Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC Fişe Takınca Çalışmaya Başlıyor

Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Elime çok enteresan bir kasa geçti. Fişe takınca:
Fanlar çalışıyor,
Kasanın önündeki ışık yanıyor,

Keyboard, Mouse, Monitor, CD Romlar çalışmıyor. Power tuşuda çalışmıyor sigortadan kapatabiliyorum.

Yapılanlar:
- 3 farklı ekran kartı denendi.
- Bios pili çıkarıldı, resetlendi.
- Ram çıkarılıp tekrar takıldı.
- Farklı hdd denendi.
- Farklı monitor denendi.

Edit: Bilgisayarcıya götürüldü anakartının tetikleyici reseptörü arızalanmış yapılsa bile iyi randıman alınamaz dendi ve yeni anakart takmak için 200 tl + kdv fiyat çıkarıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

bi seçenek var ya, hatta aklımda biosta( nerden kaldıysa bu tamamen hayal ürünü de olabilir ) bile böle bi seçenek olabileceği kalmış aklımda. Ama var böle bi seçenek.

hmm bios resetlemişsin zaten, tamam o zaman o tuşun kablolarını takip et orlarda bi yerde bişiler vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı sorun bende var her şeyi denedim.

Bizimkilerin yanında yatıyor öyle bilgisayar, ya işlemci ya anakart sorunundan kaynaklı olduğuna kanaat verdim. 2.el işlemci anakart falan bizim oralarda olmadığı için kalmıştı öyle. Bir ara getirip yaptırcam bilgisayarı.

Amd +3500 venice
Radeon X850XT

falan vardı alette. Çok severek almıştım çokta hayrını gördüm. Bizimkilerin yanına gittiğimde öyle yan yatık gördükçe moralim bozuluyor :/

Bu şubatta yapayım onu iyi hatırlattın.

( Kısacası ya anakart yada işlemci gidik. )
Sosyal ağlarda paylaş

DareJedi said:

Bende format atmadan önce PC kapalı olmasına rağmen modem internette işlem yapılıyor gibi yanıp sönüyordu format atınca farkettim ki meğersem bilgisayar kapalı iken internet ışığının sönük olması gerekiyormuş. Demekki pc kapalı dahi olsa birşeyler çalışıyormuş...

şu kıllandırıcı bir durummuş, cidden ne neden olabilir buna?
Sosyal ağlarda paylaş

DareJedi said:

Bende format atmadan önce PC kapalı olmasına rağmen modem internette işlem yapılıyor gibi yanıp sönüyordu format atınca farkettim ki meğersem bilgisayar kapalı iken internet ışığının sönük olması gerekiyormuş. Demekki pc kapalı dahi olsa birşeyler çalışıyormuş...

Geçen de benim başıma geldi, elektrik gitmişti evde, bir baktım modemin ışığı yanıp sönüyordu. İçim ürperdi bir anda.

Çok gergin dakikalardı ...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...