Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Selamın, Şimdi Ayedaş ile küçük çaplı bir savaşa girmek üzereyiz. Evimizde 1. senemizi eylül ayında doldurduk ve 1 seneyi aşkın süredir elektrik faturamız 120tl altında gelmedi. Evde hiç ekstrem bişey yok, 2 tane bilgisayar, televizyon, termosifon, KETIL, buzdolabı ve çamaşır makinesi. Ps3, digiturk falan bir de. 2 kişi yaşıyoruz ve ev arkadaşım zaten iş temposundan ötürü hafta içleri evi uyumak dışında günde ortalama 45 dakika 1 saat arası kullanabiliyor. O olmadığı zamanlarda ben evdeysem de odamda oluyorum genelde, evin bütün ışıkları boku püsürü kapalı oluyor çoğu zaman. Bugün elektrik adamı geldi, sayacınızı kontrol ettim bir problem yok, evde kullandığınız elektronik eşyalarınızı öğrenmek isterim dedi. Ben de gerçek bir İstanbul beyefendisi olduğum için tabi dedim. Yukarıda yazdıklarımı saydım adama kullandıklarımız olarak, abi ketıl çok yakar dedi, ben de ketılda su kaynatıp duş almadığımı söyledim kendisine. Gelen 140-150 liralık faturaların normal olduğunu söyledi ben de 25 yıldır bu dünyada çok şükür evlerde yaşadığımı, hayatımda hiç böyle faturalar görmediğimi, ev arkadaşımın reklam ajansında diğer gereçler dışında dışında günde 17 saat çalışan 22 tane bilgisayar olduğunu ve buna rağmen faturalarının 100 lirayı aşmadığını söyledim. Bilgisayar çok yakmaz abi ketıl yakar dedi. Yine duş örneğimden gidecektim vazgeçtim ve sayacı değiştirmelerini söyledim. Termosifondan şüpheleniyorum ama bir tek onun faturayı 80-100 lira arası oynatabileceğini düşünmüyorum. Sizin evlerinizin faturaları ne kadar geliyor, özellikle termosifon kullananlar bilgilendirebilirse ben de ona göre saldırıya geçeceğim. Öptüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 ÖTV. Edit : bu büyük ihtimalle son ay için geçerli tabi. Biraz abzürtlük var elektrik fiyatlarında onun da çaktırmadan iteledikleri zamlardan olduğunu düşünüyorum ben açıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Termosifon abi. Ayni durumdayiz. Hatta benzer yakarislarim olmustu forumda ama yok yani. Bir de hic bir sey harcamaz dedigin LCD TV, monitor, bilgisayar falan baya baya katkida bulunuyor faturaya. En basit hesapla herhangi bir laptop'in 24/7 acik kalmasi 10TL kadar, idle durumdaki desktop bilgisayar 20-30 TL kadar katkida bulunabiliyor. Termosifon ile birlesince facia oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 bilgisayar (desktop ise) biraz hafife alınıyor ama devamlı açıksa, evde minimum 3-4 tane ampulün 24 saat yandığını düşün yani aynı şey. monitörü de ekle buna. o 20 bilgisayarın 17 saat çalıştığı yere 100 tl'den az gelmesi neredeyse imkansız olsa gerek. vardır bi çakallık orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Masaüstü değilse olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 evde bilgisayar (günde 18 saat açık en az) çamaşır makinesi (haftada bir) buzdolabı ve kombi var. ki kombi yaz boyunca sadece duş ve bulaşık için kullanıldı. aylık 50 liradan az gelmiyor fatura bana. termosifon ve televizyon çok yiyor olabilir sende ekstra olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 direk termosifon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Termosifon normalde fazla yemez. Kimi insanlar tasarruf amacıyla termosifonu kapatır eğer böyle yapıyorsanız çok yanlış yapıyorsunuz. Termosifon 7/24 açık kalmalı her an en az 50-60 derece su verecek şekilde olmalı. Kapatırsanız ve sadece kullandığınız vakit ısıtmaya çalışırsanız o zaman fatura girer kol gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 kombi o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 throine said: Termosifon normalde fazla yemez. Kimi insanlar tasarruf amacıyla termosifonu kapatır eğer böyle yapıyorsanız çok yanlış yapıyorsunuz. Termosifon 7/24 açık kalmalı her an en az 50-60 derece su verecek şekilde olmalı. Kapatırsanız ve sadece kullandığınız vakit ısıtmaya çalışırsanız o zaman fatura girer kol gibi. Termosifon icin tam tersi. Lazim oldugunda acacaksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 ben 29 tl verdim ekim icin. ketil,tost mak, 3 kere camasir, laptop ve monitor cok acik, kombi ve de spot avizelerim var ama 1ini kullaniyorum surekli sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 başka birşey vardır o kadar gelmemeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Min 80 geliyor bize de, bildiğin ev hali yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Ustunden gecen elektrigi olcen prizlerden alip tek tek olctum evde ne var ne yoksa. Ufak tefek degerleri toplayinca 30-40 lira ediyor minimumda. Geriye termosifon kaliyor bir tek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Ütü baya çeker bu arada :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Ben geçen yıla kadar aynı senin gibi yaşıyordum, termosifon falan kullanıyordum. 2 bilgisayar 2 tv falan vardı hatta ikisi de sürekli kullanılıyordu en fazla 60 geldiği olmuştur. ayrıca termosifonu hiç kapatmıyorduk biz. hep açıktı. Şuanda da 4kişi kalıyoruz ev biraz daha büyük. Ama her odanın ışığı yanıyor salon dahil olmak üzere. 4 bilgisayar 1 tv var şuan. Kombili ev. Son fatura 62 lira gelmiş şimdi baktım. Günde rahat 10 tane neskafe içiliyor, çay için, makarna için tüm su ketıldan ısıtılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 di said: Termosifon icin tam tersi. Lazim oldugunda acacaksin. Abi nasıl tam tersi? :D Termosifonu böyle kullanmışsan çok yanlış kullanmışsın. Hatta kimi termosifonların tasarruf modu vardır böyle sıcaklığı hep 50-60 derece seviyesinde tutarlar lazım olduğunda aç kapa yaparsan kusura bakma kol gibi girer fatura, her seferinde termosifon koca kazanı ısıtmaya çalışacağından. Her gün 20 derecedeki suyu her seferinde 60 derecede çıkarmaya çalışırken harcadığın enerji mi daha fazla olur yoksa bu suyu bir kere 60 a getirip sonraki günler bunu 50-55 iken 60 çıkarıp burada tutmaya çalışırken mi daha fazla harcarsın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Bizim termosifon da lazım olunca kendi ısıtıyor bu arada, öyle sürekli kök vaziyette değil. Şu sayaç değişsin bir tekrar bakalım, adam sayaç değişiminden sonra düzelirse verdiğiniz ekstra para geri iade edilir dedi çok hevesliyim. O da olmazsa di'nin dediği gibi akım ölçen cihazlardan alıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Abi throine haklı yalnız. Onu da göz ardı etme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Valla teorisini gectim aylarca test ederek onayladim ben bunu. Biz sadece dus icin kullaniyoruz termosifonu. Baska sicak su ihtiyacimiz yok. Bizim termosifon her aksam ve sabah otomatik acilir, suyu isitir kapanir. Esim her gun ben iki gunde bir dus aliyorum. Velhasil surekli acik birakmak bizim faturaya +20 lira seklinde yansiyor. edit : Bir de sabahtan aksama kadar su buz gibi olmuyor. Dusse dusse 10 derece dusuyor. Haliyle Termosifon her bir derece sogudugunda kendini acmiyor tekrar tekrar. Gunde 2 kere, 2ser saat max. throine said: di said: Termosifon icin tam tersi. Lazim oldugunda acacaksin. Abi nasıl tam tersi? :D Termosifonu böyle kullanmışsan çok yanlış kullanmışsın. Hatta kimi termosifonların tasarruf modu vardır böyle sıcaklığı hep 50-60 derece seviyesinde tutarlar lazım olduğunda aç kapa yaparsan kusura bakma kol gibi girer fatura, her seferinde termosifon koca kazanı ısıtmaya çalışacağından. Her gün 20 derecedeki suyu her seferinde 60 derecede çıkarmaya çalışırken harcadığın enerji mi daha fazla olur yoksa bu suyu bir kere 60 a getirip sonraki günler bunu 50-55 iken 60 çıkarıp burada tutmaya çalışırken mi daha fazla harcarsın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Ortalama 85-90 lira elektrik faturası geliyor bize bir tek geçen ay 36 ödedim onun dışında 70in altına düştüğünü hiç görmedim ama 100ü de pek geçmişliği yok. Sizin fatura bence fazla, biri kaçak bişiler yapabiliyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Abi 140-150 diyorum yani 80'e tavım ben çok fena. Yani elektrik faturası 40 lira olsun diye yaşam kalitemden ödün vermem ama bu çok çok çok fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 termosifon varsa sayaç da yeniyse gündüz puant geceli tarifeye geçin duşu 10'dan sonra al, termoyu gece sonuna kadar kökle, sabah kapat, ertesi gün bir daha duş al bir daha bir daha al gece 5 kat daha ucuz tüm apartmadan faturalarına bakıyorum, sırf gece tüketimim 2-3 daire ediyor ama daha az ödüyorum eheheheheheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 bir de sayacın saati var onu 1 saat ileri aldır, 22:00'yi daha önce yaşa daha efsane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2011 Senin ağzın ne diyi ya. Çok iyiymiş yapalım bunu biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar