Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun hakkinda izlenimleriniz

nscorp

Öne çıkan mesajlar

Sabricim ne ilgisi var wow ile 5 sene öncesi ile. Biz MMORPG severler biliriz ki 2 çeşit MMORPG vardır. Biri casual playerlara daha çok hitap eden, leveling yaptığın, quest yaptığın, endgameinde raiding content olan oyunlar. Diğeride Eve'nin Sandbox diye adlandırdığı oyun türü. Oyuncuyu özgür bırakan, daha çok hardcore oyunculara hitap eden, genelde skill based olan, instance mapi olmayan oyunlar. Bir oyun Sandbox olunca, mesela Darkfall. Nasıl ki Mortal Online clone'u olmuyorsa, casual, leveling, quest ve raidinge dayalı bir oyunda WOW clone'u olmaz, olmamalı. Daha öncede 51545721 kere dedik burada eğer bu açıdan bakarsakta zaten WOW'da 2003 yılında çıkan Everquest ve Lineage II'nin clone'u olmuş olur. Türü aynı olan oyunları clone diye nitelendirmek yanlış olur. SWTOR çok farklı bir oyun ve güzel bir oyun. Eksikleri vardır çünkü oyun yenidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Mertcan, olm konu klonluk vs. değil. Elbette WoW'da EQ'den aparılmış fikirlerle oluşmuş bir oyun. Bunu Blizz'in baş tasarımcısı bile ifade etmişti. Beni isyan ettiren konu, oyunun yenilik getirmemesi. Abi ne yapıcaz? Lvl50 olunca gidicez zorluk seviyesi dungeonları temizlicez, sonra raid maid falan çıkıcak. Deli gibi raid peşinde koşup, item toplucaz. (Guildçe PvE/PvP eğlenmek işin başka boyutu, ona lafım yok. her zaman varım :)) Ya bana bi' kişi desin ki "abi mis gibi farklılık işte bu'". E bunu yıllardır zaten yapıyorum. Derdim bu. Zaten yıllardır yaptığım şeyi "makyajı başka" diye niye yapayım.

Ya dün yazmıştım gene burada, WoW'dan bahsediyor olmam oyunun MMO dünyasında bir milat olması ile alakalı. 7 senedir WoW'dan insanların bekledikleri belli, neden artık baygınlık geldiği belli, insanların değişiklik aradıkları malumken, sen tutup da aynı oyunu çıkarırsan burada eleştiri olması çok normal. Ya bir de üzüldüğüm hadi EA'yı geçiyorum, BioWare ve LucasArt'ın böyle yenilikçilikten uzak durmaları. E bak, biliyorsun aylarca beraber Rift oynadık. Trion bile class seçeneği olsun, open pvp olsun, riftler olsun bi ton ilgi çekici fikirle gelmişti. Bunu BioWare'in yapmaması düşündürücü.

Çıkıp da bana "daha lvl 50 olmamışın lan. kes sesini" dese biri, belki biraz hak veririm. MMO dediğin top levelde başlar. Ama bu oyunda bir bayıklık hakim fena halde. Çekemiyor beni kendine.

Hala söylüyorum umarım endgame'de yamultur beni bu oyun, işalla bu laflarımı tıkar ağzıma geri. Hiç gocunmam, mis gibi oyun deyip oynarım. Ama şimdilik pek olası değil. Kaldı ki; inanın çok istiyorum farklı, heyecanlı bir mmo olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Piyasadaki sandbox oyunlarında, yani bir iki istisnası hariç grafik motorlarının maşallahı var.Gözlere crit vuruyorlar.

Şu oyun ile ilgilide belki herşeyi anlayabilirimde , neden Hero engine gibi bir ; daha önce herhangi bir popüler oyunda kullanılıp denenmemiş , dx11 çıkmış bilmem kaç sene geçmişken sadece dx9 desteğine sahip ve adı sanı duyulmamış bir şirketin (indie diyelim haydi) motorunu , sen koskoca bioware olarak next-gen diye tanıttığın mmona koyarsın.Bunu anlamamı beklemeyin gerçekten...
Sosyal ağlarda paylaş

swtor da da diğer mmorpg oyunlarında görmediğimiz şeyleri yakında görebiliriz. galactical ship gelicek guild için. ayrıca uzay savaşlarıda olabilir. guild savaşıda gelirse eğer uzayda yeme yanında yat. şuanda boş biraz endgame ama oyun yeni yani. rift bu işi iyi kıvırmıştı swtordan beklenti daha büyüktü ama yinede karşılıyor beklentileri
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

swtor da da diğer mmorpg oyunlarında görmediğimiz şeyleri yakında görebiliriz. galactical ship gelicek guild için. ayrıca uzay savaşlarıda olabilir. guild savaşıda gelirse eğer uzayda yeme yanında yat. şuanda boş biraz endgame ama oyun yeni yani. rift bu işi iyi kıvırmıştı swtordan beklenti daha büyüktü ama yinede karşılıyor beklentileri

Sen bu dediklerine inaniyor musun?
Sosyal ağlarda paylaş

neden inanmayım allahın trionu rift diye biyerinden bisey uydurup ilk kez insanlara raid ve pvp dısında baska birseyle urasma hatta hem pvp hem pveyi aynı anda yapma imkanı sunabiliyorsa güzelim swtor oyununda da bi zahmet bioware yapsın birseyler. ha eve gibi uzay savası olur mu bilemem ama mutlaka olacak birseyler
Sosyal ağlarda paylaş

oyun zaten her şekilde pve için tasarlanmış belli, birkaç level altınızdaki mob elit bile olsa kesinlikle dmg veremiyor size, herşey resist, gidin heroic bölge farmlayın companionla :p

o açıdan riftten 3-4 kat daha kolay bir oyun bu, orda düşük level moblar etrafınızı sarınca öldürmeden bırakmıyorlardı acımadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

ability delay düzelmez ya. haliyle de pvp cacık. abartmıyorum instant dediği damage'im 2 saniyede vuruyor. küfür gibi.

Agalit komandoda böyle değil, aynı wowdaki gibi cast ability nin üstüne instant çekince aynı anda vuruyor. Ama sanırım her classda olmayan bişey bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

oyun zaten her şekilde pve için tasarlanmış belli, birkaç level altınızdaki mob elit bile olsa kesinlikle dmg veremiyor size, herşey resist, gidin heroic bölge farmlayın companionla :p

o açıdan riftten 3-4 kat daha kolay bir oyun bu, orda düşük level moblar etrafınızı sarınca öldürmeden bırakmıyorlardı acımadan.

Sen hangi oyundan bahsediyorsun yahu, tüm haritalarda 5-6 lvl üstten gidiyorum. 3 mobun arasında kaldım mı canım %40a iniyor. hele elitler bayağı kasıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yanlış oyunu oynuyorum sanırım. İnsanlar zaten bukadar sabırsız davranırsa bukadar eleştirirse neyin iyi olmasını bekliyorlarki. Herkez birbirini gazliyor....

Blizard çokmu iyi firma onuda anlamadım yani....

Starcfart ilk cıktığında ırklar arasında hiçbir balance yoktu. Yapılan onca turnuvada onca eleştiriden sonra anca birşeyler düzeltmeye çalıştılar.

Wow wow wow. Herşeyi wowla kıyaslıyorsunuz. Wow Cata.yı ilk cıkardıgında oyun ne haldeydi söylermisiniz bana? hangi class isyan etmedi? hangi buglardan şikayet ettiler? Raidler hiç bir .. yaramıyordu. oyunun cıktığı ilk ayı heroic raid bitiriyordu insanlar. 1 ay sub. alıp sonra yine kapıyorduk. Bunları benim hatırlatmam mı gerekiyor ?

Gelin madem wowuda Gw ile kıyaslayalım. Bakalım ozman ne olucak o cok sevdiginiz oyun. Pardon sevdiğiniz değil bağımlı oldugunuz. Bir şeyi uzun süre yaparsan ona bağımlı kalırsın. Wow piyasa cok uzun süre kaldığı icinde insanlar hep onu arıyor heryerde. Gözünüzü acında azıcık acık görüslü olun. 1 aylık oyun hakkında bukadar agresif bukadar sacma bukadar büyük elistiriler olmaz olmamasıda gerekli. Dikkat ederseniz siz oyuna eleştiride yapmıyorsunuz. Yok sub iptal etim. Yok yeni alacaklar almasın. yok oyun fail yok facepalm.

Bu düşünce tarzı ile KO oynayan oyunculardan hiçbir farkınız yok. Sonucta onlarada bugun sorsanız KO üzerine oyun yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...