nomsaR Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 myshkin random sallamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 lan bizim mahalledede vardi bole tipler en az 4-5 tane, herkesi ipe dizip gol atarlardi falan, hic mi mahalle aralarinda, mahalle maclari yapmadiniz 7-8 yaslarinda iken. o zamanlar kamera olsa bi farki yok sahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 abi işte aradaki fark o ztn.bizi babamız kolumuzdan tutup bi basketbola bi futbola götürmedi lan.mahallade oynadıgımızla kaldık. bu cocuk belki tırto olacak.ama belkide dunya yıldızı olacak.bilemeyiz.aileleri takdir etmek lzm sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 iide sokakta top oynayan random bi cocukla fark yok demek istiyorum. sen 3 yasindaki cocugu tamamen cerrahi uzerine yetistir, tum hayati boyunca hayvan kestir, ameliyat yaptir, 30 yasina geldiginde gozleri kapali kalp nakli yapar yani arada fark yok. bu cocuguda hayati boyunca, proteinli sutlerle besleyip, surekli top oynatirsan, herseyden onemlisi icindede top oynama istegi varsa olay biter aksi halde ben trampet calicam derse george best gelip ders verse nafile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 yetenek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 yetenek çok sık rastlanan birşey insanlar onu anlayamıyor. 3 yaşında isterse defanstan top sürüp gol atsın önemli değil, iş mental açıdan kendini geliştirmekte bitiyor. Hani en güzel örnek Quaresma - Ronaldo örneği işte Biri mental olarak kendisine sürekli katıyor ama diğeri belki daha yetenekli bir adam olmasına rağmen (ki bence öyle) mental eksiklikleri olduğundan ötürü hiçbir zaman büyük kulüplerde tutunamıyor. Diğerinin yanında adı sanı duyulmuyor gelip Beşiktaş'ta oynuyor. Herkeste futbola karşı bir yetenek olabilir ama herkes futbolcu olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Quaresma Ronaldo'nun sol ayak parmağı kadar falan yetenekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 ayak serçe parmağı kadar mı ayak baş parmağı kadar mı ? arada büyük fark var belirtmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Ya yok bizdeki bu "yetenek tanımı" 'na karşıyım ben. Adamın bileği yumuşaksa çalım atabiliyorsa yetenekli oluyor ama Hami falan yetenekli değil bu tayfaya göre. Ronaldo sadece mental olarak değil bi çok yönden çok daha üstün Quaresma'ya göre, fiziğinden tut,şut tekniğine kadar... http://www.youtube.com/watch?v=xmtwEwAf9Tk Şunu izleyenler eminim daha iyi anlar ne demek istediğimi... Adam çalışma+allah vergisi yeteneğin muhteşem birleşimi başka bişey değil, bide apaçi olmasaydı efsane olucaktı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 aynı şeyi konuşuyorsunuz yetenekli futbolcunun çalışkan hali c.ronaldo oluyor kendini geliştirmeyen hali q7 oluyor. ronaldo her maç 16km koşuyor bunun yetenekle filan bir alakası yok, çalışmakla alakası var. şuan real madridde izlediğiniz ronaldo ile manuda izlediğiniz ronaldo aynı ronaldo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 DarKRideR said: Hani en güzel örnek Quaresma - Ronaldo örneği işte Biran tüylerim ürperdi abi. Ronaldo diyince aklıma direk kral geliyor, C.Ronaldo olduğunu sonradan çakıyorum. Biran ronaldoyla kıyaslıyorsun sandım rage e girecektim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 apaçi sınıfı arasında kıyasladı o :) adsad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 şike yapmış anasuı babası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Bu yaşta bi nane belli olmaz, 16'dan önce sözleşme falan yapıp yatırım yapmakta akıl işi değil, ha burdaki gibi kulüp MANUdur para boktur, yatırır sorun değil. Misal Freddy Adu 15-16 yaşındayken yardırıyordu o bile söndü gitti Rize'de oynadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 bazı insanlar fizik olarak genç yaşta oluyorlar. çoğu genç yıldız o yüzden ön plana çıkıyor ama aradan yıllar geçince yaşıtları aradaki farkı kapatıyorlar ve o fizik üstünlüğünü kaybediyor o genç mesela ama bu çocukta teknikte var üstüne koyarsa cidden olabilir belki birşeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Evet bunu da yazacaktım ama üşendim. Vücut gelişimi, kemik ve hormonal dengeler falan hepsi rol oynuyor. Bu çocuk erken gelişmiştir, kemikleri daha kuvvetlidir Danone yemiştir lol Bu erken gelişme topa da daha iyi hükmetmeyi ve ayakta sağlam durmayı getirdiği için, tekniğini de üstün gösterir, yanındaki bebeler ayakta zor durduğu için çok farklı gözüküyor haliyle. Ama yaşı 16'dan sonra noolur bilinmez, Bjk'lı Muhammed'in de boyu kısa kaldığı için tedavi görmüş mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Yetenek konusunda ben de farklı düşünüyorum. Eminim ben yarın doğacak çocuğuma bütün gün tenis oynatırsam, hayatını ona göre şekillendirirsem, eminim dünyadaki birçok insandan iyi tenis oynar. Muhtemelen profesyonel de olur. Ama elbetteki Federer olma garantisi yok. Ama böylelikle Federer olabilme şansını arttırıyorsun. Bugün Messi üç beş yaşında top oynamasaydı Messi olamazdı, o yüzden yetenek sonradan farkı yaratan unsur. Evet çok önemli, ama futbolda yetenekten çok daha önemli şeyler var. Mesela bilimsel olarak 10 bin saat kuralı deniyor sanırım buna. Eğer bir işi, herhangi bir işi, hayatınızda 10 bin saat boyunca yapmışsanız o işi "world class" seviyesinde yapabilen ender kişilerdensiniz demektir. Yanılmıyorsam bu tarz birşeydi. Yani bugün çoğu futbolcunun futbolcu olup bizim olamamamız yetenekten değil, hayatları boyunca bizden daha fazla top oynamalarından kaynaklanıyor.. Bunun dışında yetenek de elbetteki şekillenebilir. Bugün Brezilyalıların, İspanyolların iyi tekniğe sahip olma nedeni, daha çok dar alanlarda, plajşarda, kapalı alanlarda, az kişiyle oynamaları, mesela futsal oynamaları. Tersine daha çok açık alanlarda yetişen İngilizler'in de hızlı olup, ama dar alanda o kadar teknik olamamaları da küçüklükten beri daha büyük alanlarda daha fazla kişiyle oynamalarından kaynaklanıyor. Elbetteki bu çok basite indirgeme olarak gözükebilir, ama yetenekte ortama göre şekillenebiliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Yani aslında şekillenen şey yetenek değil orada, teknik. Yani bu bir matematik dehasıyla matematik öğrencisine benziyor mesela. Çalışarak çok iyi bir matematikçi olabilirsin ama bir matematik dehası olamazsın. Futbolda da gerçekten çok kazma adamların düzenli antremanla hem oyun zekası hem teknik olarka çok ilerlediklerini gördüm. Ama tabi ki bu adamların kapasitesi sınırlı. Bir futbol dehası olamyacaklar oyun içinde, yine de iyi bir oyuncu olabilirler ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Yetenek konusunda pek çok filozofun, gözlemcinin farklı tezleri var, hiçbiri birbirine üstünlük sağlayabilmiş değil. O yüzden kalkıp benim şöyle ya da böyle diye iddia etmek haddime değil. Ancak kendi tecrübe ve birikimime göre çıkarımımı söyleyeceğim. Bana göre yetenek doğuştan gelen, genetik bir potansyele bağlı, aynen FM oyunlarındaki gibi. O potansyeli naparsan yap aşamazsın. O senin limitini belirliyor. Bu futbol konusunda da böyle, zeka konusunda da, a akrobasi konusunda da, matematik falan gibi teorik konularda da, pratik zekada da. Ancak o limitin neresinde yer aldığını yetiştirilme tarzın, çalışmaların, kendini geliştirme oranın belirliyor. Yani teoride çok daha alt seviyedeki biri çalışarak kendisini geliştirip teoride çok daha yüksek potansyele sahip birinden iyi olabilir bana göre. En güzel örnek GS'nin çok saygı duyduğum kaptanı Bülent Korkmaz. Adam, kusra bakmayın tam anlamıyla kazma. Ama o kadar güzel düzgün çalışıyor ki dönemde avrupanın en iyi defanslarından biri oluyor (öyle ki adamı 32 yaşında avrupa devleri istedi). Öte yandan Adriano var, müthiş bir yetenek, ama kendini saldığı anda tükendi bitti. Bir de C.Ronaldo var. Kendisini bölümde sık sık çakma Ronaldo diye adlandırdım, ki hala öyle adlandırırım. Ancak adam hem süper yetenekli hem de hem egodan hem de Messi'yle karşılaştırılmaktan dolayı öyle bir hırs yaptı ki o müthiş yeteneğin üst sınırlarını zorladı, Snouçta da bir futbol canavarı çıktı piyasaya. Zidane mesela evet çok yetenekliydi ama öyle süper en yetenekli değildi, süper kıvrak bilek hareketleri, çok güçlü fiziği, süper hızlanması falan yoktu. Ama adam o kadar zekiydi ve kendini o kadar güzel geliştirmişti ki dünyanın en güzel ara paslarını atan, atak ve oyun yönlendiren, hatta gol ve asist yapan adamı olmuştu. Ballack yine, en sevdiğim oyunculardandır. Yeteneeği Zidane'dan da sınırlı ama adam öyle güzel kendini geliştirmiş o potansyele o kadar yaklaşmış ki süper adamdı, adına özel FM title çıkardılar "Mitfield General" diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 FM ci halısahacı tezi her zaman üstündür kardeş. adam yüreğini koymuş heyt be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Bu çocuk canavar gibi olucak 10 sene sonra görüşürüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Evet limiti belirleme tanımlamasını sevdim, Rewendor'un...Benim de kafama en yatan şekli oydu. Ama işte onu ortaya çıkarabilmek, onun üzerinde ne kadar durduğunla alakalı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Yok yok, bu kadar saçmalayan ve kibiri bırakmayıp kendini üstün gören, yanlışını içi boş ukalalıkla kapatmaya çalışan başka birisi olamaz. Bu adam kesin Trasty. Üslup da benziyor, siteye kayıt tarihi de tutuyor. Myshkin said: FM ci halısahacı tezi her zaman üstündür kardeş. adam yüreğini koymuş heyt be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Ben halen erken kuvvetlenmenin veya yaşıtlarına göre güçlü olmanın, tekniği de artırdığını ve yaşıtlarından daha teknik gösterdiğini savunuyorum, özellikle böyle ayakta zor durdukları yaşlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 kendimi bildim bileli top oynuyorum. son 3 sene amatör olarak oynadım. 2. ve 1. amatörde. askere gidince bıraktım.stoper ve ön liberoydu mevkiim. ciddi ciddi hiç hatırlamıyorum 5 metreden fazla top sürdüğümü :) dribbling 0 teknik -10 :) garip garip bakıyorum böyle videoları izleyince nedense :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar