise

Yalnız bu çok halkın dostu Şafak Pavey'ler, Muharrem İnce'ler, S. Süreyya önderler falan da hemen kafalarını salladılar mı bu öneri gelince, canlarım benim nerdeler onlar ya uyuyorlar mıydı yoksa hay allah akikikikikiki
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi parti olduğu falan hiç farketmiyor. Meclise seçilmenin ön şartı dolandırıcı olmak. Her zaman söylüyorum bunu.

Vah altın takamıyormuş zavallı şey. Bu ülkede öğretmenin aldığı maaşla altının a'sını alamıyorsunuz haysiyetinize tükürdüklerim. İnsanlar evine yemek götüremiyor bu işi gücü dolandırıcılık olan herifler o ayki 100. altınlarının parasının peşinde.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim arkadaşın babası emekli milletvekili.

aldıkları maaş

gördükleri saygı, ya da bunun için ne dersiniz artık bilemem.

herhangi bir sorun oldugunda aile üyelerinden birisinin vekil kimliğini göstermesi yeterli.

daha birsürü artı vesaire.

şimdi merak ettiğim şey şu, kendi memleketinden 1 kere vekil seçilip hayatının sonuna kadar bu kadar şeyi hakedecek ne yapılıyor mecliste 5 sene??
Sosyal ağlarda paylaş

yıllar önce bir zamdan sonra da bir milletvekili " iyi oldu günde en az 15-20 misafirimiz oluyor hepsine yemek yedirmemiz gerekiyor para kalmıyor" demişti.

Akıllı olun beyler her ay 2-3 kere hangi şehirdenseniz oranın milletvekilini ziyarete gidin bir bahane ile, bedava yemektir gezmedir şudur budur hayatınızı yaşayın kanka olursanız da ne ala. adfasd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...