Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epey kötü yazılımın en başarılı olma durumu


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Hep iPhone'u onlarca farklı markayla kıyaslıyorsunuz diyorsanız. Aşağıdaki duruma göre artık bunun geçerli olmadığı ortada:

According to market research firm Strategy Analytics, Samsung shipped 27.8 million smartphones globally during the third quarter of 2011. Apple, by comparison, shipped 17.1 million handsets during Q3 2011.

Aynı hesapla Android akıllı telefon pazarının %50'si Samsung'a ait. Üstelik yazılım olarak en kötü Android'leri üretmeye devam etmelerine rağmen. Bence en iyi yazılımla gelen Xperia'ların kar edenler arasında en sonda olması ise öteki tarafı bunun tabii.

Üç şey geliyor aklıma:

- İnsanlar süper donanımlı (kameraları hariç ama bence) ama tasarımsız Samsung'ları alıp Cyanogen filan yüklüyor. Sadece donanıma bakan, kamera kullanmayan nerd herkes.

- Samsung bir şekilde piyasanın en kolay kullanılabilir yazılımlarını üretiyor, biz kolaylık derdi olmayan Pati'ler olarak anlayamıyoruz. KISS olmuş Samsung sonuna kadar.

- İnsanlar ne istediğini bilmiyor, Samsung'un reklamına kanıyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

basarisiz olmus ama su var bence samsung reklamlari basarili cok fazla yerde cikiyor karsisina insanin samsung galaxy s2..

birde tv vb seylerdeki ucuz ama iyi kavrami insanlarin aklina yerlesmis sanirim, hani sony den ucuz ama tv olarak ayni..

sony birde her yerde cikmiyor yahu. samsung daha bir ulasimi kolay ve verdiklerine nazaran daha ucuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1. adam ayni donanimi daha ucuza mal edip daha erken uygulayabiliyor diger vendorlara kiyasla (zaten cogunun contract manufacturer i)
2. genis bir yelpazede uygun fiyata urun satiyorlar, biri olmasa digeri mutlaka oluyor.
3. dagitim aglari diger markalara gore daha genis.
4. Kendi kendini outdate eden bi urun surum stratejileri/hatalari var. Smartphone alimlarindaki suru psikolojisiyle birlesince toplu goc yapiyor insanlar bariz. SGS2 thread inde , oncesinde samsung nexus da falan bu rahatlikla gozlemlenebiliyor.
5. Ayni fiyattaki rakipleri vitaminsiz. Sony yi falan saymaya gerek yok, bariz daha cikmadan outdated telefon satiyorlar. Donanim hersey degil belki ama ;ayni os kullaniyorken daha kotu donanima sahip telefonun daha iyi performans gostermeyecegi konusunda hemfikir olmaliyiz. Overall kullanici tecrubesi olarak daha iyi olabilir sonrasinda, ama alim kararlarini insanlar bilmedikleri bi tecrube ustunden yapamazlar.

ne basarisinda etkili degil;
1. milletin gui ve android surumunu salladigini hic dusunmuyorum, cooook ufak bir zumre haric rom falan dahi atmiyor insanlar. Arayuzu falan da salladiklarini dusunmuyorum ki birakin kiyas yapmayi.
2. reklam. o kadar hizli bir degisim var ki, reklamla falan satis yapabilecekleri istikrari saglayabildiklerini dusunmuyorum. Normal kullanici modellerin ismini dahi hatirlamiyordur eminim, birakin ki reklam etkili olsun. Daha ziyade kendi kendinin reklamini yapan "word of mouth" etkildir bu satislarda diye dusunuyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kötü yazılımın başarılı olma durumu ne alaka ben onu anlamadım? Adam sana pure software satmıyor ki. Aldığın şey embedded sistem.

Yani satın almaya karar vermede yazılımdan başka hatta görece kimileri için daha önemli tüketicinin gözden geçireceği çok şey var. Fiyat, ergonomi, tasarım, diğer donanımsal ihtiyaçlar vs..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyedeki insanların %70-80'i telefonu

"konusma - mesaj - email - youtube - facebook"

için alıyolar, yani işlemcisi 800mhz yada 1.3 GHz olması pek umurlarında değil, yada android 2.3.3 desteği varmı miui o model için rom cıkarmısmı bence pek önemsemiyolar.

Bunların üstüne güzel LCD-Amoled ekran ve çok kötü olmayan en ucuz android telefonda bile 3.2MP olan kamera sayesinde satıyolar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son kullacının %70'i satın aldığı telefonun android olduğunu ve buna samsungun veya sonynin bir şeyler eklediğinden bi haber. Sonuç olarak ben samsung alayım fakat samsung anroidin üstüne gömdüğü apletlerde başarısız o halde sony alayım demiyor , samsung aldım ve anrdoid işletim sistemi kullanıyorum diyor , hatta ve hatta piyasadaki bütün anroid cihazların donanımları dışında aynı olduğunu düşünenlerin de çok fazla olduğunu sanıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Samsung zamanında Nokia'nın izlediği yoldan gidiyor işte. Nokia kolay menüsü sayesinde yıllarca liderdi sektörde şimdi menü falan takan yok nasıl olsa. Her keseye hitap her zaman kazandırır, hele bi de reklam yapacak gücün varsa ki Samsung zaten bilinen bi marka
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

-Abartılmış Marketing
-Sürekli ama sürekli yeni model çıkarıp/duyurun rakiplerin ürünleri coktan outdated oldu etkisi yaratmaları
-Her bütçeye hitap eden coook geniş model aralığı

Su üçü cok etkili oldu bence sansung'un başarısında.


Şunları aynen nokia'a yapıyodu bi zamanlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eet buda var. Bide marka izlenimi var abi,

sony mesela çok güzel falan ama ben daha fiyatına bakmadan çok pahalıdır diorm
böle tamam tasarım ii ama işte içi tırttır diorm.

Bana daha pro gelio samsung. Halbuki alakası yok, sony de canavar gibi firma ama işte öle bi marka izlenimi var
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

abi ohoooo

marketing diye bişi var, insanların hareketlerinin %5'ni bilinçin belirlediği bi dünyada " daha iyi ürün üretme/olma " olgusunu fazla abartıosunuz.

Daha iyi olan deil, daha iyi pazarlayan kazanır. Bu kadar basit.


Apple vs. Samsung karşılaştıracaksak daha iyi olan kazanmış ama.

SGS2 baya über bi telefon ya, stock arayüzde tek sıkıntım yeterince kişiselleştiremememdi. Onu da GO ürünleriyle çözdüm androidin esnekliği sağolsun. Yüzcigaherzişlemci neye yarıyor 3D rendering mi yapıyorsun eleştirilerine de telefon hiç bişey yaparken takılmadığı/yavaşlamadığı için gülümsemekle yetiniyorum. Kamera desen gerçekten çok iyi, malzeme "kalitesinden" çok memnunum. Daha ne olsun?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oda aslında apple ve samsungun marketing deki başarılarına bakıyor.
Mesela kral olsa ben apple almam. uzaya çıkartsa, yemek yapsa gene almam i-phone.
Çünkü zihnimde samsung hala daha pro ( ki ben macbook kullanıcısıyım )

Bide google etkisi var,
google sa iyidir
e android -- google
hem daha pro,hem daha ii, hem bu adamlar benim gözümde daha az fırsatçı.

gene marketing.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

"roket adam" said:

-Abartılmış Marketing
-Sürekli ama sürekli yeni model çıkarıp/duyurun rakiplerin ürünleri coktan outdated oldu etkisi yaratmaları
-Her bütçeye hitap eden coook geniş model aralığı
Su üçü cok etkili oldu bence sansung'un başarısında.

Şunları aynen nokia'a yapıyodu bi zamanlar.

Aynen. Birebir aynı strateji.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Strateji birebir ayni degil bence pek. Nokia kendi modellerini gercekten mal gibi outdated yapti. Symbianli 2 milyarlik alet cikarip 2 ay sonra biraktik haci biz symbiani memo mudur nedir garip islere giricez naparsaniz yapin dedi. Sonra microsoftla kanka olcaz onlarin isletim sistemini koycaz falan derken yalan oldular , resmen salak adamlar marketi domine ederken ne hale geldiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...