Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

öldürücek beni bu boyun ağrısı(tutuğu)


Suark

Öne çıkan mesajlar

öldürücek beni bu boyun ağrısı

İş yerinde bilgisayar başındayım, evdede öyle.
Neyse aylar önce başladı, sonra barfikste zorladım iyice arttı, gece uyandırdı falan.
Kımıldayamadım yerimden, acile gittim bi iğne oldum ondan sonra ilaç verdi döndüm eve.

Sonra hastaneye gittim, ilaçlar işe yaramadığından acaba boyun fıtığımı var deddim. Kontrol ettiler yok bişi die çıktı.
Başka ilaçlar ve egzersiz aldım işte.

Sallamadım ilaçları, hap map almayım dedim boyun fıtığı yoksa geçer. Geçtide 2-3 hafta sonra.

Bayramda iyice uzak kaldığım için güzel oldu, tamamen kesildi ağrılar ama dün; zaten zorlamaya başladığımı hissediodum
Akşam girdi bi ağrı, tutuldu boynum. Hemen bez ıslatıp(sıcak) koydum oraya, tekrar ettim bunu doktorun dediği gibi. Çok hafiflemedi
Yattım yatağa, kalkamam diye düşündüm çünkü çok kötü oluyor uyanınca, iş var nasıl kalkıcam die düşünürken ilaçlar aklıma geldi

dolapta hem kremler var hem çeşitli kas gevşeticiler. En son verileni aldım, doktor demişti 1 tane iç, uykunu getirebilir o yüzden akşam iç.
almadan önce prospektüsü açtım, baktım ki yan etkilerini okumaya başladım
bissürü yan etkisi var meretin, tamam dedim mide bulandısı şu bu çekilir, hem yan etkisi olcakki etkisi olsun
Ama "ender" dediği bi etki vardı orda, 1/1000 ve 1/10000 arasında goruluomus ( ki bence ender deil bu ) halüsinasyon,uyku bozukluğu, insomnia? gibi etkileri varmış.
Halusinasyondan tırstım tabi, almadım önce. Biraz daha uğraştım ama olcak gibi deil.
Attım ağzıma bitane, ulan dedim kas gevşeticinin neden böle bi etkisi olsun ki yani. Neyse, sabahın 4'ünde kalktım ( 10 buçuk gibi uyumuştum ). Dedim oh diğerleri vurmadı uykusuzluk vurdu.

O saatten beri sabah 7 ye kadar sıcak bezle ısıtma yaptım, arada dizi izledim falan. Şimdi işteyim ve çok ağrıyor, laptopu bıraz yukarı aldım.
Kafayı cevırmem gerekıyor habıre sanırım, ama acıyor ya :/. Bide arada yürürken acı spazmı giriyor.

off napıcam? öğle arası gidip bi acile iğne olayım falan diorm çekilmio böle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kiraçlenme başlangıcı veya boyun fıtığı başlangıcı olabilir dediğin gibi. Birkaç egzersiz var onları dene istersen.
1. İki kolunla da sırası ile diğer kolunun kürek kemiğine dokunmaya çalış bu esnada diğer kolunla dirseğinden destek yap.
2. kolunu düz tut sonra diger kolunla dirsekten tutup göğsüne doğru bastır.
Bunu 5 saniye süreler ile yap. Genelde ağrı ilk başladığında işe yarıyor bunlar.
Bir de boyun ağrısı için cidden işe yarayan özel yastıklar var viscoları 50tl tempur marka olanlar 250TL falan. Bende visco olan var çok farkettirdi ama bazılarını etkilememiş veya rahatsız da etmiş.
Geçmiş olsun illet bişidir boyunağrısı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

boyun egzerleri yap. sıcak su filan rahatlatır ama başka bi şey yapmaz. boyun egzersizlerine başla geciktirmeden. işe yaramaz diye boşverme gerçekten kısa sürede sonuç alırsın. günde 10 dakikanıda almaz.

ayakta dik bir pozisyonda ellerini üst üste gelecek şekilde alnına koy. ellerini sabit tutarak boyun kaslarınla ellerini bastır. 10 sn boyunca bastır bırak. 10 kezde tekrarla. ama ilk başlarda çok hafif bastırmaya dikkat et. aynı hareketi sağ sol ve arka taraflar içinde tekrarla. gün içerisinde 2-3 kez tekrarla bu egzersizi. ilk 1-2 gün baş dönmesi olabilir ama geçer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ezbere eksersiz falan yapma. doktora gittim demişsin; ama bir kere daha görün ve dediğim gibi ezbere iş yapma. boynumu çalıştırıyorum zannederken mevcut bir sorunu daha da zora sokabilirsin.

ayrıca 2 ay süren saymaya devam ediyor. acilen bir çözüm bulman lazım yoksa felç
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok boyun egzersizi çeşidi var. doktorun söylediğini yap. gece yatma pozisyonun çok önemli. 30lara kadar hiç sorun yaşamamıştım ama yaş ilerledikçe böyle şeylere dikkat etmek gerekiyor.

boynun asla boşlukta kalmasın, yastığın tam doldursun. sırt üstü yatmak çoğu zaman çözüm ama vücut yan dönmek istiyor, o durumda esas boyun pozisyonu devreye giriyor. boynu tam doldur yastıkla ama boynun ve başın pozisyonu bel iskeletiyle aynı çizgide olmalı. kafa omurgaya açılı kalırsa veya bir kırıklıkla aynı doğrultuda olursa sabah uyandığında bulduğun ağrı 2-3 gün sürer.

gençlikten kalma yatakla sevişir gibi bi pozisyonda yatıyorsan da o alışkanlıktan vazgeçmen gerekir. yan yatma derken tam yan yatma pozisyonuna alışmalısın. altta kalan kol falan uygun bi yere yerleşmeli, uyuşmadan,i başka bi yeriş ağrıtmadan bi yer bulmalı. gerekirse 2 ince yastığı üstüste koy. hazır çözümler sana uymayabilir kendi çözümünü üretmen gerekebilir :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hoca bir seyler denemeden bekletmeden git direkt doktora.

Senin tutulma sandigin seyin en muhtemel sebebi boyun fitigi ya da boyun fitigi baslangici.

Ek olarak eklemlerinde ve sirtinda da benzer bir sorun varsa, ozellikle havalar soguyunca hissediyorsan bu agrilari romatizma misali disk kaymasi da gayet muhtemel.

Bende ikisi de var. Sakaya gelen seyler degil. O yuzden aman dikkat.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi internetten ancak kesin şeylere bakılabilir, sen öyle belirtilerden teşhis koymaya kalkarsan, boşuna endişelendirirsin kendini. Aynı şekilde prospektüsdeki yan etkilere bakıp da ilaç almamak olmaz.

Doktora gidiceksin, onun verdiği ilaçları alıcaksın. Bir de doktora danışmadan egzersiz yapma bence. Söylenen egzersizler bir önlem, şimdi ciddi bir şey olduysa aynı egzersizler ters etki yaratabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kireçlenme gibi duruyor. Fıtık olunca anlıyorlar zaten.


Benim de belde var böyle şikayetim, 21 yaşında belimde kireçleme var lan.

Hem zorlamaktan işte. Adam gibi ısınmadan egzersiz yapıyoruz. Ani ve ağır hareketler yapıyoruz. Dengesiz yük kaldırmaktan mesela benim belimin sıkıntısı, dükkanda 2 gün ağır iş olsa 3. gün akşamı kaplıcaya gitmek zorunda kalıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...