Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vicdani ret de geliyor(muş)

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

Abi 4.5 - 5 sene sürüyor işte doldurman . 1000-1100 iş günü istiyor işte neticede , ister 3 yıl de , ister 36 ay de adına.

Yurtdışında dolaşırım daha da gelmem diyen varsa zaten , kursun bir şirket , orada çalışıyor göstertsin kendini . Hatta eminim çok büyük olmayan paralara bunun ajansı bile vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

E zaten 5 yıl boyunca y dışında aylak aylak dolaşmayı finanse edebiliyorsanız , herşey iyi gidiyor demektir , askerlik konusunu kafama takmam bile :)

Bu arada uzaktan çalışabilenler için de iyi bir seçenek bu , yaşamak istediğin ülkeye yerleş , orada bir şirket kurdur ve kendini işe aldır .
Sosyal ağlarda paylaş

1 takvim yili icinde Turkiye'de 6 aydan fazla kalmaz ve calisma veya oturum izinlerinizin baslangic bitis tarihleriyle 1095 gunu tamamlarsaniz yurt disinda, bedelli askerlik imkani sunuluyor; 5112 EUR karsiliginda.

Turkiye giris cikislarini sildirebilen oluyorsa calisma izinleri esliginde gule oynaya yapiyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

Vicdani ret zor be abi ben 5.5 ay askerlik yapıp sonra yurtdışına çıkmayı dusunuyodum herkes dalga geçince iyi madem dedim yurtdışına önce çıkıp gidip çalışıcam sonra geri gelip bedelli yapıp geri gidicem. Fakat yinede şu 5 ay veya 15 ay askerlerin çok fazla doguda bulundugu gerçegini degiştirmiyor.

Askerligi 5 ay şeklinde yapanlar marmara/ege bölgelerinde 15 ay şeklinde yapanlar bunlara + olarak iç anadolu ve karadenizde yaparsa doğuda sadece meslek olarak askerlik yapanlar kalırsa çok daha gönül rahatlıgı ıle askere gider herkes bence.

4 kişilik bir ailenin masası çok küçük oldugundan yemek yıyemıyorlar kokuyorlar kokmayabilirler mi lütfeeen.
Sosyal ağlarda paylaş

Vicdani reddi bir şekilde gerçek anlamda vicdani redçilere özel yapmaları gerekiyor. Askerden kaçmak için vicdanen reddediyorum abi pasifistim ben diyip evinde counterstike call of duty oynayan uuu enemy at the gates falan diyen tırt gençlerden soyutlamak adına daha uzun süreli kamu hizmeti koymaları gayet normal.
Sosyal ağlarda paylaş

olmuyo. "insan hakları önemli" diyip çalışanlarına günde 13 saat mesai yaptıran patrondan ya da açıkta kalmış depremzedeyi tekmeyle copla döven "güvenlik görevlisi" (hani güvenlikten sorumlu ya) polisten farkın kalmıyor çünkü.

"askere gitmek istemiyorum ben yeeaa" ile vicdani ret arasında ciddi ve net bir fark var, vicdani reddi bu kadar basitleştirmemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

olmuyo. "insan hakları önemli" diyip çalışanlarına günde 13 saat mesai yaptıran patrondan ya da açıkta kalmış depremzedeyi tekmeyle copla döven "güvenlik görevlisi" (hani güvenlikten sorumlu ya) polisten farkın kalmıyor çünkü.

"askere gitmek istemiyorum ben yeeaa" ile vicdani ret arasında ciddi ve net bir fark var, vicdani reddi bu kadar basitleştirmemek lazım.

Yok aslında. Kimse kimsenin vicdanını ölçüp not veremez. Az önce içtiğim çay bardağı bana gitme dedi, ve gitmek istemiyorum bu da vicdani rettir.
Sosyal ağlarda paylaş

kithnos_1 said:

Abi 4.5 - 5 sene sürüyor işte doldurman . 1000-1100 iş günü istiyor işte neticede , ister 3 yıl de , ister 36 ay de adına.

Yurtdışında dolaşırım daha da gelmem diyen varsa zaten , kursun bir şirket , orada çalışıyor göstertsin kendini . Hatta eminim çok büyük olmayan paralara bunun ajansı bile vardır.

Türkiye'de olduğun günler sayılmıyor ama. Şirket yetmiyr yani fiziksel olarak da yurt dışında olmalısın. Ciddi para lazım yani sonuç olarak :)
Sosyal ağlarda paylaş

Senin dediğini denediler, kurullarda mülakatlara alındı vicdani retçiler Avrupa ülkelerinde Rew. Verimli olmadı. Ben vicdani retçiyim diyorsun geçiyorsun artık. Ölçülebilir birşey değil çünkü. Hani CoD oynuyon vay tutun bunu demek hele sdfgfd.

Ama vicdani ret konusunda 2 sıkıntı var. Retçiler sivil ya da kamu hizmeti yapıyor askerlik yerine.

Fransa'da gönülsüz yapılan sivil hizmetlerde (bakım evleri, kimsesiz çocuklar vs) enfeksiyon vakaları artış göstermiş mesela.

Türkiye için ise bedava kamusal hizmete memur sağlamak KPSScileri çıldırtır gfd.

İki uclu değnek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...