Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi tırmık attı diye kuduz aşısı olunur mu ?

SmithWesson

Öne çıkan mesajlar

SmithWesson said:

Benim kafama şu takıldı şimdi. Yahu 7 ay önce oldum en son aşımı 3. aşımı

bu doktor 5 tane olcaksın diyo şimdi ben bu 5 taneyi de olunca aşılar yüzünden kuduz olmayayım ? varmıdır böyle bişey hiçbir bilgisi olan var mı ?

kuduz aşıları ölü virus aşılarıdır, için rahat olsun.

fakat aşıların tam değil, kaldı ki tam olsa bile tekrar hayvan saldırısı yaşandığı zaman yine de "hatırlatma" dozu yapılırsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
Kuduz çok yaygın değil, ama böyle ısırılma tırmalanma durumlarında tetanoz için gitmek lazım. O daha büyük tehlike. Hayvanlar topraktan filan bile kapabiliyorlarmış o yüzden çok daha yaygınmış.

Tabi tetanoz için gidince kuduzu da basıyolar riske girmemek için, %100 emin olamazsın hiçbir şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

GokTuRK said:

Beni simdi kedi tırmaladi lan severken kediyi kuduz olur muyum diye psikoza girdim sokak kedisi ole alelade

yavru kedi bile tırmalayınca aşı öneriyor doktorlar... sonra çok sorun yaşarsın.
Muhtelemen bi tetanoz aşısıda yaparlar sana zamanı geçmiş diyip :)
Sosyal ağlarda paylaş

kedi eğer kuduzsa ve patisini yalayıp salyasını patisine bulaştırdıysa kuduz olursun. kedinin kuduz olup olmadığını anlaman için gözetim altında tutulması gerekir. sokak kedisi ise o kedi gözetim altına almak kolay olmaz.

kedinin tırmaladığı yer beyne ne kadar uzaksa o kadar geç kuduz olursun bi de. yani tırmalandıktan haftalarca sonra kuduz olabilirsin. bi kere kuduz olduktan sonra da geri dönüşü yok. ggnormk.
Sosyal ağlarda paylaş

ben oldum ama bildiğim kadarıyla olasılıklar düşük. Ama kuduz gibi hastalar sadece tr gibi tırt yerlerde olduğu için adam gibi istatistikler yok, risk analizi falan yapılmıyor, ne yapılması gerekiyor kimse bilmiyor, hastaneye giden herkese aşıyı basıyorlar sorgusuz sualsiz, bence gereksiz ama gereksiz olduğunu kimse savunmadığı için ben de gidip oldum aşıyı.
Sosyal ağlarda paylaş

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Kedi_tırmığı_hastalığı

Asıl tetanoz aşınız yoksa olun gençler. Yazık etmeyin kendinize sonra. Riskli bi işte çalışmıyosan 10 yılda bir oluyosun, temiz ve net

İpadde safaride soldaki spo, img falan şeylerine tıklayınca safari çöküyo :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...