Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması 3: İddianamenin Dönüşü

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

@dhayvan

şike cezası vermek için yassaya göre bile somut bir şey olmasına gerek yok. kanaat yetiyor küme düşürmeye. o kanaat de hayli hayli vardı zamanında ama kimse bu işle uğraşmıyordu, kimse de bu işlere girmek istemiyordu devlet de dahil olmak üzere.

rüşvetin belgesi mi olur diye bir söz vardı zamanında. bu işlerin somut belgelerini bulmak çok çok zor bir şey.

şurada bile yüzlerce sayfalık iddianamede bir iki tane fotoğraf iki üç tane telefon görüşmesi var açık açık belli eden. o da aylar süren soruşturma.

o zomon oldogono door bolgo yok şoko do yok diyorsan sana hiç bir şey demiyorum zaten ben. o alaaddin çakıcı sinan engin görüşmesi polis dinlemesinden. adamlar uydurup yazmamış. sinan engin de hayır olmadı öyle bir şey dememiş. burdan sende kanaat oluşmuyorsa zaten bir manası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Otur o ligi o sezonu incele. Maçları izle. Sedat peker abin ne demiştir bilmem de. Ben o sezonun bütün maçlarını izledim.

25 yıldır beşiktaşlıyım. Beşiktaş'ın hatırlayabildiğim en güzel sezonuydu. Sezon başından beri istikrarlıydı liderdi. Hiç değişmedi. 42 pas yapıp gol bulan takımdı.

Tek yenildiğimiz maç diyarbakırspor'du onda da 5 metre ofsayttan gol yedik.

Şimdi kalkmışsın o sezonda şike var diyorsun Bak 2 sene önceki şampiyonluğumuzda vardır yoktur bilemem. O sezondan çok eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

Darksun said:

Bizim 101. yılda nasıl oyuna geldiğimizde görülüyor, boşuna lucescu giderken burası çavuşesku döneminden beter durumda dememişti. Kaç yıl sonra anca çıktı pislikleri.
2 sayfa öncesinde o gizli tanığın yalan söylediğin iispatladık, hala inanın.

bu arada akp ve trabzon tertemiz tabi. kaka olgun peker.

şu işi de gayet güzel temizleme operasyonu olarak kullanabileceklerken içine sıçıyorlar böyle yanlış yargılama usulleri, delillerle oynama, yalancı gizli tanık falan gibi şeylerle.

Bunu sırf bizim açımızdan olduğu için yazmadım, lucescu dediğinde haklıymış diye yazdım. Adam o zaman böyle bir laf ettiğinde tabi tabi hehe diyip geçti millet. Pislikler anca çıkıyor. Böyle bir durum varsa senelerdir zaten tiyatro izliyormuşuz işte, bazı maçlarda bariz ortaya çıkan şeyler vardı ama hiçbirimizin şüphelenmediği maçlarda bile birşeyler var. 101. yılda ilk devre sonunda fener şampiyon olacak gibi birşeyler geldi kulağıma, anca samsun maçı sonra inandım.

Şimdi hanginiz gidip içinde bir şüphe olmadan maç izleyebilir, nasıl keyif alabilirsiniz? Bu kadar pisliğin döndüğü bir sektörde nasıl bembeyaz bir sayfa açacaklar? Kaldıki bu sene olan olaylardan soğuyan insanları nasıl tekrar sporun içine çekecekler acaba.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır anlamadığım hakikaten 2, 3 şey var. Birincisi, kusura bakmayın hukukta benim bildiğim, "ben yaptım ama onlar da yaptı" ifadesi hiç bir değer taşımıyor. Onlar da suçluysa, onlar hakkında da dava açılır(açarsın) bu kadar.

Aziz Yıldırım hakkında dün masumiyet karinesi, masumiyet karinesi diye gezip bugün Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı, Trabzon'u vesaireyi kanıt göstermeden (ama şu maçta, şöyle gol oldu, şöyle kart çıktı kanıt sayılmıyor maalesef) lekelemeye çalışan varsa mümkünse utansın, sussun.

Aziz Yıldırım suçlu o yatsın Fener'e bir şey olmasın diye bir mantık yürütenler de, böyle bir mantık olamayacağını söyleyeyim. O durumda hiçbir tüzel kişilik ceza alamaz Türkiye'de, sadece yönetim kurulları alabilir. Ve kolayca abuse edersin sizin dediğiniz yapan ceza alsın sistemini benim gözümde(kukla başkanlarla vs vs). Aziz Yıldırım kendisi başkan olmadı hatırlatırım, seçilerek geldi oraya Fenerbahçe kongresiyle. Unutmayın; Fenerbahçe hukukun gözünde taraftar değildir. Kulübe resmi bağı olan insanlardır, kongredir. Onların seçtiği yönetim kurulunun kulübü kullanarak yaptığı suçlar, tabi ki kulübü bağlar. Buna tüzel kişilik deniyor yahu.

Asıl sonuncusu büyük rezalet: "Fenerbahçe'siz lig ağır darbe alır, yönetmeliği değiştirelim, düşme olmasın." Ne demektir bu yahu. Nasıl skandal bir öneridir. Birincisi uzaktan bakınca, şikeye teşvik önerisi gibi duruyor (şike yapan düşmeyecek eksi puan alacaksa, eh eksi puan almadığı her yıl kazanmasını da bilir bu ligi. 2 yılda 1 şampiyonluk fena sayı değil.) Ama daha büyük rezalet şu:
"Fenerbahçe'siz bu lig ağır darbe alır." cümlesiyle başlıyor bu istek. Fenerbahçe kelimesiyle yani. İBB, Gençlerbirliği vesaire düşse büyük darbe almayacağına göre; onlar yapsa uygulansın tabi yönetmelik diyecektik hepimiz, düşsünler yaptılarsa. Samimi soruyorum, kaç kişi yönetmelik değişsin diyecekti, bir Gaziantepspor düşmesin diye? Ama Fenerbahçe varsa işin içinde, hepimiz darbe alırız. Uygulamayalım yönetmeliği... Vallahi hukukta bir terim vardır: "Hukukun gözü kördür" diye. Baban olsa acımayacaksın sanık. Kayırmayacaksın; yasaları, yönetmelikleri bükmeyeceksin. Hatta bu yüzden, o terazi tutan güzel kızın gözleri bağlıdır, kördür o kız. Kusura bakmayın. Bu öneri hiçbir şey değilse, ayıp.

Son olarak diyeceğim şu. Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe hala şüpheli konumunda. Suçlu diyemeyiz hala. Ama işler de pek iyi durmuyor gibi.
Suçlu mu, suçsuz mu bilemem. Suçluysa bir yıl mı, bir buçuk yıl mı aşağıda kalır onu da bilemem. Ama suçluysa, cezası neyse onu çekmek durumunda Fenerbahçe.
Sosyal ağlarda paylaş

Şike yapılan maçlar

ŞİKEYLE ANILAN MAÇLAR
7 Mart 2011 Gençlerbirliği-Fenerbahçe
9 Nisan 2011 Eskişehirspor-Fenerbahçe
1 Mayıs 2011 İBB Spor-Fenerbahçe
8 Mayıs 2011 Karabük-Fenerbahçe
15 Mayıs 2011 Fenerbahçe-Ankaragücü
22 Mayıs 2011 Sivasspor-Fenerbahçe
11 Mayıs 2011 Beşiktaş-İBB Spor (Kupa finali)

tablo ortada, bu maçları canlı izleyenler zaten anlamıştı ama şimdi bazı deliller ortaya çıktı. Kimlerin küme düşmesi gerektiği de ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

loop said:

Şike yapılan maçlar

ŞİKEYLE ANILAN MAÇLAR

tablo ortada, bu maçları canlı izleyenler zaten anlamıştı ama şimdi bazı deliller ortaya çıktı. Kimlerin küme düşmesi gerektiği de ortada.

beşiktaş-ibb de şike oldugnu izleynce anlayan 10 kişi bulsana bana lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

Khelben said:

benjani said:

http://antu.com/images2007/upLoad/uploadGiris/%5BasSGotx%5Diddianame.jpg

Savcı bu kadar göz önünde olan bir davada yalan bir iddianame hazırlayacak değil herhalde?

kalkmış tümer ile ilgili uydurma bir senaryoyu hiç araştırmadan bakmadan ıddanameye koyanda aynı savcı
Sosyal ağlarda paylaş

loop said:

Şike yapılan maçlar

ŞİKEYLE ANILAN MAÇLAR

ben bu mantığa göre trabzonun bütün maçlarında şike tespit ettiydim geçen sene. küme düşürdüm trabzonu zaten sonra fm'de.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

loop said:

Şike yapılan maçlar

ŞİKEYLE ANILAN MAÇLAR

ben bu mantığa göre trabzonun bütün maçlarında şike tespit ettiydim geçen sene. küme düşürdüm trabzonu zaten sonra fm'de.

Beşiktaş'ı da Türkiye Kupasından men etseydin 5 sene.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...