Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ingilizce olayı

escape

Öne çıkan mesajlar

hazir ingilizce topici aktifken biseyler tavsiye edin bana da. gecen hafta okulda 2-3 erasmusluyla konusurken fark ettim ki 40-50dk sonra pilim bitiyor. oturup boyle tarih, yemek icmek, dans, muzik ve gemel kultur vs. ile ilgili muhabbetlerde bi sure sonra konusurken yeni bisey uretemediyip kendimi yinelemeye basliyorum.

hani biriyle oturup mic veya camle baglanip random insanlarla konusabilincek bi ortam gerek. boyle bugun alman biri bulup tarih konusayim, ispanyol bulup futbol tartisalim veya italyan bulup yemek muhabbeti yapayim diyorum. cok mu killisini istiyorum

bu arada grammar ve essayle aram fena degildir, wocab de orta-iyi arasindadir, ing-ing sozluk okuma gibi bi aliskanlik var hazirliktan kalma
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
İngilizce yetersizliğinden mi konuşmaya devam edemiyorsun, bilgi yetersizliğinden mi? İkinci durumsa bir kitapçıya uğra. İlk durumsa da uğra. İlgilendiğin konularda kitap al. Strange Histories diye süper bir tarih kitabı vardır mesela, git al onu. Tam muhabbetlik.
Sosyal ağlarda paylaş

Frantic said:

hazir ingilizce topici aktifken biseyler tavsiye edin bana da. gecen hafta okulda 2-3 erasmusluyla konusurken fark ettim ki 40-50dk sonra pilim bitiyor. oturup boyle tarih, yemek icmek, dans, muzik ve gemel kultur vs. ile ilgili muhabbetlerde bi sure sonra konusurken yeni bisey uretemediyip kendimi yinelemeye basliyorum.

hani biriyle oturup mic veya camle baglanip random insanlarla konusabilincek bi ortam gerek. boyle bugun alman biri bulup tarih konusayim, ispanyol bulup futbol tartisalim veya italyan bulup yemek muhabbeti yapayim diyorum. cok mu killisini istiyorum

bu arada grammar ve essayle aram fena degildir, wocab de orta-iyi arasindadir, ing-ing sozluk okuma gibi bi aliskanlik var hazirliktan kalma

kültürsüzlükten bu ya. bende de var auhsd. mühendislik fakültesi...
Sosyal ağlarda paylaş

grammar in use lisede kullanmistim :), gerci elime gecerse bi guncelliyeyim tekrar bilgileri.

kultursuzluk de etkendir belki de ilk degildir en azindan benim icin dsfg. hani adamla konusurken mesela x konusunda o da repharese ediyor dusuncesini bende ediyorum, karsilikli anlasmada problem yok. daha sonra y,z konularinda mesela gene iyice acip vurgu yaparken ben gene ayni kalibi kullaniyorum farkli kelimelerle ama adam gene farkli bi formda soyluyor mesela soyleyeceklerini hani daha sik daha duzgun duruyor. obur turlu benimkisi komik kaliyor her ne kadar anlasilabilir olsada.

ya iste ingilizce dusunmemekten daha cok. translate mantiginda kalinca vakit kaybetmemek icin de hep direk ilk akla gelen sekilde konusunca biraz sacma oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ya kültürden ziyade,ki her gavur otomatik genel kültür abidesi olmuyor sonuçta :).en kötü nolcak bu lady gaganın hali dersin magazine girersin misal.

lisede ingiltere stajıma gidene kadar bende çok kitleniyordum.ki hayatım boyunca ingilizce derslerinde hep başarılı olmama rağmen olay konusmaya gelince lan ne dicektik burda diye düşünmekten konusamıyordum

staj döneminde tam o akıcılığa kavuştum derken ztn geri döndüm.sonra kaç senedir yine maks ingilizcem customer suppotlara mesaj atmaktan ibaret oldu falan.

şimdi yine o akıcılık gitti kitleniyorum.game of thrones aldım ingilizceyi hayatımda cıkarmiyim diye.ama 2. kitabı 300 lerde bıraktım diziyi bok etmiyim diye :)

sonuç olarak şu yabancı dil konusunda antremanlı olmak lzm bence.insan unutmuyor ama bisiklete binmek gibi bişi

bide bazı kelimeler var.anlamını bilirsin.okudugunda da anlarsın.ama konusurken onu cümleye monte etmek aklına gelmez.o yuzden cümleler basit görünür.bu da işte pratikle oluyor sdf
Sosyal ağlarda paylaş

heh bende ilk basta onu dedim zaten boyle pc basinda konusmalik adam lazim diye. ingilizceyi aktif olarak haftada yarim saat konusuyorum sadece, o da okuldaki danismanim ingiliz oldugundan.

zaten 3-4 aydir 21343523 tane mail yazdim yurt disindaki officerlara coordinatorlere ogrencilere felan. hatta facebooktan gene konustugum bir suru insan da var da sorun da orda zaten yazarken dusunme gibi luksum oldugu icin sikinti yasamiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...