mani Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 http://www.ttb.org.tr/index.php/Haberler/bbakan-2894.html said: BASIN AÇIKLAMASI Sayın Başbakan’a Acil Şifalar Dileriz Sayın Başbakan’ın 26 Kasım 2011 tarihinde Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir sindirim sistemi cerrahisi geçirmiş olduğu ve başarılı geçen ameliyat sonrası sağlığının iyi olduğu bildirilmiştir. Öncelikle Sayın Başbakan’ın sağlığına bir an önce kavuşmasını diliyoruz. Ancak tedavi sürecinde yaşanan birkaç “özellik” hekimlik ortamımızda bir süredir yaşananlar açısından dikkat çekici olup, kamuoyu ile paylaşılmasında yarar görüyoruz: 1- Başbakanın sağlık sorunu ile karşılaşması herkesin, her an sağlık sorunu ile karşılaşabileceği ve sağlığın herkes için süratle çözülmesi gereken bir hak olduğu basit gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. 2- Sayın Başbakan’ın daha önce birçok yöneticimizin aksine, ortaya çıkan sağlık sorununu Türkiye’de çözümlemiş olması, Sayın Erdoğan’ın ülke hekimlerine bir güven işareti olarak algılanmış ve tarafımızdan memnuniyetle karşılanmıştır. 3- Sayın Erdoğan bu aşamada her hastanın hakkı olan hekim seçme özgürlüğünü de kullanarak Marmara Üniversitesi’ni tercih etmiş ama hastanenin kadrosunda olmayan bir cerrahi kadro ile sağlık sorununu çözme yolunu seçmiştir. 4- Söz konusu cerrahi işlemi gerçekleştiren sayın meslektaşımızın bu girişimde son derecede yetkin olduğu ancak 26 Ağustos 2011 tarihindeki KHK çerçevesinde yapılan kısıtlayıcı işlemler nedeni ile uzun yıllar çalıştığı üniversiteden ayrılmak durumunda kalan bir meslektaşımız olması sağlık ortamının içine kasıtlı olarak sokulduğu karmaşık durumun ilginç bir örneği olmuştur. 5- Yürürlükteki hukuksal mevzuat ile diğer bireyler için yasaklanmış ve Sağlık Bakanı’nın “milli iradeyi temsil ederek” hassasiyet gösterdiği bu uygulama Sayın Başbakan için yürürlükten kaldırılmış gözükmektedir. 6- Sayın Sağlık Bakanı’nın sağlık hakkı çerçevesinde bu durumu ve uyguladığı politikaların yarattığı sayısız eşitsizliği “milli irade adına” değerlendirmesi beklentimizdir. Sayın Başbakana bir kez daha sağlıklı bir yaşam dileğimizi iletiyoruz. TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ TTB bilmiyor bu işi. Hep balon biliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Madem yasaya aykırı bir iş var bunu yapan doktor bilmiyor mu yasaya aykırı olduğunu? Bir doktor neden yasaya aykırı bir ameliyat yapmak istesin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 onu da sen hesapla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 throine said: Madem yasaya aykırı bir iş var bunu yapan doktor bilmiyor mu yasaya aykırı olduğunu? Bir doktor neden yasaya aykırı bir ameliyat yapmak istesin?Padişah diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 throine said: Madem yasaya aykırı bir iş var bunu yapan doktor bilmiyor mu yasaya aykırı olduğunu? Bir doktor neden yasaya aykırı bir ameliyat yapmak istesin? Cevabını yukarda Holy vermis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Ben sorun görmüyorum bu durumda hiç. Bu ülkede işler zaten hep böyle yürüyor. Bugünün dünden farkı olmadığının ispatı bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 TINNN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 ben yaparım siz yapamazsınız mantığı hep vardı.. hep konuşuldu. hep unutuldu. unutulmaması için daha fazla çaba sarfetmek gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 özel olayının kaldırılmasına yönelik yapılmış bi yasa bu, bu tarz açıkları olacak elbet. Yani yapılış amacı insanlara daha iyi hizmet verebilmek, yoksa millet ölsün gebersin diye bi mantalite yok. Ha başbakan için kural delindi, kanunda eksik bi nokta keşfedildi işte onların düşünemedikleri, düzeltilir umarım. yani şey ekleyebilirler "acil durumda her doktor her yerde hizmet verebilir" gibisinden bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 zaten tomar tomar paranız yoksa o profesör ameliyatınızı yapmayacaktı eski yasa olsa bile. kaybınız yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 anormal birşey yok hapiste olsa bile çıkarttırılır, yaptırılırdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 ops yanlış yer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 throine said: Madem yasaya aykırı bir iş var bunu yapan doktor bilmiyor mu yasaya aykırı olduğunu? Bir doktor neden yasaya aykırı bir ameliyat yapmak istesin? abi sonuçta bir taraf yasa ama diğer taraf insan hayatı. İnsanın da Recep Tayyip Erdoğan olduğuna hiç değinmiyorum bile :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Cevaplar şöyle. balon said: Kılıfa uydurmak falan böyle bir şey değil. Daha yeni abim Marmara Academy doktorlarından Doç.Dr. Çağlar Batman'dan onay alıp Marmara Üniversitesi hastanesinde ameliyat oldu. balon said: Aynı Academy vakfından hoca ile anlaşılıp kuzenim kulaklarından ameliyat oldu, yine aynı hastane. Özel hastaneleri tercih eden doktorlar da var, üniversite vakıflarında hastayla ve hastaneyle anlaşıp ameliyat yapan doktorlar da var. Bu 2 durum örnek teşkil eder, demek ki yasaya aykırı bir şey yok. Klasik muhalefet gaz verilerek çarptırılmaya çalışmalar. Olasılıklar da ; balon said: 5 ihtimal geliyor aklıma. 1- Bu doktoru da atmaya çalıştılar diyorlar ya. Parasız inanılmaz, ölmüş bitmiş adamcağız. Bu muayene değişikliği adamın ağzını o kadar kokutmuş ki parayla satın aldılar. Paraya itibar etti. 2- Vicdan sahibiydi. Yaw bu adam bu ülkenin ne olursa olsun başbakanı, millete lazım dedi. 3- Bu iş gayet yasal. O da dolayısıyla herhangi bir şüphe duymadı. İnsanlık adına kendi vazifesini yaptı. 4- Hepsi 5- Korktu o yüzden yaptı. En senaryosuz ve doğru olan 3.ihtimal. Bu adam başbakansa, dünyanın her yerinde en kral doktorlar bulunmaya çalışılır fakat daha ziyade doktorlar bunun ameliyatını yapmak için de yarışırlar. Bir yerde itibar da meselesidir. Aynı yazıda köşe yazarı, bu doktorun da şutlanmaya çalıştığını ve doktorların böylece zor durumda bırakıldığını zorlamaya çalışsa da adamın itibar ve konumundan hiç de böyle bir sıkıntı yaşamadığı görünüyor. Yani azıcık düşünebilen biri bu cevapları kendiliğinden verebilir de ben konudaki düşünme seviyesi o kadar düşük olunca yazmadan edemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 mani said: http://www.ttb.org.tr/index.php/Haberler/bbakan-2894.html said: BASIN AÇIKLAMASI Sayın Başbakan’a Acil Şifalar Dileriz Sayın Başbakan’ın 26 Kasım 2011 tarihinde Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir sindirim sistemi cerrahisi geçirmiş olduğu ve başarılı geçen ameliyat sonrası sağlığının iyi olduğu bildirilmiştir. Öncelikle Sayın Başbakan’ın sağlığına bir an önce kavuşmasını diliyoruz. Ancak tedavi sürecinde yaşanan birkaç “özellik” hekimlik ortamımızda bir süredir yaşananlar açısından dikkat çekici olup, kamuoyu ile paylaşılmasında yarar görüyoruz: 1- Başbakanın sağlık sorunu ile karşılaşması herkesin, her an sağlık sorunu ile karşılaşabileceği ve sağlığın herkes için süratle çözülmesi gereken bir hak olduğu basit gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. 2- Sayın Başbakan’ın daha önce birçok yöneticimizin aksine, ortaya çıkan sağlık sorununu Türkiye’de çözümlemiş olması, Sayın Erdoğan’ın ülke hekimlerine bir güven işareti olarak algılanmış ve tarafımızdan memnuniyetle karşılanmıştır. 3- Sayın Erdoğan bu aşamada her hastanın hakkı olan hekim seçme özgürlüğünü de kullanarak Marmara Üniversitesi’ni tercih etmiş ama hastanenin kadrosunda olmayan bir cerrahi kadro ile sağlık sorununu çözme yolunu seçmiştir. 4- Söz konusu cerrahi işlemi gerçekleştiren sayın meslektaşımızın bu girişimde son derecede yetkin olduğu ancak 26 Ağustos 2011 tarihindeki KHK çerçevesinde yapılan kısıtlayıcı işlemler nedeni ile uzun yıllar çalıştığı üniversiteden ayrılmak durumunda kalan bir meslektaşımız olması sağlık ortamının içine kasıtlı olarak sokulduğu karmaşık durumun ilginç bir örneği olmuştur. 5- Yürürlükteki hukuksal mevzuat ile diğer bireyler için yasaklanmış ve Sağlık Bakanı’nın “milli iradeyi temsil ederek” hassasiyet gösterdiği bu uygulama Sayın Başbakan için yürürlükten kaldırılmış gözükmektedir. 6- Sayın Sağlık Bakanı’nın sağlık hakkı çerçevesinde bu durumu ve uyguladığı politikaların yarattığı sayısız eşitsizliği “milli irade adına” değerlendirmesi beklentimizdir. Sayın Başbakana bir kez daha sağlıklı bir yaşam dileğimizi iletiyoruz. TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ TTB bilmiyor bu işi. Hep balon biliyor. bi daha koyayım bari. Kuzen yerine senin gözleri ameliyat etselerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Sevgili arkadaşım, zeka küpü arkadaşım. Okuma kültürü edin de boş boş tabipler kurumu falan diye ağlama. Sana ben olmuş, her gün olan, hala olan bir olaydan bahsediyorum. Bizzat benim başıma 2 kez gelen, yakın akrabalarıma da uygulanan bir olay bu. Biz, nev-i şahsımız, aile efradı, özel bir hastaneden bir doktorla anlaştık. Ve bu doktor hastane kadrosunda değildi. Sadece Academy vakfında görevli bir doktordu. Eski Marmara Üniversitesi hocalarındandı. Şu an bu vakıfta yer alıyor. Doktor işinin ehli olduğu için doktorla konuşuldu, hastanedeki arkadaşları tarafından oranın eski hocası olduğu için yer bulundu, Marmara Üniversitesi ameliyathanesinde ameliyat edildi. Hem kardeşim, hem kuzenim. Ve burada istirahat ettiler. Bana bu olayı açıkla. Bu olay legal miydi, yasalara aykırı mıydı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Yoksa ben de mi padişahtım ve kellesi gidecek diye mi korktu bu doktor benden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 araya tanıdık sokmuşsundur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Hiç sorma, hastaydım bigün ve işe gitmek istemiyordum. Sanırım bir gece boyunca istirahat verecek bir doktor aradım. Anadolu yakasındaki çoğu acile gittim fakat alamadım =) Bol tanıdık ortalık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Ben doğrusu yasanın nasıl delindiğini anlamadım. Aktif olarak çapada çalışan bir doktor (prof) kardeşimi ameliyat etti özel bir hastanede 26 ağustos muydu neydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 tamam yasa da 26sında çıkmış işte son güne bırakmış sizin doktor eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Cevaplar ne güzel yalnız. Araya tanıdık sokmuşsundur, adam tarihi hatırlamıyor kesin 26'sına senin doktor bırakmıştır. Başka tartışmalarda da pozitivizmin kralı olursunuz, sizden daha olaylara tek bir ihtimalden bakan olmaz eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 O açıklamayı yapan tabibler başkanı mıdır nedir onu bir aya alırlar artık birşeylerden içeri. Kirli dosyaları falan çıkar ortaya kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Yerine balon'un kuzenin ameliyatı yapan hocayı getirsinler :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Ardeth said: mahalle muhtarı bile olamayacak adamları bakan, milletvekili yaparlarsa böyle saçma sapan şeyler bol bol karşılaşırız. ne yazık ki milletin tepesine koydukları insanların çoğu vasıfsız, çoğu kukla. neyi neden yaptıklarını onlar da pek bilmiyor muhtemelen o yüzden de hazırlıksız açıklamaya falan çalıştıklarında sıvıyorlar baya. abi şu kısım özellikle o kadar çok hissettiriyor ki kendini. aklıma direk şu video geldi: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar