Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD'den UNESCO'ya Filistin tepkisi


Uzun

Öne çıkan mesajlar

Haberin Tümü
said:
ABD, Filistin'in üyelik başvurusunun kabul edilmesinin ardından BM Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatı UNESCO'ya verdiği mali desteği kestiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, gazetecilere yaptığı açıklamada Washington'un Kasım ayında yapmayı planladığı 60 milyon dolarlık mali desteği durdurma kararı aldığını söyledi.

Kararın BM organlarına kaynak sağlamakla ilgili kongre kısıtlamaları çerçevesinde alındığını belirten Nuland, UNESCO'nun İsrail ile bir barış anlaşması imzalanmadan Filistin'i bir devlet olarak tanıdığını ileri sürdü.

Nuland, UNESCO'nun kararını "üzüntü verici, zamanından önce alınmış ve kapsamlı, adil ve kalıcı barışın sağlanması hedefini baltalayan" bir karar olarak niteledi.

Sözcü, ABD'nin UNESCO üyeliğini devam ettireceğini sözlerine ekledi.

Merkezi Paris'te bulunan UNESCO'da bugün yapılan oylamada Filistin'in üyelik başvurusu kabul edilmişti. Ad okunarak yapılan oylamaya UNESCO'nun 185 üyesinden 173'ü katılmış, bunlardan 107'si “evet”, 14'ü “hayır” oyu verirken, 52'si “çekimser” kalmıştı


Artık bu tip haberler komik gelmeye başladı bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yahudi lobisi yine tam gaz çalışıyor.
Geçen NTV'de okudum yahudiler ABD nufusunun 2% sini oluştururken ABD'deki milyarderlerin 50% si yahudiymiş. Doğal olarak Money talks bullshit walks

Yalnız tuhaf olan ABD'nin istememesine rağmen Unesco'da böyle bir kararın çıkması.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Yalnız tuhaf olan ABD'nin istememesine rağmen Unesco'da böyle bir kararın çıkması.


Ben de bu haberde şuna takıldım ve şaşırdım. Ya ABD düşündüğümüz kadar nüfuz sahibi değil (oh, wai..) ya da UNESCO'da birkaç tane satın alınamayan adam kalmış. Olayın devamını da takip etmek gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...