Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Activision-Blizzard Mergerini Degerlendirme

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Ben RMAH olayını yeni duydum çok ilginç.

WoW ve D3'e entegre etmeleri, mantıklı bir izaahatı yok sadece çok daha fazla para kazanmak için yapılacak olan bir hamle.

SC2'de mesela bu yok, sadece kutu başına para alıyorlar ve tamamen beleş hizmet veriyorlar. (ek paket olayını dahil etmeyin, zaten adamlar açıklamasa da ek paket çıkacak ve alacaktık, ayrıca ek paket almadan oyunu multi oynayabileceksin tekrar ama competitve olmayacak)

Hakikaten gözü dönmüş bu heriflerin, RMAH'ı duymadan farketmez diye oy vermiştim ama şimdi kesinlikle merge'i hoş karşılamadığını belirtmeliyim.
Sosyal ağlarda paylaş

d3 e entegre etmek için gayet fazla ve mantıklı sebepleri var

d2 de gold HİÇBİRŞEYE yaramıyordu. insanlar zaten item alıcağı zaman çinlilerden parayla alıyor

insanların göz ardı ettiği nokta rmah kullanırken para çekmezsen oyun sana değer kaybetmeyen bir para birimi sunuyor ve hiçbir riske girmeden, hiçbir hile sınırlarını aşmadan rahatça alışveriş imkanı sunuyor
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

Ben RMAH olayını yeni duydum çok ilginç.

WoW ve D3'e entegre etmeleri, mantıklı bir izaahatı yok sadece çok daha fazla para kazanmak için yapılacak olan bir hamle.

SC2'de mesela bu yok, sadece kutu başına para alıyorlar ve tamamen beleş hizmet veriyorlar. (ek paket olayını dahil etmeyin, zaten adamlar açıklamasa da ek paket çıkacak ve alacaktık, ayrıca ek paket almadan oyunu multi oynayabileceksin tekrar ama competitve olmayacak)

Hakikaten gözü dönmüş bu heriflerin, RMAH'ı duymadan farketmez diye oy vermiştim ama şimdi kesinlikle merge'i hoş karşılamadığını belirtmeliyim.

SC 2'yede HoTS ile beraber , map market gelecek ordan da mapleri parayla alacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:
d2 de gold HİÇBİRŞEYE yaramıyordu. insanlar zaten item alıcağı zaman çinlilerden parayla alıyor

Paranın işe yaraması için normal bi AH koymak yetiyor, RMAHa gerek yok ki. Ayrıca Diablo2de halihazırda illegal RM tradein olması bunu D3e koymak için neden değil, önüne geçeceğine kendi bünyesine alıyor. Gerçi 100 defa tartıştık şunu.

Oyun bi noktadan sonra kesinlikle RMAH üzerinden dönecek. Kalıbımı basıyorum (o ne demekse). Kesinlikle ladder vs. olacak, competitive pvpyi pazarlayacaklar turnuvalarla ödüllerle, online olarak herhangi bir şekilde rekabet etmek isteyen insanlar da RMAH kullanmak zorunda hissedecekler kendini.

Bethesdanın oyunlarını daha çok insana satmak için aptalların da anlayabileceği ve sıkılmayacağı şekilde yapması kabul edilebilir bi para kazanma yöntemi. Ama blizzardın oyunlarını aptalların cebinden daha çok para tırtıklayacak şekilde yapması kabul edilemez. En azından bizler etmiyoruz, satın almıyoruz oyunu.

Son olarak SC2de gerçek parayla harita satılması konusunda SC2 severlere bir mesajım olacak :

ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Sosyal ağlarda paylaş

yetmiyor çünkü inanılmaz bir enflasyon var
daha oyun ilk çıktığı zaman bile oyundaki para birimi soj dı, gold değil
sen tabi sadece bizimle beraber internet kafelerde oynadığın için bilemiyorsun işin bu boyutunu

bliz ladder sezonları yapıp periyodik reset atmasına rağmen çinlilerin önüne geçemedi

ben rmahı tamamiyle haklı çıkarmaya falan çalışmıyorum yanlış anlama ama şu durumdaki oyun piyasasında, diablo gibi bir oyun için bundan daha iyi bir çözüm de bulamıyorum

diablodaki herhangi birşeyin competitive olucağını düşünmüyorum

d2 de ladder reset sonrası 99 rush buna en yakın olaydı o bile bütün espirisini yitirdi zamanla
Sosyal ağlarda paylaş

enflasyonu önleyebilirler, ama bu şekilde değil.

Yaratıklardan para düşmesin ( yani az düşsün ) daha çok item vs düşsün. Bu itemları sadece ah de satabil -başka playerlara -.
Sonra o parayı tüketeceğin şeyler koy oyuna, skill enchant binek zart zurt.
Yani, yoktan para az var et var ettirdiğini de bi şekilde yok et. Minimal enflasyon yaşarsın.

ama yoktan para var oldugu surece, ne kadar money sink yaparsan yap enflasyon olacak
Sosyal ağlarda paylaş

RMAH'da dönecek paralar için Blizzin ülkelere büro açması lazım, vergi ödemesi lazım.

Ben bu olayı şikayet edecem, tanıdık müsteşarlar var ulaştırma bakanlığında. Youtube hadi önemli bişi ve onu açtılar ama oyundan Götickler para kazanacak diye vergi kaçırmalarına göz yumulmaz, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yedirmem!!1!
Sosyal ağlarda paylaş

enflasyonun çözümü rmah ise, gerçek hayatta enflasyonun çözümü de diablo 3 parasıyla araba, ev satmak olsa gerek. son derece kel alaka bir öneri.

oyun içi parayla respec koyarsın, customization koyarsın, ağır tamir koyarsın, auction house koyarsın. gayet güzel o paraya suyunu çektirirsin. yıl 2000 değil, tonla oyun var ekonomisini dengeleyebilen.

şu "adamlar çinlileri engelleyemiyor"a ciddi ciddi inanmak hakikaten enteresan, öte yandan daha enteresan olanı bük(e)medikleri bileği öpmelerinin bu işin çözümü olduğu. mafyaları engelleyemiyoruz, hadi devlet mafyalarla ortak çalışsın!

gidip çinliden eşya alan adamın hesabı hacklenince üzülüyor musunuz cidden? böyle "artık güvenli ortamda alışveriş yapabilecekler, ohhh rahata erdim" gibi hayli samimiyetsiz bir yaklaşım gözlemliyorum. çünkü umrunuzda olması için zerre neden yokken, "oh olsun, rüzgar eken fırtına biçer" demeniz için tonla sebep var.

"rmah'ı onaylamıyoruz ama hem kanserin çözümü hem de dünya barışının" gibi bir söylev ortaya konunca, ortaya çıkan portre "hayır gözümde prestiji değişmedi" seçeneğinin arkasında yatan itici gücün mutlak, sarsılmaz bir marka bağlılığı olduğuna işaret ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Son olarak SC2de gerçek parayla harita satılması konusunda SC2 severlere bir mesajım olacak :

ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

o öyle birşey değil tam olarak. ums haritalar, dota tarzı haritalar yani, para ile satılabilir hale gelecek sadece. yani sen dota benzeri bir harita yapıp, bunu para ile satmak istersen bnet ufak bir kesik atıp paraya buna imkan sağlayacak.

yani en başta söylenen buydu. değişiklikler olmazsa gayet güzel birşey bence.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

said:
ufak bir kesik

Ahaha ne tatlı oluyor dimi böyle söyleyince? Minik bir kesik, sevimli bir kira. Küçük ve şirin komisyoncuklar, kedi canını senin. Ne tatlı şeysin sen öyle ufak kesik :) :)

"zam değil güncelleme" gibi olmuş. cemaattenseniz tanışalım kardeşim inşallah
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

şu "adamlar çinlileri engelleyemiyor"a ciddi ciddi inanmak hakikaten enteresan, öte yandan daha enteresan olanı bük(e)medikleri bileği öpmelerinin bu işin çözümü olduğu. mafyaları engelleyemiyoruz, hadi devlet mafyalarla ortak çalışsın!

Rmah'ı bende desteklemiyorum ancak şu argümanda çok yetersiz. Çinlileri engellemekle kastettiğini anlıyorumda bu ve benzeri yapılan abuse/illegal haksız kazanç vbz olayı %100 engellemek nerdeyse imkansız. Şuna benziyor: Hiç suçun işlenmediği bir ülke ve bunu sağlıyabilen bir devletin olabileceğine inanmak gibi birşey. Bükemedik elle alakası yok bunun göz boyamak için nüyük bir kesimin inanacağı bir bahane. Üstelik sanıyormusun ki kısmende olsa Mafyalaşmayan devlet var bu gezegende.

Rmah'ın blizzarda ekstra kazanç sağlama amacından başka bi amacı yoktur. Ama denildiği gibi istemiyorsan kullanma yada hardcore oyuncuyum diye takılıyorsan Hardcore mode oyna. HC'da rmah yok. Sonra kimiside çıkıp diyorki bunu başka şirketlerde yapıcak hangi şirket blizzard kadar uzun soluklu bir oyun yapabiliyorku bu şekilde oyuncu arası trade in paralı olduğu ve bu alışverişten komisyon aldığı oyun yapıcak ya kolay kolay. Bu sadece oyuncu arası alışverişten komisyon alan Blizzardın yaptığı etik ve hoş değil ama bazılarının abarttığı gibi oyun içi para/item satma gibi birşey olmadığını görün artık yada goldla ulaşılamıycak itemda yok parayla satılan.

Son olarakta single player yada local arkadaşlarınızla %100 content görerek Rmah a hiç bulaşmadan oynıyabileceğiniz ve arkadaşlarınızla bedavaya trade yapabileceğiniz bir oyuna bana göre doğru olmayan yerlerden eleştirmeyin. He diyorsunuz ki hadi bu böyle ama ilerde başka firmalar yada blizzard beterini yapıcak: O zaman başka blizzard yada firma yaparsa gene tartışırız. Ancak şuan Rmah hoş olmasada zararlı değil.

Hani tamam bizde çakalız billizard yemiyoruz diye takılıyorsunuz da verdiğiniz örneklerdeki dünya varmı ki buna inanıyorsunuz :P

http://i.imgur.com/G0YpV.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

said:
ufak bir kesik

Ahaha ne tatlı oluyor dimi böyle söyleyince? Minik bir kesik, sevimli bir kira. Küçük ve şirin komisyoncuklar, kedi canını senin. Ne tatlı şeysin sen öyle ufak kesik :) :)

content dağıtan ehr platform pay alır zaten,a abrtılıcak bi durum yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...