Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Şu adamlara solcu diyerek eskinin solcularına hakaret etmeyin lütfen, 80 dönemi yaşamış solcuların hikayeleri dinlediğimde babamdan bunlar anca en ufak bir sıkıntıda hemen arkadaşlarını satanlar gibi oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 En çok yoranda insanı, anlaşılamamak. Ne kadar anlatmaya çalışsakda kendimizi yine dinlemiyor anlamaya çalışmıyor, kafanızda ki oluşmuş şablona yerleştirip, tasnife bayılıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Anlaşılamamk demişsin de, son mesajında 80 sene önceki bir şeyi 25-15 sene önce arası bir dönem ile örneklendirip günümüz + geleceğe dair yorum yapmışsın Law. Geleceği yorumlamak için tabi ki geçmişi ele almak en mantıklısı ama bahsettiğimiz 3 dönemde birbirine oldukça uzak 3 farklı yönetim ve mantık olduğunu da ele almak gerek. İlki tek partili ve yeni kurulmuş bir dönem, ikincisi soğuk savaş dönemi, gladio falan cirit atıyor ülkede, üçüncüsü ise BOP mu desek yeni Osmanlı mı desek aydan aya ne olduğu değişen garip bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Hepsindeki ortak nokta şu, devlet varlığını korumak için yasaları ve anayasayı çiğnemiştir, insan hakları ihlalleri yapmıltır. Bu hep devam etmektedir ve edecektirde, devlet kutsal ya vazgeçilmez ya, en şiddetli şekilde kendini müdahele eder. Dersimde yaptığı katliam (isyancılar ile mücadele edecek elbette) ile, PKK (dağkdai teröritler vuracak tabi ona katılıyorum) ile mücadelede yaptığı insan hakları ihlalleri ile ve şimdide AKP devan ediyor aynı hadise, 1980 lerde yaptığı insan hakları ve yine yargısız infazlar ile. Hepside Halkın çoğunluğunca kabul görerek, güvenliğiniz tehdit altında diye yapılmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Tabii bu arada terör örgütü pkk ile dersimde ki birbirleriyle akraba sayılır yaptıkları terördür ve dersimin başlattıgı savaşa 'hayır ben seni devletim olarak goruyorum ama ben ağayım burası benım mekanım tanımam seni sadece ülken içinde yaşıyorum' kafası insan haklarına uygundur. Askerleri bombardımana tutmak uygundur. Kusura bakmayın solcu kafaları yeni nesil zamazingolar fakat bende başta olsam sende başta olsan ülkende ki askeri katleden adamın mekanını basar yakar yıkarsın bu nettir bunun daha lamı cimi yok hemde bu olay tam o arada hazır herkesi öldüre öldüre yardıra yardıra yokluktan var ettigin ülkenin varlıgını tekrar tehdit ediyorsa gözünün yaşına bakmazsın. Eğer bir ülkeye kafa tutuyorsan yapılanı göze alıcan bu yapılan yine iyi daha beterleri bile yapılabilirmiş önlem amaçlı yapılmamış bu oldu gerçi daha iyi önlem alınabilirmiş az yapılmış. Tekrarlıyorum özellikle bu kürtlere sempatizan bakan tiplere tekrar gözden geçirin düşünceleri iki taraftan bakmaya çalışın ne kadar aşırı kürt faşizanı oldugunuzu anlayacaksınız sadece askerlerin yaptıgı işlere odaklanıp acaba bunların canı sıkıldı ondan mı yaptı bunu dediler yoksa dersim halkı hakettigini mi buldu dıye bir bakın. Bazı şeyler o kadar kabul edilemezdir ki 13 bin masum insanı öldürürsün ugruna devamı gelmesin diye bu bu kadar net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Ben PKK nın yaptığı insan hakalrına uygundur demedim zaten adamları dağda öldürüyorlar, dersimde ki isyancılar zaten asıldı ve idam edildi ve o isyancıların Türk askerini öldürmesi insan hakalrına uygun demedim. Adamlar zaten asıldı öldürüldü. Olay kapandı. Ama sen kafandaki bir şablona göre yine beni aldın bir yere koydun ve demediğim şeyleri sanki demişim gibi bana birşeyler yazıyorsun. Bunları git bir kürtçüye yada kafandaki solcu neyse git onlara bul ve söyle. 13 bin masum insanı öldüren zihniyet löl, bir daha tekrarlanmasın diye öldürülmüşler, ne kadar epic ve şiirsel löl. İşte o adamlar zavallı ve aciz, arkalarından gidersiniz çünkü ona layıksınız hah işte kendinizi böyle ele verin ki tam olarak aklınızdan ne geçiyor öğrenelim. Tamda bu şekilde idare edilmeye ve yönetilmeye mahkumsunuz tamda olması gerektiği gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Son paragrafa kadar iyi gidiyordun Law ama paticikte direk şahsa yönelik hakaret ya da tepkinin herhangi bir başlığı 2 sayfa daha uzatmaktan başka bir işe yaramadığını öğrenelim artık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Kimseye hakaret etmedim ettiysem "özür dilerim", sadece söyledikleriniz sizi ele veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Elbette ben o dönem ki yönetime laf etmedim ki ve hatta olayları inkar bile etmedim. Biri kalkıp mithatın dedeleri yapmış dersim katliamını dese teşekkür ederim direk. Bu tarz ayaklanmalar 'masum' diye adledilen insanları yokederek bitirilir aksi takdirde sen 50 kişi öldürürsen aşiret ve ağalık sistemiyle yürüyen bu rezil afrika kabilesi çakması toplum daha kalabalık isyan çıkartmaya çalışır sesimizi çıkartmadıgımız donemde ne patlamalar ne molotoflar görüyoruz daha yeni yazdım üniversite ögrencisi harç için laf edince bile hapse girerken bu otobus molotoflayanlar dışarda neden? kürt çünkü onu içeri alırsan molotof attı dıye degil kürt diye içeri aldın sayılcak. Yani senin dedigin 'onlar kötü ya öbürleri masum olanları say onlar nolcak' dediklerin kötüleri öldürdükten astıktan sonra birer tehdit o kadınlar cocuklar bile tehdit cunku o 'kötü' adamlar ölünce geriye onlar kalıcak ve bir gün vengeance diye karşına çıkıcak hepsi. Eğer kökünü kazırsan noluyor tunceli her seçimde gösteriyor. Millet özür diliyor birileri adına falan bişi oluyor ama isveç sendromu ortada. Birde bugün bdp/pkk bir arada orda kendi başına ülke kurdu laf etmeyince onlar ne kadar kalleş onu da goruyoruz ses etmeyince böyle. Bugün doguda yeni dersim olsa umrumda olmaz bunca yapılan bunca türklere karşı haksızlıktan sonra ki ölümleri demiyorum dikkat edin 'türkler tü kaka' o kadar çok dendi ki kanım donuyor. Dersimde yapılanlar aynı dedıklerınız gibi yapıldı ve hepsi yapılmalıydı mecburiydi. Hiç itiraz etmedim kafa yapınız bu löl laflarına öldürmesen nolacaktı bütün herşeyi halletik bir leylek kalmıştı onu mu yaptık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Masum insanların gelecekde tehdit oluşturacakları kaygısı ile yok edilmesini meşru görmek kabul edilemez. Kısa keseceğim sonuçda bunlarda senin fikirlerin elbette yazacaksın istediğin gibi, ama katılmıyorum ve yanlış düşünüyorsun bence. Dilediğin gibi yazmaya devam edebilirsin elbet ama ben kendimi yeterince ifade ettiğimi düşünüyorum, ve tekrara düşmemek adına daha fazla yazma gereği görmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Elbette durum ortada sen bunca insanın bir gün 'bunlar abimizi babamızı öldürdü' mantıgıyla geri gelip tekrar insanları öldürebilecegini göze alarak yine de 13.000 civarı masum insan öldürülemez çünkü bunlar o an savaşta degil elinde silah yok sana tam o an tehdit degil bunu yapmak 'insanlık' mantıgına uymaz diyorsun. Haklısın da insanlıga sıgmaz fakat askeriyeye sıgar. O an ne kadar askerlige dayalı bir ülke oldugumuz ortada bir dersim isyanı çok çok yanlış zamanda olmuş keşke 20-30 sene sonra olsaymış hem isyan bu kadar buyumezdi hem bu kadar insan ölmezdi. Bende istemem 13.000 insan ölsün ne kürt ne japon ne vietnam farketmez bu ırkla alakalı bir olay degil bir kere sorun çok yanlış zamanda çok yanlış yerde çok yanlış işi yapmışlar e yazık olmuş tabii keşke olmayaymış hiç ne isyan ne katliam keşke kardeş kardeş süper geçinseymişiz ve bu hala boyle olsaymış, olmamış malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Mithat said: Atatürk çok sıkılmıştı bir gece arkadaşlarıyla içerken kalkın şunları asalım keselim bize de meze olur dedi gibi bir dersim katliamı anlatılma yolunda emin adımlarla ilerliyor saf solcular. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 pkk'dan bide kubilay'ın kafasını kesenlerden şeyh said'den falan da özür dilesin artık cehaaapeeee. ah şu cehape zihniyeti yok mu :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Law said: 13 bin masum insanı öldüren zihniyet löl. Dersim olaylarında Nüfus idaresinden açıklanana göre "6 bin 868" kişi ölmüştür diyor? Yıllık 1800 ila 2k arası kişi zaten doğal yollardan ölüyormuş 1936, 1937, 1938 ve 1939 yıllarında doğal yollardan ölenleri de toplayıp isyanlarda ölenlere katıp 13000 sayısına böylemi ulaşıyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 şu geçmişten günümüze "hesaplaşılacak" "yüzleşilecek" şeyleri sıralıyorlar ya liberaller, bir en son tutuklulukları falan yazamıyorlar o listenin sonuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 geçmişle hesaplaşmaya başlıyorsak bizi Talas Savaşına sokan kimse onunla başlayalım asıl, adam farkında olmadan nelere neden oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Aket-Atum said: geçmişle hesaplaşmaya başlıyorsak bizi Talas Savaşına sokan kimse onunla başlayalım asıl, adam farkında olmadan nelere neden oldu. talas savaşına girenler türktü olm, bizim gibi türk, ermeni, rum kırması değillerdi hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Mithat said: Sanki orda burası bizim buraya karışmayacaksın diyerek onlarca askeri katleden dersimliler degil sanki o bunu yapanın eşi kızı annesi degil ölen 'masum kadınlar çocuklar' sanki o molotoflu ergenler gibi orda ki askere kafan tutan çocuklar degil. zihniyete bak allah aşkına. yarın bir gün yasalara karşı gelen bir iş yaparsan senin ananı, babanı, kardeşini de tıkalım içeriye. kızına şimdilik birşey yapmamaya karar verdim; ama belli olmaz. suçlunun kızı ne de olsa. ?!?!?!? mithat paşa! sen misin yoksa? heeh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Eğer birgün 'eşitlik' uğruna onlarca insanı tek başıma katleder bir binanın tamamını gider canlı bomba olarak patlatırsam degil annemi babamı yedi sülalemi taksimde asın canlı yayında her kanalda verilsin bu kadar net. edit: tabii örnektir bu şimdi filtre falan başladı patlatma falan yok örnek olarak kullanıyoruz sayın filtre sahipleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 sen daha filtreyi anlamamışsın, öbür konuyu nasıl anlatayım? ben bu davadan çekiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Regalya said: Law said: 13 bin masum insanı öldüren zihniyet löl. Dersim olaylarında Nüfus idaresinden açıklanana göre "6 bin 868" kişi ölmüştür diyor? Yıllık 1800 ila 2k arası kişi zaten doğal yollardan ölüyormuş 1936, 1937, 1938 ve 1939 yıllarında doğal yollardan ölenleri de toplayıp isyanlarda ölenlere katıp 13000 sayısına böylemi ulaşıyorlar? 13 k yı mithat dedi, orada 100 masum öldürülse yine katliamdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Valla bende topigin yalancısıyım 13k yazıyordu bir yerde bu konuda yoksa 3-5 5.000 farketmez savaş savaştır yanlışsa 1 kişi öldügünde de yanlıştır dogruysa 5 milyon insan öldügünde de dogrudur o sayı pek alakasız önemli olan konu o degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 1 kişi trajedi 1 milyon kişi istatistik ise 13.000 kişinin ne olduğunu newton teoremi ile açıklayınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 vak'a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Mithat said: Atatürk çok sıkılmıştı bir gece arkadaşlarıyla içerken kalkın şunları asalım keselim bize de meze olur dedi gibi bir dersim katliamı anlatılma yolunda emin adımlarla ilerliyor saf solcular. İçeriğin çoğuna katılıyorum ama bunu yapanlar sadece solcular değil. Tayyip Sultan solcu mu? Çıkmış devlet adına özür diliyor. Şakşakçı medya alkışlıyor, şakşakçı medya solcu mu? CEHAPE'yi daha da yerin dibine geçirmek için başına geçirilmiş Kılıçdaroğlu solcu, evet ama işte böyle solcu,sultanımıza karşı çıkarken bile aslında onu destekliyor. Sessiz kurtların lideri Bahçeli solcu mu? Her zaman ki gibi sessiz, susmak da desteklemek anlamına gelmiyor mu? Kürtçü-Fetocu-Şeriatçı-Liboş tayfa "yaşasın lan, cumhuriyete bir gol daha attık, yihhuu!" diye sevinçten sarmaş dolaş. Kürtçü-Şeriatçı-Fetocu-Liboş tayfanın kaç tanesi solcu? Sahi devlet eğer Tunceli'de olanlar için özür diliyorsa daha dün denebilecek kadar kısa bir süre önce Sivas'ta olanlardan dolayı da özür dileyecek mi? Bütün bir ilin gözleri önünde, binlerce insanın gözleri önünde, "bunlar Allah'ın ateşi, Allahu ekber" nidaları arasında bir otel dolusu aydını cayır cayır yakmasını engelleyemeyen devletin bugünkü iktidar sahibi partisinin içinde nice kişi o katliamı yapanların avukatlıklarını yapmadı mı?Katliam sanıklarının yargılanmasında da, yakalanmalarında da ciddi vurdumduymazlıklar yapılmadı mı? Ya da yine yakın geçmişte Maraş'ta, Çorum'da ve daha ülkenin nice yerlerinde yapılan katliamlardan dolayı da devlet özür dileyecek mi? Bu soruları sormaya bir tane gazetecinin, bir tane milletvekilinin, bir tane aydın ya da aydınımsının cesareti olacak mı? Görecek miyiz o günleri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar