Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[İstek] Mouseover Macro


Bloodless

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,
Priest için şöyle bir macroya ihtiyacım var. Mouseover olduğunda büyüyü atacak. Focus varsa focustaki targete büyüyü atacak. Targetimizde düşman varsa targetoftarget'e büyüyü atacak. Eğer targetin targeti yoksa kendimize atacak. Hiç bir target yoksa yine kendine büyü atacak.


#showtooltip
/cast [mod:alt, target=player][mod:ctrl, target=targettarget][target=mouseover] Renew; [help] Renew; Renew




yani üstte dedğim gibi hale nasıl çeviriiz bunu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet klasik paticik cevaplarına hoş geldiniz, sadece "bilmiyorum" demek bu kadar mı zor ya.

Bu arada "makro" kavramı bu oyunda ilk günden beri var. Üstelik oyunu makrosuz ve addonsuz oynamak, wow dünyasında, size "yetenekli" değil "noob" damgası kazandırır. Target'laya target'laya heal atanlara biz kıçımızla gülüyoruz.

@Bloodless
/cast [@mouseover, help] [@focus, help] [@targettarget, help] [@player] renew

Şunu bir dener misin? akşam eve gidene kadar kontrol edemiyecem ama tam dediğin sırayla istediğin şeyleri yapıyor olması gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

minimal addonla ve macrosuz oyniyorum, powerauras ile blizzin yetemedigi proclari ve CD takibini, healbot ilede target heal kullaniyorum baskada moda macroya gerek yok zaten wow kadar kolay bi oyunu oynamak icin (hoplatti macrom var gerci, vent kullanmadigimdan iletisimi onla sagliyorum trolololol)

DARKNESS UI yapanlara ise her major patch doneminde forumda aglarlarken bizzat kicimla guluyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bu arada "makro" kavramı bu oyunda ilk günden beri var. Üstelik oyunu makrosuz ve addonsuz oynamak, wow dünyasında, size "yetenekli" değil "noob" damgası kazandırır. Target'laya target'laya heal atanlara biz kıçımızla gülüyoruz.


Pvp adına konusuyorum, macro kullanımı iyidir de addon turnuvalarda yasak oldugu için pro ne kadar adam izlersen tek addon göremezsin, hepsi default blizz UI kullanıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vanilada paladin oynarken dr.pally diye bi addon vardı.
sadece addonun macrosuna basıyordum, priorty tanklar sonra grup idi, addon otomatik olarak flash heal spamlıyordu, mouse clickler ile ben yokken boss kesmiştim, üstelik healng meterda 1. idi char :d güzel günlerdi targetlamadan decurse a basmak falan ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Seçim meselesidir ama birşeyleri sıkıntısız tam yapmak için kullanmak avantajdır.Macro/addon için konuşuyorum tabi.En basit örnek sanırım ranged olarak alakasız açılardan lord rhyolith bacaklarını targetlamak olabilir.Doğru targetı bulana kadar click yapmak ile macronuza clicklediğiniz zaman kesinlikle onu seçeceğinizi bilmek çok farklı sonuçlar doğurur yada focus target caste interrupt atmak olarak örneklendirilebilir.
Neyse asıl konuya dönersek Freemon'ın verdiği makro istediğin sırayla çalışacaktır yalnız patlayacağı noktalarda var.

Kısaca çok koşullu macro kullanmak sürekli target switch olan yerlerde kargaşa çıkaracaktır örnek vermek gerekirse verilen macroda ki bütün koşulların hepsinin aynı anda olma olasılığı var :P
Sen arkadaşını targetlarken oda seni targetlamış ve aynı anda friendly focus targetın varsa bu macrodaki bütün koşulların çalıştığının göstergesidir.Böyle bir durumda örneğin arenada mouse karşı healerın üzerindeyse ve o arkadaşını targetlamışsa senin renew focus targeta gidecek.

Olayı abarttım farkındayım fakat anlatmak istediğim macroyu kullanacağın yerin koşulların bilincinde olman yani çok koşullu macroların ki bunların hepsinin olma olasılığının var oluşu felaket verimi düşürebilir (GCD,spell overwrite vs)

Kişisel fikrimi soracak olursan ilk kullandığın macroya benzer tamamen hakim olunabilecek versionunu kullanmak daha sağlıklı sonuçlar verecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pve de addon/macro kullanan lamerdir lafı cok aptalca bir laf o lamer diyen arkadaşı bi görelim kac tane realm first u var koysun bi armory. Eğer hardcore pve yapiyorsanız zamana karşı yarışıyorsunuz World first / region first /realm first gibi olayları kovalayan ve sıralamaya oynayan guilderin playerlerı macro/addon kullanır kullanacaktırda. sen haftada bir firelands puglıyosan ya da instance nerflendikten sonra ez-mode kesmeyi planlıyosan kullanmazsın macro o ayrı ama ben harcore-pve ciyim diyipte ne macro ne addon kullanmıyorum diyen anca yalan söylüyodur. pvp olayına hiç girmiyorum bile macro orda cok daha önemli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...