Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun hakkinda izlenimleriniz

nscorp

Öne çıkan mesajlar

"ilk aydan sonra bırakanlar yüzünden etekleri tutuşsa, çalışırlar" diye düşünenler varda, aslında öyle olmuyordu sanki. İşçi felan çıkartıyorlar sonra oyunu geliştirmeyi bırakıyorlar... Warhammerda böyle olmamışmıydı? benmi yanlış hatırlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Argümanlarını böyle ufak esprilerle sunmaya çalışmadan açıklayabilirsen seviniriz. Oyuncu etkileşimi, sosyallik, bunlardır benim kastettiğim. UO sadece bir örnekti ve bundan 14-15 yıl öncesinden bahsediyoruz. Benim düşüncem eğer MMO'lar sosyallik adına bu kadar gerilemişse bu kadar yılda, bir sorun var demektir.
Oyunların sandbox olması senin toplanıp raid yapamayacağın anlamına gelmez. Kaldı ki açık bir dünyada hem raid yapabildiğin hem tehdit altında olduğun alanların olması güzel olurdu (GW2). Ama şehirde oturup, bir instance'a ışınlanıp boss'u kesip aynı şehre dönmen MMO adına da pek anlam ifade etmez benim için...
Mesela Shadowbane de çok değişik bir oyundu, sosyalleşme, PVP adına...
Bu herşeyin en iyisi UO demekten çok, neler doğruydu, beğenildi demek...
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Argümanlarını böyle ufak esprilerle sunmaya çalışmadan açıklayabilirsen seviniriz. Oyuncu etkileşimi, sosyallik, bunlardır benim kastettiğim. UO sadece bir örnekti ve bundan 14-15 yıl öncesinden bahsediyoruz. Benim düşüncem eğer MMO'lar sosyallik adına bu kadar gerilemişse bu kadar yılda, bir sorun var demektir.
Oyunların sandbox olması senin toplanıp raid yapamayacağın anlamına gelmez. Kaldı ki açık bir dünyada hem raid yapabildiğin hem tehdit altında olduğun alanların olması güzel olurdu (GW2). Ama şehirde oturup, bir instance'a ışınlanıp boss'u kesip aynı şehre dönmen MMO adına da pek anlam ifade etmez benim için...
Mesela Shadowbane de çok değişik bir oyundu, sosyalleşme, PVP adına...
Bu herşeyin en iyisi UO demekten çok, neler doğruydu, beğenildi demek...

Sandbox oyunları gerçekten başarılı ancak bence kesinlikle trend yolunda değil. Çünkü gerçekten başarı tamamen oyuncuya bağlı ve gelişim süreci cok fazla zaman istiyor. Herşeyden öte zor.
Artık insanlar daha casual takılıp aynı zamanda kendilerini epic hissetmek istiyor. SWTOR'un şu anki durumunun olumsuzluğu sadece barındırdığı buglardan ve yetersiz end game contentden kaynaklanıyor. Eğer son flashpointler, Operationlar ve PvP problemsiz olsaydı şu anda yine büyük bir çoğunluk farklı düşünüyor olurdu.
Bir sonraki hit MMO da fikrimce Themepark olacak.

Ayrıca neden hala Themepark vs Sandbox olayı tartışılıyor... İkiside farklı MMO türü. Themepark popüler developerlar Sandbox yapmıyor diye her oyunu Sandboxa göre fail incelemek çok mantıklı gelmiyor bana. PES çok kötü bir Futbol menarjerlik oyunu olarak eleştirmek gibi birşey.

Bu arada Sandbox oyunlarını gerçekten çok severim ancak themepark'da kendine göre güzel. Bu oyun başından beri Themepark olacak dendi ve adamlar 4 yıldır söylediklerini gerçekleştirdi. Bu oyunun hiçbir zaman olmadığı bir kalıba sokmanın bir anlamı yok. "Themeparkmış bana göre değil" diyip geçilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Neden her ikisi de yeterince olan oyun yapılmıyor ki. Hem güzel bir ana hikaye üzerinde oynanacak hem de dünya üzerinde yapılabilecek ve oyunu az çok etkileyebilecek ufak şeyler çok zor olmasa gerek. Mesela şehrin birinde ayrı bir kapıyla girilen evlerden oluşan bir bölge yaparsın, duvarların süslerini dekorasyonu bile oyuncuya yaptırabilirsin. Hani Pokemon deniyor da böyle şeyler aslında çok da kötü değil.
Sosyal ağlarda paylaş

merhaba beyler tek başıma kasarken 40 lvl'e kadar dayanabildim bu saçmalığa ve google da swtor araştırırken denk geldim foruma öncelikle merhabalar,şimdi konuya direkt giriyorum ve oyunu bıraktım arkadaşlar üzgünüm ama böyle gerçekten sanırım tekrar wow'a oradan da diablo ya geçeceğiz.üzgünüm gerçekten bu oyundan çok umutluydum ama saçma sapan buglar,class story diye dayatılan single player mantığı ve saçma sapan meslek ve grafik problemleri artık beni bezdirdi ve gerçekten artık blizzard'ın yaptığı oyunlar harici oyun oynamayı düşünmüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

bana göre ilk aydan sonra ne olacağı belli oluyor oyunun. Eğer ilk durdurulan ödemelerde birşeyler değişmiyorsa öyle gidermiş gibi geliyor.
Tabi şununda altını çizeyim, bu kadar karamsarken bile 5 dakika önce oyunu aldım.
Wow bir şekilde çekiyor adamı (ki pve yapmadığım halde. Arenaları vs.) ama her hesabı açışta 3-4 gün sürüyor. Sonra sadece transmute basmaya felan giriyordum :P
Sosyal ağlarda paylaş

taral V i de sololadık, şimdi sıra maelstormda, negzel single player oyun olm işte daha ne dfgds

http://img842.imageshack.us/img842/3701/screenshot2012011018475.jpg

bide oyunda en sevdiğim yer sanırım nar shaddaa, böle kendimi taksiden atasım ışıklı tabelaların arasında yüzesim geliyor

http://img9.imageshack.us/img9/3981/screenshot2012011000202.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

maelstorm u da sololadım dün, lvl 46yım, son boss dandik olmuş biraz geriye kaçtıkça takılıyor mal npc, onu düzeltirler ilerde inş. biraz.

legacyimlede uyumlu title oldu sdf

http://img401.imageshack.us/img401/1316/screenshot2012011111412.jpg

bide farkında olmadan 1.8 mil. para olmuş lol son baktığımda 1.6 falandı, 200klık speeder şeysini de öğrenmiştim üstelik.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben inanılmaz ön yargılıydım oyuna karşı, bi anlık zayıflığıma geldi aldım 3 günde 38 saat mi ne played time yaptım salak gibi. İnanılmaz eğleniyorum oyunu oynarken, acaip hoşuma gitti. Açıkçası anlam veremiyorum bu dayanamıyorum bıraktımlara, yok öyle böyle olmazlara.
Sosyal ağlarda paylaş

bence geçme class questlerini onlarsız da 50 olursun ama gemi gibi comp gibi seyleri alamazsın titlelardan da dahil.Ayrıca class questleri çok zevkli heran hic beklemedigin birsey olabiliyor. Ayrıca bu oyundaki inanılmaz güzel tasarlanmıç questlerden sonra baska bir oyunda nasıl quest yapılır bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...