Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avcı dönemi hayırlı olsun

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Bence de Volkan yıllardan beri düzenli milli takım as kalecisi olduğu için bir tartışılmaz performans açısından.Karakter ve sahada yaptığı centilmenlik dışı hareketler ayrı tabi.

Ancak Tolga böyle bir formdayken Sinan'ın 11 çıkması çok saçma.Hele ki bir süre Mert Günok'un sürekli aday kadroya çağrılması tam saçmalıktı.Cenk gibi bir kaleci mevcut iken.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

"Tatar Ramazan" said:

Hamit, Nuri, Arda, GG, Topal, Volkan tonlan adam var Avrupada piyasası olan. Umut bile Fransa'da oynuyor ne diyim daha

şu saydıklarından hiçbiri td'ye sorun yaratıcak adamlar değil. arda biraz fazla artist maç içinde, volkan'da biraz sorunlu sadece. servet falan gibi adamlardan kurtulmalı milli takım en baştan. mesela ben şurdan sora ömer toprak'ın oynamadığı bi milli maçı asla izlemem. ayıptır yani artık bu adamı oynatmamak.

edit: oynadığı yazmışım lan asdfsadf

Arda yaratabilir. O potansiyel var malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

yurt dışında yaşayan ve en azından aileden azıcık milliyetçilik görmüş adamlar genelde hep buranın özlemini çekiyor. Garip birşey aslında, asimile çok zor oluyorlar. İyi mi kötü mü bilemiyorum.

Milliyetçilik duyguları da bunda önemli etken olabilir. Ömer Toprak direk bu yüzden seçti mesela, adam açık açık söyledi asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Çeviklik olarak bakarsak en iyisi Onur kalecilerin. Refleks olarak bakarsak geçen seneye kadarki Volkan 1 numara. Ama bu sene adam göbek falan yapmış bayağı zayıf formsuz kaldı izlediğim maçlarda (hem fb hem milli takım). Geçen seneden bu yana bariz düşüş var, Avrupa'sı tuttu heralde. Form olarak bakarsak an itibariyle Tolga > Sinan > Volkan derim.

Genel bakışta ise "gününde bir Volkan" zirvede, adam sezonda 4-5 maç çok saçmalıyor, beyinde elektrik mi kontak yapıyo napıyosa çok abzürt goller yiyor ama bunu yapmadığı zaman devleşiyor. Hemen ardından Onur gelir, arada çok az fark var, ve muhtemelen Onur'un potansyeli daha yüksek, daha genç ve atik. Tolga ile Sinan arasında emin değilim. Ancak Şenol Güneş'le çalışmak kaleci için çok büyük avantaj olduğundan ileride hem Onur hem Tolga daha da parlayacak diye düşünüyorum.

Cenk genel olarak bunların daha gerisinde (potansyel hariç), ilerisi için bayağı ümit veren bir kaleci ama hala tecrübesiz ve dengesiz. Sağı solu belli olmuyor, her an takımı yakabilecek ya da maçı alabilecek bir adam. İstikrar yakalayana kadar geri planda kalmalı.

Bir de tarz olarak bakıldığında Onur ve (gördüğüm kadarıyla) Cenk'in çok güven vermeyen fazla hareketli ve çevik bir tarzları var, fazla atlıyorlar, ileri çok çıkıyorlar falan. Biz "çizgi kalecisi"ne alışmışız daha çok o yüzden daha güvenilmez gibi geliyor. Ama Onur bunu bayağı iyi yapıyordu en son.
Sosyal ağlarda paylaş

Mert'i kim izliyormuş haberim yok da ben henüz izleyemedim, o yüzden yazmadım kendisini. 1 maçta izledim, Volkan sakat mıydı, cezalı mıydı neydi. Öyle çok fikir oluşturacak kadar bir şey görmedim iyi ya da kötü. Ama bu çocuk maça bile çıkmadan bu kadar milli takıma çağrılıyor ve dedğin gibi izleniyorsa vardır bir olayı. Düzenli maça çıkana kadar milli takıma alınmasına karşıyım da, ileri de ne olur bilmiyorum.

Çok fikrim olmadığı ve düzenli maç oynayan bir kaleci olmadığı için yazmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok doğru, ikisinin aynı takımda olması fazlalık. Tolga şu an baya baya formda, kesemezsin. Ama fundamental olarak falan Onur'u daha iyi buluyorum, yine de tecrübe eksikliğinden yan toplarda mantarlığı var. Klasik Türk kalecisi sendromu. Oynarsa ne kadar geliştirebilir eksiklerini bilmiyorum ama oynamadazsa hiç mümkün değil sonuçta. Bu yaşlardayken sakatlığı öncesindeki çizgisini sürdürürse Volkan'ı falan geçebilecek potansiyelde bence. Umarım Tolga bu sezon kendini göstermesinin ardından Avrupa'da ortalama bi takıma transfer yapabilir.
Öte yandan şu an formsuz da olsa temeli en sağlam kaleci halen Volkan bence.
Milli takım için uzun vadede en iyisi Onur ve Sinan ikilisinin takıma monte edilmesi olur, ha ama şu an Hırvatistan gibi kritik bi maç olsa tercihim önce Tolga sonra Volkan olur sırasıyla form ve tecrübeden dolayı.

Şurası kesin, kaleci konusunda hiç hatırlamadığım bi bolluğa sahibiz. Cenk'i daha sayamadım bile bu karambolde. Umarım iyi kullanabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Tolga da gayet gelişebilir, kaleci dediğin 30undan sonra açılıyor zaten Casillas falan gibi ekstrem örnekler dışında.

Bugün Julio Cesar var dünyanın en iyilerinden deniyor, adamı 3 sene öncesine kadar kimse anmıyordu bile. Taffarel GS'ye gelmeden önce futbolu bıraktı bırakacaktı.

Ama Onur hem potansyel hem de sakatlık öncesi son durumu itibariyle daha iyi kaleci benim gözümde de. Sakatlıktan da iyi bir dönüş yakalarsa çok güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...