vaperon Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Geçin hepsini, federasyon ayarlanmış... Dahası var mı? Yayıncı kuruluş yalak olmuş, Aziz Yıldırım'ın hakem odası basması görüntülerini hasıraltı etmiş... Bu haliyle zaten gereğinden fazla içine edilmiş bir ligimiz var, bir de demiyormu fenerli yöneticiler lig zarar görür... Emsalsiz troll adamlar... Utanmazlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 İtalya'da Milan'ın suçu neydi bilen var mı? Juventus'un suçu sadece hakem ayarlamalarıydı ve bu yüzden düştü kulüp. Moggi'nin "bize şu hakemi ayarlayın" diyen telefon kaydı tek kayıt da. Hani "maça yansımamış yea, Juventuslu futbolcuların alın teri, parmeggianonun yapıldığı ak süt gibi helal" falan diye kimse ağlamadı. Bu bir. İkincisi, evet düşürmezsen UEFA gelir düşürür. Yaz ayında Yunanistan Federasyonunun kıçı başı ayrı oynayınca UEFA ayarı verdi, Platini Yunanistan'a gitti, ertesi gün iki takımı da düşürdü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 ahaha ağlamadı dimi. sen duymayınca ağlamamış olmuyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 "Maça yansımadı" diye ağladıklarını sen duydun mu? "Juventus olmadan İtalya'da spor çöker, talimatname değiştirilsin" diye takla attılar mı mesela? Ya da Corriere Dello Sport'a haber yaptırıp "Inter'ın geçen sene Azerbaycan takımıyla oynadığı maçta şike varmış, ben inanmak istemiyorum, ama bizim onlara ihtiyacımız olduğu kadar onların da bana ihtiyacı var" dediler mi? Bunu da mı duydun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 hayır duymadım ama, talimatnameyi değiştirip milan'ı tuttular işte. juve o kadar güçlü değildi, o yüzden ona çok birşey olmadı. lazio da kurtulmuştu milan'ın yanında. türkiye'de futbol çok pis, ama bunu göstermek için italya'nın temiz olduğunu iddia etmek çok komik. italyan futbolu şike skandalındakinden sonraki haliyle bile bizdekinden daha pistir, merak etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 italya hala pislik içinde geziyor yaaa yine bir ton şey çıktı son zamanlarda orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Herşey zaten o ağlayan tayfanın yasayı değiştirtip işin iyice bokunun çıkarılmasından dolayı hala pislik içinde ligleri. Dün temiz futbol temiz lig diye ağlayan bir çok takım şimdi bizi de o yöne sürüklemeye çalışıyor. FONOR DOŞMOSÖN diyen tayfa da bu boka çanak tutmaktan başka birşey yapmıyor ne yazık ki... Bu sefer birşey yapılmazsa bir daha hiç yapılmaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 said: *Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe'nin, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda kazandığı 6-0’lık galibiyet sonrası Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, Aziz Yıldırım’a yakın isimlerden Ali Kıratlı’yla konuşuyor. Ekşioğlu, Kıratlı’ya teşekkür ederken, “Alex’in değil bunun heykelini dikeceksin. Allah razı olsun” ifadesini kullanıyor Tarih 17 Mayıs 2011… Fenerbahçe-Ankaragücü (6-0) maçından iki gün sonra… İlhan Ekşioğlu ile Ali Kıratlı görüşüyor… Ali Kıratlı: Efendim İlhan Yüksel Ekşioğlu: Ulan Hızır gibisin ha A.K: Ben İ.E: Valla Allah razı olsun be A.K:Ben seni seviyorum sen beni anlamıyorsun İ.E: Seni var ya şimdi bana bak şimdi ne kadar rahat götürecem oraya biliyor musun A.K: Niye İ.E: Şeye A.K: Dünkü yere İ.E: Maça maça A.K: Herhalde canım İ.E: Bak A.K: Halleder o ya halleder İ.E: Bak ben sana bir şey diyim mi Allah onun var ya Alex’in heykelini dikiyorlar onların a….. k… ben bunun dikeceksin heykelini (gülerek) A.K: (gülüyor) Ya şey tam geçiyorduk kordon da başkanı gördük indi İ.E: Biliyorum biliyorum A.K: Alinin araba orada geçtik oradan İ.E: Biliyorum biliyorum şeyde hocayla yemek yiyorlar A.K: He İ.E: Şimdi çağırdı ama hiç üzerim müsait değil senden indim o aradı A.K: Bence gitsene anlatsana İ.E: Yok anlatmayayım ki niye biliyor musun sen bana yarın bir haber getir ki A.K: Ha tamam şimdi … İ.E: Şimdi ben anlattım yalandan heyecan yapacak bilmem ne tamam mı sen bana haberi getir bir şey A.K: Ben var ya beynimden vurulmuşa döndüm bizimki böyle… dedim bir dakika ben hiç bak hayatta dedim benim en sevmediğim … ben dünyalar gitti benim cebimden bu iş için dedim ben dedim manyak mısın siz hemen dedim gel abi bin lan dedim ne abisi a… k…. hiç İ.E: Ben şimdi ben şimdi bugünkü A.K: çözdün mü ne… İ.E: Hayır hayır konuşmamızı anlatsam amuda kalkar biliyorsun demi A.K: Anlatsana Allah aşkına bizi de söyle ya bizi de bilsin… İ.E: …. söyleyeceğim de diyorum ki A.K: Hıh anladım anladım anladım İ.E: Yani sen bana bir şey getir ki ben deyim ki tamam kardeşim yaptık bak böyle böyle A.K: Ben dersin gene beraberdim İ.E: Ha A.K: Tam beni aradığında İ.E: Var ya çok rahatladım hep çok öp onu ayrılırken şöyle alnından öp benim için tamam mı A.K: tamam, tamam koptuk sen attım taksiye İ.E: Ha gitti mi iyi A.K: Aynı yere gidiyoruz da attım taksiye abi yani İ.E: Tamam A.K: Şey gibiyiz yav valla kendimizden şey olduk ya milletin yüzünden 40 senelik şeyler öyle işte ne bileyim valla bildiğin gibi değil İ.E: Neyse iyi iyi A.K: Başka türlü bir şey, iyi ya bize bir şey gelmesin de ben biliyorsun… başka bir şey değil yoksa ya İ.E: Evet evet A.K: Yoksa bunlar şey işler yani laf işi laf işi laf dedikodu üretilen işler İ.E: Abi bak sana bir şey deyim mi A.K: Hıh İ.E: Yapsam da gelir bunu unutma yapmasam da gelir nasıl Fenerbahçe için ne diyorlar yapmadığın zaman yap a… k… o zamam yap ki bari desinler a…. satayım A.K: Ne yani ama yani İ.E: Şimdi bak bu da bu Fenerbahçe tamam mı A.K: Hıh İ.E: Ben sana ki onun yanında söylemedim tamam mı A.K: Hıh İ.E: O o nereden kaynaklandığını A.K: Hıh İ.E: Bu a…. k….. bizden haber… hep bizden habersiz bir şeyler yapıldı o bu bu diye lanse edildi buna 1 numaraya A.K: Ha anladım İ.E: Ya neyse söylerim yarın sana A.K: Tamam tamam bir sorun olmasında İ.E: Ama … o… gece gece ara bunu bir daha bir söyle ha sıkıştır şeyi A.K: Yok bende kalacak zaten o ya İ.E: Ha yani ne olur A.K: Evde kalıyor be abi nerede kalıyor a… k…. İ.E: Tamam bu gün halletsin ha A.K: .. şimdi konuşturacağım çağırıp konuşturacağım ben onu İ.E: Tamam tamam A.K: İyi olur iyi olur İ.E: İnşallah A.K: Tamam son altın vuruşu da yapalım bitsin gitsin bu işte artık kendimizde bir İ.E: Ulan getirdik bari son noktayı da koyalım be A.K: bize yakışır demi İ.E: Ha aynen vallahi billahi A.K: He bize yakışır İ.E: Tamam aliciğim A.K: Öpüyorum seni konuşuruz İ.E: Haydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 fizban said: hayır duymadım ama, talimatnameyi değiştirip milan'ı tuttular işte. juve o kadar güçlü değildi, o yüzden ona çok birşey olmadı. lazio da kurtulmuştu milan'ın yanında. türkiye'de futbol çok pis, ama bunu göstermek için italya'nın temiz olduğunu iddia etmek çok komik. italyan futbolu şike skandalındakinden sonraki haliyle bile bizdekinden daha pistir, merak etmeyin. Milan'ın suçu neydi yazar mısın buraya onun üzerine konuşalım madem. Federasyon başkanını manipüle etmiş mi? Mesela fikstür açıklamak için Berlusconi'den izin almış mı federasyon başkanı? "Sizi bir daha seçtirmem" diye hakem kurulu başkanından federasyon başkanına herkese terör estirmiş mi? "Seni ben oturttum oraya, bunu ben oturttum şuraya" diye bütün futbolu dizayn ettiğine yönelik konuşmalar yapmış mı? Hakem odası basmış mı, koridorda millete salça olmuş bu davranışı sonucu alacağı muhtemel cezanın da disiplin kuruluna kendi seçtirdiği adama sümen alttı ettirerek fıymış mı? "Roma devlet eliyle stad yapıyor :((" diye ağlayıp federasyondan usulsüz para dilendikten sonra tesis yapıp, üstüne bir de "taraftarın alın teriyle tesis yapıyoruz" yalanı uydurmuş mu? Birden çok maç için şike yapmış, şike primi vermiş mi? Tutto Sport'a Corriera Dello Sport'a ısmarlama haber yaptırmış mı? Kongreye girmeye çalışan muhalif tayfayı dövdürmek için organizasyon düzenlemiş mi? Harbi yoruldum daha çok yazamayacağım. Tek bildiğim, Moggi "bizim maç için Ahmet değil Mehmet hakem olsun" dedi diye Juventus'u düşürdüler. Aziz Yıldırım'ın yaptıklarının kısa bir özeti de yukarıda. Hani bunu da "İtalya çok temiz" diye yazmıyorum, "Milan kümede tutuldu Fenerbahçe niye tutulmasın" temalı mesajlara cevaben yazıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 bişey dicem, bu kadar yöneticinin falan uyduruk telefon kayıtları var, ali koç'a dair herhangi bir kayıt var mı? can arat'ın mal mal kayıtları falan var mesela. en ufak bir şey göremedim ali koç'a dair. yoksa soyadı mı kurtaruyorç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 ali koç sürekli ağladığı için telefonda konuşamıyomuş. Dinlemişler ama sadece hıçkırık sesi geliyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 bunca sayfa şikeyi mi tartıştınız? galatasaraylı olmak ne güzel arkadaş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 yazılanların %70'ini galatasaraylılar yazmıştır heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 adamlar miting düzenlemiş : ) ula bu kadar ağlanmaz yaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 http://img267.imageshack.us/img267/8689/hahahbu.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
poopla Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Sorieno said: İtalya'da Milan'ın suçu neydi bilen var mı? Juventus'un suçu sadece hakem ayarlamalarıydı ve bu yüzden düştü kulüp. Moggi'nin "bize şu hakemi ayarlayın" diyen telefon kaydı tek kayıt da. sallamak bedava Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 poopla said: Sorieno said: İtalya'da Milan'ın suçu neydi bilen var mı? Juventus'un suçu sadece hakem ayarlamalarıydı ve bu yüzden düştü kulüp. Moggi'nin "bize şu hakemi ayarlayın" diyen telefon kaydı tek kayıt da. sallamak bedava "Adamların inşaatı var, onun konuşması bu" argümanlarını duya duya "yok o öyle değil" default yanıt haline geldi. Bunu anlayışla karşılıyorum. Öğrenmeye niyetin varsa okumanı tavsiye ederim: http://en.wikipedia.org/wiki/2006_Italian_football_scandal Linke bakmışken şikeyi yapan adamın bu sene 5 yıl ceza aldığını ve futboldan ömür boyu men edildiğini, Juventus'un bir alt lige değil iki lig birden düşürüldüğünü, Lig düşme cezasının üstüne puan silme cezası aldığını da görebilirsin. Ama 58. madde değişsin : //// Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 2 tane lig nasıl düşüyor? Adamlar ertesi sene 1.lige çıktı.Ayrıca mahkeme Juventus'u değil Moggi'yi suçlu buldu mahkeme sonunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 8 lig alttan başlamışlar, amatörleri farmlayıp kasmışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 @Sorieno Ayırca iyi fail yapmışsın verdiğin linkte yazan şey Juventus 1 alt lige düştü yazıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Holy said: 8 lig alttan başlamışlar, amatörleri farmlayıp kasmışlar.Yalnız şu var italya'da amatörde şampiyon olunca ertesi sene 1.lige çıkabiliyorsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 benim hatırladığım juve 2 lig milan da 1 lig düşürülmüştü sonra cezalarda indirim yaptılar milan -puan cezası yedi juve de 1 alt ligden başladı belki de yanlış hatırlıyorumdur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Juventus 1 lig düştü ve -30 puanla 2.lige başlama cezası aldı sonra mahkeme sadece küme düşürdü ertesi senede oynayacağı lige -9 puan ile başlattı. Milan'da -15 puan cezası aldı küme düşmedi sonra cezası -8 oldu ön eleme turundan da uefa avrupa ligine katıldı o zaman uefa kupası yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 bi yerden okumuştum aklımda böle kalmış yazan yer de yalan yanlış yazmış salla gitsin sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 2006 Seri A şike soruşturması ve sonuçları 2006 İtalyan futbolu skandalı ya da 2006 Serie A Skandalı, İtalya'nın en üst düzey futbol ligi Serie A'nın üst düzey takımlarını da içeren maç skorları üzerine oynandığının ortaya çıktığı olaylar zinciridir. Konu başlıkları 1 Skandalın ortaya çıkması 2 Alınan Kararlar ve Mahkeme Süreci 3 Kulüplere verilen cezalar Skandalın ortaya çıkması Bu olayın ortaya çıkması büyük bir tesadüf eseri olmuştur. Polis bir mafyanın ilişkilerini, bağlantılarını araştırırken, telefon dinlemelerinde, hakem ayarlama işlerine de şahit olur. Daha sonra bu olayın üzerine gidilerek Temiz Ayaklar Operasyonu adı verilen operasyonlar düzenlenmiş ve bu büyük skandal ortaya çıkartılmıştır. Skandal ilk olarak Mayıs 2006'da İtalyan polisi tarafından kamuoyuna açıklandı ve başta son lig şampiyonu Juventus olmak üzere A.C. Milan, Fiorentina ve Lazio SS'i de içeren bir şike organizasyonu olduğu iddia edildi. Alınan Kararlar ve Mahkeme Süreci 14 Temmuz 2006 günü ilk karar açıklandı. Juventus, Fiorentina ve Lazio bir alt küme olan Serie B'ye düşürüldü. Tüm takımlar bir sonraki yıl önemli puanları silindi ve lige bu şekide başlamaları kararlaştırıldı. AC Milan lige kaldı ancak bu takımında bir sonraki yıl puanlarının silinmesine karar verildi. Kulüplerin kararı bozmak üzere bir üst mahkemeye başvurması üzerine Temyiz Mahkemesi 25 Temmuz 2006 günü son kararını verdi. Son karara göre Fiorentina ve Lazio, Serie A'da kaldı. Bir sonraki sezon Fiorentina'dan 19 puan, Lazio'dan ise 11 puan düşülmesine karar verildi. Juventus'un bir alt kümeye düşmesi onandı ancak -30 puandan başlaması istenen ilk karar bozuldu ve -17 puanla 2006-2007 sezonuna başlaması kararı verildi. Zaten küme düşürülmeyen AC Milan'ının ise 15 puan silinmesi şeklindeki ilk karar bozuldu ve ceza 8 puana indirildi. Bu sayede AC Milan bir sonraki sezon ön eleme oynayarak da olsa UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını yakaladı. Kulüplere verilen cezalar Juventus: Serie B'ye düşürüldü. Bir sonraki yıl -9 puandan başlamasına karar verildi. 2005 ve 2006 şampiyonluk unvanları geri alındı. 2006-07 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı alındı. A.C. Milan: Bir sonraki yıl -8 puandan başlamasına karar verildi. Fiorentina: Bir sonraki yıl -15 puandan başlamasına karar verildi. 2006-07 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı alındı. Lazio: Bir sonraki yıl -3 puandan başlamasına karar verildi. 2006-07 sezonunda UEFA Kupası'na katılma hakkı alındı. Bu kararlar şimdiye kadar bu kadar üst seviyede kulüplere verilmiş ilk cezalar oldu. 2006 FIFA Dünya Kupası'na katılan İtalya Milli Futbol Takımı'nın 13 oyuncusu bu 4 kulüpte oynuyordu. Bu cezaların dışında İtalya Futbol Federasyonu'na bağlı 19 hakem ile Milan, İnter, Sampdoria, Genoa, Reggina, Udinese ve AC ChievoVerona kulüpleri ile yöneticileri para cezaları ve men cezaları almışlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar