Suark Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 öldürücek beni bu boyun ağrısı İş yerinde bilgisayar başındayım, evdede öyle. Neyse aylar önce başladı, sonra barfikste zorladım iyice arttı, gece uyandırdı falan. Kımıldayamadım yerimden, acile gittim bi iğne oldum ondan sonra ilaç verdi döndüm eve. Sonra hastaneye gittim, ilaçlar işe yaramadığından acaba boyun fıtığımı var deddim. Kontrol ettiler yok bişi die çıktı. Başka ilaçlar ve egzersiz aldım işte. Sallamadım ilaçları, hap map almayım dedim boyun fıtığı yoksa geçer. Geçtide 2-3 hafta sonra. Bayramda iyice uzak kaldığım için güzel oldu, tamamen kesildi ağrılar ama dün; zaten zorlamaya başladığımı hissediodum Akşam girdi bi ağrı, tutuldu boynum. Hemen bez ıslatıp(sıcak) koydum oraya, tekrar ettim bunu doktorun dediği gibi. Çok hafiflemedi Yattım yatağa, kalkamam diye düşündüm çünkü çok kötü oluyor uyanınca, iş var nasıl kalkıcam die düşünürken ilaçlar aklıma geldi dolapta hem kremler var hem çeşitli kas gevşeticiler. En son verileni aldım, doktor demişti 1 tane iç, uykunu getirebilir o yüzden akşam iç. almadan önce prospektüsü açtım, baktım ki yan etkilerini okumaya başladım bissürü yan etkisi var meretin, tamam dedim mide bulandısı şu bu çekilir, hem yan etkisi olcakki etkisi olsun Ama "ender" dediği bi etki vardı orda, 1/1000 ve 1/10000 arasında goruluomus ( ki bence ender deil bu ) halüsinasyon,uyku bozukluğu, insomnia? gibi etkileri varmış. Halusinasyondan tırstım tabi, almadım önce. Biraz daha uğraştım ama olcak gibi deil. Attım ağzıma bitane, ulan dedim kas gevşeticinin neden böle bi etkisi olsun ki yani. Neyse, sabahın 4'ünde kalktım ( 10 buçuk gibi uyumuştum ). Dedim oh diğerleri vurmadı uykusuzluk vurdu. O saatten beri sabah 7 ye kadar sıcak bezle ısıtma yaptım, arada dizi izledim falan. Şimdi işteyim ve çok ağrıyor, laptopu bıraz yukarı aldım. Kafayı cevırmem gerekıyor habıre sanırım, ama acıyor ya :/. Bide arada yürürken acı spazmı giriyor. off napıcam? öğle arası gidip bi acile iğne olayım falan diorm çekilmio böle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Kiraçlenme başlangıcı veya boyun fıtığı başlangıcı olabilir dediğin gibi. Birkaç egzersiz var onları dene istersen. 1. İki kolunla da sırası ile diğer kolunun kürek kemiğine dokunmaya çalış bu esnada diğer kolunla dirseğinden destek yap. 2. kolunu düz tut sonra diger kolunla dirsekten tutup göğsüne doğru bastır. Bunu 5 saniye süreler ile yap. Genelde ağrı ilk başladığında işe yarıyor bunlar. Bir de boyun ağrısı için cidden işe yarayan özel yastıklar var viscoları 50tl tempur marka olanlar 250TL falan. Bende visco olan var çok farkettirdi ama bazılarını etkilememiş veya rahatsız da etmiş. Geçmiş olsun illet bişidir boyunağrısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyvanna_Dolores Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 bezi sıcak su ile ıslatmak yerine şöyle bişeyler ya da direk sıcak su torbası ıslak bez boynunda soğuduktan sonra daha kötü tutulmasına neden olmaz mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 yastık olayına bakayım, ıslak bez ılıyınca hemen oraya havlu koyup tekrar sıcak su koyuyorum. haftasonu hiç bilgisyara bakmamam lazm pff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Bazen o kocakarı metodları ise yarıyor ama. Sirkeli sıcak suya batırılmış havlu. Stinks but works... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 boyun fıtığı var sende. 2 aya kadar da boynundan aşağısı felç olur, bokunu torbaya bırakırsın demesi benden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 aynı sorun bende de ama belimden boynuma kadar tutukum yaklaşık 2aydır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dddbb Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 boyun egzerleri yap. sıcak su filan rahatlatır ama başka bi şey yapmaz. boyun egzersizlerine başla geciktirmeden. işe yaramaz diye boşverme gerçekten kısa sürede sonuç alırsın. günde 10 dakikanıda almaz. ayakta dik bir pozisyonda ellerini üst üste gelecek şekilde alnına koy. ellerini sabit tutarak boyun kaslarınla ellerini bastır. 10 sn boyunca bastır bırak. 10 kezde tekrarla. ama ilk başlarda çok hafif bastırmaya dikkat et. aynı hareketi sağ sol ve arka taraflar içinde tekrarla. gün içerisinde 2-3 kez tekrarla bu egzersizi. ilk 1-2 gün baş dönmesi olabilir ama geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 http://boyunfitigi.belveboyunfitigi.com/boyun-egzersizleri.html bunlar dimi, yaptım şimdide bakalım... saolun ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Onlar genelde başlangıç veya bitiş zamanlarında yapılması işe yarıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 ezbere eksersiz falan yapma. doktora gittim demişsin; ama bir kere daha görün ve dediğim gibi ezbere iş yapma. boynumu çalıştırıyorum zannederken mevcut bir sorunu daha da zora sokabilirsin. ayrıca 2 ay süren saymaya devam ediyor. acilen bir çözüm bulman lazım yoksa felç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmithWesson Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Abi huun ciddi mi konuşuyorsun yoksa şakacıktan mı 2 ay diyorsun çok merak ediyorum. İçime kurt düşürdün bütün gün pc başında olursan boynundan aşağısı çalışmaz diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dddbb Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 en önemlisi boynunu sakın kütletme doktorların en gıcık olduğum yanıda budur. herşeyi bilirler ama ölürlerde söylemezler böyle önemli detayları boynunuzda sorun yoksa bile yapmayın. istemeden sürekli kütleyip duruyorsa spor yapın. kütlemeler azalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Ben hep kütletiyorum biş iolmuyor demeyin zaten 1 kere bişi olur o kütletme ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 öldürmez süründürür. ama öldürmez. korkma bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Bkz. Christopher Reeve Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 çok boyun egzersizi çeşidi var. doktorun söylediğini yap. gece yatma pozisyonun çok önemli. 30lara kadar hiç sorun yaşamamıştım ama yaş ilerledikçe böyle şeylere dikkat etmek gerekiyor. boynun asla boşlukta kalmasın, yastığın tam doldursun. sırt üstü yatmak çoğu zaman çözüm ama vücut yan dönmek istiyor, o durumda esas boyun pozisyonu devreye giriyor. boynu tam doldur yastıkla ama boynun ve başın pozisyonu bel iskeletiyle aynı çizgide olmalı. kafa omurgaya açılı kalırsa veya bir kırıklıkla aynı doğrultuda olursa sabah uyandığında bulduğun ağrı 2-3 gün sürer. gençlikten kalma yatakla sevişir gibi bi pozisyonda yatıyorsan da o alışkanlıktan vazgeçmen gerekir. yan yatma derken tam yan yatma pozisyonuna alışmalısın. altta kalan kol falan uygun bi yere yerleşmeli, uyuşmadan,i başka bi yeriş ağrıtmadan bi yer bulmalı. gerekirse 2 ince yastığı üstüste koy. hazır çözümler sana uymayabilir kendi çözümünü üretmen gerekebilir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Hoca bir seyler denemeden bekletmeden git direkt doktora. Senin tutulma sandigin seyin en muhtemel sebebi boyun fitigi ya da boyun fitigi baslangici. Ek olarak eklemlerinde ve sirtinda da benzer bir sorun varsa, ozellikle havalar soguyunca hissediyorsan bu agrilari romatizma misali disk kaymasi da gayet muhtemel. Bende ikisi de var. Sakaya gelen seyler degil. O yuzden aman dikkat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Abi internetten ancak kesin şeylere bakılabilir, sen öyle belirtilerden teşhis koymaya kalkarsan, boşuna endişelendirirsin kendini. Aynı şekilde prospektüsdeki yan etkilere bakıp da ilaç almamak olmaz. Doktora gidiceksin, onun verdiği ilaçları alıcaksın. Bir de doktora danışmadan egzersiz yapma bence. Söylenen egzersizler bir önlem, şimdi ciddi bir şey olduysa aynı egzersizler ters etki yaratabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Başkaca bir halt yoksa, bölgedeki kaslar zayıf olduğundan oluyordur bu nane boyun kaslarını güçlendirecek egzesizler yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Kireçlenme gibi duruyor. Fıtık olunca anlıyorlar zaten. Benim de belde var böyle şikayetim, 21 yaşında belimde kireçleme var lan. Hem zorlamaktan işte. Adam gibi ısınmadan egzersiz yapıyoruz. Ani ve ağır hareketler yapıyoruz. Dengesiz yük kaldırmaktan mesela benim belimin sıkıntısı, dükkanda 2 gün ağır iş olsa 3. gün akşamı kaplıcaya gitmek zorunda kalıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 kireç değil de kas tutulmasıyla ilgili bir sorunsa rheumon sprey şiddetle tavsiye ederim, şayet henüz kullanmadıysan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Certhas Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2014 Sam said: kireç değil de kas tutulmasıyla ilgili bir sorunsa rheumon sprey şiddetle tavsiye ederim, şayet henüz kullanmadıysan. bunu bi deneyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2014 Ne yapın ne edin o boyun düzleşmesin beyler. Boyun düzleşince hayat da düzleşiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2014 Bana ve ailede kullanan herkese iyi geldi şimdiye kadar, geçmiş olsun. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar